NRK > Nyheter

Thursday, 20 September, 22:12

NRK - 14 Sep 18 kl. 00:16

Frankrike innrømmer Algerie-tortur

Frankrikes regjering erkjenner for første gang at franske styrker brukte tortur som våpen under Algeries uavhengighetskrig fra 1954 til 1962. Krigen kostet 1,5 millioner algeriere livet. På det meste stod det 500.000 franske soldater i landet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Algeries, Algerie

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frankrike, innrømmer, Algerie-tortur
NRK - 13 Sep 18 kl. 19:12

Frankrike vedgår tortur i Algerie

Regjeringa i Frankrike erkjenner for første gong at kolonimakta la til rette for at franske styrkar brukte tortur som våpen under sjølvstendekrigen til Algerie. Krigen kravde frå 1954 til 1962 rundt 1,5 millionar algeriske menneskeliv..

NRK - 02 Aug 18 kl. 18:08

Sandberg innrømmer feil

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) innrømmer at han ikke opererte i tråd med sikkerhetsrutinene da han tok med seg jobbtelefon til ferie i Iran. – Jeg innrømmer selvfølgelig at jeg har gjort feil, skriver han i e-post til VG..

VG - 18 May 18 kl. 15:47

Platini innrømmer å ha trikset med VM-trekning

Den franske fotballegenden Michael Platini (62) innrømmer at VM-trekningen i 1998 var trikset med slik at Frankrike ikke kunne møtte Brasil før i finalen..

Hegnar.no - 27 Jul 18 kl. 12:28

SAS innrømmer å ha solgt for mange billetter i sommer

SAS sliter med bemanningskrise og innstillinger i sommer. Direktør Lars Sandahl Sørensen innrømmer at de var for ambisiøse da de planla ruteprogrammet..

VG - 12 Sep 18 kl. 19:43

Indisk seriemorder innrømmer 33 drap

En 48 år gammel mann som er pågrepet i India, innrømmer 33 drap på lastebilsjåfører og deres hjelpere. Mannen skal ha plyndret lasten og solgt bilene..

VG - 30 Jul 18 kl. 08:47

Neymar innrømmer: – Noen ganger overdriver jeg

24 dager etter VM-exiten innrømmer Neymar (26) nå at han overspilte i VM. Men innrømmelsen sitter langt inne..

NRK - 09 Aug 18 kl. 11:30

Innrømmer utslipp-bløff

De japanske bilprodusentene Suzuki, Mazda og Yamaha innrømmer å ha villedet om enkelte bilers utslippsnivå. – Alle tre produsenter har meldt om «upassende håndtering», opplyser det japanske transportdepartementet..

Hegnar.no - 03 Aug 18 kl. 14:47

Sandberg innrømmer ny mobiltabbe

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) innrømmer nå at han også tok med jobbmobilen på en reise til Kina i mai i år..

Aftenposten - 05 Jun 18 kl. 11:31

Innrømmer angrep på elg: – Jeg blir regelrett syk av å se på det selv

En mann fra Ørland innrømmer å stå bak rystende angrep på elg..

Aftenposten - 05 Jun 18 kl. 11:31

Innrømmer angrep på elg: - Jeg blir regelrett syk av å se på det selv

En mann fra Ørland innrømmer å stå bak rystende angrep på elg..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Rekkehus totalskadd i brann

Ingen personer ble skadd, men flere ble husløse etter en større rekkehusbrann i Råde i Østfold torsdag kveld. Brannen startet i en av leilighetene i rekken med fire boliger, men spredte seg til en leilighet til, skriver Moss Avis..

NRK - 15 minutter siden

E24: Einar Aas kan ha krav på skatt

Krafttraderen Einar Aas kan ha krav på å få tilbakebetalt tidligere innbetalt skatt på 227 millioner kroner. – Hvis Einar Aas vil benytte skatteregelen må virksomheten opphøre, sier en av Norges fremste skatterettsadvokater, Bettina Banoun til E24..

NRK - 30 minutter siden

Kavanaugh-anklager vil forklare seg

The New York Times skriver at kvinnen som anklager høyesterettskandidat Brett Kavanaugh for overgrep på 1980-tallet, er forberedt på å forklare seg for Senatet neste uke dersom hun får rettferdige betingelser, ifølge en e-post fra kvinnens advokat..

NRK - 45 minutter siden

Fire døde etter skyting i Maryland

Syv personer ble skadet og fire er døde etter skytingen i Maryland, USA, torsdag. Gjerningspersonen, en 26 år gammel kvinne, er blant de omkomne. Kvinnen var midlertidig ansatt i apotekerkjeden Rite Aid, og døde etter å ha skutt seg selv i hodet..

NRK - 1 time siden

Rekordsalg av norsk gass

På tre måneder har Norge solgt gass tilsvarende tre ganger norsk vannkraftproduksjon til EU. – Vi har aldri levert så mye gass fra norsk sokkel før. Vi har levert 37 milliarder standard kubikkmeter gass, sier Frode Leversund i Gassco..

NRK - 1 time siden

Frykter 200 døde i ferjeulykke

Myndighetene i Tanzania frykter at over 200 personer skal ha druknet etter at en ferje kantret på Victoriasjøen torsdag. Så langt er 42 personer bekreftet omkommet, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Google advarer mot hackingforsøk

Google har varslet et antall senatorer og rådgivere i Kongressen om at deres personlige e-postkontoer er utsatt for vedvarende hackingforsøk fra fremmede stater. Det er ikke kjent når og hvem som står bak forsøkene på datainnbrudd, skriver NTB..

NRK - 1 time siden

Ni døde i bilkrasj i Arizona, USA

Ni personer, deriblant syv illegale innvandrere, omkom onsdag kveld i et bilkrasj i Arizona, USA. Ifølge nyhetsbyrået AP er årsaken til ulykken fremdeles ikke kjent..

NRK - 1 time siden

Miniatyr-kalv på 13 kilo

For halvannen uke siden ble en kalv kalt «Miniatyren» på 13 kilo født på en gård i Reddal i Grimstad. Vanlig størrelse på nyfødte kalver ligger mellom 40–50 kilo. – Den minste kalven jeg har opplevd, sier dyrlege Halvor Øiestad..

NRK - 1 time siden

Polen utnevner nye dommere

Til tross for nye trussel-sanksjoner fra EU, har Polen utpekt ti nye høyesterettsdommere til et disiplinærorgan, skriver NTB. Landets domstolsreform er kritisert av jusseksperter og EU-kommisjonen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt