P4 > Nyheter

Friday, 21 February, 15:34

P4 - 18 Jan 20 kl. 09:05

Folkehelseinstituttet følger med på virusutbrudd i Kina

Virusutbruddet i Kina har så langt krevd to liv. – Kan ikke utelukke at det kommer til Norge, sier Folkehelseinstituttet..
Les mer på P4


Les mer om:
Kina, Norge, Folkehelseinstituttet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Folkehelseinstituttet, følgermed på , virusutbruddi , Kina
E24 - 06 Feb 20 kl. 13:46

CNBC: Tesla har stengt Kina-butikkene etter virusutbrudd

Tesla har til sammen 24 butikker i Kina, i tillegg til en fabrikk i Shanghai..

P4 - 21 Jan 20 kl. 05:42

Kan ikke utelukke av lungeviruset sprer seg til Norge

Det kan ikke utelukkes at de dødelige lungeviruset corona også sprer seg til Norge. Det sier Folkehelseinstituttet som nå følger situasjonen nøye. I går kveld ble det kjent at Verdens helseorganisasjon har kalt inn til krisemøte som følge av virusutbruddet som så langt har krevd minst fire menneskeliv i Kina.

E24 - 26 Jan 20 kl. 20:37

Passasjerfall og stengte butikker i Kina etter virusutbrudd

Reiserestriksjoner fører til sterk nedgang for passasjertrafikken i Kina, mens internasjonale selskaper stenger butikker og henter ut ansatte..

P4 - 04 Feb 20 kl. 10:51

I beredskap for dyrehelsa

Også dyrehelsen i Norge følger nøye med på det smittsomme koronaviruset. Viruset ble smittet fra dyr til mennesker, man vet foreløpig ikke om lungeviruset kan smitte tilbake til dyrene. Til Nationen sier Mattilsynets seksjon for dyrehelse at de følger nøye med på situasjonen, og at det er tett kontakt mellom dem, Folkehelseinstituttet og Veterinærinstituttet.

NRK - 28 Jan 20 kl. 10:28

Norske studenter kan bli i Kina

Rundt 150 norske studenter som befinner seg i Kina og Hongkong, anbefales foreløpig ikke å reise hjem som følge av virusutbruddet i byen Wuhan i Kina. Organisasjonen Ansa sier de ber studentene følge reiseråd fra UD og råd fra Folkehelseinstituttet..

E24 - 10 Feb 20 kl. 06:23

Virusutbrudd gir økt inflasjon i Kina

Prisen på kinesiske varer steg til sitt høyeste nivå på åtte år, viser offisielle tall mandag..

NRK - 29 Jan 20 kl. 09:03

Lion Air flyr ikke til Kina

Det indonesiske flyselskapet Lion Air har innstilt alle fly til og fra fastlandet i Kina fra 1. feb. Årsaken skal være coronaviruset, som oppstod i byen Wuhan i Kina.

VG - 22 Jan 20 kl. 16:09

Isolerer millionby etter virusutbrudd

Det nye virusbruddet i Kina har så langt tatt 17 menneskeliv. Nå anbefaler myndighetene i millionbyen Wuhan alle innbyggere om å holde seg hjemme..

NRK - 05 Feb 20 kl. 09:31

Forbereder seg på virusutbrudd

Vietnam forbereder feltsykehus med flere tusen sengeplasser for å håndtere et mulig utbrudd av det nye koronaviruset. Landet har en lang grense til Kina med mye trafikk, og landene har tette økonomiske bånd. Vietnam har registrert ti smittede..

P4 - 31 Jan 20 kl. 12:22

Evakuerte følges opp av lokalt helsevesen

Nordmenn som blir evakuert fra Kina vil bli fulgt opp av det lokale helsevesenet. Det melder Folkehelseinstituttet. De har sendt ut råd som skal følges og opplyser om at den enkelte får en individuell tilpasset oppfølging.

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Stadig flere på uføretrygd

Antall uføretrygdede i Norge fortsetter å øke. I januar var det 1.100 flere som mottok uføretrygd enn det var i desember.

P4 - 1 time siden

Fire femåringer savnet

Fire fem år gamle barn er savnet fra en barnehage på Fagerstrand i Akershus. Nødetatene er på vei. Politiet ønsker tips fra publikum.

P4 - 3 timer siden

Flere reiser til Svalbard

Mange flere utenlandske turister reiser til Svalbard. Fra 2015 til i fjor økte antall overnattinger med 30 prosent, og utlendinger sto for over 80 prosent av økningen. Til sammen var det i fjor rundt 166.

P4 - 1 time siden

– Vil ikke svekke forholdet til Russland

– Forholdet mellom Norge og Russland vil ikke svekkes som følge av konflikten rundt Svalbard-traktaten. Det tror Russland-ekspert Iver Neumann. Russland gikk denne uken hardt ut mot Norge, som de hevder bryter den 100 år gamle traktaten.

P4 - 3 timer siden

Kan ha funnet graven til Romulus

Italienske arkeologer er oppspilte i dag - de kan ha funnet graven til Romulus. Han var - ifølge myten - Romas grunnlegger, sammen med sin tvillingbror Remus. Enda mer mytisk er påstanden om at de var sønner av guden Mars og ble oppdratt av en ulv.

P4 - 3 timer siden

Avtale mellom USA og Taliban

Det er opnådd enighet mellom USA og Taliban. USAs utenriksminister Mike Pompeo skriver på Twitter nå i ettermiddag at partene, etter tiår med konflikt, har kommet til en avtale som innebærer kraftig nedgang i volden i Afghanistan. Avtalen skal signeres 29.

P4 - 3 timer siden

Saksøker tidligere banksjef

Et belgisk rådgivningsfirma har på vegne av 155 investorer - deriblant Oljefondet - gått til sak mot norske Thomas Borgen, som tidligere var toppsjef i Danske Bank. Det er rettet et personlig krav mot nordmannen på nærmere 3,7 milliarder kroner, ifølge danske Børsen. Borgen ledet Danske Bank under hvitvaskingsskandalen i Estland.

P4 - 2 timer siden

Kapp-saken ferdig etterforsket

Politiet er nå ferdig med etterforskningen av drapet på 15-åringen som ble funnet kritisk skadd i en bolig på Kapp i Innlandet i oktober i fjor. Politiets innstilling er nå oversendt statsadvokaten, men politiet vil ikke kommentere innholdet. 15-åringens far er siktet for drapet.

P4 - 3 timer siden

Skal undersøke skredområde

Sysselmannen på Svalbard skal i løpet av dagen reise ut for å undersøke området der to tyske turister døde i snøskred på Fridtjovbreen i går. Han sier til NTB at de ønsker å få overblikk over fjellsiden, hvor snøen har kommet fra og dokumentere åstedet. Tyskerne var i et følge med fem turister og to guider i et russisk turselskap.

P4 - 3 timer siden

14 års fengsel for drap på Skedsmo

En mann i 30-årene er dømt til fengsel i 14 år for blant annet drap. Han helte rødsprit og tente på sin bevegelseshemmede kamerat på Skedsmo i november 2018. Det oppsto brann, og to personer måtte rømme fra flammene.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt