Fem døde etter lynnedslag i Polen

Minst fem personer mistet livet etter en rekke lynnedslag i Tatrafjellene. Uværet brått på, etter en dag med ellers klart og fint vær.

POLEN: Lynnedslagene traff blant annet Giewont, en av de mest populære fjelltoppene i området, som ligger sør i Polen. Foto: Agencja Gazeta/Marek Podmokly via REUTERS
POLEN: Lynnedslagene traff blant annet Giewont, en av de mest populære fjelltoppene i området, som ligger sør i Polen. Foto: Agencja Gazeta/Marek Podmokly via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere personer har mistet livet og en rekke andre skadd etter lynnedslag i Tatrafjellene i de sørlige delene av Polen, skriver BBC.

Ifølge NTB har fem personer mistet livet og over 30 skal ha blitt skadet.

Én person døde på den slovakiske siden av fjellområdet.

Den polske kanalen TVN24 skriver at blant de omkomne skal det være to barn og to voksne. Den samme kanalen melder at 89 personer ble sendt til sykehus.

Traff metallkjetting

Redningsmannskaper sier rundt et dusin mennesker har blitt truffet av lynnedslag i området.

- Det har vært flere dødsfall i forskjellige deler av Tatra-fjellene, sier Jan Krzysztof i fjellredningstjenesten.

Lynnedslagene traff en metalkjetting festet langs den øvre delen av Giewont-fjellet. Metallkjettingen er ment å hjelpe turgåere opp den bratte stien, ifølge polske medier.

Dette skjedde på et tidspunkt da det var mange turister på fjelltoppen.

Snudde da uværet kom

Ifølge vitner kom torsdagens uvær brått på, etter en dag med ellers klart og fint vær. En turist sier til TVN24 at han var på vei oppover Giewont med sin kone da de plutselig hørte torden. De trodde det var et fly som passerte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.