NRK > Nyheter

Wednesday, 14 November, 16:25

NRK - 14 Sep 18 kl. 00:16

Frankrike innrømmer Algerie-tortur

Frankrikes regjering erkjenner for første gang at franske styrker brukte tortur som våpen under Algeries uavhengighetskrig fra 1954 til 1962. Krigen kostet 1,5 millioner algeriere livet. På det meste stod det 500.000 franske soldater i landet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Algeries, Algerie

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frankrike, innrømmer, Algerie-tortur
NRK - 13 Sep 18 kl. 19:12

Frankrike vedgår tortur i Algerie

Regjeringa i Frankrike erkjenner for første gong at kolonimakta la til rette for at franske styrkar brukte tortur som våpen under sjølvstendekrigen til Algerie. Krigen kravde frå 1954 til 1962 rundt 1,5 millionar algeriske menneskeliv..

NRK - 02 Aug 18 kl. 18:08

Sandberg innrømmer feil

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) innrømmer at han ikke opererte i tråd med sikkerhetsrutinene da han tok med seg jobbtelefon til ferie i Iran. – Jeg innrømmer selvfølgelig at jeg har gjort feil, skriver han i e-post til VG..

VG - 18 May 18 kl. 15:47

Platini innrømmer å ha trikset med VM-trekning

Den franske fotballegenden Michael Platini (62) innrømmer at VM-trekningen i 1998 var trikset med slik at Frankrike ikke kunne møtte Brasil før i finalen..

Hegnar.no - 27 Jul 18 kl. 12:28

SAS innrømmer å ha solgt for mange billetter i sommer

SAS sliter med bemanningskrise og innstillinger i sommer. Direktør Lars Sandahl Sørensen innrømmer at de var for ambisiøse da de planla ruteprogrammet..

VG - 12 Sep 18 kl. 19:43

Indisk seriemorder innrømmer 33 drap

En 48 år gammel mann som er pågrepet i India, innrømmer 33 drap på lastebilsjåfører og deres hjelpere. Mannen skal ha plyndret lasten og solgt bilene..

VG - 30 Jul 18 kl. 08:47

Neymar innrømmer: – Noen ganger overdriver jeg

24 dager etter VM-exiten innrømmer Neymar (26) nå at han overspilte i VM. Men innrømmelsen sitter langt inne..

NRK - 09 Aug 18 kl. 11:30

Innrømmer utslipp-bløff

De japanske bilprodusentene Suzuki, Mazda og Yamaha innrømmer å ha villedet om enkelte bilers utslippsnivå. – Alle tre produsenter har meldt om «upassende håndtering», opplyser det japanske transportdepartementet..

Aftenposten - 05 Jun 18 kl. 11:31

Innrømmer angrep på elg: – Jeg blir regelrett syk av å se på det selv

En mann fra Ørland innrømmer å stå bak rystende angrep på elg..

Aftenposten - 05 Jun 18 kl. 11:31

Innrømmer angrep på elg: - Jeg blir regelrett syk av å se på det selv

En mann fra Ørland innrømmer å stå bak rystende angrep på elg..

Hegnar.no - 03 Aug 18 kl. 14:47

Sandberg innrømmer ny mobiltabbe

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) innrømmer nå at han også tok med jobbmobilen på en reise til Kina i mai i år..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Knivdrept 16-åring gravlagt

Den 16 år gamle jenta som ble stukket ned med kniv og drept på Vinstra i oktober, ble onsdag gravlagt. Oppmøtet i Sødorp kirke i Nord-Fron kommune var så stort at en tilstøtende bygning ble brukt for å huse alle som ville delta i begravelsen..

NRK - 15 minutter siden

Mener Russland bør ta hensyn

Forsvarsminister Frank Bakke Jensen mener Russland bør ta hensyn til at forstyrrelser på GPS-signalene er plagsomt - og har protestert på at Russland ikke respekterer den sivilie luftfarten i nord..

NRK - 15 minutter siden

«Kulturprofilen» fortsatt fengslet

Den voldtektsdømte kulturprofilen Jean-Claude Arnault blir sittende fengslet i påvente av dommen i ankesaken i Sverige. Han er dømt til to års fengsel for voldtekt av en kvinne, men både han og påtalemyndigheten anket. Dommen faller 3.

NRK - 30 minutter siden

– Innovasjon Norge fulgte reglene

Konsulentselskapet Deloitte konkluderer med at Innovasjon Norge ikke brøt egne rutiner da Ferd-arving Katharina Andresen ble ansatt uten at stillingen ble utlyst. Deloitte mener også at det statlige selskapets rutiner ikke bryter norske lover..

NRK - 1 time siden

Tidligere ordfører er død

Gunhild Kristin Støver er død, melder Avisa Nordland. Støver var ordfører fra 1976 til 1978, noe som gjorde hun til Bodøs første kvinnelige ordfører. Hun ble 93 år gammel..

NRK - 45 minutter siden

– Dette kunne gått mye verre

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sier det gjorde sterkt inntrykk å høre historiene fra fregatt-ulykken. Onsdag møtte han besetningen på KNM «Helge Ingstad»..

NRK - 30 minutter siden

Dramatisk redningsaksjon av hval

Det pågår en dramatisk redningsaksjon av en knølhval-kalv, som svømmer utenfor Skjervøy i Troms. Kalven sleper et tauverk på 30–40 meter etter seg. Kalvens mor svømmer trolig ved siden av..

NRK - 45 minutter siden

Palestiner drept på Gazastripen

En palestinsk mann ble skutt og drept på Gazastripen onsdag, ifølge helsemyndighetene i enklaven. Ifølge en kilde fisket mannen nær grensegjerdet, mens den israelske hæren sier det ble åpnet ild mot «en mistenkt som nærmet seg sikkerhetsgjerdet»..

NRK - 1 time siden

Bilfører omkom i ulykke

En bilfører er bekreftet omkommet i en utforkjøring mellom Rena og Nordre Osen i Hedmark. Det skriver politiet i Innlandet på Twitter. Vegvesenets ulykkesanalysegruppe er på vei til stedet..

NRK - 1 time siden

Åpner etter å ha vært stengt ett år

I løpet av natten skal Fagernestunnelen i Narvik åpne for trafikk igjen, etter et drøyt år med omfattende sikkerhetsoppgradering. Det melder Statens vegvesen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt