P4 > Nyheter

Tuesday, 22 May, 17:59

P4 - 16 May 18 kl. 09:06

Finnmark sier nei til Troms

- Et massivt og rungende nei, sier fylkesordføreren..
Les mer på P4


Les mer om:
Troms

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Finnmark, sier, nei, til, Troms
P4 - 04 Mar 18 kl. 11:29

Sier nei til sammenslåing

Finnmark Arbeiderparti sier nei sammenslåing av Troms og Finnmark. Det ble vedtatt på årsmøtet i Finnmark arbeiderparti i dag. Det har vært mye uenighet etter at Finnmark og Troms signerte avtalen om sammenslåing i februar, Fylkesordfører Ragnhild Vassvik sier til iFinnmark at avtalen ikke ivaretar Finnmarks krav til en balansert fordeling av ledelse og arbeidsplasser mellom Finnmark og Troms..

NRK - 04 Mar 18 kl. 11:25

Finnmark Ap sier nei

Finnmark Arbeiderparti sier nei sammenslåing av Troms og Finnmark. Det ble vedtatt på årsmøte i Finnmark arbeiderparti nå..

P4 - 22 Feb 18 kl. 06:15

Usikkert om fylkestinget i Finnmark sier ja

Det er fortsatt usikkert om fylkestinget i Finnmark sier ja til avtalen om et sammenslått Troms og Finnmark. Ordfører i Porsanger, Aina Borch, fra Arbeiderpartiet sier til VG at det er helt åpent hvordan resultatet blir. Hun observerer at de som støtter avtalen holder seg rolige, mens de som er i mot mobiliserer sterkt..

NRK - 16 Feb 18 kl. 14:27

– Finnmark må avvise sammenslåing

Tidligere Ap-nestleder Helga Pedersen sier Finnmark må avvise avtalen om sammenslåing med Troms til et storfylke. – Konsekvensen er at alt av beslutningsmakt flyttes ut av Finnmark og at fylket avvikles som demokratisk arena, sier Pedersen til NTB..

P4 - 18 Feb 18 kl. 18:46

Delt styre i Finnmark Ap sier ja til fylkesavtalen

Et delt styre i Finnmark Ap sier et betinget ja til avtalen om sammenslåing med Troms. Fylkesleder Ingalill Olsen er spent på hva årsmøtet vil lande på, og sier til NTB at at Finnmark Ap er mot sammenslåingen, i likhet med flertallet av innbyggerne i det nordligste fylket. Hun beskriver styrets innstilling til fylkesårsmøtet som et betinget ja, der det stilles en rekke krav til den videre prosessen..

P4 - 14 Mar 18 kl. 06:50

Sier nei til sammenslåing

Et massivt flertall i Troms og Finnmark er mot tvangssammenslåing av fylkene. En undersøkelse utført av Sentio Research på vegne av NRK viser at 86 prosent av de spurte i Finnmark og 73 prosent i Troms sier nei til sammenslåing. Et flertall av politikerne i fylkestinget i Finnmark sa i går ja til en folkeavstemning om sammenslåingsspørsmålet med nabofylket..

P4 - 02 Mar 18 kl. 11:26

Ap Finnmark sier nei

Finnmark Arbeiderparti sier nei til sammenslåingsavtalen med Troms. Det melder NRK. Fra før er det kjent at også Senterpartiet og SV sier nei, og det betyr at regjeringen kan bli nødt til å bruke tvang.

NRK - 07 Mar 18 kl. 11:08

Finnmark som egen stat

Resultatet av sammenslåingskrangelen bør bli at Finnmark erklærer seg som egen stat. Det sier redaktør i avisa Sagat, Geir Wulff. Han viser til at Finnmark har store nok ressurser til å stå på egen bein..

P4 - 15 Mar 18 kl. 13:33

Finnmark sier nei til sammenslåing

Finnmark fylkesting nekter å føye seg etter Stortingets krav - og sa i ettermiddag nei til avtalen om sammenslåing med Troms. De gikk i stedet inn for en folkeavstemning som trolig skal holdes i mai. Også blant folket i Finnmark er motstanden mot sammenslåing.

Klartale - 11 May 18 kl. 15:32

Håper på nei fra folket i Finnmark

Finnmark skal si hva de mener om å bli slått sammen med Troms. Fylkes-ordføreren håper mange er med og sier nei..

Fler nyheter fra P4

P4 - 5 minutter siden

Oslo blant de reneste byene

Oslo topper Greenpeace sin rangering av transportssystemene i de europeiske hovedstedene. Miljøorganisasjonen viser til at bærekraftig oppgradering av kollektivtrafikken, gir sikre veier og ren luft, melder NTB. København og Amsterdam troner på topp sammen med Oslo, mens Roma ligger nederst..

P4 - 15 minutter siden

- Må jobbe internasjonalt for å begrense antibiotikabruken

- Det må samarbeides mer internasjonalt for å få ned bruken av antiobiotika. Det sier Krf nestleder og leder i helsekomiteen på Stortinget Olaug Bollestad. I dag tidlig meldte P4 Nyhetene at det har vært en kraftig nedgang i bruken av antibiotika blant barn de siste fem årene.

P4 - 15 minutter siden

Her kan det bli 30 grader til helgen

– Fastlåst værsituasjon..

P4 - 30 minutter siden

- Brøt taushetsplikten

Nestleder i Oslo bystyres utdanningskomité, Eivor Evenrud fra Rødt, mener skolesjefen i Oslo nå må gå av. Årsaken er at hun mener skolesjef Astrid Søgnen i en åpen høring i bystyret i dag beskrev ukjente detaljer i personalsaken mot lærer Simon Malkenes, skriver VG. Søgnen avviser at hun har gitt opplysninger som er i strid med taushetsplikten..

P4 - 45 minutter siden

Vil gjennomføre møte

USA står fast ved at de planlegger å gjennomføre toppmøtet med Nord-Korea i Singapore 12. juni. Visepresident Mike Pence sier til Fox News at det ikke er noen endirnger i planene rundt det historiske møtet.

P4 - 1 time siden

Årets mest trendy reisemål

Albania er blant de mest trendy feriedestinasjonene for nordmenn i år. Det viser en oversikt fra hotell- og reisesøkesiden Momondo. Det er Bankok i Thailand som topper listen over destinasjoner som nordmenn vil reise til i sommer, men noe mer overraskende stiger også Tirana i Albania kraftig.

P4 - 1 time siden

Ett år siden Manchester-terroren

Det ble ett minutts stillhet og senere allsang i Manchester i dag, under en markering for at det nå er ett år siden terrorangrepet i byen der 22 mennesker ble drept. Angrepet skjedde under en konsert med superstjernen Ariana Grande. Hundrevis av mennesker samlet seg i katedralkirken i Manchester for å markere.

P4 - 1 time siden

Pellegrini vil hente fire-fem spillere

West Hams nye manager Manuel Pellegrini ønsker å hente fire-fem nye spillere til klubben i sommer. Da chileneren ble presentert som etterfølgeren til David Moyes i dag sa han at med noen nye signeringer vil de ha et bra lag som Pellegrini lover vil spille mye mer underholdene fotball enn denne sesongen..

P4 - 1 time siden

- Kan bli den tøffeste finalen vi har spilt

Real Madrid-trener Zinedine Zidane tror lørdagens Champions League-finale mot Liverpool kan bli den tøffeste finalen de har spilt. Det spanske storlaget kan vinne Champions League for tredje år på rad, men da Zidane møtte pressen i dag sa han at de må spille på sitt beste skal de slå Liverpool, og at de frykter angrepstrioen til de røde med Salah, Firmino og Mané..

P4 - 1 time siden

- Viktig med debatt om ytringsfrihet

- Vi er helt avhengig av at lærere sier ifra om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen. Det sier Martin Henriksen, utdanningspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet. I dag holder Utdanningsforbundet en markering for ytringsfrihet i skolen foran Stortinget.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt