P4 > Nyheter

Saturday, 19 October, 12:30

P4 - 29 Aug 19 kl. 09:57

Flere fra AAP til sosialhjelp

Innstrammingen av reglene for å få Arbeidsavklaringspenger gjorde at flere gikk fra ordningen til sosialhjelp.
19 prosent av alle nye sosialhjelpsmottakere i fjor, 9100 personer, kom direkte fra AAP-ordningen, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå.
Det er 1800 flere enn året før.
I fjor ble perioden en kan få arbeidsavklaringspenger kuttet fra fire til tre år..
Les mer på P4


Les mer om:
Arbeidsavklaringspenger, AAP, Statistisk Sentralbyrå

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flerefra , AAP, til, sosialhjelp
Aftenposten - 15 Jul 19 kl. 06:18

Flere fulltidsansatte mottar sosialhjelp – SV advarer

Over 6.000 personer med heltidsjobb mottok sosialhjelp i fjor. SV sier tallet bør være en kraftig advarsel..

NRK - 15 Jul 19 kl. 03:33

Flere i full jobb med sosialhjelp

Over 6.000 personer med heltidsjobb mottok sosialhjelp i fjor, det skriver Dagsavisen, og antallet har økt med 9,8 prosent siden 2016. SV-nestleder Kirsti Bergstø mener det skyldes et hardere arbeidsliv og en nedbygging av velferden..

NRK - 30 Aug 19 kl. 21:36

Mer sosialhjelp til enslige mødre

Nesten 15 prosent av alle enslige kvinner med barn under 18 år mottok sosialhjelp i løpet av 2017. Andelen har vært stabil i mange år, men stadig flere har dette som sin hovedinntekt med høyere utbetalte beløp som resultat, ifølge SSB..

P4 - 26 Aug 19 kl. 07:49

Frp etterlyser tak på sosialhjelp

Frp etterlyser et tak for hvor mye sosialhjelp en person kan motta. Tall partiet har bestilt fra Statistisk Sentralbyrå viser at blant innvandrere i Afrika i aldersgruppen 18 til 66 år fikk 32 prosent sosialhjelp i 2017, skriver Dagbladet. Nestleder Sylvi Listhaug reagerer på tallene og sier til avisen at man må se alle ytelser husholdningen får under ett, og at det ikke skal kunne overskride vanlig inntekt..

P4 - 03 Jul 19 kl. 08:54

Færre unge mottar sosialhjelp

Færre unge mottar sosialhjelp. Mens antallet mottakere totalt økte med nesten 500 fra 2017 til 2018, gikk antall mottakere under 30 år ned med hele 1.800.

Hegnar.no - 26 Aug 19 kl. 07:32

Frp etterlyser tak på sosialhjelp

Fremskrittspartiet etterlyser et tak for sosialhjelp en person kan motta – som er lavere enn en vanlig norsk lønn, skriver Dagbladet..

Klartale - 05 Aug 19 kl. 08:48

– Lær deg norsk, eller mist sosialhjelp

Statsminister Erna Solberg vil ta sosialhjelp fra innvandrere. Det er dersom de ikke lærer seg norsk..

P4 - 08 Sep 19 kl. 18:25

Vil stanse sosialpenger til utlandet

Fremskrittspartiet vil vurdere å nekte flyktninger på sosialhjelp å sende millioner tilbake til hjemlandet. Første halvår i år sendte somaliere i Norge rundt 280 millioner kroner tilbake til hjemlandet, skriver Nettavisen. Frp-leder og finansminsiter Siv Jensen sier de ikke vet om det er personer som mottar sosialhjelp som sender penger ut av landet.

P4 - 03 Jul 19 kl. 09:41

- Aktivitetsplikt gir færre unge på sosialen

- Aktivitetsplikten har gjort at færre unge mottar sosialhjelp. Det slår Statistisk Sentralbyrå fast. Ferske tall viser at 1300 færre personer mellom 18 og 24 år mottok sosialhjelp i fjor enn året før..

VG - 26 Aug 19 kl. 08:36

Frp etterlyser tak på sosialhjelp

Fremskrittspartiet etterlyser et tak for sosialhjelp en person kan motta – som er lavere enn en vanlig norsk lønn, skriver Dagbladet..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

KrF ut av forhandlinger i Bergen

KrF trekker seg fra byrådsforhandlingene i Bergen. I flere uker har partiet forhandlet med Ap, MDG, SV og Venstre. KrF oppgir nå at den politiske avstanden er for stor til at et byrådssamarbeid er mulig.

P4 - 1 time siden

Mulig båthavari ved Kragerø

Redningsmannskap har rykket ut etter melding om at en liten båt har havarert utenfor Kragerø i Telemark. En person skal være i vannet, og et SeaKing-helikopter med dykkere, en redningsskøyte, brannbåt og politi er på vei. Så langt har ikke politiet funnet noe..

P4 - 1 time siden

Svært jevnt i Underhuset

Akkurat nå pågår det en heftig debatt om Boris Johnsons brexit-avtale i det britiske underhuset. For at britene skal gå ut av EU med en avtale 31. oktober, må den godkjenner i ettermiddag, og det er svært jevnt før avstemningen skal begynne om noen timer.

P4 - 1 time siden

- Oslo-regionen overrepresentert

Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer. Det sier statsminister Erna Solberg, etter spørsmål fra Senterpartiets EMilie Enger Mehl. Ifølge en gjennomgang avisen Nationen har gjort av blant annet kraftskatteutvalget og domstolkommisjonen, er de fleste av medlemmene i utvalgene fra Oslo, eller fra en annen stor by.

P4 - 1 time siden

E24: Jobbet uten lønn

Ansatte i elektronikkgiganten Power skal gjentatte ganger ha jobbet i butikkene på helligdager uten å få en krone i lønn. E24 avslørte nylig at flere varehus i sportskjeden XXL også har fått ansatte til å jobbe uten betaling. I tillegg har det kommet rapporter om stort arbeidspress og jevnlig underbemanning.

P4 - 1 time siden

13 døde i Russland

Dødstallet etter at en demning brøt sammen i Krasnojarsk i Sibir i Russland i natt har nå steget til 13. Demningen hadde forbinelse til en gullgruve, og da den kollapset strømmet store vannmasser inn i en brakkeby der det bodde 80 gruvearbeidere. Fremdeles er ti personer savnet, og det pågår søk på stedet..

P4 - 2 timer siden

USA skjerper sanksjoner

USA skjerper nå sanksjonene mot Cuba. Amerikanerne forbyr leasing av fly til cubanske selskap og innfører restriksjoner på eksport av varer med amerikansk innhold til landet. Hvilke varer, og hvor mange fly som rammes av de nye restriksjonene, er ikke kjent.

P4 - 2 timer siden

Advarer mot utpressingsmail

Politiet i Sør-Vest advarer mot utpressingsmail. Politiet har fått flere telefoner fra folk som sier de, via epost, har blitt truet med at bilder blir publisert dersom de ikke betaler. Dette er svindel, og de har ikke kontroll på din PC, sier politiet, som understreker at folk ikke skal betale eller gå i dialog med svindlerne..

P4 - 2 timer siden

Hovland over 70 slag

I natt ble superrekken til golfstjernen Viktor Hovland brutt. Nordmannen ble denne uken historisk, da han som første spiller gikk 18 strake runder under 70 slag på PGA-touren. Og 22-åringen forlenget også rekorden til 19 runder.

P4 - 22 timer siden

Uenige om straff for Keshvari

- Det er altfor strengt å dømme stortingsrepresentant Mazyar Keshvari til ett og et halvt års fengsel for å ha levert falske reiseregninger. Det mener hans forsvarer John Christian Elden. Keshvari som i dag meldte seg ut av Frp, har innrømmet å ha lurt til seg 450.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt