P4 > Nyheter

Saturday, 14 December, 16:18

P4 - 02 Dec 19 kl. 23:43

Foreslår dødsstraff for abort

Folkevalgte i den amerikanske delstaten Ohio foreslår et totalforbud mot abort.
Leger, kvinner og barn ned til 13 år vil kunne straffes for det som kalles «abortmord» hvis de utfører eller tar abort. Straffen skal være fra 15 år til livstids fengsel, skriver The Guardian.
Lovforslaget innebærer også noe de har kalt «grovt abortmord». Dette vil forslagsstillerne straffe med dødsstraff.
Les mer på P4


Les mer om:
Ohio, The Guardian

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Foreslår, dødsstraff, for, abort
NRK - 27 Aug 19 kl. 01:37

Risikerer dødsstraff

En høyreekstrem 46-åring risikerer dødsstraff for å ha skutt og drept elleve jøder i en synagoge i Pittsburgh i USA i fjor høst. Statsadvokatens kontor har mandag kunngjort at de ber om dødsstraff for 46 år gamle Robert Bowers..

NRK - 02 Oct 19 kl. 02:06

Dommer blokkerte abort-forbud

En føderal dommer har blokkert et lovforslag som forbyr abort i Georgia i USA, melder Washington Post. Loven ville gjort det forbudt å ta abort etter at man hadde oppdaget et hjerteslag hos fosteret. Nå skal loven opp i retten..

Dagbladet - 26 Sep 19 kl. 09:24

Abort legalisert i hele Australia

Den australske delstaten New South Wales har nå legalisert abort, som den siste i landet. Dermed er abort lovlig i hele Australia..

P4 - 05 Dec 19 kl. 07:59

4 av 10 menn åpner for dødsstraff

Fire av ti norske menn stiller seg positive til dødsstraff. Det er dobbelt så mange sammenlignet med 2005, viser en ny undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for Amnesty Norge. Tale Hungnes, samfunnsjef i Amnesty Norge, sier til Dagsavisen at det er skuffende og skremmende å se hvor høyt det tallet er.

Dagbladet - 20 Oct 19 kl. 07:04

Drepte Kutchers date - risikerer dødsstraff

Michael Gargiulo (43) risikerer dødsstraff etter å ha blitt funnet skyldig i to drap og ett drapsforsøk. Advokaten hans mener derimot at seriemorderen er psykisk syk. - Det er ikke humant..

VG - 13 timer siden

Voldtektsdømt ber om å slippe dødsstraff – mener han uansett vil dø av luftforurensning

«Livet kommer til å bli kort, så hvorfor dødsstraff?», spør den dødsdømte mannen i en forespørsel til Indias Høyesterett..

NRK - 22 Oct 19 kl. 01:14

Liberaliserer abortlover

I Nord-Irland har det blitt innført en ny lov som avkriminaliserer abort, og som dermed gir kvinner lovlig tilgang til å ta abort. Det melder nyhetsbyrået AFP. Samtidig har de liberalisert lovene rundt likekjønnet ekteskap..

VG - 11 Oct 19 kl. 21:04

Ugandas regjering vil ha dødsstraff for homofile

Myndighetene i Uganda ønsker å innføre dødsstraff for homofile og vil legge fram et nytt lovforslag om dette i nasjonalforsamlingen..

Aftenposten - 27 Aug 19 kl. 05:53

Mann risikerer dødsstraff for synagoge-massakre i USA

En høyreekstrem 46-åring risikerer dødsstraff for å ha skutt og drept elleve jøder i en synagoge i Pittsburgh i USA i fjor høst..

P4 - 12 Sep 19 kl. 22:33

Vil ha dødsstraff for Walmart-skytteren

Den 21 år gamle mannen som skjøt og drepte 22 mennesker i en Walmart-butikk i Texas i august kan dømmes til døden. Påtalemyndigheten i Texas vil kreve at 21-åringen blir idømt dødsstraff når saken kommer opp for retten. Forsvarsadvokatene har foreløpig ikke uttalt seg om hvordan han stiller seg til tiltalen..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Person knivstukket

En person er sendt til Ullevål sykehus etter å ha blitt knivstukket på Jessheim nå i ettermiddag. Den fornærmede var ved bevissthet, men skadeomfanget er uklart, opplyser politiet. En person er pågrepet.

P4 - 45 minutter siden

NAF reagerer på ras

NAF mener det er helt uforståelig at et stort steinras kan skje på den nye veien på E18 ved strekningen Bommestadkrysset-Farrisbroen. Store kampesteiner falt ut på den trafikkerte veien sent i går kveld og gjør at veien fortsatt er stengt i begge retninger. Kommunikasjonssjef i NAF, Camilla Ryste, sier til NTB at alle kortene må på bordet for å finne ut av hvordan det kunne skje på en kun to år gammel hovedvei..

P4 - 1 time siden

Tiltalt for voldtekt og menneskehandel

En norsk pilot er tiltalt for flere tilfeller av grov voldtekt og menneskehandel. Det skriver VG. Ifølge tiltalen har mannen i 50-årene invitert en kvinne fra Colombia til Norge i fjor, og tvunget henne til overgrep og jobbing i 12 timer om dagen uten arbeidskontrakt og lønn.

P4 - 1 time siden

Til sykehus etter arbeidsulykke

En person er sendt til sykehus i luftambulanse etter en arbeidsulykke på et oppdrettsanlegg i Festvåg i Nordland i ettermiddag. Skadeomfanget og bakgrunnen for ulykken er foreløpig uklart. Politiet i Nordland etterforsker nå hva som har skjedd..

P4 - 1 time siden

- Priskrigen i matbutikkene er løftebrudd

Mener butikkene må ta mer ansvar..

P4 - 2 timer siden

Sa opp i protest

En lege som nå har sagt opp jobben sin i protest sier han heller vil fly i en krigssone enn å fly pasienter i Nord-Norge. Det melder NRK. Legen sa opp tre måneder etter at Babcock overtok ambulanseflygingen for Helse Nord.

P4 - 2 timer siden

Dale: - Viktigste at ingen døde

Samferdselsminister Jon Georg Dale sier han priser seg lykkelig over at ingen døde eller ble skadd etter steinraset som gikk over E18 ved Larvik. Svære kampesteiner falt ut på veien sent i går kveld og gjør at veien fortsatt er stengt i begge retninger. Vegvesenet må forsikre seg om at det ikke vil gå flere ras før de kan rydde opp etter steinraset.

P4 - 2 timer siden

Rutinesvikt førte til at barn døde

Rutinesvikt ved Stavanger universitetssykehus førte til at to spedbarn døde etter klebsiellasmitte i 2016. Det slår Norsk pasientskadeerstatning fast. De mener gjeldende smittevernrutiner ved sykehus ikke ble fulgt da det brøt ut smitte på nyfødtavdelingen for tre år siden, skriver Stavanger Aftenblad.

P4 - 2 timer siden

Demonstrerer i Bangkok

Det pågår nå demonstrasjoner i Bangkok i Thailand. Tusenvis av mennesker protester i hovedstaden mot at myndighetene i landet vil forby et populært opposisjonsparti. Protestene er de største i byen siden militæret tok makten i et kupp for fem år siden.

P4 - 3 timer siden

Endring rammer kommunene

Ved å flytte skatteoppkrevingen fra kommunene til staten vil mange kommuner tape penger. Det skriver Nationen. Ap-nestleder Hadia Tajik sier til avisen at regjeringen ikke har forstått den effektive driften av skatteinnkrevingen som mange kommuner har stått for.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt