NRK > Nyheter

Wednesday, 14 November, 16:59

NRK - 20 Aug 18 kl. 02:51

Forsker kaller eldrebølgen en bløff

Økonom Sindre Farstad avlyser eldrebølgen. Han tror ikke andelen sysselsatte vil falle i framtida, hvis det blir færre barn og friskere eldre. – Man må forvente at en gjennomsnittlig 65-åring i 2060 er sprekere enn dagens 65-åring, påpeker Farstad..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sindre Farstad, Farstad

Dele artikeln

15 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Forsker, kaller, eldrebølgenen , bløff
Hegnar.no - 20 Aug 18 kl. 05:46

Forsker kaller eldrebølgekonseptet en bløff

Økonom Sindre Farstad avlyser eldrebølgen, med henvisning til at andelen sysselsatte ikke faller i framtida hvis det blir færre barn og friskere eldre. .

Dagbladet - 20 Aug 18 kl. 03:16

Forsker kaller «eldrebølgen» en bløff

Økonom Sindre Farstad avlyser eldrebølgen, med henvisning til at andelen sysselsatte ikke faller i framtida hvis det blir færre barn og friskere eldre..

VG - 20 Aug 18 kl. 03:41

Forsker kaller eldrebølgen en bløff

Økonom Sindre Farstad avlyser eldrebølgen. Han viser til at andelen sysselsatte ikke faller i framtiden hvis det blir friskere eldre..

P4 - 27 Jun 18 kl. 05:29

- Utkantkommuner går mot kollaps

Om 20 år vil mange utkantkommuner avfolkes og kollapse. Det advarer forsker Hans Johan Breidablik ved Senter for Helseforsking i Helse Førde. Han sier til NRK at mange norske kommuner nå er helt avhengige av arbeidsinnvandring for å unngå kollaps - blant annet i Sogn og Fjordane.

Dagbladet - 03 May 18 kl. 09:47

Ny reform skal ta seg av eldrebølgen

Regjeringens nye kvalitetsreform for eldre legges fram i dag. Sveinung Stensland (H) vil satse på de pårørende som ressurspersoner..

Aftenposten - 20 Sep 18 kl. 12:53

Rentene skal opp, men ikke tilbake til gamle høyder | Øystein K. Langberg

Det er gode grunner til å tro at det normale rentenivået er vesentlig lavere enn før. Eldrebølgen kan være forklaringen..

Aftenposten - 07 May 18 kl. 22:41

Her kan du se hvordan din kommune blir påvirket av eldrebølgen

JAPAN (Aftenposten): I Akita i Japan vil snart halvparten av innbyggerne være over pensjonsalder. Viser denne byen hvordan fremtiden i utkant-Norge? Sjekk din kommune nede i saken..

NRK - Igår: 07:17

Må møte elbilbølgen

Siden årtusenskiftet har det blitt over 700 færre bensinstasjoner her i landet. Skal bensinstasjonene som er igjen overleve, må de tilpasse seg den nye elbilbølgen, mener bransjeforeninga Virke KBS..

Aftenposten - 12 Jun 18 kl. 09:41

Den store ginbølgen

Ginbølgen skvulper i norske glass. Men hvordan kan det ha seg at nettopp einebær-sprit ble tiårets drinkslager?.

Aftenposten - 30 Sep 18 kl. 08:27

En gang var universet lite. Hans fortelling om hvordan det vokste ga ham seieren i Forsker Grand Prix

Vinneren av Forsker Grand Prix 2018 ble en forsker som var innom alt fra medisinstudier til klassisk gresk før han fant sitt fag..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

– May med uttalelse klokka 18

Det er ventet at Storbritannias statsminister Theresa May skal komme med en uttalelse rundt klokka 18 norsk tid, opplyser en talsperson. I dag har May samlet regjeringsmedlemmene til brexit-møte..

NRK - 15 minutter siden

Dømt for å ha drept skjære

En 72 år gammel mann fra Elverum er i Eidsivating lagmannsrett dømt til å betale 10.000 kroner i bot for å ha tatt livet av en skjære på en ulovlig måte ved å benytte en rottefelle. Det skriver NTB..

NRK - 15 minutter siden

Spiller på Nobels Fredsfest

Musikk-trioen ISÁK med Ella Marie Hætte Isaksen i spissen spiller på Nobels Fredsfest den 9. desember, det offentliggjør gruppen på Facebook..

NRK - 8 timer siden

Ein fastklemt i bil i Hokksund

Ein person sit fastklemt etter ei trafikkulykke i Hokksund i Buskerud. To bilar er involverte. Det er lange køar ved ulykkesstaden.

NRK - 45 minutter siden

Knivdrept 16-åring gravlagt

Den 16 år gamle jenta som ble stukket ned med kniv og drept på Vinstra i oktober, ble onsdag gravlagt. Oppmøtet i Sødorp kirke i Nord-Fron kommune var så stort at en tilstøtende bygning ble brukt for å huse alle som ville delta i begravelsen..

NRK - 45 minutter siden

Mener Russland bør ta hensyn

Forsvarsminister Frank Bakke Jensen mener Russland bør ta hensyn til at forstyrrelser på GPS-signalene er plagsomt - og har protestert på at Russland ikke respekterer den sivilie luftfarten i nord..

NRK - 45 minutter siden

«Kulturprofilen» fortsatt fengslet

Den voldtektsdømte kulturprofilen Jean-Claude Arnault blir sittende fengslet i påvente av dommen i ankesaken i Sverige. Han er dømt til to års fengsel for voldtekt av en kvinne, men både han og påtalemyndigheten anket. Dommen faller 3.

NRK - 1 time siden

– Innovasjon Norge fulgte reglene

Konsulentselskapet Deloitte konkluderer med at Innovasjon Norge ikke brøt egne rutiner da Ferd-arving Katharina Andresen ble ansatt uten at stillingen ble utlyst. Deloitte mener også at det statlige selskapets rutiner ikke bryter norske lover..

NRK - 1 time siden

Tidligere ordfører er død

Gunhild Kristin Støver er død, melder Avisa Nordland. Støver var ordfører fra 1976 til 1978, noe som gjorde hun til Bodøs første kvinnelige ordfører. Hun ble 93 år gammel..

NRK - 1 time siden

– Dette kunne gått mye verre

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sier det gjorde sterkt inntrykk å høre historiene fra fregatt-ulykken. Onsdag møtte han besetningen på KNM «Helge Ingstad»..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt