NRK > Nyheter

Monday, 17 June, 04:32

NRK - 12 Jan 19 kl. 14:29

Fayulu tek valresultat til retten

Kandidat Martin Fayulu har levert ei klage til domstolen mot presidentvalet i Kongo, ifølge AFP. Han meiner resultatet er feil, og at han vann med 61 prosent. Fayulu skuldar den avtroppande presidenten for å gjere avtale med vinnar Felix Tshisekedi..
Les mer på NRK


Les mer om:
Martin Fayulu, Kongo, AFP, Felix Tshisekedi

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fayulu, tek, valresultat, til, retten
NRK - 11 Jan 19 kl. 15:30

Kandidat vil ta valstrid til retten

Motkandidat Martin Fayulu varslar at han vil gå til retten for å stri imot resultatet av presidentvalet i Kongo, og meiner han vann med 61 prosent. Fayulu skuldar den avtroppande presidenten for å ha laga ei avtale med valvinnar Felix Tshisekedi..

NRK - 10 Jan 19 kl. 06:36

Strir mot valresultatet i Kongo

Motkandidat Martin Fayulu, som fekk 6,4 millionar av røystene i valet i Kongo, strir mot valresultatet i landet. Valkommisjonen har erklært opposisjonsleiar Tshisekedi som valvinnar. Fayulu seier til Radio France Internationale at dette er eit kupp..

NRK - 13 Sep 18 kl. 16:03

Førebels valresultat klart

Alle røystene er talde opp etter valet i Sverige. Det melder fleire svenske medium. Dei raudgrøne får 144 mandat, medan den borgarlege alliansen får 143.

NRK - 12 Jan 19 kl. 12:27

Omringar presidentkandidat

Soldatar har omringa huset til opposisjonspolitikaren Martin Fayulu, melder Reuters. Han blei nummer to i presidentvalet i Kongo, og har tidlegare sagt at han vil levera ei klage på valresultatet til ein domstol. Han meiner han vann valet..

NRK - 12 Jan 19 kl. 12:27

Omringar opposisjonspolitikar

Soldatar har omringa huset til opposisjonspolitikaren Martin Fayulu, melder Reuters. Han blei nummer to i presidentvalet i Kongo, og har tidlegare sagt at han vil levera ei klage på valresultatet til ein domstol. Han meiner han vann valet..

NRK - 25 Mar 19 kl. 13:28

Valresultat ikkje klart før fredag

Resultatet av parlamentsvalet i Thailand blir offentleg på fredag, opplyser valkommisjonen i landet. Det har kome skuldingar om valfusk, og mykje tyder på at kuppleiaren Prayuth Chan-O-Cha vil leie landet vidare. Valet er det første sidan 2011..

NRK - 11 Nov 18 kl. 23:14

Enige om opposisjonskandidat i Kongo

Syv opposisjonsledere i Kongo har samlet seg om Martin Fayulu som deres presidentkandidat til valget lille julaften. Avgjørelsen ble tatt etter tre dagers forhandlinger i den sveitsiske byen Genève mellom opposisjonslederne..

NRK - 20 Jan 19 kl. 02:53

Tshisekedi ny president i Kongo

Kongos konstitusjonelle domstol har slått fast at Felix Tshisekedi (55) er landets nye president. Han kan tas i ed på tirsdag. Hans opponent Martin Fayulu mener det har foregått valgjuks og oppfordrer til nasjonale protester..

NRK - 20 Jan 19 kl. 20:26

AU tviler på Tshisekedi-seier

Den afrikanske union (AU) har uttrykt tvil om det offisielle valgresultatet i Kongo. Opposisjonsleder Felix Tshisekedi vant foran Martin Fayulu. Andre afrikanske ledere har gratulert Tshisekedi med seieren..

NRK - 20 Jan 19 kl. 20:26

Hyller Kongos Tshisekedi

Den afrikanske union (AU) har uttrykt tvil til det offisielle valgresultatet i Kongo. Opposisjonsleder Tshisekedi vant foran Fayulu. Andre afrikanske ledere har gratulert påtroppende president Felix Tshisekedi med seieren..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Mann slått med flaske

En mann i 40-årene er pågrepet etter at en jevnaldrende mann ble slått med en flaske på en pub i Sandefjord. Politiet fikk melding om hendelsen natt til mandag. Mannen som er pågrepet, er satt i arrest..

NRK - 1 time siden

Vil tømme gatene for demonstranter

Etter de massive demonstrasjonene søndag, der aktivistene oppgir at opptil to millioner deltakere skal ha deltatt, opplyste politiet mandag morgen lokal tid, at de ville rydde gatene i Hongkong..

NRK - 1 time siden

Skaper frykt blant homoaktivister

Nynazister i Den Nordiske Motstandsbevegelsen, DNM, skaper frykt når de kartlegger og fotograferer homoaktivister under Pride-arrangementer. Leder Kristoffer Mathisen i Skeiv Ungdom Østfold sier til Dagsavisen at homo-hat er mer organisert..

NRK - 3 timer siden

Leter etter årsaken til strømutfall

Årsaken til at nesten 50 millioner innbyggere i Sør-Amerika mistet strømmen søndag er ikke kjent, men vil bli etterforsket. Det lovet Argentinas energiminister Gustavo Lopetegui i en uttalelse søndag..

NRK - 4 timer siden

Biltrafikken øker i Kristiansand

Til tross for målet om nullvekst i biltrafikken i Kristiansand har trafikken økt. I årets fire første måneder kjørte det 128.000 flere biler gjennom bommene i byen, skriver Fædrelandsvennen.

NRK - 5 timer siden

Trump anklager avis for forræderi

USAs president Donald Trump raser mot avisen New York Times i forbindelse med en artikkel om eventuell sabotasje mot Russlands strømnett. – Dette er faktisk forræderi av en avis, som en gang var stor, som er desperat etter en sak, skriver Trump..

NRK - 5 timer siden

Lastebil med propan av veien

En lastebil lastet med mellom ni og ti tonn propangass har havnet i grøfta på fylkesvei 401 på Gålå i Oppland. Det er ikke meldt om personskader. – Det er ingen tegn til lekkasjer, men det er farlig god, sier politiets operasjonsleder til NTB..

NRK - 6 timer siden

Lover strømmen tilbake i Argentina

40 prosent av strømforsyningen er tilbake etter at blant andre Argentina og Uruguay ble rammet av en massivt strømbrudd. Argentinas energiminister Gustavo Lopetegui lover at alle vil få tilbake strømmen i løpet av dagen..

NRK - 6 timer siden

NHO vil begrense cruisetrafikken

Masseturisme med cruiseskip vil svekke Norges omdømme, mener NHO Reiseliv. Det må settes et tak, sier direktør Kristin Krohn Devold til TV 2. Ifølge Cruise Norway er det ventet at 4 millioner cruisepassasjerer vil gå i land i en norsk havn i år..

NRK - 7 timer siden

Oppkaller bosetting etter Trump

En bosetting på okkupert jord på Golanhøydene blir oppkalt etter USAs president Donald Trump. Israels statsminister innviet «Trump-høydene» i dag. Trump erklærte at høyden er israelsk i mars i år.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt