NRK > Nyheter

Tuesday, 26 May, 12:03

NRK - 20 Oct 19 kl. 16:56

Framgang for miljøpartier i Sveits

Høyrepopulistiske Sveitsisk folkeparti (SVP) taper velgere, men forblir største parti, viser prognoser fra søndagens valg. To miljøparti spås framgang. Meningsmålinger viser at sveitserne er mer opptatt av klima og miljø enn for noen år siden..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sveitsisk, SVP, Sveits

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Framgang, for, miljøpartieri , Sveits
Aftenposten - 20 Oct 19 kl. 21:53

Kanonvalg for De grønne i Sveits

To miljøpartier gjør et brakvalg i Sveits, mens høyrepopulistiske Sveitsisk folkeparti (SVP) taper velgere..

Aftenposten - 20 Oct 19 kl. 21:53

«Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne

To miljøpartier gjør et brakvalg i Sveits, mens høyrepopulistiske Sveitsisk folkeparti (SVP) taper velgere..

P4 - 03 Apr 20 kl. 17:51

Høyt Høyre-hopp

Høyre fortsetter framgangen under koronakrisen - historiske 7,3 prosentpoeng går partiet til statsminister Erna Solberg fram på VGs nye måling. De ligger nå på 25,2 prosent. Ingen andre partier har hatt en så stor framgang på én måned tidligere, ifølge Respons Analyse som har gjennomført målingen.

NRK - 21 Jan 20 kl. 11:43

Trump om miljø i Davos

– Jeg er en troende når det kommer til miljø. Miljø er veldig viktig, sa USAs president Donald Trump før han gikk på talerstolen i Verdens økonomiske forum i Davos i Sveits tirsdag..

NRK - 11 Nov 19 kl. 00:02

Nekter å samarbeide med hat-partier

Statsminister Pedro Sanches ber alle partier bidra til at Spania kommer ut av den låste politiske situasjonen. Invitten går til alle, unntatt partier som fremmer hat-prat, melder Reuters. Ingen partier har nok mandater til å danne regjering alene..

NRK - 13 Oct 19 kl. 11:04

Framgang i slukningsarbeidet

Brannmannskapene har framgang i kampen mot skog- og gressbranner utenfor Los Angeles, og evakueringsordrer er opphevet for hundre tusen mennesker..

NRK - 19 Feb 20 kl. 22:18

Framgang i kampen mot koronaviruset

Verdens helseorganisasjon (WHO) melder om stor framgang i kampen mot det nye koronaviruset covid-19 siden det ble påvist i Kina i desember..

NRK - 12 Feb 20 kl. 05:50

Framgang i forhandlingene

Afghanistans president Ashraf Ghani sier det er framgang i USAs samtaler med Taliban. Oppdateringen på Twitter kom etter en samtale mellom Ghani og USAs utenriksminister Mike Pompeo..

NRK - 11 Feb 20 kl. 20:28

Framgang i Afghanistan-samtaler

Afghanistans president sier det er gjort framgang i forhandlingene med Taliban. President Afshar Ghani skriver på Twitter at USAs utenriksminister Mike Pompeo har orientert ham om Talibans forslag om "betydelig og varig reduksjon av voldsbruk"..

NRK - 16 Apr 20 kl. 17:14

Sveits lettar på tiltaka

Sveits lettar på koronatiltaka dei har innført og lar enkelte butikkar og tenester opne att 27. april. Dette gjeld legekontor, barnehagar, frisørsalongar og liknande.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Nei til Nord-Noregbanen

Stortinget har stemt ned forslaget frå SV og Frp om gjennomføring av Nord-Noregbanen. Forslaget gjekk ut på å bygge jernbane 375 kilometer vidare frå Fauske i Nordland og til Tromsø..

NRK - 15 minutter siden

Vil lauslate 900 fangar

Den afghanske regjeringa planlegg å lauslate om lag 900 Taliban-fangar, bekreftar ein talsperson for det nasjonale tryggingsrådet til nyheitsbyrået AFP. Kunngjeringa kjem etter at Taliban erklærte våpenkvile under id-feiringa..

NRK - 45 minutter siden

Held stengt til vaksine er klar

Skuleelevar på Filippinane vil måtte vente på at ein koronavaksine er utvikla og tatt i bruk før dei kan gå på skulen att, sa president i landet, Rodrigo Duterte, måndag. Det er framleis usikkert når ein vaksine vil verte utvikla..

NRK - 45 minutter siden

Kun ny koronasmitte i Oslo

Kun syv nye registrerte tilfeller av Covid-19 i landet denne helga. Alle er i Oslo, ifølge FHIs dagsrapport om koronaviruset. Helseministeren gleder seg over det lave smittetallet, men minner om at det fortsatt er viktig å følge smittevernrådene..

NRK - 1 time siden

Fødselskyrkja i Betlehem opna att

Fødselskyrkja i Betlehem, som er bygd der dei kriste trur at Jesus vart fødd, opna att tysdag etter å ha vore koronastengd i meir enn to månadar. Prestar frå ulike kristne trussamfunn haldt vakt då kyrkjedørene opna og dei fyrste truande slapp inn..

NRK - 1 time siden

Ber om ein halv milliard meir

Idrettspresident Berit Kjøll ber om at kulturminister Abid Raja gir ein halv milliard kroner ekstra til kompensasjonsordninga som er etablert for idretten. Kulturdepartementet har så langt sett av ein milliard for å dekke inntektstapa til idretten..

NRK - 1 time siden

Visestatsråd går av

Ein visestatsråd for dei konservative i Storbritannia, Douglas Ross, går av frå stillinga si i regjeringa i protest mot oppførselen til Dominic Cummings, rådgjevar til statsminister Boris Johnson, melder han på Twitter..

NRK - 1 time siden

Nattklubbane opna på Island

Måndag fekk nattklubbane på Island opne att etter å ha vore koronastengde i ni veker. Dei islandske nattklubbane kan no ha opptil 200 gjester og må stenge kl. 23.

NRK - 1 time siden

Går mot krisesommar

Berre éin av ti nordmenn planlegg storbyferie på hotell i sommar, syner ei undersøking NHO har gjennomført. Med det kan det gå mot ein krisesommar for hotellnæringa i byane, då dei fleste planlegg å bruke ferien sin på hytta..

NRK - 1 time siden

Sverige testar CO₂-fangst

Aker Solutions har byrja å teste CO₂-fangst ved Preems raffineri i Lysekil i Sverige. På sikt er målet at CO₂-en skal lagrast under havbotnen i Noreg. Testinga starta tysdag, skriv Aker Solutions i ei pressemelding..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt