P4 > Nyheter

Sunday, 20 January, 22:42

P4 - 16 May 18 kl. 09:06

Finnmark sier nei til Troms

- Et massivt og rungende nei, sier fylkesordføreren..
Les mer på P4


Les mer om:
Troms

Dele artikeln

892 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Finnmark, sier, nei, til, Troms
P4 - 04 Mar 18 kl. 11:29

Sier nei til sammenslåing

Finnmark Arbeiderparti sier nei sammenslåing av Troms og Finnmark. Det ble vedtatt på årsmøtet i Finnmark arbeiderparti i dag. Det har vært mye uenighet etter at Finnmark og Troms signerte avtalen om sammenslåing i februar, Fylkesordfører Ragnhild Vassvik sier til iFinnmark at avtalen ikke ivaretar Finnmarks krav til en balansert fordeling av ledelse og arbeidsplasser mellom Finnmark og Troms..

NRK - 04 Mar 18 kl. 11:25

Finnmark Ap sier nei

Finnmark Arbeiderparti sier nei sammenslåing av Troms og Finnmark. Det ble vedtatt på årsmøte i Finnmark arbeiderparti nå..

P4 - 22 Feb 18 kl. 06:15

Usikkert om fylkestinget i Finnmark sier ja

Det er fortsatt usikkert om fylkestinget i Finnmark sier ja til avtalen om et sammenslått Troms og Finnmark. Ordfører i Porsanger, Aina Borch, fra Arbeiderpartiet sier til VG at det er helt åpent hvordan resultatet blir. Hun observerer at de som støtter avtalen holder seg rolige, mens de som er i mot mobiliserer sterkt..

NRK - 16 Feb 18 kl. 14:27

– Finnmark må avvise sammenslåing

Tidligere Ap-nestleder Helga Pedersen sier Finnmark må avvise avtalen om sammenslåing med Troms til et storfylke. – Konsekvensen er at alt av beslutningsmakt flyttes ut av Finnmark og at fylket avvikles som demokratisk arena, sier Pedersen til NTB..

P4 - 18 Feb 18 kl. 18:46

Delt styre i Finnmark Ap sier ja til fylkesavtalen

Et delt styre i Finnmark Ap sier et betinget ja til avtalen om sammenslåing med Troms. Fylkesleder Ingalill Olsen er spent på hva årsmøtet vil lande på, og sier til NTB at at Finnmark Ap er mot sammenslåingen, i likhet med flertallet av innbyggerne i det nordligste fylket. Hun beskriver styrets innstilling til fylkesårsmøtet som et betinget ja, der det stilles en rekke krav til den videre prosessen..

NRK - 21 Aug 18 kl. 16:35

Venstre snur om Finnmark

Venstre åpner nå for at Finnmark og Troms kan fortsette som eget fylke. Det skriver Aftenposten. – Men da må Finnmark og Troms klare seg med færre oppgaver, sier Venstres kommunalpolitiske talsperson André N.

P4 - 14 Mar 18 kl. 06:50

Sier nei til sammenslåing

Et massivt flertall i Troms og Finnmark er mot tvangssammenslåing av fylkene. En undersøkelse utført av Sentio Research på vegne av NRK viser at 86 prosent av de spurte i Finnmark og 73 prosent i Troms sier nei til sammenslåing. Et flertall av politikerne i fylkestinget i Finnmark sa i går ja til en folkeavstemning om sammenslåingsspørsmålet med nabofylket..

NRK - 16 Oct 18 kl. 11:07

Finnmark bryter loven

Finnmark bryter loven ved ikke å velge medlemmer til fellesnemnda som skal forberede sammenslåingen med Troms, fastslår Kommunaldepartementet. – Dette føyer seg inn i et mønster der staten fullstendig overkjører Finnmark, sier Vassvik til NTB..

P4 - 02 Mar 18 kl. 11:26

Ap Finnmark sier nei

Finnmark Arbeiderparti sier nei til sammenslåingsavtalen med Troms. Det melder NRK. Fra før er det kjent at også Senterpartiet og SV sier nei, og det betyr at regjeringen kan bli nødt til å bruke tvang.

NRK - 10 Dec 18 kl. 14:56

Ap i Finnmark har snudd

Arbeiderpartiet i Finnmark har snudd i saken om sammenslåing av Troms og Finnmark. AP sier de fortsatt er imot sammenslåing, men at siden stortingsflertallet har bestemt sammenslåing, er det best for befolkningen at arbeidet med fellesnemnd starter..

Fler nyheter fra P4

P4 - 11 Jul 18 kl. 14:29

KS: - Avhjelp mangelen på husdyrfôr nå

Kommunesektorens organisasjon, KS, støtter tiltakene som nå settes i gang for å avhjelpe mangelen på husdyrfôr og oppfordrer kommunene til å bidra i arbeidet. Samtidig oppfordrer de regjeringen til å etablere effektive tiltak for å sikre at gårdbrukere som opplever avlingssvikt, eller som stiller opp for andre, ikke lider økonomiske tap som følge av dette..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:51

Grotte-dramaet: - Guttene svømte under vann i en halvtime

- Enormt komplisert oppdrag..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:49

Hetebølgen fortsetter

Det blir fortsatt varmt, både i sør og i nord, også de neste ti dagene. De virkelig høye temperaturene vil vi få på Østlandet, dels Vestlandet og i Trøndelag. På det sentrale Østlandet ventes det temperaturer over 30 grader.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:59

Lavprisbutikkene øker

Lavprisbutikkene Rema 1000, Coop Extra og Kiwi øker sine markedsandeler. En fersk rapport fra analysebyrået Nielsen viser at Rema 1000 og Coop Extra vokste mest, med 0,5 prosent. Meny og Coop Mega mister markedsandeler..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:51

- Vi må unngå masseslakt av dyr

Opposisjonen frykter ny smørkrise.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:22

Svenske postansatte isolert på sykehus

De to svenske postansatte, som i natt ble skadet etter at noe lekket ut fra en pakke, er lagt i isolat på sykehuset, det opplyser politiet i Malmø. Begge de to hadde skader på hendene, og politiets bombegruppe er nå på post-terminalen for å finne årsaken til skadene. Hele terminalen er nå sperret av, og post som er håndtert i løpet av natten er stoppet..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:29

Trump og Merkel skal møtes

USAs president Donald Trump og tysklands forbundskansler Angela Merkel skal i dag ha et møte under NATO-toppmøte i Brussel, det opplyser Det hvite hus. Tidligere i dag gikk Trump hardt ut og sa at Tyskland er totalt kontrollert av Russland etter en gassavtale, og kritiserte også landet for å bruke for lite på forsvar..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:48

Advarer mot slakting

Tine og Norsk Landbruksrådgiving ber bønder som rammes av tørke og formangel prøve alt annet før de slakter dyr. Konserndirektør i Tine, Johnny Ødegård, sier til NRK at de fraråder slakt og viser til at det tar tre år å produsere en ny melkeku. I dag sa Agri Analyse til P4-nyhetene at masseslakt vil føre til en meierikrise, med mangel på smør og andre melkeprodukter..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:33

Sjekker overvåkingskameraer

Politiet i Ålesund sjekker nå filmer fra overvåkningskameraer i området der en person ble funnet død i en brennende bil. Politiet fikk melding om bilbrannen like etter klokka 07 i morges og prøver nå å finne ut hva som har skjedd..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:26

Demonstrerer etter Zschäpe-dom

Det er varslet demonstrasjoner i flere tyske byer etter dommen mot nynazisten Beate Zschäpe i München i formiddag. Zschäpe ble dømt til livsvarig fengsel og sikring for å ha medvirket til 10 drap som medlem i den nynazistiske gruppen NSU. Rettssaken har vart i fem år og er en av de mest omfattende etter krigen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt