P4 > Nyheter

Saturday, 04 April, 11:31

P4 - 19 Dec 19 kl. 17:34

Flere handler lokal mat og drikke

Stadig flere har fått øynene opp for kortreist mat og drikke.
Bare i år er det omsatt lokalmat for over 11 milliarder kroner.
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad åpnet i dag Bondens marked på Majorstuen i Oslo. Hun sier det er flere gode grunner til å handle fra lokale bønder og produsenter.
– For det første er det bærekraftig, men det er også med å lage lokale arbeidsplasser..
Les mer på P4


Les mer om:
Olaug Bollestad, Bondens, Majorstuen, Oslo

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flere, handler, lokal, matog , drikke
Klartale - 10 Oct 19 kl. 10:52

Færre handler og butikker sliter

Stadig færre personer handler i Oslo sentrum. Flere ting får skylda..

NRK - 10 Oct 19 kl. 04:44

Færre handler i Oslo sentrum

Stadig færre handler i Oslo sentrum og butikkene i området sliter. Både netthandel og «bilfritt byliv»-prosjektet får skylden for nedturen. Leieprisene har falt siden i fjor i flere populære handlegater, skriver Finansavisen..

VG - 25 Nov 19 kl. 20:33

Hver tredje nordmann handler på Black Friday: - Forbruket er for høyt

I fjor handlet 36 prosent av oss på Black Friday og vi foretrakk nettshopping, viser undersøkelse. Fremtiden i våre hender oppfordrer folk til å tenke seg om flere ganger før de handler..

Aftenposten - 13 Dec 19 kl. 07:27

Hør Forklart: I år handler klimatoppmøtet om penger

187 land møtes i Madrid for å diskutere klimaet. Men det meste handler om hvem som skal ta regningen..

Aftenposten - 19 Dec 19 kl. 15:22

Denne mannen skal forsterke Moldes trenerteam

I 2019 trente en lokal trio og en rogalending MFK til seriegull. Neste år kommer enda en lokal ressurs inn for å bidra..

Dagbladet - 27 Sep 19 kl. 08:41

Norge er blitt de rikes paradis

Et kritisk standpunkt til de økende ulikhetene mellom de rike og alle andre, handler ikke om misunnelse. Det handler om rettferdighet..

VG - 05 Nov 19 kl. 12:04

Rasisme-debatten: – Derfor er jeg lei

Vi overdriver ikke, vi reagerer ikke unødvendig, vi er ikke sinte for null grunn og vi lager definitivt ikke en sak ut av det blå. Folk som ikke er mørke i huden er privilegerte og har flere muligheter. Privileger handler ikke om at du som hvit ikke har problemer.

Aftenposten - 11 Dec 19 kl. 20:45

Har vi glemt hva julen handler om?

Julen handler om mer enn dyre gaver..

Aftenposten - 11 Feb 20 kl. 15:16

Frp-nei til forslag om lokal vetorett mot vindkraft

Frp-nestleder Sylvi Listhaug trakk i januar fram kampen for lokal vetorett mot vindkraft som sentral for partiet. Men Frp vil ikke støtte Sps forslag om dette..

VG - 11 Feb 20 kl. 15:06

Frp-nei til forslag om lokal vetorett mot vindkraft

Frp-nestleder Sylvi Listhaug trakk i januar fram kampen for lokal vetorett mot vindkraft som sentral for partiet. Men Frp vil ikke støtte Sps forslag om dette..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Nok en god Høyre-måling

Høyre har hatt kraftig fremgang på flere meningsmålinger den siste uken. Og må fosser partiet frem på en ny mpling, gjort for avisene Klassekampen og Nationen. Der går Høyre frem 5,3 prosentpoeng, og blir Norges største parti, med en oppslutning på 25,9 prosent..

P4 - 15 minutter siden

OPEC utsetter krisemøte

Organisasjonen for oljeproduserende land, OPEC, utsetter et krisemøte som skulle vært holdt mandag. Det utsettes i første omgang til torsdag eller fredag, fordi de trenger mer tid. På mløtet skal landene diskutere kutt i produksjonen for å hindre et ytterligere fall i oljeprisen..

P4 - 15 minutter siden

Kan nekte smittede med demens å gå ut

Koronasmittede med demens kan bli sperret inne på rommene sine. En institusjon på Skedsmo rapporterte nylig om en dement beboer som var smittet, og som ikke klarer å følge retningslinjene for å unngå smitte. Løsningen var å låse vedkommende inne på rommet, skriver Aftenposten.

P4 - 1 time siden

- Fire av fem uten symptomer

- Ifølge en kinesisk studie har fire av fem koronmasmittede ikke hatt symptomer i det hele tatt. Av 166 nye tilfeller som ble påvist onsdag, var 130 symptomfire, skriver tidsskriftet Biritsh medical journal. Forsker ved universitetet i Oxford, Tom Jefferson, sier dette er en liten stikkprøve, men at viruset kan være overalt, dersom dette viser seg å være tilfellet.

P4 - 1 time siden

Siktet for uforsiktig omgang med våpen

Mannen i 50-årene som ble skutt av politiet i Sandnes i går kveld, er siktet for uforsiktig omgang med skytevåpen. Det opplyser politiet nå. Mannen er kjent for politiet fra før.

P4 - 1 time siden

Fester flere steder i natt

Politiet flere steder i landet melder at det i natt har vært fester med mange folk. I Nordland sier politiet at det har vært fest i både garasjer og uteboder. Operasjonsleder Kjetil Kaalaas sier til Dagbladet at ti til 15 personer har vært samlet samtidig, hovedsaklig yngre mennesker, der foreldrene ikke har vært hjemme.

P4 - 2 timer siden

Ber folk gå eller sykle

Kollektivselskapet Ruter ber folk i Oslo om å gå eller sykle hvis de skal ut på tur i påsken. Mange vil være hjemme i hovedstaden i påsken, og da kan det bli trangt på buss, trikk og t-bane. Ruter opplyser at kollektivtrafikken nå primært er for de med oppgaver som er viktige for samfunnet..

P4 - 2 timer siden

Vil gi frisører og folk i varehandel mer utdanning

Ansatte i varehandel, reiseliv og frisører skal få økt kompetanse. Regjeringen gir nå 100 millioner kroner til nye bransjeprogrammer, slik at ansatte i seks ulike bransjer skal få mulighet til kompetanseheving. Koronakrisen har ført til en kraftig økning i antall arbeidsledige og permitterte.

P4 - 2 timer siden

Vil ikke anbefale maske

Folkehelseinsituttet vil ikke anbefale nordmenn å gå med munnbind for å hindre koronasmitte. Verdens helseorganisasjon har så langt ikke anbefalt dette som et tiltak, men sier de nå vurderer det. Avdelingsdirektør i Folkehelseinsituttet, Hanne-Merete Eriksen-Volle sier til NRK at de ikke tror det vil ha effekt ute i samfunnet, men at det er viktig i helsetjenesten..

P4 - 3 timer siden

Klessalget har stupt

Salget av klær fra butikker i Norge falt med 80 prosent de to siste ukene i mars. Det viser en oversikt fra 40 norske kjøpesentre, skriver Finansavisen. 70 prosent av klesbutikkene i Norge ligger i kjøpesentre, og mange har stengt på grunn av sviktende salg.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt