NRK > Nyheter

Monday, 24 February, 00:22

NRK - 10 Oct 19 kl. 17:22

Fem drept i Ecuador

Fem mennesker er drept, blant dem en urfolksleder, under store protester i Ecuador den siste uka. De landsdekkende demonstrasjonene retter seg mot regjeringens kutt i subsidier til bensin, sier landets ombudsmann.
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Ecuador

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fem, drepti , Ecuador
NRK - 05 Oct 19 kl. 07:29

Demonstrasjoner i Ecuador

Fagforeningene i Ecuador har bedt sine medlemmer slutte å demonstrere etter to dager med protester mot at regjeringen kuttet drivstoffsubsidier i landet. Ecuador har i over 40 år subsidiert drivstoff, det avviklers etter en avtale med IMF..

NRK - 01 Oct 19 kl. 19:55

Ecuador forlater OPEC

Ecuador trekker seg fra organisasjonen for oljeproduserende stater, OPEC. Avgjørelsen kommer på grunn av økonomiske problemer, sier Ecuadors energiminister. Uten Ecuador, får OPEC 13 medlemmer..

P4 - 09 Oct 19 kl. 07:44

Ecuador innfører portforbud

Myndighetene i Ecuador innfører portforbud etter at det kokte fullstendig over i hovedstaden Quito i går. En gruppe demonstranter klarte å komme seg inn i en sterkt bevoktet, men tom kongressbygning, før de ble jaget ut av politiet. De siste seks dagene har Ecuador vært rammet av landsdekkende protester, spesielt rettet mot stigende drivstoffpriser..

P4 - 14 Oct 19 kl. 06:49

Ecuador trekker drivstoffavgjørelse

Myndighetene i Ecuador trekker nå avgjørelsen om å gjøre drivstoff dyrere, etter massive protester i landet. Lovendringen var en del av en gjeldsavtale med Det internasjonale pengefondet og dieselprisene økte med opptil 120 prosent og bensinprisene med 30 prosent på bare ett døgn. Sju personer er drept og over 2000 såret i opptøyene.

NRK - 13 Oct 19 kl. 20:16

Hevar portforbod i Ecuador

Militære i Ecuador seier dei vil delvis heve portforbodet i hovudstaden Quito. Det skjer i samband med at dei som har leia demonstrasjonane mot president Lenin Moreno den siste veka, skal møte presidenten til samtalar..

NRK - 11 Oct 19 kl. 05:20

Gisler løslatt i Ecuador

Demonstranter i Ecuador har frigitt ti politifolk torsdag, etter å ha holdt dem og 31 journalister som gisler i de pågående protestaksjonene i landet. Gislene ble tatt til fange i hovedstaden Quito av en gruppe som representerer urbefolkningen..

NRK - 14 Oct 19 kl. 04:51

Trekker omstridt lov i Ecuador

Regjeringen i Ecuador har gått med på å trekke loven som stanset subsidiene på drivstoff. Det opplyser en FN-representant i landet. Den omstridte loven har i flere dager ført til omfattende uroligheter i landet..

E24 - 01 Oct 19 kl. 20:36

Ecuador trekker seg fra oljekartellet Opec i januar

Ecuador mangler penger, og vil ikke lenger la seg styre av begrensningene Opec har lagt på oljeproduksjonen..

Aftenposten - 21 Jun 19 kl. 23:03

Svensk programmerer løslatt fra fengsel i Ecuador

Den svenske programmereren Ola Bini, som har tilknytning til WikiLeaks og som har sittet fengslet i Ecuador siden april, ble fredag løslatt..

Aftenposten - 24 Dec 19 kl. 08:34

Ecuador lover å demme opp for oljesøl ved Galápagos

Ecuador prøver å hindre miljøskader ved Galápagosøyene etter at en båt med 2.500 liter sank ved en havn søndag..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Tre til sykehus etter utforkjøring

Tre personer er kjørt til sykehusetter en trafikkulykke i Rendalen i Innlandet søndag kveld. Det satt en voksen og to barn i bilen. De ble først sjekket av ambulanse, før de ble kjørt til Hamar sykehus.

NRK - 10 minutter siden

Dårlig valg for Merkel i Hamburg

Velgerne i Hamburg ga statsminister Angela Merkels CDU en nesestyver da de søndag ga den rødgrønne koalisjonen grønt lys til å fortsette å styre bystaten. Ifølge prognosene til TV-kanalene ARD og ZDF fikk CDU bare litt over 11 prosent..

NRK - 45 minutter siden

Ny leder for Al-Qaida i Jemen

Al-Qaida i Jemen bekrefter at deres leder Qasim al-Raymi er død, flere uker etter at han ble drept i et droneangrep, og kunngjorde samtidig en ny leder, saudiarabiske Khaled Batarfi. Batarfi står på USAs terrorliste.

NRK - 1 time siden

Arbeidstilsynet: XXl bryter loven

Arbeidstilsynet har funnet flere alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven hos sportskjeden XXL. Blant annet krever tilsynet svar på bruken av midlertidig ansatte, skriver E24..

NRK - 1 time siden

Hovland vant PGA-turnering

Golfspilleren Viktor Hovland vant en historisk seier etter dramatisk avslutning i PGA-turneringen Puerto Rico Open. Foran siste hull i turneringen lå Hovland an til å få til omspill, men et flott sisteslag sikret ham seieren..

NRK - 1 time siden

Israel bomber Gazastripen

Israelske fly bomber militære mål på Gazastripen etter at militante palestinere avfyrte rundt 20 raketter mot Israel, ifølge den israelske hæren. Minst 13 raketter ble stanset av det israelske rakettskjoldet, melder avisa Haaretz..

NRK - 2 timer siden

Østerrike stanser tog fra Italia

Innenriksdepartementet i Østerrike har innstilt alle togruter til og fra Italia. Frykten for det nye koronaviruset har allerede gjort at ett tog fra Venezia ble stanset på den østerrikske grensen. 152 er bekreftet smittet i Italia, og tre er døde..

NRK - 2 timer siden

Passasjer prøvde å åpne flydør

En mann i 50-årene prøvde å åpne flydøra på en flyvning fra Bangkok til Oslo Lufthavn. Mannen var beruset og viste agressiv oppførsel mot en kabinansatt. Piloten kontaktet politiet og han blir anmeldt for ordensforstyrrelse, skriver Romerikes Blad..

NRK - 2 timer siden

Herman Dahl vant "Maestro"

Herman Dahl vant «Maestro» på NRK TV i kveld. I finalen gjentok 17-åringen bedriften med å få full pott av dommerne - tre x 10 poeng. Vidar Magnussen måtte se seg slått da stemmene fra seerne var talt opp..

NRK - 3 timer siden

Gigantunderskudd for The Sun

Den britiske tabloidavisa The Sun gikk 68 millioner pund, 820 millioner kroner, i underskudd i fjor. Hovedårsaken er ikke fallende salg, men flere forlik med kjente og ukjente briter som har fått mobiltelefonene sine hacket, skriver The Guardian..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt