P4 > Nyheter

Sunday, 08 December, 12:05

P4 - 04 Jun 19 kl. 16:43

Forsvaret hentet barn fra Syria

Soldater fra det norske styrkebidraget i Irak hentet ut de norske barna av IS-krigere fra Syria.
Det skriver VG.
Under en strengt hemmelig operasjon, bidro skjermet personell fra Forsvaret til at en delegasjon fra norsk UD kunne hente ut fem de foreldreløse barna.
Forsvaret bekrefter at de har støttet opp i noen faser av operasjonen, etter anmodning fra Utenriksdepartementet..
Les mer på P4


Les mer om:
Irak, IS, Syria, VG, Forsvaret, UD, Utenriksdepartementet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Forsvaret, hentet, barnfra , Syria
P4 - 12 Jun 19 kl. 12:52

To danske barn hentet ut av Syria

To foreldreløse danske barn er nå hentet ut av flyktningleiren al-Hol i Syria. De ble hentet ut i en gruppe med 12 franske barn av IS-krigere, og oppholder seg nå i Frankrike, melder Danmarks Radio..

VG - 04 Jun 19 kl. 16:23

Forsvaret hentet ut de norske barna fra Syria

Under en strengt hemmelig operasjon, bidro skjermet personell fra Forsvaret til at en delegasjon fra norsk UD kunne hente ut fem foreldreløse barn fra Syria..

VG - 04 Jun 19 kl. 16:23

Kilder til VG: Forsvaret hentet ut de norske barna fra Syria

Under en strengt hemmelig operasjon, bidro skjermet personell fra Forsvaret til at en delegasjon fra norsk UD kunne hente ut fem foreldreløse barn fra Syria..

NRK - 12 Jun 19 kl. 13:25

Danske barn av IS-krigere hentet ut

Barn med dansk bakgrunn er for første gang hentet ut av flyktningleirer i Syria. De to foreldreløse barna har både fransk og dansk bakgrunn og er del av en gruppe på tolv barn, som kom fra Syria til Frankrike for to dager siden, melder Danmarks Radio.

NRK - 26 Jun 19 kl. 20:39

Trenger nye rutiner innen mandag

Barne- og familiedepartementet sier at Nav innen mandag må ha på plass rutiner for å slå fast hvem som var faren til foreldreløse barn Norge har hentet fra Syria, melder NTB. I begynnelsen av juni ble fem foreldreløse barn hentet fra Syria til Norge..

NRK - 12 Jun 19 kl. 13:25

Danmark henter barn av IS-krigere

Barn med dansk bakgrunn er for første gang hentet ut av flyktningleirer i Syria. De to foreldreløse barna har både fransk og dansk bakgrunn og er del av en gruppe på tolv barn, som kom fra Syria til Frankrike for to dager siden, melder Danmarks Radio.

Aftenposten - 20 Apr 19 kl. 22:43

Kosovo hentet hjem 74 barn fra Syria

Kosovo har med USAs hjelp hentet hjem 110 statsborgere som ble tatt til fange i tidligere IS-kontrollerte områder i Syria, ifølge myndighetene..

P4 - 23 Jun 19 kl. 16:16

Dansk 13-åring hentet fra Syria

En såret 13 år gammel dansk gutt er nettopp hentet ut fra Syria. Det bekrefter det danske utenriksdepartementet til DR Nyheter. Det er første gang Danmark offisielt henter en av sine statsborgere fra flyktningeleirene nord i Syria.

NRK - 08 Oct 19 kl. 08:47

Lav risiko å hente kvinner og barn

Det er ikke er stor sikkerhetsrisiko ved å hente hjem barn og kvinner fra Al-Hol-leiren i Syria, mener terrorforsker Thomas Hegghammer. Norge har tidligere hentet hjem fem foreldreløse barn fra Syria..

Aftenposten - 24 Nov 19 kl. 09:52

Tyskland har hentet hjem IS-mistenkt kvinne og barna hennes fra Syria

En IS-mistenkt tysk kvinne er blitt hentet hjem fra Syria sammen med fire barn. Det er første gang Tyskland repatrierer en IS-mistenkt person..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Siktet etter at hund ble funnet i bekk

En person er siktet etter at en hund ble funnet i en plastpose i en bekk i Asker i går. Hundens bein og snute var tapet sammen, og den var alvorlig skadet da den ble tatt til veterinær. Politiet opplyser til TV2 at de har avhørt personen, men det er foreløpig for tidlig å si noe om motivet..

P4 - 45 minutter siden

Gull til Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen tok gull U20 i EM i terrengløp. Dette er hans fjerde strake EM-gull. Seniorklassen med Filip Ingebrigtsen og Didrik Tønseth starter halv to..

P4 - 1 time siden

Scheie: -Viking kommer til å ha overtaket

-Det blir en jevn kamp, men Viking vil ha overtaket under cupfinalen på Ullevål stadion mot Haugesund. Det tror fotballekspert Arne Scheie. Slaget om Rogaland går av stabelen klokken 13.

P4 - 1 time siden

Startet gransking etter drap

Statens helsetilsyn gransker St. Olavs hospital etter at en kvinne ble drept på Lademoen i Trondheim i oktober. To menn er siktet for drapet, og helsetilsynet gransker sykehusets håndtering av den ene drapssiktede, melder NRK.

P4 - 1 time siden

Alvorlig skadet etter ulykke

En mann i 30-årene er alvorlig skadet etter en ulykke i Grimstad i Agder i natt. Bilen landet på taket etter å ha kjørt på en parkert bil, og mannen måtte frigjøres av brannvesenet. Politiet mistenker mannen kjørte i påvirket tilstand..

P4 - 1 time siden

Riiber leder

Etter hoppingen leder Jarl Magnus Riiber dagens kombinertrenn på Lillehammer. Han hoppet 139,5 meter og får starte fire sekunder før Franz-Josef Rehrl i langrennsdelen..

P4 - 2 timer siden

43 døde i brann i India

43 mennesker har mistet livet i en brann på en fabrikk i India i natt. I tillegg er flere andre skadet, melder det indiske nyhetsbyrået ANI. Brannen skal ha startet på grunn av en feil i det elektriske anlegget.

P4 - 2 timer siden

Fjelloverganger stengt

Flere fjelloverganger i Sør-Norge er stengt på grunn av dårlig vær. Dette gjelder Valdresflye, Gaularfjell og Sirdal-Lysebotn. Samtidig advares det om vanskelige kjøreforhold på flere andre fjelloverganger, og disse kan stenges eller få kolonnekjøring på kort varsel..

P4 - 2 timer siden

Færre imigranter drukner

Antall migranter som drukner i Middelhavet er halvert siden i fjor. Det viser tall fra FNs høykommisær for flyktninger. Hittil i år har 1148 mennesker druknet i Middelhavet i forsøket på å nå Europa, skriver Aftenposten.

P4 - 2 timer siden

– Norge må bli bedre på å forebygge selvmord

Blir slått fast i ny internasjonal rapport..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt