P4 > Nyheter

Lørdag, 26 September, 09:26

P4 - 18 jan. 20 kl. 09:05

Folkehelseinstituttet følger med på virusutbrudd i Kina

Virusutbruddet i Kina har så langt krevd to liv. – Kan ikke utelukke at det kommer til Norge, sier Folkehelseinstituttet..
Les mer på P4


Les mer om:
Kina, Norge, Folkehelseinstituttet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Folkehelseinstituttet, følgermed på , virusutbruddi , Kina
E24 - 26 jan. 20 kl. 20:37

Passasjerfall og stengte butikker i Kina etter virusutbrudd

Reiserestriksjoner fører til sterk nedgang for passasjertrafikken i Kina, mens internasjonale selskaper stenger butikker og henter ut ansatte..

E24 - 06 feb. 20 kl. 13:46

CNBC: Tesla har stengt Kina-butikkene etter virusutbrudd

Tesla har til sammen 24 butikker i Kina, i tillegg til en fabrikk i Shanghai..

VG - 17 april 20 kl. 17:57

Giertsen og Giæver møter corona-sjefen Camilla Stoltenberg

Er corona-pandemien finalen, eller bare en test på et enda større virusutbrudd? Det vil Thomas og Anders ha svar på, derfor besøker de Camilla Stoltenberg, sjef for Folkehelseinstituttet. .

NRK - 26 feb. 20 kl. 01:20

Forberedt på virusutbrudd

De største turoperatørene er forberedt på å evakuere, stenge eller droppe reisemål i en nødssituasjon på grunn av koronavirus. Både TravelCo Nordic/Solia, Apollo og Ving sier de følger utviklingen nøye og forholder seg til reiserådene fra UD..

P4 - 21 jan. 20 kl. 05:42

Kan ikke utelukke av lungeviruset sprer seg til Norge

Det kan ikke utelukkes at de dødelige lungeviruset corona også sprer seg til Norge. Det sier Folkehelseinstituttet som nå følger situasjonen nøye. I går kveld ble det kjent at Verdens helseorganisasjon har kalt inn til krisemøte som følge av virusutbruddet som så langt har krevd minst fire menneskeliv i Kina.

P4 - 24 juli 20 kl. 07:05

Spenningen mellom USA og Kina har økt

Spenningen mellom USA og Kina fortsetter å øke på grunn av koronapandemien og sikkerhetsloven som ble innført i Hong Kong. I natt sa USAs utenriksminister Mike Pompeo at militæret i Kina er blitt sterkere og mer truende. Kina beordrer nå USA om å stenge det amerikanske konsulatet i provinsen Sichuan.

NRK - 20 jan. 20 kl. 19:09

Krisemøte i WHO om virusutbrudd

Verdens helseorganisasjon holder krisemøte onsdag i forbindelse med virusutbruddet i Kina. Der skal de diskutere om viruset utgjør en internasjonal helsekrise. Viruset er i slekt med sars-viruset som forårsaket en global epidemi i 2003..

VG - 22 jan. 20 kl. 16:09

Isolerer millionby etter virusutbrudd

Det nye virusbruddet i Kina har så langt tatt 17 menneskeliv. Nå anbefaler myndighetene i millionbyen Wuhan alle innbyggere om å holde seg hjemme..

E24 - 25 jan. 20 kl. 19:15

H&M stenger 13 butikker i Kina etter virusutbrudd

Den svenske kleskjeden har i likhet med Ikea, Starbucks og McDonalds stengt sine butikker nær den kinesiske byen Wuhan..

E24 - 29 jan. 20 kl. 05:43

CNBC: USA vurderer flyforbud til Kina etter virusutbrudd

Flere land har allerede satt i verk sterke virkemidler for å hindre coronaviruset å spre seg. Nå vurderer Trump-administrasjonen angivelig også tiltak..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

52 smittede i Oslo

Det er registrert 52 smittetilfeller i Oslo det siste døgnet. Det er en liten nedgang fra i går da 59 personer fikk påvist covid-19. Alle bydelene i hovedstaden har nå så mange smittede at de regnes som røde..

P4 - 1 time siden

Kirken advarer mot sprit og ild

Den norske Kirke advarer mot å tenne lys rett etter å ha brukt håndsprit. Advarselen kommer etter at en kvinne fikk brannskader på en hånd under en konfirmasjonssamling tidligere denne måneden, melder Vårt Land. En kirkeverge opplyser til avisen at heldigvis tok ikke noe annet fyr..

P4 - 1 time siden

109 i karantene etter bryllup

Seks personer er bekreftet smittet av koronaviruset etter et bryllup i Lillestrøm sist helg. 109 personer er satt i karantene, opplyser Alna Bydel i Oslo der mange av de berørte bor. Bydelsoverlegen opplyser at de jobber med å teste alle, og utelukker ikke at antallet smittede kan øke..

P4 - 1 time siden

Minerotte hedret med medalje

For kanskje første gang har en afrikansk pungrotte blitt hedret med gullmedalje. Rotten Magawa har fått pris for heltemodig og livreddende innsats i Kambodsja der den sporer opp landminer. I løpet av sin karriere har rotten snust seg fram til 39 landminer og 28 ulike udetonerte sprenglegemer, melder AFP.

P4 - 1 time siden

Fortsatt karanteneplikt for hyttebesøk

Regjeringen vil ikke oppheve karanteneplikten for nordmenn som drar på hytta i Sverige. Det selv om Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet mener det er forsvarlig å la hytteeiere slippe karantene, så lenge de ikke har kontakt med andre mens de er på hytta i Sverige. Et annet krav er at formålet med reisen ikke primært skal være fritidsreise, men å utføre nødvendige tilsyn med eiendom, melder Aftenposten.

P4 - 1 time siden

Veltede trær og mye vann

Uvær i natt har har ført til mange veltede trær og mye vann på veiene i Oslo og Viken. Vegtrafikksentralen opplyser at det er verst i Follo, Oslo og Øvre Romerike og de ber folk kjøre forsiktig. I Oslo falt et stort tre over ring 3 ved Radiumhospitalet i natt og blokkerte begge kjørefelt i vestgående retning..

P4 - 1 time siden

Busstreik er trappet opp

I dag trappes busstreiken opp så ytterligere 4500 bussjåfører i sju fylker er tatt ut i streik. Det betyr at til sammen nesten 8500 bussjåfører er parkert. Fellesforbundet reagerer på at lønnsforskjellen mellom bussjåførene og industrien øker, og de mener også arbeidstiden er uansvarlig.

P4 - 1 time siden

Person til sykehus etter boligbrann

En person er kjørt til sykehus etter å ha fått i seg røyk i en boligbrann i Jevnaker i natt. Det var full fyr i boligen da nødetatene kom til stedet, og mye vind gjorde at Sør-Øst politidistrikt valgte å evakuere nabohuset også. Brannvesenet klarte å hindre brannen fra å spre seg, men boligen ble totalødelagt..

P4 - 1 time siden

Har bestemt seg for ny høyesterettsdommer

Donald Trump skal ha bestemt seg for hvem han vil ha som ny høyesterettsdommer etter at liberale Ruth Bader Ginsburg døde forrige uke. Den amerikanske presidenten har vært tydelig på at ny dommer skal være innsatt før valget, og nå melder flere amerikanske medier at han har valgt konservative Amy Coney Barrett. Trump har så langt verken bekreftet eller avkreftet dette.

P4 - 10 timer siden

Forskere må leie privatfly

På grunn av koronaviruset må Norsk Polarinstitutt leie et privatfly for å frakte forskere til stasjonen «Troll» i Antarktis. Dermed byr det vanlige mannskapsbyttet i november på noen ekstra utfordringer på grunn av stengte flyplasser skriver NRK. Operasjonen koster rundt 45 millioner kroner totalt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt