NRK > Nyheter

Monday, 21 January, 16:24

NRK - 12 Jan 19 kl. 14:29

Fayulu tek valresultat til retten

Kandidat Martin Fayulu har levert ei klage til domstolen mot presidentvalet i Kongo, ifølge AFP. Han meiner resultatet er feil, og at han vann med 61 prosent. Fayulu skuldar den avtroppande presidenten for å gjere avtale med vinnar Felix Tshisekedi..
Les mer på NRK


Les mer om:
Martin Fayulu, Kongo, AFP, Felix Tshisekedi

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fayulu, tek, valresultat, til, retten
NRK - 11 Jan 19 kl. 15:30

Kandidat vil ta valstrid til retten

Motkandidat Martin Fayulu varslar at han vil gå til retten for å stri imot resultatet av presidentvalet i Kongo, og meiner han vann med 61 prosent. Fayulu skuldar den avtroppande presidenten for å ha laga ei avtale med valvinnar Felix Tshisekedi..

NRK - 10 Jan 19 kl. 06:36

Strir mot valresultatet i Kongo

Motkandidat Martin Fayulu, som fekk 6,4 millionar av røystene i valet i Kongo, strir mot valresultatet i landet. Valkommisjonen har erklært opposisjonsleiar Tshisekedi som valvinnar. Fayulu seier til Radio France Internationale at dette er eit kupp..

NRK - 13 Sep 18 kl. 16:03

Førebels valresultat klart

Alle røystene er talde opp etter valet i Sverige. Det melder fleire svenske medium. Dei raudgrøne får 144 mandat, medan den borgarlege alliansen får 143.

NRK - 12 Jan 19 kl. 12:27

Omringar presidentkandidat

Soldatar har omringa huset til opposisjonspolitikaren Martin Fayulu, melder Reuters. Han blei nummer to i presidentvalet i Kongo, og har tidlegare sagt at han vil levera ei klage på valresultatet til ein domstol. Han meiner han vann valet..

NRK - 12 Jan 19 kl. 12:27

Omringar opposisjonspolitikar

Soldatar har omringa huset til opposisjonspolitikaren Martin Fayulu, melder Reuters. Han blei nummer to i presidentvalet i Kongo, og har tidlegare sagt at han vil levera ei klage på valresultatet til ein domstol. Han meiner han vann valet..

NRK - 11 Nov 18 kl. 23:14

Enige om opposisjonskandidat i Kongo

Syv opposisjonsledere i Kongo har samlet seg om Martin Fayulu som deres presidentkandidat til valget lille julaften. Avgjørelsen ble tatt etter tre dagers forhandlinger i den sveitsiske byen Genève mellom opposisjonslederne..

NRK - Igår: 02:53

Tshisekedi ny president i Kongo

Kongos konstitusjonelle domstol har slått fast at Felix Tshisekedi (55) er landets nye president. Han kan tas i ed på tirsdag. Hans opponent Martin Fayulu mener det har foregått valgjuks og oppfordrer til nasjonale protester..

NRK - 19 timer siden

AU tviler på Tshisekedi-seier

Den afrikanske union (AU) har uttrykt tvil om det offisielle valgresultatet i Kongo. Opposisjonsleder Felix Tshisekedi vant foran Martin Fayulu. Andre afrikanske ledere har gratulert Tshisekedi med seieren..

NRK - 19 timer siden

Hyller Kongos Tshisekedi

Den afrikanske union (AU) har uttrykt tvil til det offisielle valgresultatet i Kongo. Opposisjonsleder Tshisekedi vant foran Fayulu. Andre afrikanske ledere har gratulert påtroppende president Felix Tshisekedi med seieren..

NRK - Igår: 06:50

Valgtaper sier han er president

Martin Fayulu som fikk nest flest stemmer ved presidentvalget i Kongo i desember, sier folket skal anse han som deres leder. Grunnlovsdomstolen har avvist Fayulus krav om omtelling av stemmene, og utropt Felix Tshisekedi til ny president..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Theresa May legg fram «plan B»

Statsminister Theresa May legg fram «plan B» for brexit i Parlamentet i ettermiddag. Samtidig blir det teke til orde for å utsetje datoen for å gå ut av EU. Det er dryge to månader til Storbritannia etter planen skal starte brexit-prosessen..

NRK - 30 minutter siden

Familiefar dømt for vold

En mann i 30-årene er dømt til fengsel etter han slo og bet ektefellen og barna sine, på bussen og på kjøpesenteret City Nord i Bodø, skriver Avisa Nordland. Han er dømt til 60 dagers betinget fengsel med prøvetid på to år..

NRK - 30 minutter siden

Kan bli digitaliseringsminister

Etter det NRK erfarer oppretter regjeringen egen post som digitaliseringsminister, som skal bekles av en Høyre-politiker. Det er ukjent hvem som får posten, men både Nikolai Astrup og Linda Helleland har blitt nevnt av kilder som mulige kandidater..

NRK - 45 minutter siden

Helland: Skal få veltet styret

Pål André Helland reagerte med sjokk og fortvilelse da han fikk SMS om at Kåre Ingebrigtsen hadde «fått fyken» av Rosenborg. Flere SMS-er ble vist i retten mandag. «Vi i gruppa skal få veltet det jævla styret og gjeninnsatt dere», skriver Helland..

NRK - 1 time siden

Harris vil bli USAs neste president

Senator Kamala Harris kastar seg inn i kampen om å bli demokratanes presidentkandidat i USA i 2020. Det fortalde ho på Good Morning America på TV-kanalen ABC. 54-åringen er tidlegare justisminister i California, er halv tamilsk og halvt jamaikansk..

NRK - 1 time siden

Over 100 drepne i Taliban-åtak

Minst 100 menneske skal vere døde i Taliban-åtaket på ein militærbase og politistasjon aust i Afghanistan i dag. Det opplyser ei kjelde i forsvarsdepartementet i landet, ifølge Reuters. Tidlegare melde regjeringa om 12 døde..

NRK - 1 time siden

Går inn for skjerpede vinterdekkrav

Fredag fortalte NRK at NLF sendte brev til Samferdselsdepartementet for at krav til vinterdekk for tunge kjøretøy skal skjerpes. Nå ber departementet Vegdirektoratet om å sende forslag til høring, så kravene skal kunne stilles allerede til vinteren..

NRK - 1 time siden

VG: Utdanningstopp går av

Avdelingsdirektør Raghild Røed fratrer sin stilling i Utdanningsetaten i Oslo. Høsten 2018 skrev VG at det var kommet over 100 varsler mot direktøren..

NRK - 1 time siden

Maren Ueland bisatt

Maren Ueland blei bisatt i dag frå Time kyrkje på Jæren. Det er fem veker sida ho og Louise Jespersen blei drepne på ferie i Atlasfjella. – Familien har mist mykje meir enn ord kan skildre.

NRK - 2 timer siden

Påstand om at tiltalte frifinnes

– Vi legger ned påstand om at tiltalte frifinnes for samtlige forhold, sier sjubarnsmorens forsvarer Olav Sylte. Medforsvarer Katja Hakvaag Kristiansen skal nå prosedere over straffeutmåling..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt