NRK > Nyheter

Friday, 28 February, 10:24

NRK - 02 Mar 19 kl. 09:54

Fregatten på veg opp på lekter

KNM «Helge Ingstad» er i morgontimane laurdag på veg over på ein lekter, skriv NTB. No er det fleire kranfartøy som held fregatten stabil. Fregatten er tømt for vatn, og skal no fraktast til Haakonsvern. Der skal alt av våpen og olje fjernast..
Les mer på NRK


Les mer om:
KNM, Ingstad, NTB, Haakonsvern

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fregatten, veg, opp, lekter
Aftenposten - 09 Nov 18 kl. 05:46

Komplisert arbeid for å berge fregatten – skal opp på lekter

Fregatten KNM Helge Instad skal boltes fast til land, tømmes for ammunisjon, heves opp på lekter og fraktes til Haakonsvern..

Aftenposten - 09 Nov 18 kl. 05:46

Komplisert arbeid for å berge fregatten – tømmes for ammunisjon før lekter tar den til Haakonsvern

Den kostbare fregatten KNM Helge Instad må først boltes fast til land, heves opp på lekter, tømmes for ammunisjon og så fraktes til Haakonsvern..

Aftenposten - 09 Nov 18 kl. 05:46

Komplisert arbeid for å berge fregatten - tømmes for ammunisjon før lekter tar den til Haakonsvern

Den kostbare fregatten KNM Helge Instad må først boltes fast til land, heves opp på lekter, tømmes for ammunisjon og så fraktes til Haakonsvern..

NRK - 18 Nov 18 kl. 17:13

Skal løftast opp på lekter

Fregatten KNM «Helge Ingstad» skal løftast opp på ein lekter av kranbåtane «Gulliver» og «Rambits», opplyser prosjektleiar Arild Øydegard i Forsvarmateriell. – Til veka vil vi starte rigging av kjettingar som skal løfte fregatten, seier Øydegard..

VG - 01 Mar 19 kl. 11:06

Fregatten er hevet – klar til overføring på lekter

Etter bare knappe to døgn med pumping og heving har fregatten KNMM «Helge Ingstad» kommer opp over sin egen vannlinje, og nå starter prosessen med å overføre den til lekteren Boabarge..

NRK - 02 Mar 19 kl. 09:54

Fregatten på veg oppå lekterar

KNM Helge Ingstad er i morgontimane laurdag på veg over på ein lekter, skriv NTB. No er det fleire kranfartøy som held fregatten oppe og stabil. Fartøyet er tømt for vatn, og skal no fraktast mot Haakonsvern.

Aftenposten - 09 Nov 18 kl. 05:46

Komplisert arbeid for å berge milliardfregatten - tømmes for ammunisjon før lekter tar den til Haakonsvern

Den kostbare fregatten KNM Helge Instad må først boltes fast til land, heves opp på lekter, tømmes for ammunisjon og så fraktes til Haakonsvern..

NRK - 02 Mar 19 kl. 18:37

KNM «Helge Ingstad» hevet

Hele den havarerte fregatten KNM «Helge Ingstad» er nå hevet og overført til en lekter på Hanøytangen i Hordaland. Hevingen startet tirsdag, og fregatten skal etter planen vær4e framm på Haakonsvern søndag..

NRK - 27 Nov 18 kl. 11:26

Stansar tømming av fregatten

Sjøforsvaret har mellombels stansa tømminga av fregatten KNM «Helge Ingstad», på grunn av eit uvêr som er på veg. Sjøforsvaret skriv at fregatten har lege roleg det siste døgnet, og at dei sikrar fregatten både med tanke på uvêret og hevinga..

NRK - 10 Nov 18 kl. 13:47

Uvisst om fregatt kan sjøsettes

Det er usikkert om KNM Helge Ingstad kan bli sjøsatt igjen, sier Thomas Gjesdal i Sjøforsvaret til BT. Det kortsiktige målet er å få KNM Helge Ingstad over på en lekter som skal frakte fregatten til Haakonsvern..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

UD ber folk følge lokale reiseråd

Reiseråda til UD er ikkje basert på smittefare, skriv dei på heimesidene sine. Dei ber folk som skal ut å reise om å rette seg etter dei råda frå Folkehelseinstituttet og lokale helsestyresmakter. I tillegg bør reisande registrere seg hos UD..

NRK - 15 minutter siden

Syriske soldatar drepne angrep

16 syriske soldatar er drepne i tyrkiske angrep etter at 33 tyrkiske soldatar blei drepne i syriske angrep torsdag. Det er London-baserte SOHR som melder om angrep mot syriske stillingar i Idlib..

NRK - 15 minutter siden

Nedgang på børsane i Europa

Fallet på europeiske børsar held fram fredag på grunn av koronaviruset. Børsane i Frankfurt, London og Milano har alle falle rundt to til tre prosent fredag formiddag. Også på Oslo Børs held viruset fram med å prege hovudindeksen..

NRK - 15 minutter siden

Russiske fregattar gjennom Bosporos

To russiske marinefartøy var fredag på veg gjennom Bosporos-sundet på veg til Middelhavet, opplyser den russiske marinen. Dei seier fregattane er på rutineoppdrag, men vil ikkje seie kvar dei er på veg..

NRK - 15 minutter siden

Første koronatilfelle i Nederland

Nederland har stadfesta sitt første tilfelle av koronavirus, opplyser helsestyresmaktene i landet. Ein person har testa positivt etter å ha vore i Nord-Italia. Personen er lagt i isolat og får behandling..

NRK - 30 minutter siden

DNB tapte i Høgsterett

Forbrukarrådet og 180.0000 DNB-kundar vann fram i Høgsterett i det største massesøksmålet i noregshistoria. DNB blei dømde i lagmannsretten til å betale tilbake 345 millionar kroner til kundane.

NRK - 45 minutter siden

Nedgang i svenskehandelen

Nordmenn på dagstur til Sverige la igjen 14,3 milliardar kroner i fjor. Det er 557 millionar kroner mindre enn året før, viser tal frå SSB. Det er folk på Austlandet som bruker mest pengar på grensehandel.

NRK - 1 time siden

Oppretter virustelefon

Helsedirektoratet har opprettet en virus-informasjonstelefonen for å avlaste medisinsk nødtelefon og deler av helsetjenesten. Nummeret er 815 55 015. De som tror de kan være smittet av koronaviruset, skal ringe fastlegen sin eller legevakten..

NRK - 1 time siden

Mot verste uke siden finanskrisen

Hovedindeksen på Oslo Børs faller kraftig fredag morgen. Den siste uka har hovedindeksen falt 10 prosent, og ifølge Oslo Børs ligger det an til den største prosentvise nedgangen siden 2011, i løpet av en uke..

NRK - 1 time siden

Død person funnet i brennende bil

En person ble funnet død i en brennende bil i Moss kommune i 6.30-tiden fredag morgen. – Brannen er nå slukket av brannvesenet politiet etterforsker for å identifisere den døde og for å finne ut hva som har skjedd, skriver politiet på Twitter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt