NRK > Nyheter

Friday, 19 July, 01:42

NRK - 12 Jul 19 kl. 00:34

Fjerner spørsmål om statsborgerskap

USAs president Donald Trump dropper planene om å ta med spørsmål om statsborgerskap i neste års folketelling. I stedet vil han utstede en presidentordre som pålegger offentlige etater å skaffe oversikt over utenlandske statsborgere i USA..
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Donald Trump, USA

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fjerner, spørsmålom , statsborgerskap
Hegnar.no - 06 Jul 19 kl. 07:41

Trump gir ikke opp spørsmål om statsborgerskap i folketellingen

President Donald Trump vurderer presidentordre for å presse inn spørsmål om statsborgerskap i folketellingen 2020. Kritikere sier trekket kan ramme innvandrere..

Hegnar.no - 26 Mar 19 kl. 08:35

10.300 utlendinger fikk norsk statsborgerskap

I fjor fikk 10.300 utlendinger norsk statsborgerskap. Det er under halvparten så mange som året før da det ble innvilget 21.

NRK - 27 Mar 19 kl. 22:18

Migrantbarn fikk statsborgerskap

Innenriksminister Matteo Salvini i Italia gir to migrantbarn statsborgerskap etter at de sist uke bidro til å avverge et terrorangrep på en kapret buss. De gjemte unna mobilene og klarte og varsle politiet som kjapt kom til stedet..

Aftenposten - 22 Apr 19 kl. 17:40

Regjeringen ville gjøre det vanskeligere å få norsk statsborgerskap. I stedet ble det satt en historisk rekord.

Solberg-regjeringen skjerpet loven for å få norsk statsborgerskap. Så kom et ras av nye søknader..

Aftenposten - 10 Mar 19 kl. 13:27

Vi kan kjøle ned kloden med ørsmå partikler i stratosfæren. Men er det lurt? | Helene Muri

Klimafiksing kan sees på som om en hodepinetablett for kloden. Symptomene kan dempes, men sykdommen fjerner den ikke..

NRK - 7 timer siden

Innvilget norsk statsborgerskap

En av mennene som tidligere denne uken ble dømt for terrorplanlegging sammen med mulla Krekar, fikk innvilget norsk statsborgerskap samtidig som han var terrortiltalt i Italia. Dermed kan han ikke bli utlevert til Italia..

NRK - 17 May 19 kl. 17:51

Britene skjerper reiseråd for Iran

Britiske myndigheter advarer briter som også har iransk statsborgerskap, mot å besøke Iran. – De med dobbelt statsborgerskap er stilt overfor en utålelig risiko for mishandling dersom de besøker Iran, sier utenriksminister Jeremy Hunt..

NRK - 03 Apr 19 kl. 17:10

Tyske IS-krigere kan miste pass

Den tyske regjeringen vil ha en ny lov som gjør at fremmedkrigere med dobbelt statsborgerskap skal miste sitt tyske statsborgerskap. Loven vil ikke få tilbakevirkende kraft og vil ikke gjelde mindreårige..

NRK - 06 Jul 19 kl. 03:15

Trump vurderer presidentordre

President Donald Trump vurderer presidentordre for å presse inn spørsmål om statsborgerskap i folketellingen 2020. Kritikere sier det kan ramme innvandrere. – Jeg vurderer en presidentordre, sa presidenten til journalister utenfor Det hvite hus..

Hegnar.no - 05 May 19 kl. 11:52

Flere butikkjeder fjerner engangsplast fra butikkhyllene

Lørdag kunngjorde regjeringen at de ønsker å forby engangsplast i 2020. Nå fjerner både Meny og Kiwi flere engangsartikler i plast fra sine butikkhyller..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 timer siden

Søk etter savnet fortsetter fredag

Søket etter mannen som falt over bord fra en fritidsbåt i Dalsfjorden i Sogn og Fjordane fortsetter fredag. – I morgentimene går søket over til å være søk etter antatt omkommet, sier Per Algrøy i Vest politidistrikt til NRK..

NRK - 2 timer siden

Varmeste juni noensinne

Den globale gjennomsnittstemperaturen i juni endte på 15,9 grader. Det er varmeste junimåned siden målingene startet på 1880-tallet. Det bekrefter ifølge NTB USAs etat for hav- og atmosfæreforskning (NOAA), samt NASA og meteorologer i flere land..

NRK - 2 timer siden

Trump: – Selvforsvar

Donald Trump beskriver nedskytingen av en av en iransk drone over Hormuzstredet som en selvforsvarshandling. Han sier dronen unnlot å endre kurs til tross for gjentatte advarsler. – Dronen truet sikkerheten til skipet og skipets besetning..

NRK - 3 timer siden

Ny hannbjørn skutt i Selbu

En bjørn på 71 kilo er felt ved Slindvatnet i Selbu. Jaktlaget begynte ifølge Nea Radio å spore fra et kadaver ved Østrungen. Dette er den andre bjørnen som er skutt i kommunen denne uka.

NRK - 3 timer siden

Bjørn felt ved Selbu i Trøndelag

En bjørn på 71 kilo er felt ved Slindvatnet i Selbu i Trønderlag. Dette er den andre bjørnen som er skutt i kommunen denne uka. Mandag ble en bjørn på 68,5 kilo felt i samme område..

NRK - 3 timer siden

Krabbetyver i Kragerø

Hobbyfiskere i Kragerø opplever at tyver stjeler både krabbefangst og utstyr. Politiet har fått inn flere meldinger om ugjerningene, men det er få som velger å anmelde. Noe de blir oppfordret til å gjøre..

NRK - 4 timer siden

Økte inntektene med 7 millioner

Selskapet til Sondre Justad økte årsinntektene fra 4,2 til 11,3 millioner i 2018. Det skriver Avisa Nordland. Selskapet til Justad heter '8360 Produksjoner.

NRK - 3 timer siden

Massiv laksedød i elv i Suldal

Truleg er hundrevis av laks og yngel døde i Hålandselva i Erfjord i Suldal, ifølge Reidar Sandal i Statens naturoppsyn. Det er truleg betong frå støyping av ei bru som har forgifta fisken. Politiet etterforskar saka og det er tatt prøvar av vatnet..

NRK - 3 timer siden

Avverget trolig tysk terrorangrep

Tysk politi mener de har forhindret et mulig terrorangrep og har pågrepet seks personer de anser som en mulig sikkerhetsrisiko. Politiet sier de tror at et angrep var nært forestående og har gjennomsøkt flere leiligheter i Köln og Düren..

NRK - 4 timer siden

Aksjonister nekter å flytte seg

Vindkraftaksjonistene på Frøya har ingen planer om å flytte leiren sin i Nessadalen, sier aksjonsleder Eskil Sandvik til NRK. Sandvik sier at det ikke pågår arbeid på stedet, og at de har fått lov av grunneier til å være der..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt