NRK > Nyheter

Thursday, 22 August, 06:26

NRK - 14 Aug 19 kl. 18:06

Framleis raudt farenivå

Det er framleis raudt farenivå på Veslemannen, men NVE opplyser om minkande rørsler i fjellet, og avgrensa med regn. Samstundes er rørslene så store, at dei vel å halde oppe raudt farenivå..
Les mer på NRK


Les mer om:
Veslemannen, NVE

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Framleis, raudt, farenivå
NRK - 08 Jul 19 kl. 07:42

Framleis raudt farenivå

NVE melder at det framleis er raudt farenivå ved Mannen. – Det er relativt høge hastigheiter i fjellpartiet og har vore steinsprang gjennom natta. Hastigheitene har minka litt, men snøsmeltinga held fram, seier geolog Gustav Pless i NVE..

NRK - 08 Jul 19 kl. 18:04

Framleis raudt nivå

Farenivået ved det rasutsette fjellpartiet Veslemannen i Rauma blir raudt også vidare. Det melder NVE. Rørslene i øvre del av fjellpartiet har minka noko, men rørslene i nedre del er framleis relativt store, ifølgje NVE..

NRK - 19 Jul 19 kl. 14:05

Raudt farenivå for Veslemannen

Farenivået for rasfarlege Veslemannen i Rauma er sett opp til raudt. Det betyr at bebuarane igjen blir evakuerte..

NRK - 13 Aug 19 kl. 18:39

Framleis raudt farenivå

Rørslene i Veslemannen har auka i løpet av dagen, og er no oppe i 37 cm per døgn i øvre delen av fjellet. I nedre del er det 5 cm per døgn. Det har også vore stor steinsprangaktivitet i dag, det melder NVE..

NRK - 07 Jul 19 kl. 18:28

Framleis store rørsler

NVE fortset med raudt farenivå ved Veslemannen i Romsdalen. Forflytninga av steinmassane i øvre del av fjellpartiet er no på 212 millimeter i døgnet. I frontpartiet er rørslene på 15 millimeter i døgnet..

NRK - 19 Jul 19 kl. 12:17

Oransje farenivå for Veslemannen

Farenivået for Veslemannen er sett opp til til oransje. Rundt klokka 09.00 gjekk det fleire større steinsprang og det var stor auke i rørslene.

NRK - 22 Jul 19 kl. 09:06

Opprettholder rødt farenivå

NVE opprettholder rødt farenivå ved Veslemannen inntil videre. Det skriver de i mandagens første rapport. Farenivået ble hevet til rødt fredag.

NRK - 02 Jul 19 kl. 07:07

Nysnø på mannen

I løpet av natta har det kome nysnø på fjellet Mannen i Rauma. Farenivået for det rasfarlege fjellpartiet blei sett til raudt søndag etter auka bevegelsar. Det er meldt mykje nedbør utover veka, men usikkert om det vil kome som snø eller regn..

P4 - 30 Jun 19 kl. 23:16

Farenivå rødt for Veslemannen

Farenivået på Veslemannen i Rauma i Møre og Romsdal er nå justert til rødt. Det opplyser Norges Vassdrags-og energidirektorat. Årsaken er mye nedbør og store bevegelser.

NRK - 30 Jun 19 kl. 23:01

Rødt farenivå for Veslemannen

Farenivået for det rasutsatte fjellpartiet Veslemannen i Møre og Romsdal er oppjustert til rødt nivå, melder NVE. Årsaken er mye nedbør og store bevegelser. Tidligere søndag ble farenivået hevet til oransje.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Varsler demonstrasjoner mot Zarif

Eksiliranere og aktivister krever at Norge må konfrontere Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif. Det er varslet demonstrasjoner utenfor Stortinget når Zarif besøker Norge torsdag..

NRK - 45 minutter siden

Stresset øker på Ocean Viking

De 350 menneskene som er reddet av norske Ocean Viking i Middelhavet, blir stadig mer stresset, ifølge mannskapet. Også libyere på flukt fra krigen i hjemlandet er om bord. Folk lurer på når de kan gå i land, sier mannskapet til NTB..

NRK - 1 time siden

Kontroll på brann på Gran Canaria

De aller fleste evakuerte innbyggerne fra flammene på ferieøya Gran Canaria har fått lov til å flytte hjem igjen etter at brannvesenet fikk kontroll på skogbrannene som har herjet i landet, ifølge NTB..

NRK - 2 timer siden

Russland vil samle sikkerhetsrådet

Både Russland og Kina vil at FNs sikkerhetsråd skal møtes i løpet av torsdag, melder Al Jazeera. Det de ønsker å snakke om er «trusler mot internasjonal fred og sikkerhet». Bakgrunnen er at USA testet sine nye mellomdistanseraketter på mandag..

NRK - 2 timer siden

Organisasjoner slår tilbake

Organisasjoner reagerer på Brasils president Jair Bolsonaro sitt utspill om at det er de som starter skogbrannene i Amazonas. – Det er en syk påstand, sier en talsperson for Greenpeace Brasil til Al Jazeera..

NRK - 2 timer siden

Omega-3-piller hjalp ikke pasienter

En ny studie viser at omega-3-piller ikke gir «noen fordeler» for pasienter med diabetes type 2. Forskerne begynte med å undersøke om pillene kunne være skadelige for pasienter med sykdommen, men fant ingen bevis for det heller, ifølge BBC..

NRK - 2 timer siden

Trekker seg som presidentkandidat

Guvernøren i Washington, Jay Inslee, trekker seg fra kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat. Årsaken er at han ikke tror han kan vinne, melder TV-kanalen MSNBC..

NRK - 2 timer siden

Færre turister etter nye sanksjoner

Det kom 23,6 prosent færre turister til Cuba i juli i år sammenlignet med samme måned i fjor, ifølge tall fra myndighetene. President Donald Trump innførte flere sanksjoner mot landet i fjor, blant annet nektet han cruiseskip fra USA å legge til der..

NRK - 3 timer siden

Mikroplast i vann er ikke skadelig

Mengden mikroplast i drikkevann er ikke helseskadelig enda, skriver Verdens helseorganisasjon (WHO) i en ny rapport. Likevel ønsker WHO mer forskning for å kartlegge fremtidig risiko, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 4 timer siden

Gruveutstyr «gis bort mot henting»

Gruvesamfunnet Svea på Svalbard skal legges ned. Nå har selskapet som eier gruva bestemt at det store gruveutstyret skal gis bort mot henting. Årsaken er at det er billigere enn å håndtere det som skrapmetall og spesialavfall, skriver Klassekampen..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt