P4 > Nyheter

Tuesday, 26 May, 11:34

P4 - 29 Jul 19 kl. 05:54

Flest eldre i SV

Ingen har flere listekandidater ved kommunevalget enn SV:
Nesten 40 prosent av partiets over 5000 kandidater ved høstens valg har fylt 60 år, skriver Dagsavisen.
Stortingsrepresentant for partiet, Lars Haltbrekken, sier det ikke betyr at de er et parti for eldre, men mener det viser at SV er et parti med stor bredde.
MDG har desidert færrest over 60 år, med 16 prosent..
Les mer på P4


Les mer om:
SV, Dagsavisen, Haltbrekken, MDG

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flest, eldrei SV
Hegnar.no - 28 Jul 19 kl. 15:53

SV på eldretoppen med fire av ti over 60 år

Nær 40 prosent av SVs listekandidater ved kommunevalget har fylt 60. SV har dermed flest eldre blant de nasjonale partiene, mens MDG har desidert færrest..

P4 - 03 Sep 19 kl. 16:51

- Skal følges opp

- Syke eldre som bor hjemme skal få like god oppfølging som eldre på sykehjem. Det sier statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet Anne Bramo. En rapport fra Statistisk Sentralbyrå viser at risikoen for underernæring kun kartlegges hos to av ti eldre med hjemmetjenester, mot seks av ti eldre på sykehjem..

NRK - 12 Apr 20 kl. 03:32

Tror eldre må isoleres ut året

Eldre må kanskje holdes isolert så lenge til slutten av året for å beskytte dem mot koronaviruset. – Uten vaksine, må vi begrense kontakten med eldre så mye som mulig, sa EU-sjef Ursula von der Leyen til tyske avisen Bild..

Hegnar.no - 31 Aug 19 kl. 09:35

KrF vil ha kontantstøtte til eldre

Kristelig Folkeparti vil ha ny ordning og foreslår utredning av kontantstøtte for eldre slik at de pårørende kan gi sine eldre omsorg..

NRK - 15 Jun 19 kl. 04:27

Mange eldre kjøres hjem på natta

I 2018 ble det kjørt minst 1546 turer med eldre over 74 år ut av sykehusene mellom klokken 22.00 og 7.00, viser en kartlegging VG har gjort.

Aftenposten - 31 Aug 19 kl. 10:15

KrF vil ha kontantstøtte til eldre

Kristelig Folkeparti vil ha ny ordning og foreslår utredning av kontantstøtte for eldre slik at de pårørende kan gi sine eldre omsorg..

P4 - 02 Sep 19 kl. 13:55

Eldre med hjemmehjelp risikerer å bli underernært

Syke eldre som bor hjemme har større risiko for å bli underernært enn eldre på sykehjem. Det viser en fersk rapport fra Statistisk Sentralbyrå. Mens seks av ti på sykehjem får kartlagt risikoen for underernæring gjaldt dette bare to av ti eldre med hjemmetjenester.

NRK - 25 Apr 19 kl. 14:27

Nesten alle eldre bruker internett

Andelen eldre som bruker internett, har økt fra åtte av ti i 2014 til ni av ti i fjor. Det viser en rapport fra Sifo. Også bruken av smarttelefoner har økt.

VG - 23 Nov 19 kl. 07:23

Politikere flest er bra folk

Folk flest er ikke politikere. Men de fleste politikere er som folk flest. Bra folk, som ønsker å gjøre en god jobb.

VG - 22 Apr 20 kl. 13:27

Etter pandemien må de eldre vise solidaritet med de unge

De unge solidaritet med de eldre i coronakrisen. Vi eldre må gjengjelde tjenesten når krisen er over, og trusselen fra klimakrisen er like reell..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Går mot krisesommer

Det er lite håp for særlig de store byhotellene å dekke opp for tapet av utenlandske turister i år. Kun en av ti nordmenn planlegger storbyferie på hotell i sommer viser en undersøkelse NHO har gjennomført. Dermed kan det gå mot en regelrett krisesommer for hotellnæringen, som allerede er rammet hardt av pandemien.

P4 - 45 minutter siden

Trekker seg i protest mot Cummings

Den konservative politikeren Douglas Ross trekker seg i protest mot Boris Johnsons rådgiver Dominic Cummings. Det melder han selv på Twitter. Han sier avgjørelsen ikke har vært enkel, og han har ventet for å høre all informasjon i saken.

P4 - 1 time siden

- Ligger an til flertall for endringer

Det blir jevnt, og det er fortsatt usikkert - men den siste tellingen NRK har foretatt viser at det ligger an til å bli flertall for en liberalisering av bioteknologiloven. Om enslige kvinner skal få assistert befruktning er det punktet som ser ut til å få det tetteste resultatet. 87 ja- mot 82 nei-stemmer, ifølge statskanalens undersøkelse.

P4 - 1 time siden

Regjeringen enige om Moria-barn

Det har vært splid innad i regjeringen om de såkalte Moria-barna. Nå har regjeringspartiene blitt enige om at de vil hente asylsøkere fra Moria-leiren i Hellas, men det forutsetter at 8–10 andre europeiske land gjør det samme. Justis- og beredskapsminister Monica Mæland sier til NTB at regjeringen hele tiden har ønsket en bred europeisk løsning, og at det nå slås fast hva som menes med det.

P4 - 1 time siden

Norwegian-opptur på børsen

Norwegian har en skikkelig opptur på børsen i dag. På det meste så langt var aksjen opp 35 prosent - som ga en verdi på flyselskapet på over 14 milliarder kroner. Akkurat nå er aksjen opp 24,8 prosent.

P4 - 1 time siden

- Norge må ta sin del av ansvaret

Røde Kors forventer at Stortinget samler seg om en løsning for barna i Moria-leiren i Hellas. I dag skal Stortinget behandle en rekke forslag fra opposisjonen om å bistå Hellas ved å ta imot flyktninger og asylsøkere fra overfylte leirer. Generalsekretær i Røde Kors, Bernt Apeland, ber Norge ta sin del av ansvaret..

P4 - 1 time siden

Sp vurderer omkamp om bioteknologiloven

Det kan være aktuelt for Senterpartiet å gå til omkamp om bioteknologien ved et rødgrønt flertall neste år. Helsepolitisk talsperson Kjersti Toppe sier til Klassekampen at om det blir flertall for endringene i loven i dag, vil partiet vurdere å ta de med i eventuelle regjeringsforhandlinger. Stortingte voteres i dag over hvorvidt Norge skal tillate eggdonasjon, assistert befruktning for enslige og tidlig ultralyd..

P4 - 1 time siden

Tonning Riise går mot regjeringen

Høyres Kristian Tonning Riise vil stemme mot regjeringen når Stortinget skal stemme over liberalisering av bioteknologiloven i dag. Han er den andre representanten fra et regjeringsparti som sier han vil gjøre det, etter Venstres Ketil Kjenseth. Tonning Riise sier til Dagbladet at han vil stemme i tråd med egen samvittighet.

P4 - 3 timer siden

Grensehandelen kraftig rammet

Grensehandelen har gått fra å kalles "Harry" til ikke-eksisterende denne våren. Handelen sank med 2,5 milliarder kroner i første kvartal. Det er det største fallet i grensehandelsstatistikken som SSB har målt noen gang..

P4 - 2 timer siden

Kraftig nedgang i bilsalget

Bilsalget har stupt under koronakrisen. Hittil i mai er salget ned hele 45,8 prosent, og til nå i 2020 er tallet minus 24,3 prosent, skriver Finansavisen. Øyvind Kundsen i Hyundai Norge sier bransjen har fått et dobbelt slag.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt