P4 > Nyheter

Lørdag, 19 September, 18:34

P4 - 21 jan. 20 kl. 23:04

Flertall vil avsette Trump

Et flertall i USA mener det er rett å avsette Donald Trump.
Det viser en meningsmåling fra CNN.
51 prosent svarer at presidenten bør finnes skyldig i riksrettssaken som startet i Senatet i kveld, mens 41 prosent er imot.
Trump er anklaget av Demokratene for å ha presset Ukraina til å starte etterforskning av hans rival Joe Biden ved å holde tilbake militær bistand, og for å ha hindret Kongressens etterforskning av saken ved å tilbakeholde dokumentasjon..
Les mer på P4


Les mer om:
USA, Donald Trump, CNN, Senatet, Demokratene, Ukraina, Joe Biden, Kongressens, Trump

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flertall, vil, avsette, Trump
P4 - 18 nov. 19 kl. 23:46

Et flertall vil avsette Trump

Et flertall av amerikanerne er for at president Donald Trump skal stilles for riksrett og avsettes. Det viser en måling gjennomført av Ipsos for ABC News. I målingen svarer 51 prosent at Trump bør stilles for riksrett og avsettes, i tillegg svarer 6 prosent at presidenten bør stilles for riksrett, men ikke gå av.

P4 - 05 feb. 20 kl. 22:31

Trump frikjent i riksrettssaken

USAs president Donald Trump er frikjent på begge punkter i riksrettssaken mot ham. Det har et flertall av Senatets medlemmer i kveld avgjort. Alle demokratene stemte for å avsette presidenten, mens Mitt Romney var den eneste på republikansk side som også gjorde det.

NRK - 21 jan. 20 kl. 22:59

Flertall for å avsette Trump i USA

Et flertall av amerikanerne mener at Donald Trump bør finnes skyldig i riksrettssaken og avsettes. 51 prosent av de spurte i en meningsmåling gjort for CNN mener at Senatet bør dømme Trump, mens 45 prosent mener at han bør frifinnes, ifølge målingen..

NRK - 23 okt. 19 kl. 11:46

Kina avviser at de vil avsette Lam

Kina støtter Hongkongs leder Carrie Lam, understreker kinesisk UD og avviser meldingen om at landet har planer om å erstatte henne. Den britiske avisen Financial Times meldte om at Kina skal ha planer om avsette henne etter voldsomme protester..

Aftenposten - 10 aug. 20 kl. 06:23

Hadia Tajik: – Stortinget kan ikke avsette Nicolai Tangen

– Stortinget har ikke mandat til å ansette eller avsette oljefondssjefen, sier saksordfører Hadia Tajik (Ap) foran høringen om ansettelsen av Nicolai Tangen..

NRK - 18 nov. 19 kl. 19:57

Flertall for å avsette Trump

51 prosent av amerikanerne mener president Donald Trump bør stilles for riksrett og avsettes, ifølge en ny meningsmåling av Ipsos for ABC News. I tillegg svarer 6 prosent at president Trump bør stilles for riksrett, men ikke gå av..

NRK - 26 april 20 kl. 05:18

Avis: Trump vurderer å sparke Azar

I USA skal president Donald Trump vurdere å avsette helseminister Alex Azar, ifølge Wall Street Journal. Trump mener Azar informerte ham for sent om koronatrusselen. Det hvite hus avkrefter at de planlegger å erstatte Azar..

P4 - 22 nov. 19 kl. 05:11

- Trump vil selv ha riksrettssak

Donald Trump vil selv at det reises riksrettssak mot han i Senatet. Det melder Det hvite hus i natt, norsk tid. De begrunner den overraskende opplysningen med at presidenten mener det er det eneste kammeret der han kan forvente en rettferdig behandling.

VG - 04 nov. 19 kl. 03:02

Nye meningsmålinger: Nesten halvparten vil avsette Trump

På dagen ett år før presidentvalget i USA vil nesten halvparten av alle amerikanere ha Donald Trump fjernet fra Det hvite hus..

VG - 05 feb. 20 kl. 20:12

Senator Mitt Romney vil felle Trump

Fra talerstolen i Senatet slo den republikanske senatoren Mitt Romney at han vil stemme for å avsette president Trump..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Servitør i Oslo smittet

En servitør ved Oslo-restauranten Köd har fått påvist koronasmitte. Servitøren var på jobb torsdag da det var rundt 100 gjester innom, opplyser restauranten, som fikk prøvesvaret i dag tidlig. Daglig leder, Lasse Juul Holm, sier til TV2 at de har brukt hele dagen på å få kontroll.

P4 - 1 time siden

Dyre og unødvendige aksjoner

Båter som driver i vannet fører til mange unødvendige og ressurskrevende redningsaksjoner. Torsdag ble det satt i gang en stor leteaksjon på grunn av en drivende vannscooter utenfor Lillesand. Men det var falsk alarm.

P4 - 1 time siden

Drapssiktet vil samtykke til fengsling

Mannen i 40-årene som er siktet for å ha drept sin mor i 60-årene på Tøyen i Oslo i går, vil samtykke til fengsling. Det opplyser mannens forsvarer til NTB. Ifølge henne knytter mannen seg til tid og sted for drapet, men hun vil ikke utdype hvordan han stiller seg til siktelsen.

P4 - 2 timer siden

Sesongarbeidere enig med bonde

25 sesongarbeidere fra Bangladesh har kommet til enighet med en bonde om at de skal få mer lønn. De har forhandlet etter at VG avslørte at jordbærplukkerne jobbet for 63 kroner i timen på en gård i Lier i sommer. Timelønnen de fikk av et portugisisk firma var på omtrent halvparten av den lovpålagte minimumslønnen på 123 kroner i norsk jordbruk.

P4 - 2 timer siden

Vil lette på leilighetsforbud

Høyre i Oslo foreslår å lette på forbudet mot å bygge små leiligheter sentralt i hovedstaden. I dag er det ikke lov å bygge leiligheter som er mindre enn 35 kvadratmeter i sentrum, noe bransjen mener er med på å drive opp prisene. Høyre mener det må bli lov, slik at flere kan komme seg inn på boligmarkedet, melder TV 2.

P4 - 2 timer siden

Politiet får en halv milliard ekstra

Politiet får en halv milliard kroner til ekstra stillinger. Det er nå klart at regjeringen vil gi de ekstra midlene for at politiet kan beholde de 400 stillingene som ble midlertidig opprettet på grunn av koronapandemien. Det opplyser Ingunn Foss fra Høyre til Fædrelandsvennen.

P4 - 3 timer siden

Ruud til semifinale

Casper Ruud imponerte stort, og tok seg i ettermiddag til semifinalen i storrturneringen ATP 1000 i Roma. I kvartfinalen i dag slo han nummer åtte på verdensrankingen, Matteo Berrettini. Den norske tennisstjernen kan møte Novak Djokovic i semifinalen, om han tar seg videre..

P4 - 3 timer siden

Smittevernmotstand bekymrer Høie

Helseminister Bent Høie er forberedt på at det også i Norge kan bli demonstrasjoner mot koronatiltakene. I flere storbyer i Europa har det vært større protester i gatene, blant annet tok nesten 40.000 personer til gatene i Berlin i august.

P4 - 3 timer siden

Knivstikking i Hønefoss

En person er kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang etter å ha blitt knivstukket i Hønefoss nå i ettermiddag. Det melder politiet. Så langt er ingen pågrepet, og politiet jobber med å finne ut av hva som har skjedd..

P4 - 3 timer siden

29 smittet i Bergen

Det er registrert 29 nye koronasmittede i Bergen det siste døgnet. Det opplyser kommunen nå i ettermiddag. Dermed øker tallene igjen, etter at det har vært 25 tilfeller til sammen de siste to dagene.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt