NRK > Nyheter

Monday, 14 October, 00:52

NRK - 12 Jul 19 kl. 00:34

Fjerner spørsmål om statsborgerskap

USAs president Donald Trump dropper planene om å ta med spørsmål om statsborgerskap i neste års folketelling. I stedet vil han utstede en presidentordre som pålegger offentlige etater å skaffe oversikt over utenlandske statsborgere i USA..
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Donald Trump, USA

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fjerner, spørsmålom , statsborgerskap
Hegnar.no - 06 Jul 19 kl. 07:41

Trump gir ikke opp spørsmål om statsborgerskap i folketellingen

President Donald Trump vurderer presidentordre for å presse inn spørsmål om statsborgerskap i folketellingen 2020. Kritikere sier trekket kan ramme innvandrere..

Hegnar.no - 26 Mar 19 kl. 08:35

10.300 utlendinger fikk norsk statsborgerskap

I fjor fikk 10.300 utlendinger norsk statsborgerskap. Det er under halvparten så mange som året før da det ble innvilget 21.

P4 - 19 Jul 19 kl. 23:40

Sjekker ikke etterforskning i utlandet

Utlendingsdirektoratet undersøker ikke om personer etterforskes i utlandet før de får norsk statsborgerskap. Når en person søker statsborgerskap, sjekker UDI verken om vedkommende har en utleveringsbegjæring på seg, eller om personen etterforskes i utlandet, melder NRK. En 46-åring som ble dømt i samme rettssak som mulla Krekar i Italia fikk statsborgerskap samtidig som han var tiltalt i terrorsaken, noe som har vakt sterke reaksjoner.

NRK - 30 Jul 19 kl. 20:51

Får nytt statsborgerskap

El Salvadors tidligere president, Mauricio Funes, har fått statsborgerskap i Nicaragua, melder Reuters. Funes er etterlyst for underslag og hvitvasking av penger til en verdi av 351 millioner dollar..

Aftenposten - 28 Aug 19 kl. 12:26

– Urealistisk høyt krav til norskkunnskaper for å få statsborgerskap

Mange vil aldri klare det nye norskkravet for statsborgerskap, mener de som driver språkopplæring for flyktninger og innvandrere, melder NRK..

NRK - 27 Mar 19 kl. 22:18

Migrantbarn fikk statsborgerskap

Innenriksminister Matteo Salvini i Italia gir to migrantbarn statsborgerskap etter at de sist uke bidro til å avverge et terrorangrep på en kapret buss. De gjemte unna mobilene og klarte og varsle politiet som kjapt kom til stedet..

Klartale - 29 Sep 19 kl. 21:51

Slik vil myndighetene ta fra folk statsborgerskap

Barn skal ikke fratas norsk statsborgerskap når foreldre gjør feil. Men voksne kan fortsatt fratas retten til å være norsk. Regjeringen vil endre loven..

Klartale - 26 Jul 19 kl. 10:11

NRK fjerner jøde-sketsj

Flere har blitt sinte over en sketsj hvor ordet «jødesvin» brukes. Nå fjerner kanalen NRK sketsjen og beklager..

Dagbladet - 07 Oct 19 kl. 10:09

Fjerner støtten til «kosmetisk» regulering

Rergjeringen fjerner støtten til tannregulering til barn som er kosmetisk og estetisk begrunnet..

Hegnar.no - 02 Aug 19 kl. 06:00

Japan fjerner Sør-Korea fra handelsliste

Japans regjering sier de av hensyn til den nasjonale sikkerheten fjerner Sør-Korea fra listen over land med få handelsrestriksjoner for eksport..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Protestledere i samtaler i Ecuador

Urbefolkningsledere og Ecuadors president skal søndag gå i direkte samtaler etter nær to uker med voldelige demonstrasjoner. En av urbefolkningslederne sier at demonstrasjonene i hovedstaden Quito kommer til å fortsette inntil en avtale er på plass..

NRK - 45 minutter siden

Mange ga fra seg personlige data

Én av fire nordmenn ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook, ifølge et fersk eksperiment gjort av flere norske forskningsinstitusjoner, ifølge Aftenposten. 2.800 nordmenn ble utsatt for eksperimentet..

NRK - 2 timer siden

Norsk tenåring gripen i USA

Ein norsk utvekslingsstudent er arrestert og sikta for terrortrugsmål etter at han skal ha truga med skuleskyting, skriv Dagbladet. UD seier dei er kjent med saka, og stadfestar at det er snakk om ein norsk statsborgar..

NRK - 2 timer siden

Trudeau trassar trugsmål

Canadas statsminister Justin Trudeau seier han vil halde fram valkampen for å bli attvalt i neste veke som normalt. Laurdag måtte han bruke skotsikker vest på grunn av konkrete trugsmål mot Trudeau. Han seier han er mest uroa for familien..

NRK - 2 timer siden

Valnederlag for Orban i Budapest

Partiet til den ungarske statsministeren Victor Orban, Fidesz, går mot eit valnederlag i lokalvalet i Budapest. Etter at rundt 62 prosent av stemmene er talde, leiar sentrumskandidaten Gergely Karacsony med rundt 50 prosent av stemmene..

NRK - 2 timer siden

Demonstrasjonar på Haiti

På Haiti har fleire tusen slutta seg til demonstrasjonar mot president Jovenel Moïse. Dei meiner presidenten er korrupt og har ansvaret for den høge inflasjonen og mangelen på varer i landet, og krev at han går av..

NRK - 2 timer siden

Rotte på Peppes i Tromsø

Peppes Pizza i Tromsø blei stengt umiddelbart etter at ei rotte kom springande inn i restauranten søndag kveld, melder iTromsø. Alle gjestane blei raskt evakuerte. Restauranten held stengt til dei har funne rotta..

NRK - 3 timer siden

Mot valsiger for PiS i Polen

Regjeringspartiet i Polen, PiS, ser ut til å få fleirtal i parlamentet. Det viser valdagsmålingar. Partiet ligg an til å få 43,6 prosent av stemmene.

NRK - 3 timer siden

Spent før dom i India

Indiske styresmakter skjerpar tryggingstiltaka før høgsteretten i landet skal avgjere ei religiøs konflikt mellom hinduar og muslimar nord i landet. Det er blant anna innført forbod mot fyrverkeri og dronar før avgjerda..

NRK - 3 timer siden

Streik på lastebilfabrikkar i USA

Rundt 3.500 tilsette ved tre lastebilfabrikkar i USA har gått ut i streik for første gong på fleire tiår. Fagforeininga United Automobile Workers seier til nyheitsbyrået AP at dei blant anna krev betre lønn og pensjon og tryggare jobbar..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt