NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 06:16

NRK - 20 Jul 18 kl. 16:46

Flere forgiftet av sprøytemidler

Innbyggere i Brasil blir forgiftet av sprøytemidler som blir brukt i nærheten av boliger, skoler og arbeidsplasser, ifølge Human Rights Watch. Personer er blitt akutt forgiftet på sju ulike steder i Brasil..
Les mer på NRK


Les mer om:
Brasil, Human Rights Watch

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flere, forgiftetav , sprøytemidler
NRK - 20 Jul 18 kl. 16:46

Mange forgiftet av sprøytemidler

Innbyggere i Brasil blir forgiftet av sprøytemidler som blir brukt i nærheten av boliger, skoler og arbeidsplasser, ifølge Human Rights Watch. Personer er blitt akutt forgiftet på sju ulike steder i Brasil..

NRK - 12 Dec 18 kl. 06:38

Vil verne om drikkevannskilder

Etter tidligere funn av ukjente sprøytemidler i drikkevannet i Danmark vil regjeringen nå forby sprøytemidler i nærheten av drikkevannskilder. – Her i landet skal vi kunne drikke vannet uten å være bekymret, sier Miljøministeren til DR Nyheter..

P4 - 09 Jul 18 kl. 16:40

Kan ikke utelukke at flere har blitt forgiftet

Britisk politi kan ikke utelukke at flere blir forgiftet av nervegiften Novitsjok. I går døde en trebarnsmor etter at hun og partneren ble forgiftet i Amesbury. Britisk politi fraråder folk nå å plukke gjenstander som sprøyter og uvanlige beholdere..

Dagbladet - 27 Apr 18 kl. 14:00

EU forbyr sprøytemiddel som truer biene 

EU går inn for totalforbud mot utendørs bruk av såkalte neonikotinoider, en type sprøytemidler som er skadelige for bier. .

NRK - 09 Jul 18 kl. 15:52

Kan ikke gi sikkerhetsgaranti

Britisk politi sier de ikke kan utelukke at flere blir forgiftet av nervegiften Novitsjok, og fraråder folk å plukke gjenstander som sprøyter og uvanlige beholdere. En trebarnsmor døde søndag etter at hun og partneren ble forgiftet i Amesbury..

Aftenposten - 27 Apr 18 kl. 12:11

EU forbyr sprøytemiddel som truer biene 

EU går inn for totalforbud mot såkalte neonikotinoider, en type sprøytemidler som er skadelige for bier..

NRK - 07 Jul 19 kl. 10:51

Forskning: Sprøytegift kan gi ADHD

Danske forskere har funnet en sammenheng mellom ADHD-symptomer hos barn og rester av plantevernmidler i mødrenes urin under graviditeten, skriver DR. Ifølge undersøkelsen er det snakk om sprøytemidler på frukt og grønt..

Klartale - 27 Apr 18 kl. 12:49

Biene kan være reddet

Bier dør av sprøytemidler. Men nå blir stoffer som truer biene forbudt..

Dagbladet - 12 Sep 18 kl. 12:00

Faktisk.no: Ingenting tyder på at det er farlig å spise genmodifisert mat

- Sterk overdrivelse fra Berit Nordstrand om uhyrlige mengder sprøytemidler, sier Norsk institutt for bioøkonomi..

Aftenposten - 01 Nov 18 kl. 07:00

Nå kommer robotbiene. Kan de redde oss?

Pollinerende insekter trues av arealbruk, klimaendringer, sprøytemidler og innførte arter. Dermed kan det bli mangel på naturlige blomsterbestøvere. Kan teknologien redde oss?.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Kontroll på brann på Notodden

Brannvesenet har nå kontroll på brannen på Notodden. Det skriver politiet på Twitter. Brannvesenet foretar nå søk etter flere personer i bygget.

NRK - 1 time siden

100 år med stemmerett i dag

I dag er det 100 år siden Stortinget fjernet loven om at man ikke hadde stemmerett om man mottok fattigstøtte. Vedtaket førte til at økonomisk og sosial status ikke lenger var avgjørende for om folk fikk fulle borgerrettigheter, skriver Stortinget..

NRK - 1 time siden

Frp: FN-mandat ikke et krav

Det er en fordel, men ikke et krav, med FN-mandat for deltagelse i militære operasjoner i Persiabukta, sier Per-Willy Amundsen (Frp) til Klassekampen. Norge er blitt bedt av USA om å delta militært for å øke sikkerheten på skip i området..

NRK - 1 time siden

Minst én skadd i brann i Telemark

Et bygg i Notodden sentrum brenner. Flere personer skal være bosatt på adressen, og minst en er skadd, skriver politiet på Twitter..

NRK - 2 timer siden

La ut bilder av drept jente

En 21 år gammel mann skal ha knivstukket og drept en 17 år gammel jente i USA. Deretter skal han ha delt bilder av liket hennes i sosiale medier. De to skal ha møttes via Instagram, hvor den drepte jenta hadde et betydelig antall følgere, ifølge AP..

NRK - 2 timer siden

Vurderer å bryte bånd til Island

Filipinenes president Rodrigo Duterte vurderer å bryte diplomatiske bånd til Island. På Islands initiativ vedtok FNs menneskerettighetsråd å fordømme Filippinene, på bakgrunn av de siste årenes drap på tusenvis av mennesker i krigen mot narkotika..

NRK - 2 timer siden

Vil ha bedre kontroll på fadderuka

I augusthelgen i fjor med flest fadderaktiviteter, ble 65 personer behandlet for rusforgiftning i Oslo. I år lanserer samskipnaden en faddervaktordning for å få bukt med problemet. En liknende ordning har tidligere fungert i Trondheim, skriver Khrono..

NRK - 2 timer siden

Treåring skutt og drept

En 3 år gammel jente ble skutt og drept i Milwaukee. Hun satt i bilen sammen med familien sin da de holdt på å kollidere med en annen bil. Sjåføren av den andre bilen begynte da å skyte mot bilen til familien.

NRK - 3 timer siden

313 lik gravd opp av massegrav

I Syria er 313 lik gravd opp fra en massegrav. De døde er trolig personer som bodde i Raqqa mens IS hersket i området. Det melder AP.

NRK - 3 timer siden

Mot teleskop på hellig fjell

Hundrevis av demonstranter møtte opp for å demonstrere mot byggingen av et nytt teleskop på Hawaii. Grunnen er at noen urfolk mener at fjellet det skal stå på er hellig. Teleskopet koster 1,4 milliarder dollar, ifølge nyhetsbyrået AP..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt