NRK > Nyheter

Søndag, 18 April, 07:55

NRK - 07 mars 21 kl. 23:12

Flertall for burkaforbud i Sveits

51,2 prosent av sveitserne stemte for et burkaforbud i folkeavstemningen søndag. Forbudet mot heldekkende hodeplagg på offentlig sted dekker også finlandshetter og tørklær brukt av demonstranter. Munnbind er unntatt..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sveits

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flertall, for, burkaforbudi , Sveits
NRK - 07 mars 21 kl. 13:39

Ligger an til burkaforbud i Sveits

Det ligger an til å bli et knapt flertall for et forbud mot bruk av burka på offentlig sted i Sveits. To målinger viser 51 prosent flertall for forbudet. Folkeavstemmingen kommer etter flere år med debatt i Sveits, men svært få bruker det i landet..

NRK - 07 mars 21 kl. 17:10

Vil forby tildekket ansikt i Sveits

Sveits ligger an til å forby bruk av burka, nikab og alle andre heldekkende hodeplagg på offentlig sted etter at et flertall på 52 prosent stemte for et forbud i en folkeavstemning søndag. Temaet har vært gjenstand for debatt i Sveits i flere år..

NRK - 23 jan. 21 kl. 20:17

Flertall vil oppløse Storbritannia

En meningsmåling publisert av the Sunday Times viser et flertall i både Skottland og Nord-Irland for å forlate Storbritannia. Blant skotter er det et flertall for uavhengighet, mens i Nord-Irland er det flertall for å forenes med republikken Irland..

Aftenposten - 08 mars 21 kl. 20:45

«Burka-forbudet» fikk flertall med knapp margin. Det har satt fyr på diskusjonen om kvinners rettigheter.

«Burka-forbudet» fikk flertall med knapp margin i Sveits. Nå vil muslimer ta resultatet til retten..

NRK - 16 jan. 21 kl. 22:03

Norge slo Sveits i håndball VM

Norge vant 31-25 over Sveits i andre kamp i gruppespillet i håndball VM i Egypt. Sander Sagosen gjorde nok en stor kamp og ble banens beste med elleve mål. Herrene slo dermed tilbake etter tapet mot Frankrike..

VG - 16 jan. 21 kl. 22:00

Norsk revansje i skjebnekamp: – Verdensklasse

KAIRO (VG) (Sveits-Norge 25–31) Harald Reinkind fikk krass kritikk etter VM-tapet mot Frankrike. I skjebnekampen mot Sveits slo 28-åringen fra Bergen og resten av Norge tilbake..

NRK - 19 jan. 21 kl. 12:36

Straffing av tigger felte Sveits

Sveits er felt for menneskerettighetsbrudd etter at en rumensk kvinne ble bøtelagt og senere fengslet for tigging i Geneve. Menneskerettsdomstolen i Strasbourg la vekt på at kvinnen var sårbar og ikke hadde annet valg enn å tigge for å overleve..

NRK - 29 jan. 21 kl. 15:27

Skal hjelpe med vaksineproduksjon

Den sveitsiske legemiddelgiganten Novartis har inngått en avtale med Pfizer og Biontech om å hjelpe i produksjonen av koronavaksiner. Novartis stiller kapasitet ved sitt anlegg i Stein i Sveits til rådighet, ifølge en avtale som partene har skrevet under på. I henhold til avtalen skal Novartis få tilsendt den aktive mRNA-ingrediensen fra Biontech, fylle den i glass under sterile forhold, og sende glassene tilbake til Biontech for global distribusjon, opplyste Novartis fredag.

NRK - 03 feb. 21 kl. 15:09

Sveits godkjenner ikke vaksine

Sveits godkjenner ikke AstraZeneca-vaksinen og etterlyser mer data, ifølge AFP. Det sveitsiske legemiddelverket etterlyser blant annet mer utfyllende data fra fase 3-studiene av vaksinen, som nå pågår i USA og Sør-Amerika..

NRK - 20 feb. 21 kl. 18:28

Kollen-helg flyttes til Sveits

Den avlyste verdenscuphelgen i langrenn i Holmenkollen skal i stedet avvikles i Engadin i Sveits, opplyser Det internasjonale skiforbundet (FIS)..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Frankrike med innreisekarantene

Frankrike innfører ti dagers karantene for personer som ankommer med flygninger fra Argentina, Chile og Sør-Afrika. Dett vil også gjelde fra Brasil, men flygninger derfra er forløpig stanset frem til fredag. Årsaken er bekymring rundt den brasilianske koronavarianten.

NRK - 45 minutter siden

Ungdomsbråk på Stord

På Stord har politiet i Sør-Vest hatt det travelt med å løyse opp ei samling av rundt 10 ungdommar i 16 til 18-årsalderen som hadde samla seg i Hystadmarkjo. Også der hadde naboar klaga på grunn av bråk..

NRK - 1 time siden

Jordskred i Tana, hytter evakuert

I Finnmark har et større jordskred tatt med seg rundt 250 meter av fylkesvei 98 ved Steinvik i Tana, melder Vegtrafikksentralen. Tre personer er evakuert fra et hyttefelt i nærheten. Det er ikke tegn på at folk er tatt av jordskredet..

NRK - 1 time siden

Mann tatt for knivstikking i Bergen

Ein mann i 20-åra er arrestert i Bergen, mistenkt for å ha stukke ein annan jamaldrande mann i hals/nakke med kniv. Den skadde mannen er sendt til Haukeland sjukehus, med uavklarte skadar, opplyser politiet..

NRK - 1 time siden

33 anmeldt for festbråk i Oslo

Politiet i Oslo har i natt anmeldt ialt 33 personer for brudd på smittevernreglene. Det skal dreie seg om fester på Vindern, Bekkelaget og i sentrum,..

NRK - 1 time siden

Jordskred i Tana ødela fylkesvei

I Finnmark har et jordskred tatt med seg rundt 250 meter av fylkesvei 98 ved Steinvik i Tana. Tre personer er evakuert fra et hyttefelt i nærheten. Det er ikke tegn på at folk er tatt av jordskredet, opplyser politiet..

NRK - 1 time siden

Tyskland vil gi asyl til afghanere

Tyskland bør gi asyl til afghanere som har bistått under krigen i Afghanistan, mener forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer. Regjeringen jobber med å finne ut hvordan man kan få fortgang i å godkjenne slike søknader, sier hun til DPA..

NRK - 2 timer siden

To menn pågrepet for attentatplaner

Russlands sikkerhetstjeneste FSB melder at et attentat mot Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko er avverget. Ifølge både hviterussisk og russisk sikkerhetstjeneste er to menn pågrepet i Moskva. Den ene har amerikansk statsborgerskap..

NRK - 2 timer siden

150 nye koronatilfeller i Oslo

Det er registrert 150 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er elleve under snittet de sju foregående dagene. 150 tilfeller er 17 flere enn på fredag, og 23 flere enn samme dag forrige uke.

NRK - 3 timer siden

Grasbrann på Ormøya

I Vestfold måtte brannfolk og brannbåten «Havkatten» rykkje ut etter melding om grasbrann på Ormøya i Tønsberg. Om lag 300 kvadratmeter vart svidd av. Brannen kan ha starta i eit forlate bål, seier brannmester Ivar Paulsen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt