P4 > Nyheter

Saturday, 30 May, 12:54

P4 - 01 Nov 19 kl. 10:38

Flere vil spre asken i naturen

Nordmenns nære forhold til skog og mark anses som årsak til at stadig flere vil ha asken sin spredt i naturen når de dør.
Tall organisasjonen Norsk Friluftsliv har hentet inn viser at askespredning har økt med rundt 30 prosent de siste fem årene.
Det er nå rundt 1400 nordmenn som velger å få asken sin spredt i naturen, i stedet for at den legges i en urne som graves ned på en kirkegård..
Les mer på P4


Les mer om:
Norsk Friluftsliv

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flere, vil, spre, askeni , naturen
NRK - 21 Mar 20 kl. 18:29

Ber turfolket spre seg

Hytteforbud og smitteverntiltak gjør at folk strømmer ut på tur. Dette har gitt mange biler ved populære utfartssteder og overfylt turområder flere steder i landet. Ola By Rise i Trondheim kommune ber folk fortsatt gå tur, men forsøke å spre seg..

P4 - 22 Feb 20 kl. 14:54

Frykter økt spredning

Verdens helseorganisasjon er bekymret etter at det har dukket opp mange nye tilfeller av koronaviruset i flere land. Antall smittetilfeller i Kina har nå gått noe ned, mens viruset ser ut til å spre seg flere andre steder. Blant annet i Sør-Korea, der 433 pesoner nå er smittet.

Aftenposten - 21 Mar 20 kl. 10:47

Koronaviruset i ferd med å spre seg til land som ikke er forberedt

Flere land i Afrika og Latin-Amerika har hverken utstyr eller nok helsepersonell til å håndtere koronakrisen. Nå er viruset i ferd med å spre seg også dit..

P4 - 22 Apr 20 kl. 21:25

Ungdom nekter å spre seg

En større ansamling av ungdommer nektet i kveld å spre seg fra et populært turområdet på Koigen i Hamar. I følge politiet var det samlet 200 personer i mindre og større grupper på stedet. Noen grupper nektet å følge politiets ordre om å spre seg.

Klartale - 02 Apr 20 kl. 08:11

Her fortsetter viruset å spre seg

Hele Norge holder avstand for å begrense korona-viruset. Men noen steder fortsetter det å spre seg mer. I Nordre Follo er en baby smittet..

P4 - 27 Aug 19 kl. 20:29

Beskyldes for å spre rasisme - kan bli ordfører

Senterpartipolitiker Steinar Furøy i Hasvik i Finnmark er beskyldt for å spre rasisme, men kan likevel bli ordfører i kommunen etter lokalvalget. Ifølge NRK har Furøy fått flere advarsler fra partiet etter at han har skrevet kritisk om innvandring og muslimer på Facebook. Fylkesleder i Finnmark Senterparti, Geir Adelsten Iversen, sier til NRK at Furøy har fått beskjed om at slik opptreden for framtida er uforenlig med medlemskap i partiet.

VG - 24 Mar 20 kl. 03:36

FBI advarer: Ekstremister vil spre smitte til politi og jøder

Rasistiske ekstremister oppfordrer sine tilhengere til å spre coronasmitte spesielt til politifolk og jøder, skal FBI-opplysninger vise..

VG - 20 Mar 20 kl. 05:53

Fastleger frykter kollaps: Legekontor kan spre coronasmitten

De er førstelinjen i helsevesenet, men mange fastleger har ikke annet enn plasthansker til å beskytte seg mot virus og står i fare for å spre smitte..

P4 - 14 Mar 20 kl. 21:51

Truet med å spre virus

En mann i 60-årene er anmeldt etter at han i kveld truet med å dukke opp og spre koronavirus i byen. Politiet iser mannen var beruset, og at de vil vurdere å pågripe ham om han ikke avstår fra turslene. Det er ikke kjent om han faktisk er smittet..

VG - 20 Mar 20 kl. 05:53

Fastleger frykter kollaps: Legekontor kan spre corona-smitten

De er førstelinjen i helsevesenet, men mange fastleger har ikke annet enn plasthansker til å beskyttet seg mot virus og står i fare for å spre smitte..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Biden ut mot rasisme

Joe Biden, som ligger an til å bli demokratenes presidentkandidat, mener USA nå må ta et oppgjør med systematisk rasisme i landet. Det brutale pågripelsen som førte til at afroamerikaneren George Floyd døde i Minneapolis, har utløst voldsomme demonstrasjoner mot politivold og rasisme i USA. Fire politimenn har fått sparken, og en av dem er siktet for forsettlig drap..

P4 - 15 minutter siden

Oftere ute enn før

Folk i Oslo har brukt naturen tre ganger mer i koronakrisen enn til vanlig. Det viser en undersøkelse fra Norsk institutt for naturforskning ved hjelp av mobile sporingsdata i treningsappen Strava. Undersøkelsen viser økning i løping, fotturer og sykling.

P4 - 1 time siden

Kraftig brann i rekkehus

Det brenner nå kraftig i et rekkehus på Haugenstua i Oslo. Det er fare for at det kan spre seg og store brannmannskaper jobber nå med å få kontroll på brannen. Beboere blir nå evakuert og politiet tror de har kontroll på alle som har vært i boligene.

P4 - 1 time siden

Flere vil endre reisevanene

Flere nordmenn sier de vil endre reisevanene sine permanet etter koronakrisen. I en undersøkelse Norstat har utført for Vy svarer 15 prosent at de vil forandre reisemåte for godt. Samtidig svarer én av fem som pleide å reise kollektivt til og fra jobb, at de ikke gjør det lenger, melder NRK..

P4 - 2 timer siden

Utslippsrekord i Longyearbyen

Kullkraftverket i Longyearbyen på Svalbard slapp ut rekordmye karbondioksid i fjor. Kraftverket slapp ut 77.000 tonn Co2, melder NRK.

P4 - 2 timer siden

Advarer mot kosttilskudd

Mattilsynet advarer nå mot at kosttilskuddet Muscletech fra USA kan føre til leversvikt og dødsfall. Flere norske forbrukere har bestilt produktet fra utenlandske nettsider, opplyser tilsynet..

P4 - 2 timer siden

Tror pandemien gir klimaeffekt

To av tre nordmenn tror koronapandemien vil redusere de globale klimautfordringene på kort sikt. Det viser en undersøkelse fra Opinion, melder NTB. Men over halvparten av de spurte mener viruset ikke vil ha en langvarig effekt på klimaet.

P4 - 3 timer siden

Digitalbruk har skutt i været

Flere nordmenn bruker digitale tjenester i dag enn før koronapandemien brøt ut. 92 prosent av de spurte i McKinseys undersøkelse sier at de bruker digitale tjenester nå mot 78 prosent før utbruddet. Samtidig svarer rundt 80 prosent av førstegangsbrukerne at de vil opprettholde sine digitale vaner etter at samfunnet åpner igjen..

P4 - 3 timer siden

Frp vil ha ølsalg på bensinstasjoner

Frp fremmer igjen forslag om ølsalg på bensinstasjoner og i kiosker. Partiet vil ha flere lettelser på norske alkohollover, skriver Vårt Land. Helsetalskvinne Åshild Bruun-Gundersen mener kommunene selv vil være i stand til å finne ut hvor det kan selges øl..

P4 - 3 timer siden

Militærpolitiet i beredskap

Det amerikanske forsvarsdepartmentet har nå satt militærpolitiet i beredskap. Soldatene skal være klare til å reise til Minneapolis i Minnesota på fire timers varsel, melder AP. Det er store demonstrasjoner i flere amerikanske byer etter at afroamerikaneren George Floyd døde etter en brutal pågripelse i Minneapolis.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt