P4 > Nyheter

Tirsdag, 27 Oktober, 13:56

P4 - 19 sep. 20 kl. 09:50

Flerer ukvalifiserte lærere

Det har blitt flere ukvalifiserte lærere i skolen.
Andelen har økt med rundt 35 prosent mellom 2013 og 2020, skriver Klassekampen.
Ukvalifiserte lærere har i dag ansvaret for 4,5 prosent av unvervisningen i Norge.
Ap-leder Jonas Gahr Støre legger skylden på regjeringen, og sier det er en varslet utvikling som ikke er prioritert nok.
Kunnskapsminister Guri Melby svarer at regjeringen har fått gjennom en lærernorm som øker antall lærere i skolen..
Les mer på P4


Les mer om:
Klassekampen, Norge, Jonas Gahr Støre, Guri Melby

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flerer, ukvalifiserte, lærere
P4 - 19 sep. 20 kl. 11:09

Flere ukvalifiserte lærere

Det har blitt flere ukvalifiserte lærere i skolen. Andelen har økt med rundt 35 prosent siden 2013, skriver Klassekampen. Ukvalifiserte lærere har i dag ansvaret for 4,5 prosent av unvervisningen i Norge.

NRK - 19 sep. 20 kl. 03:49

Flere ukvalifiserte lærere i skolen

Andelen ukvalifiserte lærere økt med cirka 35 prosent mellom 2013 og 2020. Ap-leder Jonas Gahr Støre angriper regjeringen for lærermangel, skriver Klassekampen. Ukvalifiserte lærere i norsk skole utgjør nå 4,5 prosent av undervisningen, viser tall..

NRK - 17 sep. 20 kl. 20:46

98 elever og 16 lærere i karantene

Tre barne- og ungdomsskoleelever i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte. Til sammen 98 elever og 16 lærere må i karantene, opplyser kommunen. De tre skolene som er berørt, er Aronsløkka skole, Krokstad skole og Kjøsterud skole..

Dagbladet - 21 sep. 20 kl. 10:20

Dette bekymrer hytteordførere før høstferien

I vinter rykket flere ordførere ut mot hyttefolket, da de ville holde coronasmitte ute av kommunene sine. Nå er høstferien like rundt hjørnet, og smitten er igjen i full framvekst. Dette bekymrer dem nå..

NRK - 29 sep. 20 kl. 18:41

29 pågrepet for terrorfinansiering

29 personer er pågrepet av politiet i Frankrike, mistenkt for finansiering av al-Qaida-tilknyttede opprørere i Syria, melder AFP. Påtalemyndigheten sier kryptovaluta verdt flere millioner kroner har funnet veien til al-Qaida-tilknyttede opprørere..

Aftenposten - 20 okt. 20 kl. 05:48

Kunnskapsministeren: Norske lærere står fritt til å vise Muhammed-karikaturer

Norske lærere kan vise frem Muhammed-karikaturer i undervisningen dersom de mener det er relevant, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V)..

Klartale - 20 okt. 20 kl. 09:09

– Norske lærere kan vise karikaturer

Norske lærere kan vise fram karikaturer av Muhammed på skolen. Det sier kunnskapsminister Guri Melby..

NRK - 22 okt. 20 kl. 13:37

Elever og lærere i karantene

184 elever og åtte lærere ved Nydalen videregående skole er satt i karantene, skriver Nordre Aker Budstikke. Det er en elev ved 2. trinn ved skolen som har fått påvist koronasmitte, opplyser rektor Linn Siri Jensen til avisen..

Aftenposten - Igår: 06:23

Ap-ordførere med opprop mot budsjettforslaget

139 Ap-ordførere har undertegnet et opprop mot regjeringens forslag til budsjett. – Det er ikke noe grunnlag for opprør, sier kommunalministeren..

P4 - Igår: 06:41

Ap-ordførere med opprop mot budsjettforslaget

139 Arbeiderparti-ordførere har undertegnet et opprop mot regjeringens forslag til budsjett. Oppropet er skrevet av ordførerne i Holmestrand og Rana, ifølge Dagbladet. De er svært bekymret og mener regjeringens budsjettforslag betyr alvorlig kutt i velferden rundt om i landets kommuner.

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Smitterekord i Bodø

Bodø kommune har det siste døgnet registrert sitt høyeste antall koronasmittede siden pandemien startet. 12 personer har fått påvist viruset det siste døgnet, meldte kommunen i dag. 171 er nå i karantene.

P4 - 1 time siden

Norge beste nasjon i Sotsji

Norge blir nå beste nasjon under OL i Sotsji for seks år siden. Det norske herrelaget i skiskyting får nå bronsemedaljen i posten etter at Jevgenij Ustjugov fra Russland tapte dopingsaken sin i Idrettens voldsgiftsrett, melder TV2. Det russiske laget vant gull på stafetten på hjemmebane, men mister nå medaljene.

P4 - 1 time siden

Nedgang i innlagte

Det har vært en liten nedgang i antallet innlagte med koronasmitte i Norge. 51 personer er innlagt, det er tre færre enn i går, viser tall fra Helsedirektoratet. Tre personer får respiratorbehandling, det er samme antall som i går..

P4 - 1 time siden

Seks pågrepet i Kripos-aksjon

Fem menn og en kvinne er pågrepet i en Kripos-aksjon mot et organisert kriminelt miljø. De seks er siktet for grov narkotikakriminalitet, opplyser Kripos. Pågripelsene skjedde på Østlandet, i tillegg ble én person pågrepet i Sverige.

P4 - 1 time siden

– Foreldre må få hente barna de har adoptert fra utlandet

– Regjeringen må sørge for at norske foreldre snarest kan hente hjem barna de har adoptert fra utlandet. Det sier første nestleder i Familie- og kulturkomiteen på Stortinget, Aps Anette Trettebergstuen. Flere adopsjonsbyråer krever at regjeringen gjør som de har gjort for enkelte andre grupper: å anerkjenner hentereiser som nødvendige reiser, slik at de kan reise med forsikringen i behold..

P4 - 2 timer siden

Kvinne påkjørt i Leknes

En kvinne med barnevogn ble påkjørt av en bil et fotgjengerfelt i Leknes sentrum i formiddag. Det opplyser politiet i Nordland. Både kvinnen og barnet er nå sendt til legevakt, men skal ikke være alvorlig skadd..

P4 - 2 timer siden

Utestenges etter rasisme

En Start-supporter som kom med rasistiske tilrop mot Sandefjord-spiller Brice Wembangomo blir nå utestengt i 60 kamper. Det skriver Fædrelandsvennen. Det var mot slutten av kampen på Sør-Arena på lørdag at supporteren, som har sesongkort på Starts hjemmebane, kom med de rasistiske ytringene.

P4 - 2 timer siden

Lange køer ved teststasjon

Det er lange køer for å teste seg for koronaviruset i Bergen. Legevakten i Bergen har de nå ingen ledige timer i dag og må avvise folk som vil teste seg, skriver Bergens Tidende. Ved teststasjonen i Fyllingsdalen er det nå over fem timers ventetid, og trafikken må dirigeres av frivillige fra Røde Kors..

P4 - 3 timer siden

12 nye leger i streik

Legestreiken trappes opp. Ytterligerer 12 leger i sju kommuner tas ut fra mandag, totalt er da 35 leger tatt ut i streik. Opptrappingen er fremprovosert av KS, som ikke har tatt arbeidsgiveransvar sier Marit Hermansen i Legeforeningen.

P4 - 3 timer siden

Tjente 15 milliarder i tredje kvartal

Folketrygdfondet, eller Statens pensjonsfond, tjente nesten 15 milliarder kroner i tredje kvartal. Det viser tall de la frem i dag. Avkastningen var på 5,8 prosent og verdien på fondet er nå oppe i 272 milliarder kroner.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt