NRK > Nyheter

Tuesday, 15 October, 08:56

NRK - 10 Oct 19 kl. 17:22

Fem drept i Ecuador

Fem mennesker er drept, blant dem en urfolksleder, under store protester i Ecuador den siste uka. De landsdekkende demonstrasjonene retter seg mot regjeringens kutt i subsidier til bensin, sier landets ombudsmann.
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Ecuador

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fem, drepti , Ecuador
NRK - 05 Oct 19 kl. 07:29

Demonstrasjoner i Ecuador

Fagforeningene i Ecuador har bedt sine medlemmer slutte å demonstrere etter to dager med protester mot at regjeringen kuttet drivstoffsubsidier i landet. Ecuador har i over 40 år subsidiert drivstoff, det avviklers etter en avtale med IMF..

NRK - 01 Oct 19 kl. 19:55

Ecuador forlater OPEC

Ecuador trekker seg fra organisasjonen for oljeproduserende stater, OPEC. Avgjørelsen kommer på grunn av økonomiske problemer, sier Ecuadors energiminister. Uten Ecuador, får OPEC 13 medlemmer..

P4 - 09 Oct 19 kl. 07:44

Ecuador innfører portforbud

Myndighetene i Ecuador innfører portforbud etter at det kokte fullstendig over i hovedstaden Quito i går. En gruppe demonstranter klarte å komme seg inn i en sterkt bevoktet, men tom kongressbygning, før de ble jaget ut av politiet. De siste seks dagene har Ecuador vært rammet av landsdekkende protester, spesielt rettet mot stigende drivstoffpriser..

P4 - Igår: 06:49

Ecuador trekker drivstoffavgjørelse

Myndighetene i Ecuador trekker nå avgjørelsen om å gjøre drivstoff dyrere, etter massive protester i landet. Lovendringen var en del av en gjeldsavtale med Det internasjonale pengefondet og dieselprisene økte med opptil 120 prosent og bensinprisene med 30 prosent på bare ett døgn. Sju personer er drept og over 2000 såret i opptøyene.

NRK - Igår: 20:16

Hevar portforbod i Ecuador

Militære i Ecuador seier dei vil delvis heve portforbodet i hovudstaden Quito. Det skjer i samband med at dei som har leia demonstrasjonane mot president Lenin Moreno den siste veka, skal møte presidenten til samtalar..

NRK - 11 Oct 19 kl. 05:20

Gisler løslatt i Ecuador

Demonstranter i Ecuador har frigitt ti politifolk torsdag, etter å ha holdt dem og 31 journalister som gisler i de pågående protestaksjonene i landet. Gislene ble tatt til fange i hovedstaden Quito av en gruppe som representerer urbefolkningen..

NRK - Igår: 04:51

Trekker omstridt lov i Ecuador

Regjeringen i Ecuador har gått med på å trekke loven som stanset subsidiene på drivstoff. Det opplyser en FN-representant i landet. Den omstridte loven har i flere dager ført til omfattende uroligheter i landet..

E24 - 01 Oct 19 kl. 20:36

Ecuador trekker seg fra oljekartellet Opec i januar

Ecuador mangler penger, og vil ikke lenger la seg styre av begrensningene Opec har lagt på oljeproduksjonen..

Aftenposten - 21 Jun 19 kl. 23:03

Svensk programmerer løslatt fra fengsel i Ecuador

Den svenske programmereren Ola Bini, som har tilknytning til WikiLeaks og som har sittet fengslet i Ecuador siden april, ble fredag løslatt..

NRK - I førrgår: 20:59

Går med på samtaler i Ecuador

Protestlederne som står bak de voldsomme opptøyene i Ecuador, sier de er villige til å møte presidenten til samtaler. Samtidig fortsetter uroen. Det søramerikanske landet har i over en uke vært preget av voldsomme og til dels blodige opptøyer..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Sju mistenkt for seksualforbrytelse

Sju personer er pågrepet i Hønefoss etter mistanke om seksualforbrytelse. Det bekrefter operasjonsleder Marius Knudsen i Sør-Øst politidistrikt overfor Dagbladet..

NRK - 45 minutter siden

Oppkjøpsfond forsøker å kjøpe Ving

Oppkjøpsfondet Triton gjør et nytt forsøk på å kjøpe den nordiske reiseoperatøren Ving etter at eier Thomas Cook gikk konkurs, ifølge Sky News' kilder. – Vi har ingen kommentarer til hvem som vil kjøpe Ving ennå, opplyser Ving til nyhetsbyrået TT..

NRK - 45 minutter siden

Får økt støtte for frivillig retur

Fram til nyttår vil regjeringen gi marokkanere som reiser frivillig tilbake til Marokko få 2.000 euro – rundt 21.000 kroner i ekstra støtte.

NRK - 1 time siden

Mener fergeselskapene bryter loven

Forbrukertilsynet mener fergeselskapene bryter Markedsføringsloven når passasjerene ikke får kvittering med pris på fergeturen når de bruker Autopass. Tilsynet opplyser at de er i dialog med flere av fergeselskapene om saken..

NRK - 1 time siden

Flere metoo-saker i Forsvaret

Flere soldater og offiserer i Forsvaret blir refset for seksuelle krenkelser og trakassering. I fjor ble ni soldater og offiserer refset «seksuelle handlinger uten samtykke, skriver Aftenposten. Det er flere saker enn de tre siste årene til sammen..

NRK - 1 time siden

Valglokalene har åpnet i Mosambik

Valglokalene har åpnet i Mosambik. Stemningen er spent og den skjøre freden i det østafrikanske landet er satt på prøve. Landets mangeårige president Filipe Nyusi stemte da valglokalene åpnet.

NRK - 1 time siden

Se Politisk kvarter

NRK - 1 time siden

Varsler flere kontroller av byråden

Kontrollutvalgslederen i Oslo kommune vil rette søkelyset mot hvordan byråd Lan Marie Berg (MDG) har styrt alle sine etater. Nå vil Arbeidstilsynet også undersøke bruddene i de andre etatene til byråd Berg, som nå teller over 15.000..

NRK - 2 timer siden

Spiser mindre middag fra hermetikk

Salget av middagsmat på boks går ned. Siden 2008 har omsetningen av hermetiske middagsretter falt nesten 30 prosent, melder Godt.no.

NRK - 2 timer siden

13 politifolk drept i Mexico

Minst 13 polititjenestemenn ble drept og ni ble skadd i et bakholdsangrep utført av kriminelle i delstaten Michoacán i Mexico mandag. Det melder nyhetsbyrået AP via NTB..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt