NRK > Nyheter

Monday, 30 March, 08:15

NRK - 27 Feb 20 kl. 13:01

Fjerner jødiske bøker frå pensum

Ungarn fjerner jødiske forfattarar frå litteraturlister i skulen, skriv SVT, mellom anna nobelprisvinnaren Imre Kertész. Styresmaktene meiner det ikkje ligg antisemetetisme bak avgjersla som har hausta mykje kritikk..
Les mer på NRK


Les mer om:
SVT, Imre Kertész

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fjerner, jødiske, bøker, frå, pensum
Dagbladet - 31 Oct 19 kl. 14:58

Fjerner rase-innslag

NRK fjerner det omstridte innslaget der Tore Sagen snakker om rase..

P4 - 03 Feb 20 kl. 17:20

Fjerner villedende videoer

Youtube fjerner videoer som er ment å skulle manipulere det amerikanske presidentvalget. Nettstedet har sagt at de vil begrense manipulerte videoer og feilinformasjon frem mot valget i nobember. De har også truet med at kontoer kan bli stengt.

NRK - 13 Feb 20 kl. 19:55

Antirasistisk senter fjerner tekst

Antirasistisk senter beklager og fjerner en tekst der Fremskrittspartiet kobles til fascisme. Det var på nettsiden aldrimer22.juli.

NRK - 24 Mar 20 kl. 06:27

Hubei-provinsen fjerner restriksjon

Kina fjerner reiserestriksjonen i Hubei-provinsen, hvor koronaviruset først ble oppdaget. Provinsen har vært isolert i to måneder, men innbyggere kan fra tirsdag reise ut av provinsen. Byen Wuhan vil også fjerne restriksjoner 8.

P4 - 05 Feb 20 kl. 17:35

Blodbank fjerner korona-karantene

Blodbanken i Oslo fjerner karantenen for blodgivere som har flydd via internasjonale flyplasser. Forbudet ble innført for å hindre korona-spredning, men ble kritisert av helsemyndighetene for å være for restriktiv og skape unødig frykt. Istedet innføres det 21 dagers karantene for donorer som har vært i eller blor med noen som har besøkt Kina, hvor viruset har sitt utspring..

Aftenposten - 08 Jan 20 kl. 06:18

Securitas krevde at ansatte måtte ringe en time før jobb. Nå fjerner de ordningen.

Sikkerhetsselskapet Securitas fjerner ordningen om at ansatte må ringe inn én time før arbeidstiden starter for å si at de ikke har forsovet seg..

P4 - 31 Oct 19 kl. 15:30

Fjerner innslag etter kritikk

NRK fjerner nå et innslag fra radioprogrammet "Radioresepsjonen" etter massiv kritikk. Det kom kraftige reaksjoner etter at Tore Sagen leste opp et notat med rasistisk innhold for å gjøre de andre programlederne flaue. Sagen sier at intensjonen var å vise at rasisme er det flaueste han vet om, men at siden dette ble misforstått, er det bedre å ta det bort enn at folk skal bli lei seg av det.

Dagbladet - 29 Dec 19 kl. 20:01

Angrepsbølge mot New York-jøder: - Hatet eksploderer

En 37-åring er pågrepet, mistenkt for kniv-angrep som skadet fem under den jødiske Hanukka-feiringen..

Dagbladet - 26 Dec 19 kl. 09:53

Fjerner «spion-appen» ToTok

- Overvåkningsverktøy for De forente arabiske emirater..

Dagbladet - 28 Feb 20 kl. 09:33

Fjerner dame- og herreskilt på toalettene

Trondheim kommune innfører kjønnsnøytrale toaletter..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Intensivkapasiteten nesten sprengt

Nesten alle intensivplassene på Akershus universitetssykehus er nå fylt opp av koronapasienter. Nå ber sykehuset andre sykehus om hjelp. Ahus har i alt 62 pasienter som er innlagt med koronasmitte, 24 av dem i intensivbehandling..

NRK - 45 minutter siden

Kokainsmugler fikk korona-rabatt

Spanjolen ble tatt med 248 gram kokain på Torp Sandefjord lufthavn. Ifølge dommen er vanlig straff ett års fengsel. Men siden hun har en sønn og barnevernet i Spania ikke fungerer normalt i koronapandemien, er fire måneder av straffen gjort betinget..

NRK - 45 minutter siden

Øker produksjonen raskere enn vente

Første fase av Johan SVerdrup-feltet vil nå full produksjon allerede tidlig i mai, som er raskere enn ventet, melder Equinor. Den første delen av Johan Sverdrup-feltet vil fra mai produsere 470.000 fat olje om dagen..

NRK - 2 timer siden

Forlenger «søringkarantenen»

Kommuneoverlegene i Lofoten og Vesterålen viderefører lokale smittevernregler. Nå må også de på besøk fra Trøndelag i karantene. Dette skjer etter at Kommuneoverlegene søndag kveld har evaluert effektene av reglene de har hatt de siste to ukene.

NRK - 1 time siden

Fire personer pågrepet

Oslo-politiet har pågrepet fire personer etter bilbrannen på Hovseter i Oslo, skriver på Twitter i 06.00-tiden. Det var ved 04.

NRK - 1 time siden

Laveste oljepris 17 år

Oljeprisen fortsetter å falle, og et fat olje blir nå solgt for 23,50 dollar fatet. Det er den laveste prisen siden slutten av april 2003. Oljeprisen har falt med 65 prosent siden nyttår, ifølge Dagens Næringsliv..

NRK - 1 time siden

Fall for de asiatiske børsene

De asiatiske børsene åpnet uka med fall. Nikkei-indeksen i Tokyo var ned 2,7% like før klokken 7 mandag morgen, og andre viktige børser falt også på starten av handelsdagen. Oljeprisen fortsatte også å falle mandag morgen..

NRK - 2 timer siden

Operasanger innlagt på sykehus

Operasangeren Plácido Domingo er innlagt på sykehus i Mexico etter at han forrige uke fikk påvist koronaviruset. Det bekrefter 79-åringens talsperson til CNN. – Han har det bra og behandlingen virker, sier talspersonen..

NRK - 2 timer siden

Mistenker at bilbrann var påsatt

Politiet mistenker at brannen i en bil på Hovseter i Oslo natt til mandag, var påtent. Flere biler på stedet har fått ruten knust og har fått sprutet det som trolig er bensin sprutet inn i kupeen, melder politiet. To biler fikk skader i brannen..

NRK - 3 timer siden

4227 koronatilfeller i Norge

Det var ved midnatt registrert 4227 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Dette er en økning på 125 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 387 tilfeller..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt