NRK > Nyheter

Saturday, 04 April, 19:05

NRK - 06 Nov 19 kl. 22:23

Flere unge stemte ved lokalvalget

Langt flere unge stemte ved årets lokalvalg, viser helt ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Den generelle valgdeltakelsen har gått opp, men det er spesielt tallet på velgere under 30 år som har økt..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Statistisk, SSB

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flere, unge, stemte, ved, lokalvalget
NRK - 07 Nov 19 kl. 07:35

Flere unge stemte i årets lokalvalg

Flere unge stemte i årets lokalvalg, det viser tall fra SSB. Valgdeltakelsen blant førstegangsvelgere var 10 prosent høyere i høstes lokalvalg enn for fire år siden. Det var også flere andre- og tredjegangs velgere som stemte i år enn tidligere..

NRK - 06 Nov 19 kl. 08:59

Økt valgdeltakelse blant unge

Langt flere unge stemte ved årets lokalvalg enn i 2015, men fortsatt er den høyeste valgdeltakelsen blant dem mellom 67 og 79 år, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå..

P4 - 06 Nov 19 kl. 16:51

- Tror miljøsaken fikk flere til å stemme

Miljøsaken er trolig en av grunnene til at flere unge stemte ved årets lokalvalg. Det tror valgforsker Svein Tore Marthinsen. Nye tall fra SSB viser at valgdeltakelsen blant førstegangsvelgerne økte kraftig fra 43 prosent i 2015 til 53 prosent ved årets lokalvalg.

P4 - 01 Oct 19 kl. 13:08

Raja fjernes ikke

Venstres Abid Raja er gjenvalgt som visepresident på Stortinget. Frps Per-Willy Amundsen gikk hard tut mot Raja, som har gått til flere angrep mot Frp-politikeres retorikk, og foreslo å fjerne ham fra presidentskapet. Men i dag stemte 128 for Venstre-politikeren, mens 31 stemte blankt.

Dagbladet - 27 Nov 19 kl. 21:40

Stemte ned mistillitsforslaget

Bare Rødt stemte for sitt eget mistillitsforslag mot arbeidsminister Anniken Hauglie (H). Resten av opposisjonen stemte mot, men tilliten er skjør..

NRK - 12 Sep 19 kl. 09:42

Flere unge uføre

Andelen unge uføre mellom 25 og 29 år øker. På ett år har det blitt 1.578 flere unge uføretrygdede, ifølge tall fra Nav.

Klartale - 05 Sep 19 kl. 10:14

– Unge politikere kan få flere unge til å stemme

Maria Qureshi vil inn i bystyret i Oslo. 22-åringen fra Ap mener Norge trenger flere unge politikere..

Aftenposten - 10 Sep 19 kl. 07:23

Slik stemte Norge

Hvem stemte i kommunevalget 2019, og hvordan stemte de? Vi har sett nærmere på årets lokalvalg..

P4 - 19 Dec 19 kl. 05:14

Vedtok riksrett mot Trump

I natt ble det klart at det blir riksrett mot president Donald Trump. Etter nesten 12 timer med debatt i Representantenes hus stemte flertallet for å stille Trump for retten for to punkter; maktmisbruk i Ukraina-saken og motarbeidelse av kongressen ved å nekte å utlevere dokumenter. Tre demokrater stemte imot, en stemte blankt.

Klartale - 12 Sep 19 kl. 14:09

Stadig flere unge er for syke til å jobbe

Mange flere unge får uføretrygd enn før. Det viser tall fra Nav..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Migranter plukket opp i Kanalen

53 migranter og flyktninger ble plukket opp fra fire båter i Den engelske kanal i dag. Torsdag ble 52 andre, blant dem fem barn, plukket opp i det samme området utenfor Dover. Britiske myndigheter etterforsker mulige bakmenn, skriver the Independent..

NRK - 30 minutter siden

Statsministerens samboer også syk

Boris Johnsons gravide partner Carrie Symmonds (31) er syk av covid-19. Hun har vært i isolasjon den siste uka, melder Sky News. Johnson på sin side er i ferd med å bli frisk..

NRK - 30 minutter siden

Går ut mot konspirasjonsteorier

Den britiske helsedirektøren angriper konspirasjonsteorier som knytter 5G-mobilnettet til korona-pandemien. Det finnes ingen bevis for at mobilsignaler har noe med sykdom å gjøre. To mobilmaster er påtent i England det siste døgnet, skriver BBC..

NRK - 45 minutter siden

Færre på intensivavdeling i Italia

For første gang siden korona-pandemien brøt ut, er det nedgang i tallet på intensivpasienter i Italia. Det får nyhetsbyrået AFP opplyst fra helsemyndighetene i landet..

NRK - 1 time siden

Norske kattunger er «big in Japan»

De 14 små kattungene som streames direkte nesten døgnet rundt på nrk.no, har fått en overraskende fanklubb på andre siden av kloden..

NRK - 1 time siden

Møte om oljeprisen utsatt

Møtet mellom Organisasjonen for oljeproduserende land, OPEC, og Russland er utsatt. Oljeprisen har falt de siste ukene fordi de to partene er uenige om produksjonen, og det har skapt en priskrig. Møtet i Aserbajdsjan er utsatt til 9.

NRK - 1 time siden

630 korona-dødsfall i New York

Tallet på dødsfall på grunn av koronapandemien i delstaten New York steg med 630 til 3.565 det siste døgnet. Det sa guvernør Andrew Cuomo da han orienterte medier i ettermiddag, norsk tid.

NRK - 1 time siden

New York får respiratorer fra Kina

Guvernør Andrew Cuomo i New York takker kinesiske myndigheter for å ha lagt til rette for at delstaten får 1.000 respiratorer fra milliardærene Joe Tsai, Clara Tsai og Jack Ma. Ali Baba-gründerne har også donert medisinsk utstyr til europeiske land..

NRK - 1 time siden

Knivangrep etterforskes som terror

Mannen som i dag drepte to mennesker og skadde fem med kniv i en fransk småby, var en sudaner med asyl i Frankrike. Gjerningen etterforskes som et mulig terrorangrep, sa Frankrikes innenriksminister da han besøkte Romans-sur-Isère etter angrepet..

NRK - 2 timer siden

Laget 150.000 testsett på en uke

På en drøy uke har forskere på NTNU produsert 150.000 testsett for koronasmitte, melder Teknisk Ukeblad. NRK har tidligere omtalt samarbeidet mellom Institutt for klinisk og molekylær medisin på NTNU og St.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt