Aftenposten > Nyheter

Tuesday, 02 June, 00:22

Aftenposten - 16 Oct 19 kl. 07:41

Fellesforbundet stemmer over EØS-avtalen

EØS-spørsmålet splitter venstresiden og arbeiderbevegelsen i Norge, og onsdag skal Fellesforbundet på sitt landsmøte votere over EØS-avtalen..
Les mer på Aftenposten Bilden deled av Aftenposten via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Norge, Fellesforbundet, EØS

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fellesforbundet, stemmer, over, EØS-avtalen
E24 - 16 Oct 19 kl. 06:45

Fellesforbundet stemmer over EØS-avtalen

EØS-spørsmålet splitter venstresiden og arbeiderbevegelsen i Norge, og onsdag skal Fellesforbundet på sitt landsmøte votere over EØS-avtalen..

P4 - 17 Oct 19 kl. 14:48

Støtter ikke avtalen

Både Labour, Liberaldemokratene og Det nordirske unionistpartiet DUP sier de er i mot Brexit-avtalen som EU og Storbritannia ble enige om nå i ettermiddag. Avtalen innebærer en ny løsning for tollgrensen mellom Nord-Irland og Irland og både EU og den britiske statsministeren Boris Johnson omtaler dette som er flott ny avtale Det britiske parlamentet stemmer over avtalen på lørdag og Johnson må få 320 stemmer..

P4 - 05 Aug 19 kl. 05:38

Ap står fast ved EØS-avtalen

Arbeiderpartiet kommer til å stå fast ved EØS-avtalen, til tross for at Fellesforbundet vil kreve en offentlig redegjørelse av alternativene. Det sier nestleder i partiet, Bjørnar Skjæran til Klassekampen. Fellesforbundet vil ta kravet til LO-kongressen i 2021, som trolig kommer til å gå inn for det samme.

NRK - 16 Oct 19 kl. 11:48

Fellesforbundet vil utrede EØS

LO-giganten Fellesforbundet krever at det skal gjennomføres en åpen og offentlig utredning av EØS-avtalen. Et forslag om å slå fast at målet med utredningen er utmelding av EØS, falt på forbundets landsmøte i formiddag..

NRK - 15 Oct 19 kl. 09:43

Støre advarer Fellesforbundet

Ap-leder Jonas Gahr Støre advarer Fellesforbundet mot å gå inn for å si opp EØS-avtalen – Det er høyreregjeringen som er problemet for norsk arbeidsliv, sa Støre, da han talte til Fellesforbundets landsmøte i Oslo tirsdag, ifølge VG..

Aftenposten - 16 Oct 19 kl. 14:59

Hvorfor skalv Jonas Gahr Støre i buksene før Fellesforbundet konkluderte om EØS?

I dag sa det mektige Fellesforbundet hverken ja eller nei til EØS, men krevde en offentlig utredning av alternativer til EØS-avtalen. Her er ti ting som er lurt å vite om vedtaket..

Aftenposten - 18 Oct 19 kl. 21:48

Brexit-avtalen er i boks, men Johnson mangler 33 stemmer i Underhuset

Fredag jublet Boris Johnson fordi avtalen med EU var i boks. Lørdag står det trolig om noen få stemmer om han vinner avstemmingen i Underhuset..

P4 - 15 Oct 19 kl. 09:50

Advarer Fellesforbundet

- Det er ikke EØS-avtalen som bør sies opp, det er regjeringen som må sies opp. Det sa Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre, da han talte til Fellesforbundets landsmøte i Oslo i formiddag. Flere i forbundet har tatt til orde for at Norge bør si opp EØS-avtalen, som har sikret norske bedrifter markedsadgang til EU siden 1990-tallet.

NRK - 14 Oct 19 kl. 23:46

Støre åpner for EØS-utredning

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre åpner for å utrede EØS-avtalen, ifølge Klassekampen. Støre er likevel tydelig på at han mener avtalen bør ligge fast. LO-giganten Fellesforbundet skal ta stemme over et eventuelt nytt EØS-standpunkt neste uke..

Aftenposten - 15 Oct 19 kl. 10:04

Støre tok EØS-avtalen i forsvar i løvens hule

I Fellesforbundet vil mange skrote hele EØS-avtalen, men det er ikke løsningen på problemene i arbeidslivet, mener Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre..

Fler nyheter fra Aftenposten

Aftenposten - 1 time siden

New Yorks borgermester innfører portforbud fra mellom klokken 23 og 5

New York-ordfører Bill de Blasio innfører portforbud mellom klokken 23 og 5 lokal tid i forbindelse med demonstrasjonene som herjer USA..

Aftenposten - 1 time siden

Slik markerer idrettsheltene sin avsky mot rasisme

Idrettsstjerner over hele verden gjør sitt for å vise sin respekt til George Floyd og for å markere sin motstand mot rasisme..

Aftenposten - 2 timer siden

Helsedataprosjektet Akson kan bli vanskelig i praksis | Leif Arne Brandsæter

Dessverre er Akson et virkelighetens «mission impossible»..

Aftenposten - 3 timer siden

Hobro vant for første gang siden september, mens Solbakken restartet med seier

Pål Alexander Kirkevold og Hobro hadde gått seiersløse i dansk superliga i åtte måneder, men i første kamp etter koronapausen ble det 1-0-seier over Randers..

Aftenposten - 5 timer siden

Nakamura tok første stikk i Rapid Challenge-finalen

Hikaru Nakamura, Magnus Carlsens overmann i semifinalen i Rapid Challenge, åpnet finalen med 2,5-1,5-seier over Daniil Dubov i første kamp..

Aftenposten - 4 timer siden

Koronapandemien fyller opp fjorden

Bilproduksjonen i verden stuper. Derfor fylles nå den stille fjordarmen Vetlefjorden igjen med gigantskip i opplag..

Aftenposten - 5 timer siden

Fem personer omkom i pinsetrafikken

42 personer har så langt mistet livet på norske veier i år. I mai var det elleve personer som omkom i trafikkulykker – fem av dem omkom i pinsetrafikken..

Aftenposten - 6 timer siden

Deltagelse i koronaforskning skal helst være frivillig | Atle Fretheim

Covid-19-pandemien har gitt oss flere eksempler på hvor viktig det er å følge regelen om at alle som deltar i forskning, skal velge det selv. Men regelen må ha unntak..

Aftenposten - 8 timer siden

Pinse-folkefest og trengsel i 26 varmegrader: Luften er for alle.

Alle lette etter sin plass med én meters avstand i brennhett vær. Johannes Beck fant den i lufta. På parkeringsplassene var det ikke like lett..

Aftenposten - 6 timer siden

Person alvorlig skadd etter trafikkulykke mellom MC og ATV på Rjukan

En motorsykkel og en ATV var involvert i en trafikkulykke på Rjukan i Telemark mandag ettermiddag. En person er fraktet til sykehus med alvorlige skader..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt