P4 > Nyheter

Monday, 18 November, 09:12

P4 - 01 Nov 19 kl. 10:38

Flere vil spre asken i naturen

Nordmenns nære forhold til skog og mark anses som årsak til at stadig flere vil ha asken sin spredt i naturen når de dør.
Tall organisasjonen Norsk Friluftsliv har hentet inn viser at askespredning har økt med rundt 30 prosent de siste fem årene.
Det er nå rundt 1400 nordmenn som velger å få asken sin spredt i naturen, i stedet for at den legges i en urne som graves ned på en kirkegård..
Les mer på P4


Les mer om:
Norsk Friluftsliv

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flere, vil, spre, askeni , naturen
P4 - 27 Aug 19 kl. 20:29

Beskyldes for å spre rasisme - kan bli ordfører

Senterpartipolitiker Steinar Furøy i Hasvik i Finnmark er beskyldt for å spre rasisme, men kan likevel bli ordfører i kommunen etter lokalvalget. Ifølge NRK har Furøy fått flere advarsler fra partiet etter at han har skrevet kritisk om innvandring og muslimer på Facebook. Fylkesleder i Finnmark Senterparti, Geir Adelsten Iversen, sier til NRK at Furøy har fått beskjed om at slik opptreden for framtida er uforenlig med medlemskap i partiet.

VG - 21 Oct 19 kl. 15:06

Justisministeren frykter voldsbølgen skal spre seg

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) frykter voldsbølgen i Oslo skal spre seg til andre byer, blant annet gjennom sosiale medier..

P4 - 05 Sep 19 kl. 07:45

Villsvinen treker mot bebyggelse

Flere og flere villsvin blir skutt i byer og tettbygde strøk i Sverige. Nå er også svinet i ferd med å spre seg i Norge, ifølge Nationen. Villsvin tar seg inn i hager og drar opp plener og blomsterbed, og bærer på potensielt farlige virus.

P4 - 21 Oct 19 kl. 14:44

Frykter at volden skal spre seg

Justisminister Jøran Kallmyr frykter at volden som man opplevde i Oslo i helgen skal spre seg til andre steder. Kallmyr har i dag hatt møte med byrådsleder Raymond Johansen og Oslo politimester Beate Gangås der de diskuterte ungdomsvolden. Justisministeren er bekymret fordi ungdommene bruker sosiale medier for å tøffe seg og bygge status..

P4 - 19 Sep 19 kl. 17:07

Tekniske feil avdekket på flere fregatter

Etter ulykken med KNM Helge Ingstad er det avdekket flere tekniske feil ved de andre fregattene. Det melder ABC Nyheter. Blant annet er det oppdaget en hul aksling som tillot vannmassene spre seg.

P4 - 02 Sep 19 kl. 12:47

Ber folk om å ikke spre rykter

Politiet går nå ut og ber folk om å ikke spre rykter om årsaken til helikopter-ulykken i Alta. På en pressekonferanse i formiddag sa lensmann Øyvind Lorentzen at de ikke kan ikke risikere at vitner blir påvirket av at politiet går ut med informasjon som avkrefter rykter. I dag fortsetter arbeidet med å finne ut hvorfor helikopteret med seks personer om bord havarerte i en fjellside lørdag ettermiddag..

P4 - 18 Oct 19 kl. 08:19

Mange såret i opptøyer i Libanon

Et titall mennesker ble såret i de voldsomme demonstrasjonene i Libanons hovedstad Beirut i natt. Det ble startet flere små branner, og opprørspoliti har forsøkt å spre folk med tåregass. Folk protesterer mot korrupsjon, økonomisk krise og regjeringen..

P4 - 12 Oct 19 kl. 23:55

Over 300 klimaaktivister pågrepet

Over 300 aktivister ble i dag pågrepet i Belgia under en Extinction Rebellion-protest i Brussel. Politiet forsøkte å spre demonstrantene med vannkanoner og pepperspray uten hell, melder nyhetsbyrået Reuters. Protestorganisasjonen har den siste tiden gått til aksjon i flere europeiske byer i protester mot klimagassutslipp..

P4 - 02 Nov 19 kl. 10:46

Trosser demonstrasjonsforbud

Tusenvis av demonstranter protesterte i dag i gatene i Hongkong, til tross for at politiet hadde lagt ned demonstrasjonsforbud. Politiet brukte tåregass for å spre demonstrantene som krever demokratiske reformer. Protestene i Hongkong har pågått i flere måneder..

P4 - 29 Jul 19 kl. 13:50

Økende skogbrannfare

Høye temperaturer og mangel på regn fører nå til økt skogbrannfare i flere deler av landet. Store deler av Nord-Norge og Trøndelag har nå gult farevarsel, som er nest høyeste farenivå. Det er også meldt om mye vind som kan gjøre at en brann vil spre seg raskt, opplyser Meteorologisk institutt.

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Butikker taper på Black Friday

Mange butikker taper på Black Friday. Tall fra handelsorganisasjonen Virke viser at 90 prosent av de frittstående butikkene gikk med tap på denne dagen i fjor. Direktør Bror Stende i Virke faghandel sier han tror trenden har kommet for å bli, men at det er lettere for kjeder å tjene på en slik tilbudsdag fordi de har kapasitet til å få ut flere varer til kundene..

P4 - 1 time siden

Julepriskrigen innledet

Julepriskrigen er i gang - tidligere enn noen sinne. Nå i morgentimene annonserer Kiwi at de kutter prisene på en rekke julevarer, som blant annet gløgg, surkål, lutefiskbacon, julebrus og pepperkakedeig med opp til 32 prosent, melder Nettavisen. Det har vært priskrig i dagligvarebransjen de siste fem årene - og den bryter altså ut stadig tidligere - i år én uke tidligere enn i fjor.

P4 - 1 time siden

Landbruket kan bli giftigere

Klimaendringene kan føre til økt bruk av kjemiske plantevernmidler i norsk landbruk. Det advarer Norsk institutt for bioøkonomi. Årsaken er at et våtere og varmere klima øker behovet for bekjempelse av ugress, skadedyr og sykdommer, skriver Dagsavisen.

P4 - 1 time siden

Håper ny lærerplan vil legge til rette for mer lærelyst

Det er viktig å få ned uheldig prestasjonspress med den nye læreplanen. Det sier leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal. I dag legger Regjeringen frem de nye læreplanene for skolen, den største endringen siden Kunnskapsløftet i 2016.

P4 - 3 timer siden

Våpenskytinger traumatiserer amerikanerne

Vold med våpen er blitt et nasjonalt traume i USA. I en undersøkelse fra The American Psychological Association svarer 79 prosent av befolkningen at de blir skremt og redd av masseskytinger. En tredjedel svarer også at de har endrer vaner, og unngår visse situasjoner av frykt for å bli skutt.

P4 - 3 timer siden

Jakter siste gjerningsmann i Panama

Politiet i Panama har kontroll på sju av åtte gjerningsmenn etter overfallet mot de seks nordmennene på seiltur forrige uke. Seks av de mistenkte gjerningsmennene er varetektsfengslet, den sjuende, en mindreårig på 17 år, er foreløpig ikke pågrepet. Politiet mener å kjenne identiteten til den åttende, og sier til Aftenposten at Norge kan være sikre på at de skal ta den siste også..

P4 - 2 timer siden

Flere skutt i California

Minst ni personer skal være skutt i en privat hage i Fresno i California. Flere av dem er døde, opplyser politiet, men noe klart tall har de ikke gitt. Skyteepisoden skal ha skjedd mens en familie så på fotballkamp i hagen.

P4 - 2 timer siden

Sp vil gjenopprette lensmannskontorer

Mindre byråkrati, flere politifolk på hjul, og gjenoppretting av 20 nedlagte lensmannskontorerer. Det er noen av forslagene Senterpartiet legger fram, når de i morgen presenterer sitt alternative statsbudsjett. Partiet vil totalt bruke en halv milliard kroner mer enn regjeringen på politi, og samtidig gjøre store kutt i Politidirektoratet, skriver Nationen..

P4 - 3 timer siden

Togproblemer på Østlandet

Det må påregnes forsinkelser i togtrafikken på Østlandet nå i morgentimene. Signalfeil gjorde at trafikken var stengt mellom Skøyen, Oslo S og Ski. Bane NOR har nå rettet feilen, men det blir noen følgekonsekvenser..

P4 - 3 timer siden

Mange arrestert i Hongkong

Politiet i Hongkong har arrestert minst 40 demonstranter utenfor universitetet der hundrevis av studenter forskanset seg i natt. I går kveld ble det meldt at politiet hadde stormet universitetet, men studentene har barrikadert seg, og besvart politiets gummikuler, vannkanoner og tåregass med brannbomber, steinkasting og pil og bue. Det er nå i morgentimene ikke klart hvor stor del av området politiet kontrollerer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt