NRK > Nyheter

Torsdag, 04 Mars, 23:02

NRK - 23 feb. 21 kl. 09:34

Fortsatt fordommer mot yrkesfag

Færre og færre søkte seg til yrkesfag på videregående skole helt til i fjor. Regjeringen tror det fortsatt er fordommer, særlig blant jenter. – I likestillingslandet Norge har vi en kraftig kjønnsdelt utdanning, sier statssekretær Anja Johansen (V)..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Norge, Anja Johansen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fortsatt fordommermot , yrkesfag
NRK - 29 jan. 21 kl. 06:20

Kan mangle arbeidskraft i 2035

Folk må regne med å bytte jobb oftere og lære hele livet. Flere kan bli stående varig utenfor arbeidsmarkedet. Det viser en ny analyse fra Nav om arbeidsmarkedet 15 år frem i tid.

Aftenposten - 01 feb. 21 kl. 05:30

Aftenposten mener: Flere læreplasser må sikres

Yrkesfag blir en nyttig utdannelse i årene som kommer..

Aftenposten - 04 feb. 21 kl. 18:31

Elever på østkanten i Oslo blir oftere rådet til å velge yrkesfag

Ny forskning viser at rådgivere blir påvirket av elevens foreldre. – Ungdomsskoler i Oslo driver med en form for….

E24 - 18 feb. 21 kl. 06:34

Her står jobbene i kø for Jakob Mandt de andre lærlingene

– Det er en falitterklæring at norsk industri i så høy grad hviler på østeuropeiske pendlere, mener Rødts Mimir Kristjánsson. Mangelen på fagarbeidere er alarmerende. – Vi har visst i lang tid – lenge før koronapandemien – at vi trenger flere fagarbeidere og ungdommer som velger yrkesfag, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen til Aftenbladet.

NRK - 10 feb. 21 kl. 15:51

Asiatiske amerikanere angripes

Myndighetene i San Francisco lover tiltak etter angrep mot eldre innbyggere av asiatisk herkomst. Angrepene knyttes til fordommer mot asiater i samband med koronapandemien, melder Washington Post. En 84 år gammel mann er død, og flere er skadet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 timer siden

Nye smitteverntiltak i Vestfold

En betydelig økning i smitte av den engelske virusvarianten i Færder, Holmestrand, Horten, Larvik, Sandefjord og Tønsberg, gjør at regjeringen innfører regionale tiltak i Vestfold etter ønske fra kommunene og etter råd fra statsforvalteren, FHI og Helsedirektoratet. De gjelder fra 5. mars til 16.

NRK - 1 time siden

Arendal hever eiendomsskatten

Rådmannens forslag om en økning i eiendomsskatten i Arendal er vedtatt. For mange innbyggere betyr det en doblet eiendomsskatt. 24 av bystyrets 39 medlemmer gikk inn for dette på et ekstraordinært bystyremøte i kveld..

NRK - 1 time siden

Savnet kvinne funnet i god behold

Kvinnen i 40-åra som ble meldt savnet etter at hun ikke kom hjem til avtalt tid etter en skitur på Hardangervidda, er funnet i god behold, melder Sør-Øst politidistrikt. Hun hadde tatt seg inn på en hytte, og trengte ikke helsehjelp..

NRK - 1 time siden

Vil innføre fullføringsrett på VGS

Regjeringen vil innføre fullføringsrett i videregående skoler. Over 5000 elever mister retten til videregående opplæring årlig, fordi de ikke fullfører innen tre år. Kunnskapsminister Melby mener elever kan klare å fullføre om de blir gitt bedre tid..

NRK - 9 timer siden

Dømd for kyrkjebrann

Ein 28 år gammal mann er dømt til 4 år og 2 månadars fengsel for å ha tent på Dombås kyrkje, og for å ha prøvd å tenna på Sel kyrkje. Det melder GD. Mannen er frå Somalia.

NRK - 1 time siden

Straffen satt ned fra 13 til fem år

Islendingen som skjøt og drepte sin bror fikk fullt gjennomslag da han anket saken. Et knapt flertall i lagmannsretten mener det var et uaktsomt drap. Forsvarer klarte å overbevise retten om å sette ned straffen fra 13 års fengsel til bare fem år..

NRK - 1 time siden

Se Debatten her

NRK - 2 timer siden

Større leteaksjon på Haukeliseter

Politiet har satt i gang en leteaksjon på Haukeliseter på Hardangervidda. De leter etter en kvinne i 40 årene fra Haugesund, som ble meldt savnet etter at hun ikke kom hjem fra skitur, som avtalt. Politiet har kalt ut frivillige og politihelikopter..

NRK - 1 time siden

Får kreve inn høyere eiendomsskatt

Rådmannens forslag om en økning i eiendomsskatten i Arendal er vedtatt. For mange innbyggere betyr det en doblet eiendomsskatt. 24 av bystyrets 39 medlemmer gikk inn for dette..

NRK - 1 time siden

Får 53.000 Pfizer-doser i uke 11

I uka fra 15. til 21. mars får Norge 53.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt