NRK > Nyheter

Thursday, 17 January, 01:25

NRK - 14 Sep 18 kl. 00:16

Frankrike innrømmer Algerie-tortur

Frankrikes regjering erkjenner for første gang at franske styrker brukte tortur som våpen under Algeries uavhengighetskrig fra 1954 til 1962. Krigen kostet 1,5 millioner algeriere livet. På det meste stod det 500.000 franske soldater i landet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Algeries, Algerie

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frankrike, innrømmer, Algerie-tortur
NRK - 13 Sep 18 kl. 19:12

Frankrike vedgår tortur i Algerie

Regjeringa i Frankrike erkjenner for første gong at kolonimakta la til rette for at franske styrkar brukte tortur som våpen under sjølvstendekrigen til Algerie. Krigen kravde frå 1954 til 1962 rundt 1,5 millionar algeriske menneskeliv..

NRK - 02 Aug 18 kl. 18:08

Sandberg innrømmer feil

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) innrømmer at han ikke opererte i tråd med sikkerhetsrutinene da han tok med seg jobbtelefon til ferie i Iran. – Jeg innrømmer selvfølgelig at jeg har gjort feil, skriver han i e-post til VG..

VG - 18 May 18 kl. 15:47

Platini innrømmer å ha trikset med VM-trekning

Den franske fotballegenden Michael Platini (62) innrømmer at VM-trekningen i 1998 var trikset med slik at Frankrike ikke kunne møtte Brasil før i finalen..

NRK - 05 Dec 18 kl. 22:12

Innrømmer brot på reglar

Tre politikarar frå Arbeidarpartiet innrømmer at dei har brukt bonuspoeng som er opptent på tenestereiser for Stortinget, på private turar dei siste tre åra. Det skriv Aftenposten. Turane var ikkje godkjende av presidentskapen på førehand..

Dagbladet - 30 Nov 18 kl. 12:23

Røkke innrømmer luksusdonasjon til Fretex

Kjell Inge Røkke innrømmer at hans garderobe er donert til Fretex etter at en anonym kjøper fant Røkke-lapp i bukse..

Hegnar.no - 27 Jul 18 kl. 12:28

SAS innrømmer å ha solgt for mange billetter i sommer

SAS sliter med bemanningskrise og innstillinger i sommer. Direktør Lars Sandahl Sørensen innrømmer at de var for ambisiøse da de planla ruteprogrammet..

VG - 12 Sep 18 kl. 19:43

Indisk seriemorder innrømmer 33 drap

En 48 år gammel mann som er pågrepet i India, innrømmer 33 drap på lastebilsjåfører og deres hjelpere. Mannen skal ha plyndret lasten og solgt bilene..

VG - 30 Jul 18 kl. 08:47

Neymar innrømmer: – Noen ganger overdriver jeg

24 dager etter VM-exiten innrømmer Neymar (26) nå at han overspilte i VM. Men innrømmelsen sitter langt inne..

NRK - 09 Aug 18 kl. 11:30

Innrømmer utslipp-bløff

De japanske bilprodusentene Suzuki, Mazda og Yamaha innrømmer å ha villedet om enkelte bilers utslippsnivå. – Alle tre produsenter har meldt om «upassende håndtering», opplyser det japanske transportdepartementet..

Hegnar.no - 03 Aug 18 kl. 14:47

Sandberg innrømmer ny mobiltabbe

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) innrømmer nå at han også tok med jobbmobilen på en reise til Kina i mai i år..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Innvandrerbarn får færre barn

Barn av innvandrere får færre barn enn den øvrige befolkning, viser hittil upubliserte tall som Klassekampen har fått fra SSB. Norskfødte kvinner med innvandrerforeldre får i snitt 1,54 barn. Tilsvarende tall for befolkningen for øvrig, er 1,56..

NRK - 15 minutter siden

FBI stanset angrep mot Trump

Det amerikanske føderale politiet FBI sier at de har pågrepet en 21 år gammel mann som skal ha planlagt å angripe Det hvite hus. Politiet mener at 21-åringen fra Atlanta var radikalisert og planla et selvmordsangrep mot presidentboligen..

NRK - 30 minutter siden

Tspiras overlevde mistillit

Hellas' statsminister Alexis Tsipras gikk i kveld seirende ut av mistillitsvoteringen i nasjonalforsamlingen som var utløst av navnestriden med nabolandet Nord-Makedonia. Med 151 stemmer mot 148 sikret Tsipras seg nok stemmer til å fortsette..

NRK - 5 timer siden

May overlevde mistillitsvotering

Storbritannias statsminister Theresa May overlevde mistillitsvoteringen i Parlamentet. 325 av de folkevalgte stemte for å beholde May, mens 306 representanter stemte for å felle henne og regjeringen..

NRK - 1 time siden

Løslater ikke frikjent ekspresident

Den internasjonale straffedomstolen i Haag stanset løslatelsen av Elfenbenskystens tidligere president Laurent Gbagbo etter at saken ble anket. Gbagbo ble tirsdag frikjent for anklager om drap under voldsbølgen som kostet 3000 menneskeliv i 2010–2011..

NRK - 1 time siden

Partiene avgjør regjeringsutvidelse

Torsdag kl. 14 er stortingsgruppene og landsstyrene i Høyre, Frp, Venstre og KrF innkalt til separate møter for å ta stilling til resultatet av forhandlinger om en ny regjeringsplattform. Sier alle ja, blir Erna Solberg sjef for en flertallsregjering..

NRK - 1 time siden

Forklarte seg om torpedo-angrep

Et ektepar som ble vekket av to maskerte menn med slegge i 2012, forklarte seg om den dramatiske natten i retten i dag. Christer Tromsdal og en annen mann er tiltalt for å ha bestilt et angrep mot en meddommer som bor i nabohuset..

NRK - 1 time siden

4 av 10 sendt på koranskole

Nesten 4 av 10 norske ungdommer med somalisk bakgrunn blir sendt på skole i utlandet, viser en Fafo-rapport. Det gjør integrering vanskeligere, mener statssekretær Kristin Holm Jensen i Kunnskapsdepartementet..

NRK - 2 timer siden

Tiltalt for sju drapsforsøk

I dag startet rettssaken hvor en 25 år gammel mann er tiltalt for å ha skutt mot vakter og gjester etter at han ble kastet ut fra utestedet Blå i Oslo sist sommer. Fire mennesker ble truffet. Tiltalte mener skuddene ikke var ment å drepe..

NRK - 2 timer siden

Frp går tilbake på ny måling

Frp går tilbake 3,8 prosentpoeng til en oppslutning på 10,8 prosent på en ny måling. Venstre får 2,4 prosent, noe som betyr at partiet er langt under sprerregrensen. Målingen er laget av Opinion for Avisenes Nyhetsbyrå, Dagsavisen og LO Media..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt