NRK > Nyheter

Sunday, 24 March, 22:03

NRK - 12 Jan 19 kl. 14:29

Fayulu tek valresultat til retten

Kandidat Martin Fayulu har levert ei klage til domstolen mot presidentvalet i Kongo, ifølge AFP. Han meiner resultatet er feil, og at han vann med 61 prosent. Fayulu skuldar den avtroppande presidenten for å gjere avtale med vinnar Felix Tshisekedi..
Les mer på NRK


Les mer om:
Martin Fayulu, Kongo, AFP, Felix Tshisekedi

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fayulu, tek, valresultat, til, retten
NRK - 11 Jan 19 kl. 15:30

Kandidat vil ta valstrid til retten

Motkandidat Martin Fayulu varslar at han vil gå til retten for å stri imot resultatet av presidentvalet i Kongo, og meiner han vann med 61 prosent. Fayulu skuldar den avtroppande presidenten for å ha laga ei avtale med valvinnar Felix Tshisekedi..

NRK - 10 Jan 19 kl. 06:36

Strir mot valresultatet i Kongo

Motkandidat Martin Fayulu, som fekk 6,4 millionar av røystene i valet i Kongo, strir mot valresultatet i landet. Valkommisjonen har erklært opposisjonsleiar Tshisekedi som valvinnar. Fayulu seier til Radio France Internationale at dette er eit kupp..

NRK - 13 Sep 18 kl. 16:03

Førebels valresultat klart

Alle røystene er talde opp etter valet i Sverige. Det melder fleire svenske medium. Dei raudgrøne får 144 mandat, medan den borgarlege alliansen får 143.

NRK - 12 Jan 19 kl. 12:27

Omringar presidentkandidat

Soldatar har omringa huset til opposisjonspolitikaren Martin Fayulu, melder Reuters. Han blei nummer to i presidentvalet i Kongo, og har tidlegare sagt at han vil levera ei klage på valresultatet til ein domstol. Han meiner han vann valet..

NRK - 12 Jan 19 kl. 12:27

Omringar opposisjonspolitikar

Soldatar har omringa huset til opposisjonspolitikaren Martin Fayulu, melder Reuters. Han blei nummer to i presidentvalet i Kongo, og har tidlegare sagt at han vil levera ei klage på valresultatet til ein domstol. Han meiner han vann valet..

NRK - 11 Nov 18 kl. 23:14

Enige om opposisjonskandidat i Kongo

Syv opposisjonsledere i Kongo har samlet seg om Martin Fayulu som deres presidentkandidat til valget lille julaften. Avgjørelsen ble tatt etter tre dagers forhandlinger i den sveitsiske byen Genève mellom opposisjonslederne..

NRK - 20 Jan 19 kl. 02:53

Tshisekedi ny president i Kongo

Kongos konstitusjonelle domstol har slått fast at Felix Tshisekedi (55) er landets nye president. Han kan tas i ed på tirsdag. Hans opponent Martin Fayulu mener det har foregått valgjuks og oppfordrer til nasjonale protester..

NRK - 20 Jan 19 kl. 20:26

AU tviler på Tshisekedi-seier

Den afrikanske union (AU) har uttrykt tvil om det offisielle valgresultatet i Kongo. Opposisjonsleder Felix Tshisekedi vant foran Martin Fayulu. Andre afrikanske ledere har gratulert Tshisekedi med seieren..

NRK - 20 Jan 19 kl. 20:26

Hyller Kongos Tshisekedi

Den afrikanske union (AU) har uttrykt tvil til det offisielle valgresultatet i Kongo. Opposisjonsleder Tshisekedi vant foran Fayulu. Andre afrikanske ledere har gratulert påtroppende president Felix Tshisekedi med seieren..

NRK - 20 Jan 19 kl. 06:50

Valgtaper sier han er president

Martin Fayulu som fikk nest flest stemmer ved presidentvalget i Kongo i desember, sier folket skal anse han som deres leder. Grunnlovsdomstolen har avvist Fayulus krav om omtelling av stemmene, og utropt Felix Tshisekedi til ny president..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Drar fra cruisebåt til flyplassen

De første passasjerene fra Viking Sky dro søndag kveld til flyplassen i Molde med buss. De ble hentet på kaia. Rederiet har chartret et fly med 200 plasser til Oslo..

NRK - 30 minutter siden

Bombegruppa på vei til gjenstand

Politiets bombegruppe er på vei for å undersøke den mistenkelige gjenstanden på bakken ved Historisk museum i Oslo sentrum. – Den er konstruert på en måte som gjør at den fremstår mistenkelig, sier operasjonsleder Tor Jøkling til NRK..

NRK - 1 time siden

To personer alvorlig skadet

To personer skal være alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt på Herre i Bamble kommune. En person er kjørt til sykehuset i Skien, og en person blir hentet av luftambulansen..

NRK - 45 minutter siden

Var i lufta 12 timer i strekk

Redningsmannskaper på helikoptrene som reddet folk fra to skip i Hustadvika, glemte tid og sted..

NRK - 2 timer siden

Omkom etter å ha fått tre over seg

En eldre mann har omkommet etter å ha fått et tre over seg på en privatadresse i Ådalsbruk i Løten. Politiet har vært på stedet. Nærmeste pårørende blir ivaretatt av kriseteam..

NRK - 1 time siden

Ikke funnet russlandsforbindelse

Spesialetterforsker Robert Muellers rapport skal ikke ha funnet bevis for at Donald Trump eller hans medarbeidere skal ha samarbeidet med Russland. Det melder flere internasjonale nyhetsbyråer..

NRK - 1 time siden

100 måneder over normalen

Mars blir den 100. måneden med temperatur over normalen på Svalbard, ifølge Meteorologisk institutt. Selv om mars måned i år har vært forholdsvis kald, vil måneden etter alt å dømme føye seg inn i rekken av høye månedstemperaturer..

NRK - 1 time siden

Vil sammenligne matvarepriser

Priser og utvalg i norske, svenske og andre utenlandske butikker skal kartlegges av norske myndigheter. Kartleggingen er en del av regjeringens arbeid med å vurdere konkurransefremmende tiltak i dagligvaremarkedet..

NRK - 1 time siden

Hjelmkamera på redningsmann

NRK - 1 time siden

Venter rapport om Trump søndag

Kongressen i USA kan forvente et sammendrag av spesialetterforsker Robert Muellers rapport søndag kveld, skriver New York Post. Mueller og hans team har gransket russisk innblanding i presidentvalget som brakte Trump til Det hvite hus..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt