NRK > Nyheter

Thursday, 20 September, 22:43

NRK - 20 Aug 18 kl. 02:51

Forsker kaller eldrebølgen en bløff

Økonom Sindre Farstad avlyser eldrebølgen. Han tror ikke andelen sysselsatte vil falle i framtida, hvis det blir færre barn og friskere eldre. – Man må forvente at en gjennomsnittlig 65-åring i 2060 er sprekere enn dagens 65-åring, påpeker Farstad..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sindre Farstad, Farstad

Dele artikeln

15 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Forsker, kaller, eldrebølgenen , bløff
Hegnar.no - 20 Aug 18 kl. 05:46

Forsker kaller eldrebølgekonseptet en bløff

Økonom Sindre Farstad avlyser eldrebølgen, med henvisning til at andelen sysselsatte ikke faller i framtida hvis det blir færre barn og friskere eldre. .

Dagbladet - 20 Aug 18 kl. 03:16

Forsker kaller «eldrebølgen» en bløff

Økonom Sindre Farstad avlyser eldrebølgen, med henvisning til at andelen sysselsatte ikke faller i framtida hvis det blir færre barn og friskere eldre..

VG - 20 Aug 18 kl. 03:41

Forsker kaller eldrebølgen en bløff

Økonom Sindre Farstad avlyser eldrebølgen. Han viser til at andelen sysselsatte ikke faller i framtiden hvis det blir friskere eldre..

P4 - 27 Jun 18 kl. 05:29

- Utkantkommuner går mot kollaps

Om 20 år vil mange utkantkommuner avfolkes og kollapse. Det advarer forsker Hans Johan Breidablik ved Senter for Helseforsking i Helse Førde. Han sier til NRK at mange norske kommuner nå er helt avhengige av arbeidsinnvandring for å unngå kollaps - blant annet i Sogn og Fjordane.

Dagbladet - 03 May 18 kl. 09:47

Ny reform skal ta seg av eldrebølgen

Regjeringens nye kvalitetsreform for eldre legges fram i dag. Sveinung Stensland (H) vil satse på de pårørende som ressurspersoner..

Aftenposten - 9 timer siden

Rentene skal opp, men ikke tilbake til gamle høyder | Øystein K. Langberg

Det er gode grunner til å tro at det normale rentenivået er vesentlig lavere enn før. Eldrebølgen kan være forklaringen..

Aftenposten - 07 May 18 kl. 22:41

Her kan du se hvordan din kommune blir påvirket av eldrebølgen

JAPAN (Aftenposten): I Akita i Japan vil snart halvparten av innbyggerne være over pensjonsalder. Viser denne byen hvordan fremtiden i utkant-Norge? Sjekk din kommune nede i saken..

Aftenposten - 12 Jun 18 kl. 09:41

Den store ginbølgen

Ginbølgen skvulper i norske glass. Men hvordan kan det ha seg at nettopp einebær-sprit ble tiårets drinkslager?.

Hegnar.no - 05 Aug 18 kl. 11:00

Forsker: Mindre flått i tørken – men mer flått nå enn før

Tørkesommeren er dårlig nytt for flåtten, som er avhengig av fuktig vær for å suge blod. Men alt i alt er det mer flått nå enn før, ifølge forsker..

Aftenposten - 22 Jul 18 kl. 13:12

Hetebølgen i Japan – minst 15 døde

I løpet av de to første hele ukene i juli døde minst 15 personer i forbindelse med hetebølgen i Japan. Over 12.000 har havnet på sykehus..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Nye børsrekorder i New York

Amerikanske investorer børstet bort bekymringene om handelskonflikter og politisk uro og sendte Dow Jones og S&P 500-indeksene til nye rekordnivåer, melder NTB. Dow Jones endte på 26.661 poeng, opp 1 prosent, og slo dermed januar-rekorden..

NRK - 30 minutter siden

Mann skutt i Göteborg

En mann skal ha blitt skutt utenfor Biskopsgården i Göteborg. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men politiet har sperret av området, skriver den svenske avisen Aftonbladet. Vitner skal ha hørt flere skudd og en bil som forlot plassen i høy fart..

NRK - 30 minutter siden

Google gir tilgang til Gmail-data

I et brev sendt til Kongressen opplyser Google at de lar apputviklere granske innholdet i Gmail-kontoer. De får også lov til å dele dataene med andre så lenge de opplyser brukerne om hvordan de benytter informasjonen, skriver The Wall Street Journal..

NRK - 1 time siden

Rekkehus totalskadd i brann

Ingen personer ble skadd, men flere ble husløse etter en større rekkehusbrann i Råde i Østfold torsdag kveld. Brannen startet i en av leilighetene i rekken med fire boliger, men spredte seg til en leilighet til, skriver Moss Avis..

NRK - 45 minutter siden

E24: Einar Aas kan ha krav på skatt

Krafttraderen Einar Aas kan ha krav på å få tilbakebetalt tidligere innbetalt skatt på 227 millioner kroner. – Hvis Einar Aas vil benytte skatteregelen må virksomheten opphøre, sier en av Norges fremste skatterettsadvokater, Bettina Banoun til E24..

NRK - 1 time siden

Kavanaugh-anklager vil forklare seg

The New York Times skriver at kvinnen som anklager høyesterettskandidat Brett Kavanaugh for overgrep på 1980-tallet, er forberedt på å forklare seg for Senatet neste uke dersom hun får rettferdige betingelser, ifølge en e-post fra kvinnens advokat..

NRK - 1 time siden

Fire døde etter skyting i Maryland

Syv personer ble skadet og fire er døde etter skytingen i Maryland, USA, torsdag. Gjerningspersonen, en 26 år gammel kvinne, er blant de omkomne. Kvinnen var midlertidig ansatt i apotekerkjeden Rite Aid, og døde etter å ha skutt seg selv i hodet..

NRK - 1 time siden

Rekordsalg av norsk gass

På tre måneder har Norge solgt gass tilsvarende tre ganger norsk vannkraftproduksjon til EU. – Vi har aldri levert så mye gass fra norsk sokkel før. Vi har levert 37 milliarder standard kubikkmeter gass, sier Frode Leversund i Gassco..

NRK - 1 time siden

Frykter 200 døde i ferjeulykke

Myndighetene i Tanzania frykter at over 200 personer skal ha druknet etter at en ferje kantret på Victoriasjøen torsdag. Så langt er 42 personer bekreftet omkommet, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Google advarer mot hackingforsøk

Google har varslet et antall senatorer og rådgivere i Kongressen om at deres personlige e-postkontoer er utsatt for vedvarende hackingforsøk fra fremmede stater. Det er ikke kjent når og hvem som står bak forsøkene på datainnbrudd, skriver NTB..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt