DEBATT

Hans Olav Lahlum

Frisørturen åpnet øynene mine

Jeg tenkte på hvor heldig jeg personlig har vært, og hvor rart det i et livshistorisk perspektiv egentlig er at jeg ikke trenger å ha noen bekymring for en uventet og uberettiget merutgift på 280 kroner.

SOLIDARITET: Det er viktig at vi beholder tilliten og viser solidaritet med dem som har det vanskelig, mener Hans Olav Lahlum. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
SOLIDARITET: Det er viktig at vi beholder tilliten og viser solidaritet med dem som har det vanskelig, mener Hans Olav Lahlum. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«Da blir det 610 kroner», sa frisøren. Jeg tenkte at det da var vesentlig mer enn jeg vanligvis betalte hos frisører. Men jeg hadde aldri vært hos denne frisøren før og hadde ikke spurt om prisen på forhånd.

Frisøren virket som en meget dyktig frisør og var dessuten et svært vennlig menneske. Jeg vet jo at jeg som den offentlig kjente personen jeg nå er blitt, ikke bør krangle eller klage i det offentlige rom med mindre det er absolutt nødvendig. Så jeg svarte «helt greit» og betalte uten noen innvendinger.

Telefonen ringte noen hundre meter unna, idet jeg var på vei inn i en restaurant for å spise lunsj. Frisøren beklaget to ganger å ha slått inn feil beløp, og forsikret at jeg straks skulle få tilbake alt jeg hadde betalt for mye hvis jeg kunne komme innom for å ordne formalitetene.

Jeg ble glad for å høre at jeg ikke hadde tenkt helt feil, men hadde en travel dag videre og var nær ved å si at hun bare kunne beholde pengene.

Det ble til at jeg spiste lunsj litt raskere enn planlagt og rakk innom frisøren for å ta imot ytterligere en beklagelse og 280 kroner, før jeg ilte videre med dagens langt mer innbringende arbeidsoppdrag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.