NRK > Nyheter

Saturday, 21 July, 04:18

NRK - 21 Jun 18 kl. 14:23

Finnmark boikotter sammenslåing

Finnmark sier nei til videre samarbeid med Troms. Torsdag ettermiddag vedtok de å si nei til å utnevne medlemmer til fellesnemnda, som må til for å få gjennomført sammenslåingen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Troms

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Finnmark, boikotter, sammenslåing
P4 - 15 Mar 18 kl. 13:33

Finnmark sier nei til sammenslåing

Finnmark fylkesting nekter å føye seg etter Stortingets krav - og sa i ettermiddag nei til avtalen om sammenslåing med Troms. De gikk i stedet inn for en folkeavstemning som trolig skal holdes i mai. Også blant folket i Finnmark er motstanden mot sammenslåing.

P4 - 04 Mar 18 kl. 11:29

Sier nei til sammenslåing

Finnmark Arbeiderparti sier nei sammenslåing av Troms og Finnmark. Det ble vedtatt på årsmøtet i Finnmark arbeiderparti i dag. Det har vært mye uenighet etter at Finnmark og Troms signerte avtalen om sammenslåing i februar, Fylkesordfører Ragnhild Vassvik sier til iFinnmark at avtalen ikke ivaretar Finnmarks krav til en balansert fordeling av ledelse og arbeidsplasser mellom Finnmark og Troms..

P4 - 04 Mar 18 kl. 13:26

Avventer behandling i sammenslåingssak

Kommunalminister Monica Mæland håper fortsatt på en sammenslåing av Troms og Finnmark. Arbeiderpartiet i Finnmark vedtok i dag å si nei til sammenslåing. Mæland peker på at det er fylkestingene som gjør det endelige vedtaket, melder NRK.

NRK - 22 Jun 18 kl. 07:54

Troms Sp boikotter fellesnemnda

Senterpartiets fylkeslag i Troms gjør det klart at de ikke vil møte i fellesnemnda som skal forberede og gjennomføre sammenslåingen av Troms og Finnmark. Torsdag nektet fylkestinget i Finnmark å oppnevne medlemmer til fellesnemnda..

P4 - 14 Mar 18 kl. 06:50

Sier nei til sammenslåing

Et massivt flertall i Troms og Finnmark er mot tvangssammenslåing av fylkene. En undersøkelse utført av Sentio Research på vegne av NRK viser at 86 prosent av de spurte i Finnmark og 73 prosent i Troms sier nei til sammenslåing. Et flertall av politikerne i fylkestinget i Finnmark sa i går ja til en folkeavstemning om sammenslåingsspørsmålet med nabofylket..

P4 - 16 Jun 18 kl. 15:31

Finnmark Ap sier nei til å bidra til sammenslåing

Finnmark Ap har bestemt seg for å si nei til å bidra til sammenslåingen med Troms. Årsaken er den overveldende motstanden i lokalbefolkningen mot vedtaket. Kommunalminister Monica Mæland skal møte fylkestinget neste uke for å gjennomføre sammenslåingen, men der vil altså ingen stille.

P4 - 11 Jun 18 kl. 14:27

Mæland truer å frata Finnmark all makt

Regjeringen truer med å frata Finnmark fylkeskommune all makt i saken om sammenslåingen med Troms. Advarselen kommer etter at fylkestinget i Finnmark kort tid før fristen, ikke har utnevnt medlemmer i nemnda som skal gjennomføre sammenslåingen. Fylkesordfører i i Finnmark, Aps, Ragnhild Vassvik vil overfor NRK ikke avsløre om de vil føye seg etter kravet.

P4 - 19 Jun 18 kl. 08:47

Tvangsammenslåing kan ende i retten

Sammenslåingen av Finnmark og Troms kan ende i retten. Ifølge professor Peter Ørebech ved UiT kan det skje dersom verken regjeringen eller motstanderne i Finnmark føyer seg. 87 prosent i lokalbefolkningen i Finnmark stemte nylig nei til sammenslåingen i en folkeavstemning..

Hegnar.no - 17 Jun 18 kl. 08:48

Finnmark Ap sier nei til å bidra til sammenslåing med Troms

Nei fra 87 prosent i folkeavstemningen gjør at Finnmark Ap ikke vil velge medlemmer til nemnda som skal gjennomføre sammenslåingen med Troms..

NRK - 04 Mar 18 kl. 13:16

Avventer behandling i fylkestinget

Kommunalminister Monica Mæland (H) sier til NRK at hun fortsatt håper på en sammenslåing av Troms og Finnmark. Arbeiderpartiet i Finnmark vedtok i dag å si nei til sammenslåing. Mæland peker på at det er fylkestingene som gjør det endelige vedtaket..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Brann i flermannsbolig i Malmö

En flermannsbolig i sentrale Malmö står i brann. Et 50-tal personer er evakuert og én person er fraktet til sykehus, skriver Sveriges Radio på sine nettsider. Brannvesenet vurderer brannen som kraftig..

NRK - 30 minutter siden

Én alvorlig skadd i trafikkulykke

En fører av en tohjuling har kjørt på en fotgjenger og deretter inn i en stolpe i Froland kommune i Agder natt til lørdag. Føreren er alvorlig skadd, melder NTB. Fotgjengeren fremstår som lettere skadd, skriver politiet på Twitter..

NRK - 30 minutter siden

Politimann skjøt mistenkt raner

En politimann skjøt en mistenkt raner i Linköping natt til lørdag. Ifølge politiet ble politimannen angrepet, og skjøt i nødverge. Både den mistenkte raneren og politimannen som avfyrte skuddet er fraktet til sykehus..

NRK - 45 minutter siden

Får 40 års fengsel for terrorplaner

En 28 år gammel mann ble fredag dømt til minst 40 års fengsel for å lage eksplosiver for Taliban og for å planlegge et knivangrep ved Parlamentet i London i april i fjor, skriver NTB. Da han ble pågrepet hadde han tre knivblader gjemt under klærne..

NRK - 1 time siden

Planlegger redning klokka 6

De to fjellklatrerne som sto fast på en fjellhylle på Vetle Skagastølstind i Jotunheimen, er ført opp til toppen av fjellet der det planlegges uthenting med redningshelikopter i morgentimene kl. 06. Det melder Hovedredningssentralen..

NRK - 2 timer siden

Gressbrann på Holmlia

På Holmlia i Oslo er det en gressbrann, og det er fare for spredning til bygninger, melder politiet i Oslo på Twitter. Ingen er foreløpig evakuert. Ifølge politiet er brannvesenet i gang med slukking..

NRK - 3 timer siden

Person til sykehus etter ATV-ulykke

En person er kjørt til Haukeland sykehus etter en ATV-ulykke i Tørvikbygd i Kvam i Hardanger, melder politiet i Vest på Twitter. Politiet er på vei til stedet der ulykken skjedde..

NRK - 3 timer siden

Hamas: Gjenoppretter våpenhvile

En talsperson for Hamas sier at Israel og Hamas er enige om å gjenopprette våpenhvile i Gaza, melder AFP. Fire palestinere ble drept fredag da Israel angrep mål over hele Gaza. Angrepene var svar på palestinske skudd som kostet en israeler livet..

NRK - 3 timer siden

Minst 13 døde i trafikkulykke

Minst 13 personer omkom og sju personer ble skadd da en minibuss traff en lastebil utenfor Mexico City, opplyser lokale myndigheter. Ulykken skjedde nær byen Ecatepec langs hovedveien mellom Mexico City og Pachuca..

NRK - 4 timer siden

Begynner å få kontroll på skogbrann

Politiet i Sør-Vest melder på Twitter at det begynner å bli kontroll på skogbrannen på Sagvåg i Stord kommune i Hordaland. Totalt seks hus har blitt evakuert, og en videre eventuell spredning av brannen vil gå i retning sjøen, ifølge politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt