NRK > Nyheter

Monday, 06 April, 11:42

NRK - 26 Mar 20 kl. 18:02

Forsvaret bistår i forkrisen

Forsvaret skal hjelpe reindrifta med å takle beitekrisa som har oppstått. Det bekrefter Norske Reindriftsamers Landsforbund overfor NRK. Forsvaret kan bistå blant annet med å frakte ut fôr til reinen, som sliter på grunn av ekstreme snømengder..
Les mer på NRK


Les mer om:
Norske Reindriftsamers Landsforbund, NRK

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Forsvaret, biståri , forkrisen
NRK - 27 Mar 20 kl. 08:15

Forsvaret skal hjelpe reinsdyr

Forsvaret skal hjelpe reindrifta med å takle beitekrisa som har oppstått. En snørik vinter har skapt store problemer for reindriften, fordi dyrene ikke når ned til beite under snøen. Nå skal forsvaret bistå blant annet med å frakte ut fôr til reinen..

NRK - 28 Mar 20 kl. 08:05

Forsvaret i Canada vil verne landet

Militæret lover å bidra i kampen mot koronapandemien. – I dag er vårt oppdrag, ved siden av det væpnede forsvaret av Canada, å beskytte vår og canadiernes helse og å være forberedt når vi blir bedt om å bistå, sier forsvarssjef Jonathan Vance..

P4 - 19 Mar 20 kl. 09:29

Har ikke bedt Forsvaret om smittevernutstyr

Forsvaret sitter på store lagre med smittevernutstyr, men har så langt ikke blitt bedt om bistå med dette fra helsemyndighetene. Det skriver Forsvarets forum. Samtidig er det stort behov for mer smittevernsutstyr i Norge, og helseforetakene må rasjonere.

P4 - 17 Mar 20 kl. 18:53

Forsvaret skal kontrollere grensen

Forsvaret har blitt bedt om å hjelpe til med å kontrollere grensene. Regjeringen har bestemt at utlendinger uten opphold i Norge skal bortvises på grensen for å redusere smittefaren i befolkningen. Og forsvaret opplyser til Aftenposten at Forsvaret vil støtte gjennomføringen av den strengere grensekontrollen..

P4 - 10 Feb 20 kl. 12:20

Flere varslingssaker i Forsvaret

Forsvaret mottok 30 prosent flere varslinger i fjor enn året før. Varsler om både mobbing, trakassering og økonomiske misligheter har økt kraftig, viser en ny rapport, skriver ABC Nyheter. Til sammen kom det inn 135 varsler i 2019.

NRK - 21 Mar 20 kl. 14:42

EU bistår Frankrike med krisepakke

EU lover å bistå Frankrike med en krisepakke på tre hundre milliarder euro under koronakrisen. Dette, for å lette den økonomiske byrden som følge av koronaviruset, melder nyhetsbyrået AFP..

Dagbladet - 15 minutter siden

Her bistår de i Norge for første gang

For første gang i organisasjonens historie bistår Leger Uten Grenser på norsk jord..

P4 - 14 Mar 20 kl. 07:39

Heimevernet bistår på Oslo lufthavn

Heimevernet bistår nå på Oslo lufthavn for å hindre utenlandske statsborgere å komme inn i Norge. Det melder VG. Det innebærer at Heimevernet har personell i ankomsthallen, og sammen med Avinor og politiet bistår Ullensaker kommune, som har ansvar for smittevernet.

NRK - 15 Mar 20 kl. 03:29

Forsvaret avlyser sesjoner og kurs

Forsvaret vurderer å dimitere vernepliktige for å begrense smittefaren, skriver Dagbladet. Alle sesjoner er foreløpig avlyst fram til påske, opplyser Forsvaret. Det samme gjelder opptak til kurs og teknisk utdanning..

P4 - 19 Mar 20 kl. 06:55

Ingen i Forsvaret blir permittert

Mens mange bedrifter og etater nå permitterer ansatte, er ståa en helt annen i Forsvaret . Der trengs alt personell nå når Forsvaret, i tillegg til å løse sine faste oppgaver, støtter det sivile samfunnet. Så der er ikke permitteringer et tema.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Fjerde koronadødsfall Kristiansand

Ein bebuar ved Stener Heyerdahl omsorgssenter døydde søndag ettermiddag, opplyser Kristiansand kommune. Fire personar har døydd av covid-19-sjukdom i Kristiansand..

NRK - 5 minutter siden

Erklærer krisetilstand i Japan

Japans statsminister Shinzo Abe opplyser at det erklæres krisetilstand fra tirsdag av i Japan på grunn av koronaepidemien. Årsaken er at tallet på virussmittede har skutt i været i Tokyo og andre steder i landet..

NRK - 15 minutter siden

Kongsberg Jazzfestival avlyser

Kongsberg Jazzfestival 2020 avlyser. Dei skriv på nettsidene sine at det er svært sannsynleg at store arrangement ikkje blir lov i tidsperioden. Dei som har kjøpt billetter vil få tilbod om å få tilbake pengane eller flytte billettane til neste år..

NRK - 15 minutter siden

Måtte levere frå seg oksygenkolbe

Fleire pasientar i Noreg som er ramma av klasehodepine har fått beskjed om å levere frå seg oksygenkolben sin, som er det einaste hjelpemiddelet som kan dempe anfalla deira. Helse Bergen beklagar og avviser at beskjeden har å gjøre med Covid-19..

NRK - 30 minutter siden

Milliardar til humanitær hjelp

Noreg har inngått avtaler om partnarskap med ei rekke humanitære organisasjonar for til saman 6,8 milliardar kroner, skriv NTB. Behova i verda har auka trass i at mange land aldri har gitt meir, seier utanriksminister Ine Eriksen Søreide..

NRK - 30 minutter siden

Sju drepne i Kamerun

Sju personar vart drepne da to sjølvmordsbombarar, som skal vere medlemmer av jihadistgruppa Boko Haram, sprengde seg sjølv i Kamerun ved grensa til Nigeria. Det seier ein politimann ifølge nyheitsbyrået AFP..

NRK - 45 minutter siden

Spania vil teste dei utan symptom

Regjeringa i Spania ønsker å teste alle dei viktigaste sektorane i samfunnet for koronavirus, for å avdekke om dei er smitteberarar utan symptom, skriv El País. Dei deler ut ein million testar, og gjer klart «karantenesenter» for dei som positive..

NRK - 30 minutter siden

Trygdeoppgjøret utsettes til høsten

Trygdeoppgjøret utsettes til høsten på grunn av koronasituasjonen og utsettelsen av lønnsoppgjøret. – Virkningstidspunktet vil imidlertid fortsatt være 1. mai, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen, skriver NTB..

NRK - 1 time siden

Siktet for vold mot politiet

En mann i 30-årene er siktet for vold mot offentlig tjenesteperson, etter at han forsøkte å kjøre på politi på Finnøy lørdag. Mannen er avhørt, men politiet vil ikke ut med hva han har forklart. Det er ikke klart om politiet ber om varetektsfengsel..

NRK - 1 time siden

Koronadødsfall i Kristiansand

Ein bebuar ved Stener Heyerdahl omsorgssenter døydde søndag ettermiddag, opplyser Kristiansand kommune. Fire personar har døydd av covid-19-sjukdom i Kristiansand..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt