P4 > Nyheter

Friday, 22 November, 18:57

P4 - 29 Jul 19 kl. 05:54

Flest eldre i SV

Ingen har flere listekandidater ved kommunevalget enn SV:
Nesten 40 prosent av partiets over 5000 kandidater ved høstens valg har fylt 60 år, skriver Dagsavisen.
Stortingsrepresentant for partiet, Lars Haltbrekken, sier det ikke betyr at de er et parti for eldre, men mener det viser at SV er et parti med stor bredde.
MDG har desidert færrest over 60 år, med 16 prosent..
Les mer på P4


Les mer om:
SV, Dagsavisen, Haltbrekken, MDG

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flest, eldrei SV
Hegnar.no - 28 Jul 19 kl. 15:53

SV på eldretoppen med fire av ti over 60 år

Nær 40 prosent av SVs listekandidater ved kommunevalget har fylt 60. SV har dermed flest eldre blant de nasjonale partiene, mens MDG har desidert færrest..

P4 - 03 Sep 19 kl. 16:51

- Skal følges opp

- Syke eldre som bor hjemme skal få like god oppfølging som eldre på sykehjem. Det sier statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet Anne Bramo. En rapport fra Statistisk Sentralbyrå viser at risikoen for underernæring kun kartlegges hos to av ti eldre med hjemmetjenester, mot seks av ti eldre på sykehjem..

Hegnar.no - 31 Aug 19 kl. 09:35

KrF vil ha kontantstøtte til eldre

Kristelig Folkeparti vil ha ny ordning og foreslår utredning av kontantstøtte for eldre slik at de pårørende kan gi sine eldre omsorg..

NRK - 15 Jun 19 kl. 04:27

Mange eldre kjøres hjem på natta

I 2018 ble det kjørt minst 1546 turer med eldre over 74 år ut av sykehusene mellom klokken 22.00 og 7.00, viser en kartlegging VG har gjort.

Aftenposten - 31 Aug 19 kl. 10:15

KrF vil ha kontantstøtte til eldre

Kristelig Folkeparti vil ha ny ordning og foreslår utredning av kontantstøtte for eldre slik at de pårørende kan gi sine eldre omsorg..

P4 - 02 Sep 19 kl. 13:55

Eldre med hjemmehjelp risikerer å bli underernært

Syke eldre som bor hjemme har større risiko for å bli underernært enn eldre på sykehjem. Det viser en fersk rapport fra Statistisk Sentralbyrå. Mens seks av ti på sykehjem får kartlagt risikoen for underernæring gjaldt dette bare to av ti eldre med hjemmetjenester.

NRK - 25 Apr 19 kl. 14:27

Nesten alle eldre bruker internett

Andelen eldre som bruker internett, har økt fra åtte av ti i 2014 til ni av ti i fjor. Det viser en rapport fra Sifo. Også bruken av smarttelefoner har økt.

P4 - 04 Jun 19 kl. 06:40

- Eldre har fått nok

Det er uverdig at pensjonister ikke får mer penger å leve av. Det mener Pensjonistforbundet. På torsdag busses eldre inn til Oslo for å demonstrere utenfor Stortinget.

P4 - 17 Oct 19 kl. 05:56

Eldre blir bedre på færre medisiner

Eldre som går på mange medisiner får det bedre om de kutter i medisinbruken. Det viser en ny norsk studie. 174 eldre over 70 år deltok, og nesten halvparten fikk økning i livskvaliteten etter en gjennomgang av medisinbruken, melder Aftenposten..

VG - 28 Jun 19 kl. 09:46

Ikke bare sorgen for pensjonistene

Antall minstepensjonister krymper. Og det siste tiåret har eldre flest fått mye mer penger. De med minst har fått størst økning..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Selger ranet og sparket

En person som selger bladet Erlik Oslo har i ettermiddag blitt ranet av tre personer i Oslo. Fornærmede ble sparket og slått i ansiktet og mot kroppen, og frastjålet penger, opplyser politiet som nå søker etter gjerningspersoner..

P4 - 1 time siden

En milliard til studentboliger

Regjeringen øker nå Husbankens låneramme med én milliard kroner for å bygge flere studentboliger. Blant byggeprosjektene som nå får lån, er et i Ås, et i Stavanger, et i Volda og tre i Oslo. Høyere utdanningsminister Iselin Nybø sier det betyr at flere studenter får tilgang til et rimelig og forutsigbart boligtilbud raskere..

P4 - 2 timer siden

Truet med kniv

En mann skal ha blitt truet med kniv på Sunde i Stavanger i ettermiddag. Mannen er uskadd, opplyser politiet i Sør-Vest. Gjerningspersonene har forlatt stedet i bil..

P4 - 2 timer siden

Equinor-ledelsen kalt inn på teppet

Miljødirektoratet har funnet alvorlige feil og regelbrudd på flere av Equinors anlegg de siste årene. Det skriver DN. Nå kalles ledelsen i selskapet inn på teppet fordi feilene ikke har blitt rettet etter gjentatte tilsyn.

P4 - 2 timer siden

Sp raser mot regjeringens eierskapsmelding

– Regjeringen legger opp til at vi skal selge ut viktige deler av norsk næringsliv bit for bit. Det sier leder i næringskomiteen på Stortinget, Senterpartiets Geir Pollestad. I dag la regjeringen frem sin første eierskapsmelding på fem år, der det ble understreket at privat eierskap skal være hovedregelen i norsk næringsliv.

P4 - 2 timer siden

Ny kongekrabbe-razzia

Det har nå i ettermiddag vært en ny politirazzia i Finnmark i forbindelse med opprullingen av den såkalte kongekrabbe-ligaen. Politiet gikk til aksjon mot et transportselskap i Tana som er mistenkt for å ha transportert den ulovlige krabben fra Øst-Finnmark. To menn fra Båtsfjord, som er siktet etter ulovlig omsetning av kongegrabbe, ble i går varetektsfengslet i fire uker.

P4 - 2 timer siden

Northug gjør comeback

Petter Northug gjør comeback som langrennsløper under ett år etter at han la opp. 33-åringen skal denne vinteren gå langløp sammen med blant andre Anders Aukland i Team Ragde Eiendom, skriver VG. Northug innrømmer at formen er dårlig..

P4 - 2 timer siden

Fengslet etter kidnapping

De to tenåringsguttene som er siktet for kidnapping i Oslo, ble nå i ettermiddag varetektsfengslet. 18-åringen i fire uker, mens 16-åringen varetektsfengsles i to uker. Ifølge VG skal de to ha bortført fire mindreårige gutter.

P4 - 3 timer siden

Unge er for lite aktive

- Tiltakene som skal sørge for at norske barn rører mer på kroppen virker ikke. Det sier avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Jakob Linhave. En ny rapport fra Verdens Helseorganisasjon, WHO, viser at kun én av fem barn og unge mellom 11 og 17 år i verden oppfyller deres råd om minst en time fysisk aktivitet hver dag.

P4 - 3 timer siden

Farlig på isen i Sør-Norge

Isen i lavlandet i Sør-Norge er nå farlig å ferdes på. Det advarer Varsom.no.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt