NRK > Nyheter

Tuesday, 28 January, 07:30

NRK - 05 Aug 19 kl. 08:22

Flertall for skotsk løsrivelse

Ifølge en ny meningsmåling fra Ashcroft, ville 46 prosent av den skotske befolkningen stemt for løsrivelse fra Storbritannia, mens 43 prosent ville stemt mot, skriver Reuters. Det er første gang siden 2017 at skotsk uavhengighet leder på en måling..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ashcroft, Storbritannia, Reuters

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flertall, for, skotsk, løsrivelse
P4 - 24 Apr 19 kl. 16:24

Vil ha ny folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon mener skottene må få valget mellom brexit og en fremtid som uavhengig europeisk nasjon. Hun tar nå til orde for en ny folkeavstemning om skotsk løsrivelse fra Storbritannia. Et klart flertall stemte mot løsrivelse ved forrige folkeavstemning i 2014..

NRK - 08 Nov 19 kl. 17:47

Krever skotsk folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon, som også leder Det skotske nasjonalistpartiet, krever en ny folkeavstemning om skotsk løsrivelse, hvis SNP skal støtte en mindretallsregjering med Labour etter valget 12. desember. Det melder The Guardian..

Aftenposten - 08 Jan 20 kl. 21:57

Hun er overbevist om at Boris Johnson vil snu

Skottlands mektigste politiker er overbevist om at det blir ny folkeavstemning om skotsk løsrivelse, selv om han som sitter med makten har sagt nei..

NRK - 24 Apr 19 kl. 16:23

Vil ha ny avstemning for skottene

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon mener skottene må få valget mellom brexit og en framtid som uavhengig europeisk nasjon. Den skotske lederen tar nå til orde for en ny folkeavstemning om skotsk løsrivelse fra Storbritannia før neste valg..

NRK - 27 Apr 19 kl. 21:06

Fleire vil ha skotsk sjølvstende

Brexit har ført til auka oppslutning om skotsk sjølvstende frå Storbritannia, viser ei undersøking YouGov har gjort for The Times. 49 prosent av dei spurde seier dei vil ha eit uavhengig Skottland. Det er det høgaste på fire år..

Aftenposten - 11 Sep 19 kl. 13:02

Skotsk domstol: Suspensjonen av Parlamentet er ulovlig

En skotsk ankedomstol mener den britiske regjeringens suspensjon av Parlamentet er i strid med loven. Regjeringen anker kjennelsen..

E24 - 03 Oct 19 kl. 18:54

Skotsk whisky vil bli hardt rammet av USAs straffetoll

Det største markedet for skotsk single malt whisky kan innføre 25 prosent importtoll fra oktober..

NRK - 11 Sep 19 kl. 11:15

Skotsk domstol: Ulovlig å stenge

En skotsk domstol har avgjort at statsminister Boris Johnsons stenging av parlamentet er i strid med loven, men har ikke krevd at stengingen blir omgjort. Det melder nyhetsbyrået AP. Parlamentet er stengt i fem uker fram til en ny trontale om brexit..

Aftenposten - 20 Nov 19 kl. 21:20

«Moi» ble månedens spiller i skotsk eliteserie

Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober..

VG - 11 Sep 19 kl. 11:49

Skotsk domstol sier suspensjonen av Parlamentet er ulovlig

En skotsk ankedomstol mener den britiske regjeringens suspensjon av Parlamentet er i strid med loven, men gir ikke ordre om på oppheve suspensjonen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

15 tonn mer i år

Det er landet 15 tonn mer kongekrabbe så langt i år enn på samme tid i fjor. Norges Råfisklag melder at det er blitt landet 170 tonn i år, mot 155 tonn på samme tid i fjor..

NRK - 45 minutter siden

Japan sender evakueringsfly

Japan sender et fly til byen Wuhan i Kina for å evakuere japanere fra byen der coronaviruset skal ha oppstått. Det sier landets utenriksminister. Det er rundt 650 japanere i området som har uttrykt ønske om å reise hjem..

NRK - 2 timer siden

Trump-forsvarer avfeier Bolton-bok

– Ingenting i Bolton-avsløringene, selv om de er sanne, er på nivå med maktmisbruk eller en handling som tilsier riksrett. Det sa Alan Derschowitz, en av advokatene til Donald Trump, i høringen om riksrett i det amerikanske senatet natt til tirsdag..

NRK - 4 timer siden

106 døde av lungeviruset i Kina

Ytterligere 25 mennesker er døde etter at de ble smittet av coronaviruset i Kina. Det bekrefter kinesiske myndigheter. Dermed har totalt 106 mennesker mistet livet etter utbruddet av lungeviruset, melder internasjonale medier..

NRK - 5 timer siden

USA fraråder reiser til Kina

USA ber folk unngå reiser til alle deler av Kina. Dermed endrer USA reiserådene sine til landet, melder nyhetsbyrået AP. Tidligere har USA bare frarådet reiser til Wuhan-regionen, der virusutbruddet trolig oppsto..

NRK - 6 timer siden

Corona-smittet mann i Tyskland

Helsemyndighetene i Bayern bekrefter at en mann er smittet av Corona-viruset. Det opplyser myndighetene i en pressemelding..

NRK - 7 timer siden

WHO feilinformerte om smittefaren

Verdens helseorganisasjon (WHO) har nå erklært at den globale faren fra coronaviruset er høy. Samtidig innrømmer de at den har vært høy i flere dager, men at verden ikke har blitt fortalt det. Nå har organisasjonen sendt ut en rettelse..

NRK - 15 timer siden

Frp vil ha omkamp om flere sykehus

Fremskrittspartiet vil ha omkamp om sykehus i Vest-Finnmark og på Nordmøre etter at helseministeren bestemte at Helgeland får to sykehus. Helsepolitisk talsperson Åshild Bruun-Gundersen i Frp vil ikke forsvare at store regioner blir uten sykehus..

NRK - 10 timer siden

Rv 7 stenges av vogntog

Riksvei 7 mellom Geilo og Ustaoset er fortsatt stengt, ettersom et vogntog sperrer veien. Bergingsbil er på vei, ifølge Statens vegvesen. Tungtrafikk oppfordres til å bruke kjetting, ettersom det er svært glatt på stedet..

NRK - 9 timer siden

Nav bryter samarbeid med XXL

Nav avbryter sitt samarbeid med sportskjeden XXL etter avsløringer av prisjuks, ulønnet arbeid og «disiplinerende straffereaksjoner», skriver E24. Nav krever «nødvendige tiltak og rutiner» for å gjenoppta praksisen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt