NRK > Nyheter

Friday, 22 November, 19:20

NRK - 20 Oct 19 kl. 16:56

Framgang for miljøpartier i Sveits

Høyrepopulistiske Sveitsisk folkeparti (SVP) taper velgere, men forblir største parti, viser prognoser fra søndagens valg. To miljøparti spås framgang. Meningsmålinger viser at sveitserne er mer opptatt av klima og miljø enn for noen år siden..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sveitsisk, SVP, Sveits

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Framgang, for, miljøpartieri , Sveits
Aftenposten - 20 Oct 19 kl. 21:53

Kanonvalg for De grønne i Sveits

To miljøpartier gjør et brakvalg i Sveits, mens høyrepopulistiske Sveitsisk folkeparti (SVP) taper velgere..

Aftenposten - 20 Oct 19 kl. 21:53

«Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne

To miljøpartier gjør et brakvalg i Sveits, mens høyrepopulistiske Sveitsisk folkeparti (SVP) taper velgere..

NRK - 11 Nov 19 kl. 00:02

Nekter å samarbeide med hat-partier

Statsminister Pedro Sanches ber alle partier bidra til at Spania kommer ut av den låste politiske situasjonen. Invitten går til alle, unntatt partier som fremmer hat-prat, melder Reuters. Ingen partier har nok mandater til å danne regjering alene..

NRK - 13 Oct 19 kl. 11:04

Framgang i slukningsarbeidet

Brannmannskapene har framgang i kampen mot skog- og gressbranner utenfor Los Angeles, og evakueringsordrer er opphevet for hundre tusen mennesker..

P4 - 09 Sep 19 kl. 13:48

Mer likeverdige partier er den nye normalen

At store styringspartier som Høyre og Arbeiderpartiet mister oppslutning til fordel for mindre partier er en trend som nok ikke vil snu. Det mener valgforsker ved Institutt for samfunnsforskning Johannes Bergh. Bergh sier vi både ved årets valg og i tiden fremover vil få mer likeverdige partier på begge sider av norsk politikk..

P4 - 05 Sep 19 kl. 16:09

MDG øker mest i Oslo

Miljøpartiet de Grønne har størst framgang i Oslo på en ny måling gjort for NRK. De går fram med 2,6 prosentpoeng, til 15,8 prosent oppslutning. De blir med det tredje største parti i hovedstaden, bak Høyre og Arbeiderpartiet.

P4 - 24 Sep 19 kl. 05:31

Støre: – Klima viktigste sak til valget

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre sier klima og omstilling blir det viktigste før valget om to år. Samtidig utelukker han ikke et samarbeid med Miljøpartiet de grønne. Støre sier til Klassekampen at han føler politisk slektskap til flere partier, også et parti som setter klima og miljø høyt på dagsordenen.

Hegnar.no - 07 Aug 19 kl. 20:24

MDG fosser fram på ny partimåling

Miljøpartiene vokser i skyggen av bompengeopprøret, mens Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet lekker velgere til små partier, ifølge ny partimåling..

Dagbladet - 07 Aug 19 kl. 20:15

MDG fosser fram på ny partimåling

Miljøpartiene vokser i skyggen av bompengeopprøret, mens Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet lekker velgere til små partier, ifølge ny partimåling..

P4 - 21 Oct 19 kl. 17:40

Carlsen satte rekord med 101 strake partier

Norges sjakkess Magnus Carlsen satte i dag rekord med 101 strake partier uten tap. Det er verdensrekord, etter dagens remis mot Levon Aronian, ettersom kineseren Ding Liren hadde den internasjonalt anerkjente rekorden på 100 strake partier som ubeseiret. Carlsen har ikke tapt et langsjakkparti siden 31.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 timer siden

Varetektsfengslet i fire uker

Mannen som er siktet for å ha knivstukket en kvinne i Drammen onsdag, er fredag varetektsfengsling i fire uker. Kvinnen får fremdeles behandling på sykehus. Mannen har forklart seg, men har ikke tatt stilling til straffskyld ifølge DT.

NRK - 45 minutter siden

Protestledere pågrepet i Iran

Den iranske revolusjonsgarden har pågrepet rundt 100 ledere av protestene som har brutt ut i landet på grunn av økende bensinpriser. Det melder det statlige nyhetsbyrået IRNA, ifølge Reuters. Ifølge Amnesty er over 100 mennesker drept i opptøyene..

NRK - 2 timer siden

Selger slått og ranet

En Erlik Oslo-selger er ranet av tre personer i Lakkegata. Selgeren er slått og sparket, og ble frastjålet penger og eiendeler. Politiet søker etter gjerningspersoner..

NRK - 2 timer siden

Anklager Morales for terrorisme

Bolivias innenriksminister Arturo Murillo, anklager eks-president Evo Morales for terrorisme og oppvigleri, ettersom han ba sine tilhengere om å opprettholde barrikadene og protestene i landet. Murillo har overlevert anklagen til påtalemyndigheten..

NRK - 2 timer siden

Pågrepet etter kongekrabbe-razzia

Politiet har pågrepet ytterligere to personer i kongekrabbe-saken i forbindelse med razziaen i Tana. – I hvert fall en av disse hadde tilknytning til bedriften vi gikk til aksjon mot, sier Torstein Pettersen ved Finnmark politidistrikt..

NRK - 20 timer siden

Kritiske til å nekte koranbrenning

Både professor Eivind Smith og fagdirektør Anine Kierulf reagerer på politidirektørens ordre om å nekte brenning av religiøse symboler. Politiet bekrefter overfor Filter at ordren var basert på straffelovens paragraf 185 om hatefulle ytringer..

NRK - 2 timer siden

114 lastebiler fikk kjøreforbud

Statens vegvesen ga kjøreforbud til 114 tunge kjøretøy i kontroller på Svinesund og i Ørje denne uka, skriver NTB. – Det er meget alvorlig med tanke på trafikksikkerhet på norske vinterveier, sier Øyvind Grotterød i Vegvesenet..

NRK - 3 timer siden

Ny kongekrabbe-razzia

Det har vært en ny politirazzia i forbindelse med ulovlig konkgekrabbe i Finnmark i ettermiddag, skriver Fiskeribladet. Aksjonen var mot et lokalt transportselskap i Tana, som mistenkes for transport av den ulovlige krabben..

NRK - 3 timer siden

Fengslet for frihetsberøvelse

En 18-åring og en 16-åring som er siktet for frihetsberøvelse, ble fredag varetektsfengslet i Oslo tingrett. 18-åringen i fire uker, 16-åringen i to uker, begge med brev - og besøkskontroll. 18-åringen erkjenner delvis straffskyld, ifølge forsvarer..

NRK - 4 timer siden

Trump: – De har ingenting

USAs president Donald Trump sier i et intervju på TV-kanalen Fox at han forventer at han ikke blir stilt for riksrett. – Demokratene har absolutt ingenting inkriminerende. Jeg tror det er veldig vanskelig å stille noen for riksrett da, sa Trump..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt