NRK > Nyheter

Tuesday, 19 February, 17:31

NRK - 21 Jun 18 kl. 14:23

Finnmark boikotter sammenslåing

Finnmark sier nei til videre samarbeid med Troms. Torsdag ettermiddag vedtok de å si nei til å utnevne medlemmer til fellesnemnda, som må til for å få gjennomført sammenslåingen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Troms

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Finnmark, boikotter, sammenslåing
NRK - 10 Dec 18 kl. 14:56

Ap i Finnmark har snudd

Arbeiderpartiet i Finnmark har snudd i saken om sammenslåing av Troms og Finnmark. AP sier de fortsatt er imot sammenslåing, men at siden stortingsflertallet har bestemt sammenslåing, er det best for befolkningen at arbeidet med fellesnemnd starter..

P4 - 15 Mar 18 kl. 13:33

Finnmark sier nei til sammenslåing

Finnmark fylkesting nekter å føye seg etter Stortingets krav - og sa i ettermiddag nei til avtalen om sammenslåing med Troms. De gikk i stedet inn for en folkeavstemning som trolig skal holdes i mai. Også blant folket i Finnmark er motstanden mot sammenslåing.

P4 - 04 Mar 18 kl. 11:29

Sier nei til sammenslåing

Finnmark Arbeiderparti sier nei sammenslåing av Troms og Finnmark. Det ble vedtatt på årsmøtet i Finnmark arbeiderparti i dag. Det har vært mye uenighet etter at Finnmark og Troms signerte avtalen om sammenslåing i februar, Fylkesordfører Ragnhild Vassvik sier til iFinnmark at avtalen ikke ivaretar Finnmarks krav til en balansert fordeling av ledelse og arbeidsplasser mellom Finnmark og Troms..

P4 - 04 Mar 18 kl. 13:26

Avventer behandling i sammenslåingssak

Kommunalminister Monica Mæland håper fortsatt på en sammenslåing av Troms og Finnmark. Arbeiderpartiet i Finnmark vedtok i dag å si nei til sammenslåing. Mæland peker på at det er fylkestingene som gjør det endelige vedtaket, melder NRK.

NRK - 22 Jun 18 kl. 07:54

Troms Sp boikotter fellesnemnda

Senterpartiets fylkeslag i Troms gjør det klart at de ikke vil møte i fellesnemnda som skal forberede og gjennomføre sammenslåingen av Troms og Finnmark. Torsdag nektet fylkestinget i Finnmark å oppnevne medlemmer til fellesnemnda..

P4 - 14 Mar 18 kl. 06:50

Sier nei til sammenslåing

Et massivt flertall i Troms og Finnmark er mot tvangssammenslåing av fylkene. En undersøkelse utført av Sentio Research på vegne av NRK viser at 86 prosent av de spurte i Finnmark og 73 prosent i Troms sier nei til sammenslåing. Et flertall av politikerne i fylkestinget i Finnmark sa i går ja til en folkeavstemning om sammenslåingsspørsmålet med nabofylket..

P4 - 16 Jun 18 kl. 15:31

Finnmark Ap sier nei til å bidra til sammenslåing

Finnmark Ap har bestemt seg for å si nei til å bidra til sammenslåingen med Troms. Årsaken er den overveldende motstanden i lokalbefolkningen mot vedtaket. Kommunalminister Monica Mæland skal møte fylkestinget neste uke for å gjennomføre sammenslåingen, men der vil altså ingen stille.

P4 - 11 Jun 18 kl. 14:27

Mæland truer å frata Finnmark all makt

Regjeringen truer med å frata Finnmark fylkeskommune all makt i saken om sammenslåingen med Troms. Advarselen kommer etter at fylkestinget i Finnmark kort tid før fristen, ikke har utnevnt medlemmer i nemnda som skal gjennomføre sammenslåingen. Fylkesordfører i i Finnmark, Aps, Ragnhild Vassvik vil overfor NRK ikke avsløre om de vil føye seg etter kravet.

Aftenposten - 09 Aug 18 kl. 18:46

Sammenslåingen av Troms og Finnmark må trolig opp i Stortinget igjen

Finnmark håper på omkamp. Nå kan Stortinget få sammenslåingen av Troms og Finnmark tilbake rett i fanget..

P4 - 19 Jun 18 kl. 08:47

Tvangsammenslåing kan ende i retten

Sammenslåingen av Finnmark og Troms kan ende i retten. Ifølge professor Peter Ørebech ved UiT kan det skje dersom verken regjeringen eller motstanderne i Finnmark føyer seg. 87 prosent i lokalbefolkningen i Finnmark stemte nylig nei til sammenslåingen i en folkeavstemning..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Venezuelansk minister ut mot Trump

Venezuelas forsvarsminister Vladimir Padrino Lopez kaller en tale USAs president Donald Trumps har holdt om Venezuela for arrogant og ufornuftig. Han sier også at bevæpnede styrker vil forbli stasjonerte langs grensen for utenlandske trusler..

NRK - 45 minutter siden

EL-bil uten strøm sperrer kjørefelt

En EL-bil med flatt batteri sperrer et kjørefelt på fylkesvei 353 mellom Lørenskog, skriver Øst Politidistrikt på Twitter. Trafikken dirigeres til bilen er fjernet..

NRK - 45 minutter siden

Ber om at ovegrep alltid anmeldes

Utenriks- og forsvarskomiteens leder på Anniken Huitfeldt er klar på at alle tilfeller av voldtekt eller voldtektsforsøk i Forsvaret må anmeldes. Samtidig må det skapes åpenhet og trygghet rundt det å varsle om disse overgrepene, mener hun..

NRK - 1 time siden

Sentralbanksjefen får kritikk

Sentralbanksjef Øystein Olsen mottar krass kritikk etter at han diskuterte klimaspørsmål i sin årlige tale tidligere i dag. Først kalte Olsen FNs 1,5-gradersrapport «alarmerende», før han advarte oljebransje mot å legge ned for tidlig..

NRK - 1 time siden

Flere tatt av snøskred i Sveits

Flere mennesker skal være tatt av et snøskred på et skistadion i sveitsiske Crans Montana, sier det lokale politiet ifølge AFP. De opplyser at redningspersonell er på stedet. Skadeomfanget er hittil ukjent..

NRK - 1 time siden

Fire års fengsel for familievold

En mann i 60-årene fra Trøndelag, er i Inntrøndelag tingrett dømt til fire års fengsel for gjentatte ganger å ha mishandlet sin familie gjennom 25 år. Mannen må i tillegg betale 870.000 kroner i erstatning til familiemedlemmer..

NRK - 1 time siden

Kasserer fengslet for underslag

En kvinne i 30-årene fra Oppland er dømt til 90 dagers ubetinget fengsel for grovt underslag. Kvinnen underslo 172 000 kroner fra en forening hun var kasserer for..

NRK - 1 time siden

Ordkrig før presidentvalg i Nigeria

Opposisjonens kandidat til Nigerias presidentvalg Atiku Abubakar, går hardt ut mot nåværende president Muhammmadu Buhari. Han sier blant annet at presidenten ikke er en demokrat, og at han er mer opptatt av å sikre seg makt enn demokratet..

NRK - 2 timer siden

India og Pakistans forhold anspent

Pakistan minner om at det er lett å starte krig, og lover å slå tilbake, dersom India angriper dem. India hevder Pakistan står bak forrige ukes angrep mot en millitær busskollone i Kashmir, der minst 40 indiske soldater ble drept..

NRK - 2 timer siden

Byrådslederen krever voldstiltak

Oslos byråds leder Raymond Johansen vil få bukt med ungdomsvolden i Oslo etter en rekke episoder med knivvold i byen den siste tiden. Johansen krever fire tiltak fra justisminister Tor Mikkel Wara, deriblant hardere straff..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt