NRK > Nyheter

Wednesday, 11 December, 11:32

NRK - 14 Aug 19 kl. 18:06

Framleis raudt farenivå

Det er framleis raudt farenivå på Veslemannen, men NVE opplyser om minkande rørsler i fjellet, og avgrensa med regn. Samstundes er rørslene så store, at dei vel å halde oppe raudt farenivå..
Les mer på NRK


Les mer om:
Veslemannen, NVE

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Framleis, raudt, farenivå
NRK - 01 Sep 19 kl. 18:03

Framleis raudt farenivå

Det er framleis raudt farenivå for Veslemannen. NVE skriv at rørslene i fjellet har vore konstant i heile dag, den øvre delen bevegar seg om lag 10 cm per døgn, og nedre del om lag 8 cm per døgn..

NRK - 08 Jul 19 kl. 07:42

Framleis raudt farenivå

NVE melder at det framleis er raudt farenivå ved Mannen. – Det er relativt høge hastigheiter i fjellpartiet og har vore steinsprang gjennom natta. Hastigheitene har minka litt, men snøsmeltinga held fram, seier geolog Gustav Pless i NVE..

NRK - 08 Jul 19 kl. 18:04

Framleis raudt nivå

Farenivået ved det rasutsette fjellpartiet Veslemannen i Rauma blir raudt også vidare. Det melder NVE. Rørslene i øvre del av fjellpartiet har minka noko, men rørslene i nedre del er framleis relativt store, ifølgje NVE..

NRK - 02 Sep 19 kl. 09:05

Held fram med raudt nivå

Farenivået for Veslemannen er framleis raudt, opplyser NVE i si morgonoppdatering. Rørslene ligg på mellom 11 og 15 centimeter i døgnet i øvre del, og mellom 7 og 9 centimeter i nedre. Det er registrert 11 steinsprang sidan klokka 18 på sundag..

NRK - 05 Sep 19 kl. 18:22

Framleis raudt

Rørslene i Veslemannen fortsett å auke, og NVE vil behalde raudt farenivå. Det har vore registrert 39 skredhendingar sidan klokka 18.00 i går.

NRK - 19 Jul 19 kl. 14:05

Raudt farenivå for Veslemannen

Farenivået for rasfarlege Veslemannen i Rauma er sett opp til raudt. Det betyr at bebuarane igjen blir evakuerte..

NRK - 13 Aug 19 kl. 18:39

Framleis raudt farenivå

Rørslene i Veslemannen har auka i løpet av dagen, og er no oppe i 37 cm per døgn i øvre delen av fjellet. I nedre del er det 5 cm per døgn. Det har også vore stor steinsprangaktivitet i dag, det melder NVE..

NRK - 07 Jul 19 kl. 18:28

Framleis store rørsler

NVE fortset med raudt farenivå ved Veslemannen i Romsdalen. Forflytninga av steinmassane i øvre del av fjellpartiet er no på 212 millimeter i døgnet. I frontpartiet er rørslene på 15 millimeter i døgnet..

NRK - 19 Jul 19 kl. 12:17

Oransje farenivå for Veslemannen

Farenivået for Veslemannen er sett opp til til oransje. Rundt klokka 09.00 gjekk det fleire større steinsprang og det var stor auke i rørslene.

NRK - 22 Jul 19 kl. 09:06

Opprettholder rødt farenivå

NVE opprettholder rødt farenivå ved Veslemannen inntil videre. Det skriver de i mandagens første rapport. Farenivået ble hevet til rødt fredag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Bilen til drapsoffer dumpa i sjøen

Bilen til 44-åringen som blei funnen død på Regestranda på Sola, skal ha blitt dumpa i sjøen, får NRK opplyst. Tre menn er sikta for drap eller medverknad til drap. Alle dei tre er i 20-åra og kjenningar av politiet..

NRK - 30 minutter siden

Ferje grunnstøtte i Fedje

Ei ferje har gått på grunn i Fedje i Nordhordland. Ingen skal vere skadd og ferja køyrer for eigen maskin, seier politiet. Ferja var på veg frå Sævrøy til Fedje, men har no snudd, skriv Bergens Tidende..

NRK - 45 minutter siden

Ungdommar storma klimatoppmøtet

Ei stor gruppe ungdom storma hovudscenen på klimatoppmøtet i Madrid i protest mot status på forhandlingane. Dei er ein del av Fridays for Future-rørsla som blei starta av Greta Thunberg..

NRK - 45 minutter siden

Thunberg refsar verdsleiarane

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg meiner verdsleiarane manglar innsikt om klima. I ein tale under klimatoppmøtet i Madrid onsdag etterlyste ho handling. – Vi har ikkje lenger tid til ikkje å lytte til vitskapen, sa ho..

NRK - 1 time siden

Pressekonferanse i Stavanger

Politiet orienterer pressa etter at tre menn er sikta for drap eller medverknad til drap. Måndag blei ein mann funnen død på Sola i Rogaland..

NRK - 1 time siden

Meiner folkemordsak er villeiande

Fredsprisvinnar Aung San Suu Kyi meiner saka der Myamar er skulda for brotsverk mot den muslimske rohingya-minoriteten er villeiande og ufullstendig. Det sa ho då ho møtte for Den internasjonale straffedomstolen i Haag onsdag..

NRK - 1 time siden

Tyrkia vurderer sanksjonar mot USA

Tyrkias utanriksminister Mevlüt Çavusoglu seier dei vurderer å hindre USA å bruke viktige flybasar i landet, ifølgje AP. Utspelet kjem etter at USA truga med sanksjonar etter at Tyrkia kjøpte eit russisk rakettsystem..

NRK - 1 time siden

Verdas største oljeselskap på børs

Det statlege saudiarabiske selskapet Aramco er på børs. Selskapet er verdsett til 1,8 billionar dollar. Berre 1,5 prosent av aksjane er lagde ut for sal, og det er berre innbyggarar i golf-landa i Midtausten får kjøpe aksjar..

NRK - 1 time siden

Etiopia ser til Norge

Etiopias statsminister Abiy Ahmed sier tildelingen av Nobels fredspris oppmuntrer til videre innsats, både i demokratiseringen og moderniseringen av hjemlandet og til å skape fred og velstand på Afrikas horn. Men det øker også presset..

NRK - 1 time siden

Vil øke samarbeidet

Statsminister Erna Solberg sier Norge vil være en stabil samarbeidspartner for fredsprisvinner Abiy Ahmed og Etiopia, i endringene landet nå gjennomgår. Norge vil bidra med støtte på felter som demokratibygging, utdanning, klimatiltak og handel..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt