NRK > Nyheter

Mandag, 28 September, 13:43

NRK - 14 aug. 20 kl. 10:08

Forbyr store private sammenkomster

Bergen kommune innfører forbud mot private sammenkomster med mer enn 20 personer. Det vedtar Bergen kommune bestemt i en ny forskrift. – Det betyr at det som er et nasjonal råd i blir et påbud i Bergen, sier byrådsleder Roger Valhammer (Ap)..
Les mer på NRK


Les mer om:
Bergen, Roger Valhammer

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Forbyr, store, private, sammenkomster
P4 - 21 sep. 20 kl. 17:36

Slik kan kommunene begrense private sammenkomster

Helseminister Bent Høie sender nå ut et skriv til kommunene med en veiledning i hvordan de kan forby eller begrense private sammenkomster. Høie sier man må regne med nye utbrudd og at kommunene må være forberedt på å ta tøffe grep for å hindre at smitten sprer seg. Tiltakene må være tydelig begrunnet og ikke mer inngripende enn nødvendig heter det i skrivet.

P4 - 06 aug. 20 kl. 15:34

- Må ikke gå på store private fester

Oslo-borgere må ikke delta eller arrangere store private fester. Det er den klare oppfordringen fra helsebyråd Robert Steen. Fire personer i Oslo vest er smittet etter fire private fester med mange deltakere i forrige uke.

NRK - 13 aug. 20 kl. 10:01

Vurderer reglene for private fester

Helsedirektoratet vurderer å stramme inn reglene for sosiale sammenkomster, melder Adresseavisen. Foreløpig er sammenkomster med mer enn 20 personer kun frarådet, men fagdirektør Svein Lie mener de nå må vurdere om det er tilstrekkelig med råd..

P4 - 20 aug. 20 kl. 18:20

AirBnB forbyr fester

Utleietjenesten Airbnb forbyr folk å ha fest i boligene som leies ut gjennom plattformen. I tillegg får ikke de som leier ha større sammenkomster enn 16 personer, opplyser Airbnb på sine nettsider. Tiltakene er ment å hindre koronasmitte.

P4 - 13 aug. 20 kl. 09:49

Vurderer nye regler for sosiale sammenkomster

Den negative oppmerksomheten knyttet til store sosiale arrangementer den siste uken kan få konsekvenser. Helsedirektoratet vurderer nå nye regler for sosiale sammenkomster. I dag er det kun frarådet å samles mer enn 20 personer privat og 200 personer på offentlige steder.

NRK - 09 aug. 20 kl. 18:15

Ingen sammenkomster i Indre Østfold

Indre Østfold kommune legger ned forbud mot sosiale sammenkomster i privat regi hele uke 33. – Indre Østfold kommune tar i bruk de sterkeste tiltakene vi har, sier ordføreren..

NRK - 20 aug. 20 kl. 17:59

Airbnb forbyr fester

Airbnb forbyr folk å ha fest i boligene som leies ut gjennom plattformen, som følge av koronapandemien. Maksgrensen for sammenkomster i Airbnb-boliger er nå 16 personer, opplyser selskapet på sine nettsider..

P4 - 16 sep. 20 kl. 08:49

Må gi millioner til private barnehager

Kommuner må gi millioner av kroner til private barnehager for å kompensere for koronastøtta de offentlige fikk tidligere i år. De private kan bruke pengene på det de vil. I Ullensaker kommune må de ut med 13,1 millioner i koronatilskudd, noe de ikke har råd til ettersom de allerede er flere titalls millioner i minus, skriver Klassekampen.

P4 - 14 aug. 20 kl. 15:55

Utelukker ikke forbud mot samlinger med over 20 personer

Regjeringen utelukker ikke at det kan bli et nasjonalt forbud mot private samlinger med over 20 personer. Tidligere i dag kunngjorde Bergen kommune at de nå vil gjøre det straffbart å holde private fester og sammenkomster med flere enn 20 personer. Justis- og beredskapsminister Monica Mæland sier det kan bli aktuelt:.

P4 - 09 aug. 20 kl. 18:12

Strakstiltak i Indre Østfold kommune

Indre Østfold kommune forbyr alle sosiale sammenkomster som følge av det ukontrollerte smitteutbruddet i kommunen. Forbudet gjelder fra og med klokka 22 i kveld og varer i første om gang ut neste uke. Innbyggerne får ikke lov til å besøke venner og det er forbudt med all form for sosialt samvær mellom familier og venner.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Stoppar utbygging av raffineri

Styret i det svenske oljeselskapet Preem har vedteke å trekke tilbake søknaden om å bygge ut raffineriet Lysekil på den svenske vestkysten, melder nyheitsbyrået TT. Selskapet ynskjer i staden å satse på produksjon av fornybar energi ved anlegget..

NRK - 15 minutter siden

Ber om fire uker for 19-åring

Påtaleansvarlig Eli Valheim har bedt om fire ukers varetektsfengsling med brev, besøks- og medieforbud for mannen som er siktet for drap på en 20 år gammel kvinne i Åsane. Grunnen er fare for bevisforspillelse. 19-åringen har samtykket til fengsling..

NRK - 15 minutter siden

To til sjukehus etter bilulukke

To personar er sende til sjukehus og ein til legevakt etter at tre bilar var involverte i ei trafikkulukke på E6 ved Snåsaheia i Trøndelag, opplyser politiet. Bilane har store materielle skader, og skadeomfanget til personane er ukjent..

NRK - 30 minutter siden

Kong Harald er ute av sjukehuset

Kong Harald sat i baksetet då ein svart bil køyrde ut frå Rikshospitalet måndag. Det har slottet no bekrefta. Sjukehuset held fram med utgreiinga, og Kongen er framleis sjukmeldt til og med 4.

NRK - 30 minutter siden

Kong Harald er ute av sykehuset

Kong Harald satt i baksetet da en sort bil kjørte ut fra Rikshospitalet mandag, melder NTB. Slottet har foreløpig ikke bekreftet at han er utskrevet. Kongen ble innlagt fredag morgen på grunn av tung pust, men koronasmitte ble tidlig utelukket..

NRK - 5 timer siden

Nybø trur fristen ryk for avtale

Forhandlingane mellom Noreg og Storbritannia om ein ny frihandelsavtale etter Brexit går sannsynlegvis på overtid, opplyser Næringsminister Iselin Nybø til NTB. Avtalen må vere klar innan 9. oktober for at Stortinget skal rekke å behandle han i tide..

NRK - 30 minutter siden

Orienterer om koronasituasjonen

Bergen kommune varsler at de tirsdag kl. 14 vil holde en pressekonferanse om koronasituasjonen i Bergen. Byrådet vil der komme med en ny vurdering av de lokale smitteverntiltakene som ble innført 8.

NRK - 30 minutter siden

Nye koronatiltak i Oslo

Oslo kommune skal orientere om koronasituasjonen og nye smitteverntiltak klokken 18 i dag. På pressekonferansen vil byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og helsebyråd Robert Steen (Ap) være til stede. Pressekonferansen blir overført på NRK2 og nrk.

NRK - 1 time siden

Over 200 elevar i karantene

49 nye elevar ved Stranda skule i Øygarden er i karantene etter smittetilfellet der. Søndag blei 56 elevar sett i karantene. Samtidig er 104 elevar på Sund ungdomsskule i karantene grunna ein smitta elev på 8.

NRK - 45 minutter siden

Sykehusansatt smittet i Stavanger

En medarbeider ved Stavanger universitetssjukehus fikk påvist covid-19 lørdag. To andre medarbeidere er umiddelbart blitt satt i karantene. I tillegg ble fire pasienter og pårørende satt i karantene.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt