NRK > Nyheter

Fredag, 05 Mars, 04:40

NRK - 06 okt. 20 kl. 11:41

Felles utslippsmål for luftfarten

Norsk luftfart skal være fossilfri innen 2050 og være verdensledende på klimaløsninger. Det er målsettingen i en fersk rapport fra en samlet norsk luftfartsbransje. SAS, Widerøe, Norwegian, Avinor, LO og NHO Luftfart har gått sammen om målene (NTB)..
Les mer på NRK


Les mer om:
SAS, NHO Luftfart, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Felles, utslippsmål, for, luftfarten
P4 - 28 okt. 20 kl. 13:37

Kan bli streik i luftfarten

Det kan bli streik for bakkemannskap i luftfarten fra og med lørdag. Hvis ikke Fellesforbundet og NHO Luftfart blir enige, vil 434 ansatte i Bergen, Trondheim, Kristiansand, Bodø og Tromsø bli tatt ut i streik..

E24 - 04 feb. 21 kl. 05:45

Historisk passasjernedgang i internasjonal luftfart i fjor

Pandemien satte sitt preg på luftfarten over hele verden i fjor. Nye tall viser at den globale luftfarten opplevde en historisk passasjernedgang med 66 prosent..

NRK - 26 nov. 20 kl. 14:27

Kan felles 27 ulver

Det kan felles 27 ulver utenfor ulvesonen under årets lisensfelling. Det har klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn bestemt. Dermed opprettholder ministeren vedtaket i roviltnemndene.

E24 - 11 des. 20 kl. 08:28

EU skjerper klimamål – vil kutte 55 prosent av utslippene innen 2030

Innen 2030 skal EU-landene kutte minst 55 prosent av klimagassutslippene. Det nye utslippsmålet ble vedtatt på toppmøtet i Brussel, tvitrer EU-presidenten..

Aftenposten - 11 des. 20 kl. 08:29

EU skjerper klimamål – vil kutte 55 prosent av utslippene innen 2030

Innen 2030 skal EU-landene kutte minst 55 prosent av klimagassutslippene. Det nye utslippsmålet ble vedtatt på toppmøtet i Brussel, tvitrer EU-presidenten..

VG - 14 des. 20 kl. 04:43

Ap ut mot regjeringens klimamål: – Vi må følge etter

På FNs klimatoppmøte lørdag varslet statsminister Erna Solberg at Norge ikke vil legge seg på samme utslippsmål som EU. Det mener Arbeiderpartiets miljøpolitiske talsperson Espen Barth Eide er for slapt..

E24 - 04 jan. 21 kl. 17:55

Norske shippingbanker ligger bak egne utslippsmål

Shippingbankene ønsker seg lavere karbonavtrykk, men de samlede utslippene fortsetter å øke. – Vi venter fortsatt på et teknologisk gjennombrudd, sier DNB-topp..

NRK - 21 jan. 21 kl. 00:19

Rotevatn: Gledelig om Parisavtalen

Klimaminister Sveinung Rotevatn sier det er svært gledelig at USA igjen skal blir med i Parisavtalen og det internajsonale klimasamarbeidet. Han sier han venter at USA raskt kommer med et forsterket utslippsmål..

E24 - 21 jan. 21 kl. 06:14

Klimaministeren: – Svært gledelig at USA går tilbake til Parisavtalen

– Jeg forventer at USA så raskt som mulig kommer med et forsterket utslippsmål under Parisavtalen, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V)..

NRK - 17 timer siden

Utslippsmål nådd i koronaåret

Verdens CO2-utslipp må ned like mye årlig fram mot 2030 som i koronaåret 2020, dersom vi skal nå målene i Parisavtalen. Slik konkluderer en studie fra Cicero og University of East Anglia. De globale utslippene falt med over 2 milliarder tonn i 2020..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 timer siden

Tsunamibølger observerte

Fleire tusen menneske er evakuerte i New Zealand, Ny-Caledonia og Vanuatu etter at det er observert tsunamibølgjer frå jordskjelvet som ramma torsdag, melder AFP. Skjelvet med styrke 8,1 hadde senter ved Kermadec-øyane nord for New Zealand..

NRK - 4 timer siden

Mors barndom påverkar baby-hjernen

Amerikanske forskarar har funne ut at kvinner som har vore utsett for omsorgssvikt i barndommen, kan føre dei kjenslemessige såra vidare til ufødde barn. Studien viser at mødrene sine tidlegare opplevingar setter spor i barna sine hjernar..

NRK - 3 timer siden

Fleire nye skjelv ved New Zealand

Jordskjelva ved Kermadec-øyane nord for New Zealand fortsetter med nye kraftige skjelv i natt. Det siste døgnet er 22 større jordskjelv registrert i området. På New Zealand er det ikkje observert store bølgjer, melder avisa Dominion Post..

NRK - 2 timer siden

New Zealand avlyser tsunamivarsel

New Zealand har nedgradert tsunamivarselet og trekkjer evakueringsordren som blei send ut etter jordskjelvet i Stillehavet. Varselet blei sendt ut torsdag etter eit svært kraftig skjelv med styrke 8,1 ved Kermadec-øyane nord for New Zealand..

NRK - 1 time siden

Ber soldatar forlate Tigray

FN og USA ber Eritrea fjerne soldatane sine frå Tigray-provinsen i Etiopia etter meldinger om krigsbrotsverk og overgrep. Kina og Russland meiner det er innblanding i dei indre tilhøva i landa. Dermed blei ikkje landa Tryggingsrådet i FN samde..

NRK - 1 time siden

Utset krisepakkevedtak i Senatet

I USA er Senatet si behandling av president Joe Biden si krisepakke på 1900 milliardar dollar, forseinka med fleire timer. Republikanarane har kravd at heile lovforslaget på over 500 sider skal lesast opp, skriv Washington Post..

NRK - 1 time siden

Vedtok George Floyd-lov i natt

Representanthuset i USA har med 220 mot 210 stemmer vedtatt ei ny lov med namn etter George Floyd, som forbyr politiet å ta halsgrep på arrestantar. Loven setter også nasjonale standardar for korleis politiet skal arbeide..

NRK - 1 time siden

Utsetter krisepakkevedtak i Senatet

Republikanere i Senatet i USA har klart å forsinke debatten rundt president Joe Bidens nye krisepakke på 1900 milliarder dollar. De krever opplesning av hele forslaget, noe som vil forsinke krisepakken i mange timer, skriver Washington Post..

NRK - 1 time siden

Ber soldater forlate Tigray

FN og USA ber Eritrea fjerne sine militærstyrker fra Tigray-regionen i Etiopia etter meldinger om krigsforbrytelser og overgrep. Kina og Russland mener dette er innblanding i landenes indre forhold og dermed ble Sikkerhetsrådet ikke enige..

NRK - 2 timer siden

New Zealand trekker tsunamivarsel

New Zealand nedgraderer tsunamivarselet og trekker evakueringsordren som ble utstedt etter det kraftige jordskjelvet torsdag nord for øygruppen. Varselet ble sendt ut etter et svært kraftig skjelv med styrke 8,1 ved.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt