P4 > Nyheter

Sunday, 17 February, 04:17

P4 - 28 Mar 18 kl. 05:48

Fare for storflom

Frykten for storflom gjør at flomutsatte Mjøsa nå tappes for mest mulig vann.
Det skriver Nationen.
Årets vinter er blant de mest snørike på lenge i lavereliggende områder på Sør- og Østlandet, noe som øker flomfaren.
NVE oppfordrer nå folk til å gjøre forebyggende tiltak for å redusere faren for storflom. Blant tipsene er å åpne avløpsveier som stikkrenner og kummer for å redusere faren for lokale oversvømmelser når snøen begynner å smelte..
Les mer på P4


Les mer om:
Mjøsa, Nationen, Sør, NVE

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fare, for, storflom
P4 - 22 Feb 18 kl. 07:57

- Kraftig snøvær kan føre til storflom

- Det kraftige snøværet på sør- og østlandet i vinter kan føre til storflom til våren. Det sier Norges vassdrags- og energidirektorat, som sier det er langt mer snø i fjellet enn det normalt er nå. - Likevel er det ikke bare snømengden som bestemmer om det blir flom, men været, ifølge NVE.

Hegnar.no - 02 Apr 18 kl. 06:48

Forsikringsselskap frykter storflom

Værforholdene og snømengden i år kan minne om situasjonen i 1995, da det ble storflom, advarer SpareBank 1 Forsikring..

Dagbladet - 02 Apr 18 kl. 07:52

Forsikringsselskap frykter storflom

Værforholdene og snømengden i år kan minne om situasjonen i 1995, da det ble storflom, advarer SpareBank 1 Forsikring..

P4 - 06 Apr 18 kl. 08:08

Kan unngå storflom på Østlandet

Været den kommende uken kan være med på å sørge for at det ikke blir noen storflom på Østlandet. I fjellene er det store mengder snø - flere steder langt over normalen, noe som ifølge NVE gir en betydelig sannsynlighet for stor vårflom. Men sakte smelting kan sørge for at dette ikke skjer..

P4 - 19 Apr 18 kl. 10:18

1 av 3 frykter storflom

Mer enn 30 prosent av befolkningen frykter storflom i Norge i vår. Drøyt 20 prosent av de spurte mener at kommunen de bor i, ikke er godt nok forberedt på flom. Det viser en fersk undersøkelse YouGov har gjort for forsikringsselskapet If.

P4 - 06 Dec 17 kl. 11:36

Odda frykter ny storflom

Odda kommune forbereder seg nå på en ny storflom. Det sier rådmann, Ole Jørgen Jondahl. NVE har gått ut med flomvarsel på Vestlandet og siden i går har det kommet opp mot 130 millimeter nedbør.

NRK - 22 Mar 18 kl. 12:54

Stor skredfare før palmehelgen

Det er varslet betydelig fare for snøskred i store deler av landet torsdag og fredag. På varsom.no melder NVE om betydelig fare i 17 ulike regioner før påsken.

P4 - 20 May 18 kl. 12:40

Fare for jordskred i Nordland og Troms

Kraftig regn i dag gjør at det er fare for jord-, sørpe og flomskred i Nordland og Troms. NVE advarer om at utsatte bane- og veistrekninger kan bli stengt. Det er spesielt i bratt terreng det er fare for skred, og folk blir bedt om å holde seg unna skråninger og bekker og elveløp med stor vannføring..

Dagbladet - 12 May 18 kl. 08:46

SISTE: Stenger av Mjøsa og Glomma for å begrense flommen

Stenges for å unngå at Sarpsborg og Fredrikstad blir rammet av storflom. Flomtoppen er ventet i løpet av helgen..

P4 - 11 Jul 18 kl. 07:33

Fare for stor smør- og melkekrise

Den kritiske fôrmangelen i Norge og Europa gjør at meieriprodukter står i fare..

Fler nyheter fra P4

P4 - 11 Jul 18 kl. 14:29

KS: - Avhjelp mangelen på husdyrfôr nå

Kommunesektorens organisasjon, KS, støtter tiltakene som nå settes i gang for å avhjelpe mangelen på husdyrfôr og oppfordrer kommunene til å bidra i arbeidet. Samtidig oppfordrer de regjeringen til å etablere effektive tiltak for å sikre at gårdbrukere som opplever avlingssvikt, eller som stiller opp for andre, ikke lider økonomiske tap som følge av dette..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:51

Grotte-dramaet: - Guttene svømte under vann i en halvtime

- Enormt komplisert oppdrag..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:49

Hetebølgen fortsetter

Det blir fortsatt varmt, både i sør og i nord, også de neste ti dagene. De virkelig høye temperaturene vil vi få på Østlandet, dels Vestlandet og i Trøndelag. På det sentrale Østlandet ventes det temperaturer over 30 grader.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:59

Lavprisbutikkene øker

Lavprisbutikkene Rema 1000, Coop Extra og Kiwi øker sine markedsandeler. En fersk rapport fra analysebyrået Nielsen viser at Rema 1000 og Coop Extra vokste mest, med 0,5 prosent. Meny og Coop Mega mister markedsandeler..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:51

- Vi må unngå masseslakt av dyr

Opposisjonen frykter ny smørkrise.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:22

Svenske postansatte isolert på sykehus

De to svenske postansatte, som i natt ble skadet etter at noe lekket ut fra en pakke, er lagt i isolat på sykehuset, det opplyser politiet i Malmø. Begge de to hadde skader på hendene, og politiets bombegruppe er nå på post-terminalen for å finne årsaken til skadene. Hele terminalen er nå sperret av, og post som er håndtert i løpet av natten er stoppet..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:29

Trump og Merkel skal møtes

USAs president Donald Trump og tysklands forbundskansler Angela Merkel skal i dag ha et møte under NATO-toppmøte i Brussel, det opplyser Det hvite hus. Tidligere i dag gikk Trump hardt ut og sa at Tyskland er totalt kontrollert av Russland etter en gassavtale, og kritiserte også landet for å bruke for lite på forsvar..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:48

Advarer mot slakting

Tine og Norsk Landbruksrådgiving ber bønder som rammes av tørke og formangel prøve alt annet før de slakter dyr. Konserndirektør i Tine, Johnny Ødegård, sier til NRK at de fraråder slakt og viser til at det tar tre år å produsere en ny melkeku. I dag sa Agri Analyse til P4-nyhetene at masseslakt vil føre til en meierikrise, med mangel på smør og andre melkeprodukter..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:33

Sjekker overvåkingskameraer

Politiet i Ålesund sjekker nå filmer fra overvåkningskameraer i området der en person ble funnet død i en brennende bil. Politiet fikk melding om bilbrannen like etter klokka 07 i morges og prøver nå å finne ut hva som har skjedd..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:26

Demonstrerer etter Zschäpe-dom

Det er varslet demonstrasjoner i flere tyske byer etter dommen mot nynazisten Beate Zschäpe i München i formiddag. Zschäpe ble dømt til livsvarig fengsel og sikring for å ha medvirket til 10 drap som medlem i den nynazistiske gruppen NSU. Rettssaken har vart i fem år og er en av de mest omfattende etter krigen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt