P4 > Nyheter

Thursday, 04 June, 03:03

P4 - 02 Dec 19 kl. 23:43

Foreslår dødsstraff for abort

Folkevalgte i den amerikanske delstaten Ohio foreslår et totalforbud mot abort.
Leger, kvinner og barn ned til 13 år vil kunne straffes for det som kalles «abortmord» hvis de utfører eller tar abort. Straffen skal være fra 15 år til livstids fengsel, skriver The Guardian.
Lovforslaget innebærer også noe de har kalt «grovt abortmord». Dette vil forslagsstillerne straffe med dødsstraff.
Les mer på P4


Les mer om:
Ohio, The Guardian

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Foreslår, dødsstraff, for, abort
NRK - 27 Aug 19 kl. 01:37

Risikerer dødsstraff

En høyreekstrem 46-åring risikerer dødsstraff for å ha skutt og drept elleve jøder i en synagoge i Pittsburgh i USA i fjor høst. Statsadvokatens kontor har mandag kunngjort at de ber om dødsstraff for 46 år gamle Robert Bowers..

NRK - 19 Mar 20 kl. 10:24

Abort legaliseres på New Zealand

Nasjonalforsamlingen på New Zealand stemte onsdag for å formelt avkriminalisere abort. Siden 1961 har landet hatt en lov om at abort kunne straffes med fengsel..

NRK - 02 Oct 19 kl. 02:06

Dommer blokkerte abort-forbud

En føderal dommer har blokkert et lovforslag som forbyr abort i Georgia i USA, melder Washington Post. Loven ville gjort det forbudt å ta abort etter at man hadde oppdaget et hjerteslag hos fosteret. Nå skal loven opp i retten..

Dagbladet - 26 Sep 19 kl. 09:24

Abort legalisert i hele Australia

Den australske delstaten New South Wales har nå legalisert abort, som den siste i landet. Dermed er abort lovlig i hele Australia..

Dagbladet - 15 Dec 19 kl. 08:57

Vil slippe dødsstraff - hevder lufta dreper ham

En mann dømt til døden for en brutal voldtekt i India, ber om å slippe dødsstraff..

P4 - 05 Dec 19 kl. 07:59

4 av 10 menn åpner for dødsstraff

Fire av ti norske menn stiller seg positive til dødsstraff. Det er dobbelt så mange sammenlignet med 2005, viser en ny undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for Amnesty Norge. Tale Hungnes, samfunnsjef i Amnesty Norge, sier til Dagsavisen at det er skuffende og skremmende å se hvor høyt det tallet er.

Dagbladet - 20 Oct 19 kl. 07:04

Drepte Kutchers date - risikerer dødsstraff

Michael Gargiulo (43) risikerer dødsstraff etter å ha blitt funnet skyldig i to drap og ett drapsforsøk. Advokaten hans mener derimot at seriemorderen er psykisk syk. - Det er ikke humant..

VG - 14 Dec 19 kl. 03:01

Voldtektsdømt ber om å slippe dødsstraff – mener han uansett vil dø av luftforurensning

«Livet kommer til å bli kort, så hvorfor dødsstraff?», spør den dødsdømte mannen i en forespørsel til Indias Høyesterett..

NRK - 22 Oct 19 kl. 01:14

Liberaliserer abortlover

I Nord-Irland har det blitt innført en ny lov som avkriminaliserer abort, og som dermed gir kvinner lovlig tilgang til å ta abort. Det melder nyhetsbyrået AFP. Samtidig har de liberalisert lovene rundt likekjønnet ekteskap..

VG - 11 Oct 19 kl. 21:04

Ugandas regjering vil ha dødsstraff for homofile

Myndighetene i Uganda ønsker å innføre dødsstraff for homofile og vil legge fram et nytt lovforslag om dette i nasjonalforsamlingen..

Fler nyheter fra P4

P4 - 3 timer siden

Obama: - Nå kan vi endre USA til det bedre

Selv om dere nå er sinte, kan dere nå bruke makten til å forandre ting. Det sa Barack Obama i en tale i kveld norsk tid. Den tidligere presidenten talte i forbindelse med det voldsomme opprøret etter politidrapet på George Floyd.

P4 - 3 timer siden

Politiet bruker sjelden våpen

Norsk politi bruker sjelden våpen. Det viser tall fra Politidirektoratet. I fjor hadde politiet i underkant av 10.

P4 - 4 timer siden

Brukte pepperspray mot demonstranter

Svensk politi har rykket ut for å få kontroll på et demonstrasjonstog i støtte til markeringene etter George Floyds dødsfall i USA. Politiet har brukt pepperspray mot flere demonstranter etter å ha fått flasker og stein kastet etter seg, melder Aftonbladet. Også i Athen er det voldsomme demonstrasjoner.

P4 - 5 timer siden

-Kan komme nye skred

Eksperter fra NVE har nå gjort ferdig dagens undersøkelser i skredområdet i Alta. Åtte bygninger ble tatt av ett stort og flere små jordskred i ettermiddag. Regionsjef for NVE i region nord Knut Aune Hoseth sier det kan komme flere skred, og at de derfor har sikret et stort området rundt skredet.

P4 - 4 timer siden

Hagens barn med anklager mot politiet i brev

I et hittil ukjent brev skrevet av et av barna til Tom og Anne-Elisabeth Hagen, får politiet sterk kritikk for flere forhold. I brevet som TV 2 har fått tilgang til, hevdes det blant annet at politiet har gitt seg ut for å være Tom Hagen og at de har kommunisert med motparten i strid med familiens ønsker. Politiet skal også ha avlyttet barnas telefoner mot deres vilje.

P4 - 5 timer siden

Forhandlingene om oljeskatt fortsetter torsdag

Partiene på Stortinget henter inn de parlamentariske lederne for å forsøke å finne en løsning i de vanskelige forhandlingene om oljeskatt. Partiene gikk fra hverandre i kveld uten å ha noen løsning på plass i saken. Planen er nå at de parlamentariske lederne skal møtes i morgen for å diskutere videre..

P4 - 5 timer siden

Bryter opp dermonstrasjon i Stockholm

Politiet i Stockholm måtte bryte opp en demonstrasjon til støtte for George Floyds død. Opp mot 1000 personer møtte opp, og det strider mot forbudet om å samles mer enn 50 personer på grunn av koronaviruset. Ifølge Aftonbladet skal flere ha trosset politiets oppfordringer om å bryte opp likevel, fordi de ville gjennomføre demonstrasjonen uansett..

P4 - 5 timer siden

Ap sikrer flertall for regjeringens iskant

Arbeiderpartiet går god for regjeringens forslag til ny grense for oljeaktivitet i nord. Det er klart etter et møte i Arbeiderpartiets stortingsgruppe i kveld, melder NTB. Regjeringen foreslo tidligere i år å flytte den såkalte iskanten til der det i snitt er is 15 prosent av dagene i april.

P4 - 6 timer siden

Person knivstukket i Skien

En person er knivstukket ved Gimsøy i Skien. Politiet søker nå etter gjerningspersonen som skal ha kjørt fra stedet i en bil. Den skadene får behandling på legevakt..

P4 - 6 timer siden

Tysk fange mistenkt i Madeleine-saken

En 43 år gammel tysk mann er nå hovedmistenkt i forvinnengen til tre år gamle Madeleine McCann. Den tyske fangen skal ha vært i området med campingbil da den britiske jenta forsvant for 13 år siden, melder BBC. Årsaken til at mannen sitter i fengsel har ingenting med forsvinningen å gjøre..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt