NRK > Nyheter

Friday, 21 September, 23:04

NRK - 21 Jun 18 kl. 14:23

Finnmark boikotter sammenslåing

Finnmark sier nei til videre samarbeid med Troms. Torsdag ettermiddag vedtok de å si nei til å utnevne medlemmer til fellesnemnda, som må til for å få gjennomført sammenslåingen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Troms

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Finnmark, boikotter, sammenslåing
P4 - 15 Mar 18 kl. 13:33

Finnmark sier nei til sammenslåing

Finnmark fylkesting nekter å føye seg etter Stortingets krav - og sa i ettermiddag nei til avtalen om sammenslåing med Troms. De gikk i stedet inn for en folkeavstemning som trolig skal holdes i mai. Også blant folket i Finnmark er motstanden mot sammenslåing.

P4 - 04 Mar 18 kl. 11:29

Sier nei til sammenslåing

Finnmark Arbeiderparti sier nei sammenslåing av Troms og Finnmark. Det ble vedtatt på årsmøtet i Finnmark arbeiderparti i dag. Det har vært mye uenighet etter at Finnmark og Troms signerte avtalen om sammenslåing i februar, Fylkesordfører Ragnhild Vassvik sier til iFinnmark at avtalen ikke ivaretar Finnmarks krav til en balansert fordeling av ledelse og arbeidsplasser mellom Finnmark og Troms..

P4 - 04 Mar 18 kl. 13:26

Avventer behandling i sammenslåingssak

Kommunalminister Monica Mæland håper fortsatt på en sammenslåing av Troms og Finnmark. Arbeiderpartiet i Finnmark vedtok i dag å si nei til sammenslåing. Mæland peker på at det er fylkestingene som gjør det endelige vedtaket, melder NRK.

NRK - 22 Jun 18 kl. 07:54

Troms Sp boikotter fellesnemnda

Senterpartiets fylkeslag i Troms gjør det klart at de ikke vil møte i fellesnemnda som skal forberede og gjennomføre sammenslåingen av Troms og Finnmark. Torsdag nektet fylkestinget i Finnmark å oppnevne medlemmer til fellesnemnda..

P4 - 14 Mar 18 kl. 06:50

Sier nei til sammenslåing

Et massivt flertall i Troms og Finnmark er mot tvangssammenslåing av fylkene. En undersøkelse utført av Sentio Research på vegne av NRK viser at 86 prosent av de spurte i Finnmark og 73 prosent i Troms sier nei til sammenslåing. Et flertall av politikerne i fylkestinget i Finnmark sa i går ja til en folkeavstemning om sammenslåingsspørsmålet med nabofylket..

P4 - 16 Jun 18 kl. 15:31

Finnmark Ap sier nei til å bidra til sammenslåing

Finnmark Ap har bestemt seg for å si nei til å bidra til sammenslåingen med Troms. Årsaken er den overveldende motstanden i lokalbefolkningen mot vedtaket. Kommunalminister Monica Mæland skal møte fylkestinget neste uke for å gjennomføre sammenslåingen, men der vil altså ingen stille.

P4 - 11 Jun 18 kl. 14:27

Mæland truer å frata Finnmark all makt

Regjeringen truer med å frata Finnmark fylkeskommune all makt i saken om sammenslåingen med Troms. Advarselen kommer etter at fylkestinget i Finnmark kort tid før fristen, ikke har utnevnt medlemmer i nemnda som skal gjennomføre sammenslåingen. Fylkesordfører i i Finnmark, Aps, Ragnhild Vassvik vil overfor NRK ikke avsløre om de vil føye seg etter kravet.

Aftenposten - 09 Aug 18 kl. 18:46

Sammenslåingen av Troms og Finnmark må trolig opp i Stortinget igjen

Finnmark håper på omkamp. Nå kan Stortinget få sammenslåingen av Troms og Finnmark tilbake rett i fanget..

P4 - 19 Jun 18 kl. 08:47

Tvangsammenslåing kan ende i retten

Sammenslåingen av Finnmark og Troms kan ende i retten. Ifølge professor Peter Ørebech ved UiT kan det skje dersom verken regjeringen eller motstanderne i Finnmark føyer seg. 87 prosent i lokalbefolkningen i Finnmark stemte nylig nei til sammenslåingen i en folkeavstemning..

Hegnar.no - 17 Jun 18 kl. 08:48

Finnmark Ap sier nei til å bidra til sammenslåing med Troms

Nei fra 87 prosent i folkeavstemningen gjør at Finnmark Ap ikke vil velge medlemmer til nemnda som skal gjennomføre sammenslåingen med Troms..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Ingen ny etterforskning av Søviknes

Riksadvokaten fastslår at kvinnen som har forsøkt å få Søviknes-saken gjenåpnet og etterforsket på nytt, ikke har klagerett over statsadvokatens beslutning. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 45 minutter siden

Sier nei til ny etterforskning

Riksadvokaten fastslår at kvinnen som har forsøkt å få Søviknes-saken gjenåpnet og etterforsket på nytt, ikke har klagerett over statsadvokatens beslutning. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 45 minutter siden

En person skutt i Stockholm

En person er skadet etter en skyteepisode i Farsta sør i Stockholm fredag kveld, melder Aftonbladet. Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Ikke langt unna åstedet står en bil i brann..

NRK - 1 time siden

Sørlandsbanen er stengt

Sørlandsbanen er fredag kveld stengt mellom Egersund og Vigrestad på grunn av uværet. NSB skriver på sine egne nettsider at det ikke kjører tog mellom Kristiansand og Vigrestad, og at reisende må regne med forsinkelser og innstillinger..

NRK - 1 time siden

Flere land stanser utbetalinger

Sverige og Danmark holder tilbake penger til FNs miljøprogram på grunn av kritikken mot Erik Solheims reiser, melder Aftenposten. Det skjer etter at det ble kjent at FNs internrevisjon kom med kritikk av Solheims reiser som sjef for FNs miljøprogram..

NRK - 1 time siden

To skadd etter skyting på Nørrebro

Minst to personer er skadd etter skyting på Nørrebro i København fredag kveld, melder Extrabladet. Det har vært flere skyeepisoder i dette området den siste tiden..

NRK - 1 time siden

29.950 husstander uten strøm

Etter at nesten 51.000 husstander var uten strøm i Agder-fylkene i 19-tiden, var tallet på strømløse nede i 29.950 i 21.

NRK - 1 time siden

Enige om grensene for våpenfri sone

Russland og Tyrkia er blitt enige om grensene for en demilitarisert sone nord i Syria, opplyser Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Enigheten er ledd i en avtale mange håper kan bremse en storstilt offensiv mot Idlib..

NRK - 1 time siden

Aas enig med Nasdaq om salgsplan

Einar Aas, som risikerer å gå konkurs etter feilslåtte veddemål i kraftmarkedet, er enig med Nasdaq om en plan for salg av Aas' verdier. Det melder Dagens Næringsliv..

NRK - 1 time siden

Kjørte for sakte - ble stoppet

Oslo-politiet opplyser på Twitter om en elbilfører som ble stoppet på ring 3 etter hå kjørt sakte og vinglet fredag kveld. Politiet mistenkte promillekjøring, men det viste seg at bilen var nesten uten strøm og at fører hadde rekkeviddeangst..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt