NRK > Nyheter

Thursday, 17 January, 01:58

NRK - 20 Aug 18 kl. 02:51

Forsker kaller eldrebølgen en bløff

Økonom Sindre Farstad avlyser eldrebølgen. Han tror ikke andelen sysselsatte vil falle i framtida, hvis det blir færre barn og friskere eldre. – Man må forvente at en gjennomsnittlig 65-åring i 2060 er sprekere enn dagens 65-åring, påpeker Farstad..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sindre Farstad, Farstad

Dele artikeln

15 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Forsker, kaller, eldrebølgenen , bløff
Dagbladet - 20 Aug 18 kl. 03:16

Forsker kaller «eldrebølgen» en bløff

Økonom Sindre Farstad avlyser eldrebølgen, med henvisning til at andelen sysselsatte ikke faller i framtida hvis det blir færre barn og friskere eldre..

Hegnar.no - 20 Aug 18 kl. 05:46

Forsker kaller eldrebølgekonseptet en bløff

Økonom Sindre Farstad avlyser eldrebølgen, med henvisning til at andelen sysselsatte ikke faller i framtida hvis det blir færre barn og friskere eldre. .

VG - 20 Aug 18 kl. 03:41

Forsker kaller eldrebølgen en bløff

Økonom Sindre Farstad avlyser eldrebølgen. Han viser til at andelen sysselsatte ikke faller i framtiden hvis det blir friskere eldre..

Aftenposten - 15 Nov 18 kl. 05:45

Det er farlig å bli dement. Heldigvis finnes det løsninger. | Joacim Lund

Nå kommer eldrebølgen – eller demensbølgen, om du vil..

P4 - 27 Jun 18 kl. 05:29

- Utkantkommuner går mot kollaps

Om 20 år vil mange utkantkommuner avfolkes og kollapse. Det advarer forsker Hans Johan Breidablik ved Senter for Helseforsking i Helse Førde. Han sier til NRK at mange norske kommuner nå er helt avhengige av arbeidsinnvandring for å unngå kollaps - blant annet i Sogn og Fjordane.

Dagbladet - 03 May 18 kl. 09:47

Ny reform skal ta seg av eldrebølgen

Regjeringens nye kvalitetsreform for eldre legges fram i dag. Sveinung Stensland (H) vil satse på de pårørende som ressurspersoner..

Aftenposten - 20 Sep 18 kl. 12:53

Rentene skal opp, men ikke tilbake til gamle høyder | Øystein K. Langberg

Det er gode grunner til å tro at det normale rentenivået er vesentlig lavere enn før. Eldrebølgen kan være forklaringen..

Aftenposten - 07 May 18 kl. 22:41

Her kan du se hvordan din kommune blir påvirket av eldrebølgen

JAPAN (Aftenposten): I Akita i Japan vil snart halvparten av innbyggerne være over pensjonsalder. Viser denne byen hvordan fremtiden i utkant-Norge? Sjekk din kommune nede i saken..

NRK - 13 Nov 18 kl. 07:17

Må møte elbilbølgen

Siden årtusenskiftet har det blitt over 700 færre bensinstasjoner her i landet. Skal bensinstasjonene som er igjen overleve, må de tilpasse seg den nye elbilbølgen, mener bransjeforeninga Virke KBS..

Klartale - 27 Dec 18 kl. 08:54

Slik er livet etter den dødelige bølgen

Indonesia frykter vulkanen Anak Krakatoa. Folk leter fortsatt etter overlevende etter utbruddet og bølgen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 11 timer siden

Får ikke besøke nyfødte

Sykehuset Østfold har innført begrensning på besøk på barselavdelingen og nyfødtintensiven. Årsaken er at det florerer med RS-virus, mage- og tarminfeksjoner og influensa. Bare foreldre får lov til å besøke nyfødte på sykehuset inntil videre..

NRK - 11 timer siden

Ber om 21 års forvaring

– Vi anfører at det foreligger to tilfeller av overlagt drap, og ber om at tiltalte skal dømmes til 21 års forvaring, sier aktor Leif Aleksanderen. Den 43 år gamle kvinnen i Kristiansand er tiltalt for to drap med tolv års mellomrom..

NRK - 15 minutter siden

EAT: Halver kjøtt, doble grønt

Forbruket av rødt kjøtt og sukker må ned med 50 prosent, og vi må spise dobbelt så mye nøtter, frukt, grønnsaker og belgfrukter. Det er hovedpunktene i en ny rapport om mathelse og matforsyning til en økende verdensbefolkning ifølge EAT..

NRK - 30 minutter siden

Innvandrere tok lavstatusjobbene

Innvandring har ført til at norskfødte fra lavere sosiale lag har fått dårligere jobbmuligheter, skriver Aftenposten. En forskningsrapport fra Frisch-senteret viser at innvandrere ofte tar jobber som tidligere var dominert av norskfødte fra små kår..

NRK - 45 minutter siden

Innvandrerbarn får færre barn

Barn av innvandrere får færre barn enn den øvrige befolkning, viser hittil upubliserte tall som Klassekampen har fått fra SSB. Norskfødte kvinner med innvandrerforeldre får i snitt 1,54 barn. Tilsvarende tall for befolkningen for øvrig, er 1,56..

NRK - 1 time siden

FBI stanset angrep mot Trump

Det amerikanske føderale politiet FBI sier at de har pågrepet en 21 år gammel mann som skal ha planlagt å angripe Det hvite hus. Politiet mener at 21-åringen fra Atlanta var radikalisert og planla et selvmordsangrep mot presidentboligen..

NRK - 1 time siden

Tspiras overlevde mistillit

Hellas' statsminister Alexis Tsipras gikk i kveld seirende ut av mistillitsvoteringen i nasjonalforsamlingen som var utløst av navnestriden med nabolandet Nord-Makedonia. Med 151 stemmer mot 148 sikret Tsipras seg nok stemmer til å fortsette..

NRK - 5 timer siden

May overlevde mistillitsvotering

Storbritannias statsminister Theresa May overlevde mistillitsvoteringen i Parlamentet. 325 av de folkevalgte stemte for å beholde May, mens 306 representanter stemte for å felle henne og regjeringen..

NRK - 2 timer siden

Løslater ikke frikjent ekspresident

Den internasjonale straffedomstolen i Haag stanset løslatelsen av Elfenbenskystens tidligere president Laurent Gbagbo etter at saken ble anket. Gbagbo ble tirsdag frikjent for anklager om drap under voldsbølgen som kostet 3000 menneskeliv i 2010–2011..

NRK - 2 timer siden

Partiene avgjør regjeringsutvidelse

Torsdag kl. 14 er stortingsgruppene og landsstyrene i Høyre, Frp, Venstre og KrF innkalt til separate møter for å ta stilling til resultatet av forhandlinger om en ny regjeringsplattform. Sier alle ja, blir Erna Solberg sjef for en flertallsregjering..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt