NRK > Nyheter

Mandag, 06 Juli, 00:56

NRK - 03 des. 19 kl. 10:11

Finlands statsminister kan gå av

Finlands statsminister går trolig av i dag, melder YLE. Senterpartiet sier de ikke lenger har tillit til statsminister Antti Rinne fra Det sosialdemokratiske partiet. Krisen har oppstått i forbindelse med en streik i det finske postverket..
Les mer på NRK


Les mer om:
YLE, Antti Rinne, Det

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Finlands, statsministerkan gå av
VG - 09 jan. 20 kl. 11:16

Finlands statsminister har ønsket firedagers uke

Finlands ferske statsminister Sanna Marin har tidligere uttalt seg positivt til firedagers arbeidsuke og sekstimers dag..

Aftenposten - 20 des. 19 kl. 11:31

Finlands statsminister Sanna Marin ble politisk superkjendis over natten. Det skjedde ikke med Solberg-regjeringen.

Disse er blitt Finlands nye ansikter utad. Det handler ikke bare om kjønn..

NRK - 03 des. 19 kl. 11:33

Finlands statsminister går av

Den finske presidenten har akseptert statsminister Antti Rinne sin avskjed. Det melder Reuters. Den finske presidenten har spurt den noverande regjeringa om å halde fortet fram til ei ny regjering er valt..

Aftenposten - 17 des. 19 kl. 09:53

Kalte fersk statsminister for «en kassedame». Nå ber Estland om unnskyldning.

Estlands president har bedt om unnskyldning etter at landets innenriksminister omtalte Finlands nye statsminister som «en kassedame»..

Aftenposten - 08 des. 19 kl. 19:36

Sanna Marin blir trolig Finlands nye statsminister

Det finske sosialdemokratiske partiet SDP har utpekt 34 år gamle Sanna Marin som sin statsministerkandidat. Dermed er hun i praksis landets nye statsminister..

P4 - 03 des. 19 kl. 11:52

Finlands statsminister går av

Det er regjeringskrise i Finland etter at statsminister Antti Rinne i dag annonserte sin avgang. Det skjer etter at Centerpartiet, som sitter i regjering med Rinne fra sosialdemokratiske SPD, i går uttrykte mistillit til statsministeren. Den politiske krisen har utspring i en arbeidskonflikt i det finske postverket, melder NTB..

VG - 10 des. 19 kl. 12:08

Finlands nye statsminister (34): – Kommer fra en fattig familie

Hun vokste opp under enkle kår sammen med sin alenemor og var ikke spesielt flink på skolen. Når Sanna Marin (34) i dag overtar som statsminister i Finland, blir hun verdens yngste regjeringssjef..

Dagbladet - 09 des. 19 kl. 22:28

Statsministeren vekker oppsikt

Finlands Sanna Marin (34) er verdens yngste statsminister. Regjeringen ledes utelukkende av kvinner..

NRK - 29 mai 20 kl. 09:49

Finland går inn i resesjon

Finlands brutto nasjonalprodukt (BNP) har falt for andre kvartal på rad, viser tall fra landets statistikkbyrå. I perioden januar til mars krympet Finlands økonomi med 0,9 prosent, mens nedgangen i siste kvartal i fjor var på 0,6 prosent..

Aftenposten - 03 des. 19 kl. 10:32

Finlands regjering går av

En postkrise ryster Finland. Ifølge finske medier har statsminister Antti Rinne levert regjeringens oppsigelse til presidenten..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Sperrer grensa til USA av frykt

Innbyggerne i Sonoyta i Mexico, som grenser til Arizona, sperret søndag veien fra USAs grense av frykt for koronaviruset. Sonoytas ordfører José Ramos Arzate oppfordret lørdag amerikanske turister til ikke å komme til Mexico..

NRK - 15 minutter siden

26.051 nye smittetilfeller i Brasil

Brasil registrerte 26.051 nye bekreftede smittetilfeller av koronaviruset siste døgnet. Samt 602 nye dødsfall, opplyste helsedepartementet søndag.

NRK - 15 minutter siden

Ulv felt i Løten lørdag

Lørdag morgen ble det felt en hannulv i Løten i Innlandet. Det skriver Østlendingen. Ulven er sendt til Rovdata.

NRK - 30 minutter siden

Trump planlegger nytt massemøte

President Donald Trump skal holde et nytt massemøte neste uke, denne gangen i New Hampshire 11. juli. I kunngjøringen om møtet heter det at alle som kommer, vil bli tilbudt munnbind som de oppfordres til å bruke..

NRK - 45 minutter siden

Tui vil fly til Hellas tross forbud

Reiseselskapet Tui planlegger å fly ned en ny last av svenske turister til Hellas – seks dager før direktefly fra Sverige offisielt får lov til å lande, skriver Expressen – Vi åpner med noen få flyreiser, sier Isabella Gharehdaghi, på Tui pressetur..

NRK - 45 minutter siden

Kroatias HDZ-parti trolig gjenvalgt

Det konservative regjeringspartiet HDZ ligger an til gjenvalg i Kroatia, viser de første offisielle resultatene. Etter at 60 prosent av stemmene er talt opp, ser det ut til at HDZ får 68 mandater i nasjonalforsamlingen, mens sosialdemokratene får 43..

NRK - 1 time siden

Døde etter fall i berg-og-dal-bane

En kvinne (32) døde søndag etter å ha falt fra berg-og-dal-bane i en fornøyelsespark i Oise, Nord i Frankrike. Parken hadde en tilsvarende hendelse i 2009, opplyser talsperson for parken til CNN..

NRK - 1 time siden

Siktet Floyd-politimann løslatt

En av de tidligere polititjenestemennene, Tou Thaoi, i Minneapolis som er siktet for drapet på George Floyd, er løslatt fra fengselet, ifølge fengslet i Hennepin County. Det skriver The Guardian. George Floyd døde 25.

NRK - 1 time siden

Iran innfører maskepåbud i Teheran

Etter en økning i koronadødsfall innfører Iran maskepåbud innendørs på offentlige steder og på offentlig transport. Meningsmålinger viser imidlertid at mange iranere ikke tar virustrusselen på alvor, og i Teheran er det mange som går rundt maskeløse..

NRK - 2 timer siden

Provins får hjelp av forsvaret

Sør-Afrika sender leger fra militæret til provinsen Eastern Cape, som er svært hardt rammet og sliter med både personell og utstyr til å håndtere koronapandemien. Sør-Afrika registrerte 10.800 nye tilfeller på et døgn..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt