NRK > Nyheter

Friday, 16 November, 10:12

NRK - 21 Jun 18 kl. 14:23

Finnmark boikotter sammenslåing

Finnmark sier nei til videre samarbeid med Troms. Torsdag ettermiddag vedtok de å si nei til å utnevne medlemmer til fellesnemnda, som må til for å få gjennomført sammenslåingen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Troms

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Finnmark, boikotter, sammenslåing
P4 - 15 Mar 18 kl. 13:33

Finnmark sier nei til sammenslåing

Finnmark fylkesting nekter å føye seg etter Stortingets krav - og sa i ettermiddag nei til avtalen om sammenslåing med Troms. De gikk i stedet inn for en folkeavstemning som trolig skal holdes i mai. Også blant folket i Finnmark er motstanden mot sammenslåing.

P4 - 04 Mar 18 kl. 11:29

Sier nei til sammenslåing

Finnmark Arbeiderparti sier nei sammenslåing av Troms og Finnmark. Det ble vedtatt på årsmøtet i Finnmark arbeiderparti i dag. Det har vært mye uenighet etter at Finnmark og Troms signerte avtalen om sammenslåing i februar, Fylkesordfører Ragnhild Vassvik sier til iFinnmark at avtalen ikke ivaretar Finnmarks krav til en balansert fordeling av ledelse og arbeidsplasser mellom Finnmark og Troms..

P4 - 04 Mar 18 kl. 13:26

Avventer behandling i sammenslåingssak

Kommunalminister Monica Mæland håper fortsatt på en sammenslåing av Troms og Finnmark. Arbeiderpartiet i Finnmark vedtok i dag å si nei til sammenslåing. Mæland peker på at det er fylkestingene som gjør det endelige vedtaket, melder NRK.

NRK - 22 Jun 18 kl. 07:54

Troms Sp boikotter fellesnemnda

Senterpartiets fylkeslag i Troms gjør det klart at de ikke vil møte i fellesnemnda som skal forberede og gjennomføre sammenslåingen av Troms og Finnmark. Torsdag nektet fylkestinget i Finnmark å oppnevne medlemmer til fellesnemnda..

P4 - 14 Mar 18 kl. 06:50

Sier nei til sammenslåing

Et massivt flertall i Troms og Finnmark er mot tvangssammenslåing av fylkene. En undersøkelse utført av Sentio Research på vegne av NRK viser at 86 prosent av de spurte i Finnmark og 73 prosent i Troms sier nei til sammenslåing. Et flertall av politikerne i fylkestinget i Finnmark sa i går ja til en folkeavstemning om sammenslåingsspørsmålet med nabofylket..

P4 - 16 Jun 18 kl. 15:31

Finnmark Ap sier nei til å bidra til sammenslåing

Finnmark Ap har bestemt seg for å si nei til å bidra til sammenslåingen med Troms. Årsaken er den overveldende motstanden i lokalbefolkningen mot vedtaket. Kommunalminister Monica Mæland skal møte fylkestinget neste uke for å gjennomføre sammenslåingen, men der vil altså ingen stille.

P4 - 11 Jun 18 kl. 14:27

Mæland truer å frata Finnmark all makt

Regjeringen truer med å frata Finnmark fylkeskommune all makt i saken om sammenslåingen med Troms. Advarselen kommer etter at fylkestinget i Finnmark kort tid før fristen, ikke har utnevnt medlemmer i nemnda som skal gjennomføre sammenslåingen. Fylkesordfører i i Finnmark, Aps, Ragnhild Vassvik vil overfor NRK ikke avsløre om de vil føye seg etter kravet.

Aftenposten - 09 Aug 18 kl. 18:46

Sammenslåingen av Troms og Finnmark må trolig opp i Stortinget igjen

Finnmark håper på omkamp. Nå kan Stortinget få sammenslåingen av Troms og Finnmark tilbake rett i fanget..

P4 - 19 Jun 18 kl. 08:47

Tvangsammenslåing kan ende i retten

Sammenslåingen av Finnmark og Troms kan ende i retten. Ifølge professor Peter Ørebech ved UiT kan det skje dersom verken regjeringen eller motstanderne i Finnmark føyer seg. 87 prosent i lokalbefolkningen i Finnmark stemte nylig nei til sammenslåingen i en folkeavstemning..

Hegnar.no - 17 Jun 18 kl. 08:48

Finnmark Ap sier nei til å bidra til sammenslåing med Troms

Nei fra 87 prosent i folkeavstemningen gjør at Finnmark Ap ikke vil velge medlemmer til nemnda som skal gjennomføre sammenslåingen med Troms..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Færre bebuarar på asylmottaka

Ved utgangen av oktober budde det 3.930 personar frå 42 ulike land på asylmottak her i landet, det er rundt 1.100 færre enn ved årsskiftet.

NRK - 1 time siden

Stanghelle til NRK P1+

Tidlegare Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle får sitt eige talkshow på NRK P1+. Talkshowet startar ut på nyåret og vil gå kvar fredag ettermiddag. Stanghelle har også vore redaktør i Dagbladet og leiar i Norsk Redaktørforening..

NRK - 1 time siden

40 omkom i ulykke i Zimbabwe

Politiet i Zimbabwe opplyser at rundt 40 personar omkom i ei bussulykke i går kveld, melder nyheitsbyrået Ap. Rundt 20 skal vere skadde. Ulykka skjedde i Gwanda-distriktet, rundt 550 kilometer sør for hovudstaden Harare..

NRK - 1 time siden

Kilogrammet skal pensjonerast

Etter 129 år skal fire av sju internasjonale måleeiningar – kilogram, ampere, kelvin og mol – få heilt nye definisjonar. Årsaka er at betre teknologi har gitt meir nøyaktige måtar å måle på. Vitskapsfolk skal røyste over føreslåtte endringar i dag..

NRK - 1 time siden

Vel 9.000 famileinnvandrarar hittil

Utlendingsdirektoratet (UDI) har så langt i år innvilga 9.235 søknader om familiesameining i Noreg for borgarar frå land utanfor EU og EØS-området. Dette er ein nedgang frå 12.

NRK - 1 time siden

Utviser amerikansk statsborgar

Nord-Korea vil utvise ein amerikansk statsborgar som vart arrestert i oktober fordi han tok seg ulovleg inn i landet gjennom Kina, melder det statlege nyheitsbyrået KCNA. Mannen skal ha sagt til etterforskarane at han var under kontroll av CIA..

NRK - 1 time siden

Vil auke skattane med 39 milliardar

Rødt foreslår å auke skattar og avgifter med 39 milliardar kroner i 2020 i sitt alternative statsbudsjett. Den progressive skatteauken vil gjelde alle som tener over 600.000 kroner.

NRK - 2 timer siden

Førebur seg på brexit utan avtale

Frankrike førebur ulike tiltak, særleg tiltak som omhandlar tollkontroll, i tilfelle det ikkje blir nokon skilsmisseavtale mellom Storbritannia og EU. Det seier den franske transportministeren, Élisabeth Borne, til CNews..

NRK - 2 timer siden

190 asylsøkarar returnerte

I alt 190 tidlegare asylsøkarar er så langt i år returnerte til heimlandet med bistand frå norske styresmakter, opplyser Utlendingsdirektoratet (UDI). I tillegg er 4.292 personar sende ut med tvang av Politiets utlendingseining så langt i år..

NRK - 16 timer siden

1500 migranter ved grensa

Flere enn 1500 migranter har ankommet grensa mellom USA og Mexico, melder nyhetsbyrået AFP. 4000 migranter fra Mellom-Amerika har siden oktober gått mot grensa. USAs president Donald Trump har svart med å beordre 5000 soldater til grensa..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt