NRK > Nyheter

Lørdag, 19 September, 11:48

NRK - 14 aug. 20 kl. 10:27

Flere på arbeidsavklaringspenger

118 400 personer mottok arbeidsavklaringspenger ved utgangen av juni 2020, viser tall fra Nav. Det er 3,5 prosent av de mellom 18 og 66 år. Antallet har økt med rundt 300 personer siden utgangen av mars. Så langt i år har det økt med 3500 personer.
Les mer på NRK


Les mer om:
Nav

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flere, arbeidsavklaringspenger
P4 - 14 aug. 20 kl. 10:31

Flere mottar arbeidsavklaringspenger

118 400 personer mottok arbeidsavklaringspenger ved utgangen av juni. Det er 300 flere enn ved utgangen av mars, viser nye tall fra NAV. Hittil i 2020 har antall personer som går på stønaden økt med 3500..

P4 - 18 juni 20 kl. 06:51

Ikke flere i arbeid med AAP-innstramminger

Regjeringens innstramming av arbeidsavklaringspenger har fungert mot sin hensikt. Det viser en ny rapport fra NAV. Innstrammingen hadde som mål å få flere tilbake i jobb, men dette har ikke skjedd.

P4 - 05 juni 20 kl. 11:29

170.000 nordmenn ut av ledighetskøen

Siden koronakrisen startet har 170.000 nordmenn forlatt ledighetskøen. Bare i mai har 70.

P4 - 18 juli 20 kl. 07:47

Ap vil innføre jobbgaranti for unge

Antall unge på uføretrygd fortsetter å øke kraftig. Bare det siste året er det blitt 2.000 flere.

NRK - 27 juli 20 kl. 09:05

Reagerer på AAP-regelverk

En fersk rapport fra Nav viser at endringene om arbeidsavklaringspenger har ført til en stor økning i sosialhjelpsmottakere. Audun Lysbakken (SV) kaller endringene for en skandale, og mener flere blir støtt ut i fattigdom..

NRK - 12 mai 20 kl. 08:10

Forlenger permitterings­ordningen

Regjeringen foreslår å forlenge perioden med fritak fra arbeidsgiveres lønnsplikt under permittering ut oktober, Han utvider samtidig perioden med arbeidsavklaringspenger tilsvarende. Regjeringen utvider også ordningen med dagpenger..

P4 - 12 mai 20 kl. 08:54

Vil utvide permitteringsordning og avklaringspenger

Regjeringen foreslår også utvide permitteringsperioden ut oktober. Samtidig ønsker de å forlenge perioden med arbeidsavklaringspenger tilsvarende. Regjeringen mener dette skal bidra til å hindre oppsigelser..

NRK - 12 juli 20 kl. 14:36

Fikk fengselsstraff for NAV-svindel

En mann i 60-årene mottok 718.000 kroner i arbeidsavklaringspenger selv om han jobbet i en ledende stilling i et parkeringsselskap. Nå må han sone fire måneder i fengsel.

P4 - 12 juli 20 kl. 14:52

Dømt for Nav-bedrageri

En mann i 60-årene er i Oslo tingrett dømt til fire måneder i fengsel for grovt bedrageri. Mannen mottok 718.000 kroner i arbeidsavklaringspenger i to år, samtidig som han jobbet i en ledende stilling i et parkeringsselskap.

NRK - 12 juli 20 kl. 15:57

Må i fengsel for Nav-bedrageri

En mann i 60-årene ble i Oslo tingrett denne uka dømt for grovt bedrageri og må sone fire måneder i fengsel. Han hadde mottatt 718.000 kroner i arbeidsavklaringspenger i to år selv om han hadde full jobb.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Kina innfører nye tiltak

Kina har innført en rekke nye tiltak som lar myndighetene legge begrensninger på utenlandske selskapers virksomhet. Tiltakene blir betraktet som en gjengjeldelse mot USA etter at USA innførte sanksjoner blant annet mot Huawei..

NRK - 30 minutter siden

Mye mus på Østlandet

I løpet av sommeren har musebestanden på Østlandet tatt seg betrakelig opp. En forsker ved Norsk instiutt for bioøkonomi sier til forskning.no at det er spesielt klatremus og skogsmus det har blitt mye av.

NRK - 45 minutter siden

Sakna mann funnen

Mannen som har vore sakna sidan i går i Hustadvika kommune er no funnen i god behald. Aksjonen blir dermed avslutta, opplyser politiet..

NRK - 1 time siden

To skutt og drept i New York

To personer er døde og 14 er skadet etter en skyteepisode i Rochester i New York, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 1 time siden

To døde i New York

To personer er døde og 14 er skadet etter en skyteepisode i Rochester i New York, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 1 time siden

Masseskyting i New York

Flere personer skal være være skutt i New York etter en masseskyting..

NRK - 1 time siden

55 nye tilfeller i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 55 nye tilfeller av koronasmitte i Oslo, viser tall fra Folkehelseinstituttet. Oslo har hatt svært mange smittede i det siste, og kommunen vurderer nå strengere tiltak..

NRK - 2 timer siden

Drapssiktet avhøres i dag

Mannen i 40-årene som er siktet for å ha drept sin mor i 60-årene, er fremdeles ikke avhørt. Politiet sier de håper å få gjennomført et avhør lørdag formiddag..

NRK - 2 timer siden

Fare for streik

Det er stor avstand mellom partene i meklingen mellom bussjåførene og arbeidsgiversiden. Det sier riksmekler Mats Wilhelm Ruland. Partene sitter i mekling, og har frist til midnatt i kveld med å bli enige..

NRK - 2 timer siden

Fortsatt kraftig koronaøkning

Den kraftige økningen av nye koronatilfeller fortsetter i India. I de siste 24 timene er 93.337 nye tilfeller bekreftet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt