P4 > Nyheter

Saturday, 25 May, 00:54

P4 - 28 Mar 18 kl. 05:48

Fare for storflom

Frykten for storflom gjør at flomutsatte Mjøsa nå tappes for mest mulig vann.
Det skriver Nationen.
Årets vinter er blant de mest snørike på lenge i lavereliggende områder på Sør- og Østlandet, noe som øker flomfaren.
NVE oppfordrer nå folk til å gjøre forebyggende tiltak for å redusere faren for storflom. Blant tipsene er å åpne avløpsveier som stikkrenner og kummer for å redusere faren for lokale oversvømmelser når snøen begynner å smelte..
Les mer på P4


Les mer om:
Mjøsa, Nationen, Sør, NVE

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fare, for, storflom
P4 - 22 Feb 18 kl. 07:57

- Kraftig snøvær kan føre til storflom

- Det kraftige snøværet på sør- og østlandet i vinter kan føre til storflom til våren. Det sier Norges vassdrags- og energidirektorat, som sier det er langt mer snø i fjellet enn det normalt er nå. - Likevel er det ikke bare snømengden som bestemmer om det blir flom, men været, ifølge NVE.

Hegnar.no - 02 Apr 18 kl. 06:48

Forsikringsselskap frykter storflom

Værforholdene og snømengden i år kan minne om situasjonen i 1995, da det ble storflom, advarer SpareBank 1 Forsikring..

Dagbladet - 02 Apr 18 kl. 07:52

Forsikringsselskap frykter storflom

Værforholdene og snømengden i år kan minne om situasjonen i 1995, da det ble storflom, advarer SpareBank 1 Forsikring..

Aftenposten - 17 Mar 19 kl. 07:24

Dødstallet stiger etter storflom i Indonesia

Rundt 50 personer har mistet livet i en storflom i Papua-provinsen i Indonesia, sier politiet i Papua..

Aftenposten - 17 Mar 19 kl. 07:24

Dødstallet stiger ytterligere etter storflom i Indonesia

Rundt 58 personer har mistet livet i en storflom i Papua-provinsen i Indonesia, sier politiet i Papua..

P4 - 06 Apr 18 kl. 08:08

Kan unngå storflom på Østlandet

Været den kommende uken kan være med på å sørge for at det ikke blir noen storflom på Østlandet. I fjellene er det store mengder snø - flere steder langt over normalen, noe som ifølge NVE gir en betydelig sannsynlighet for stor vårflom. Men sakte smelting kan sørge for at dette ikke skjer..

Hegnar.no - 17 Mar 19 kl. 12:38

Minst 58 døde etter storflom i Indonesia

Minst 58 personer har mistet livet i en storflom i Papua-provinsen i Indonesia, sier politiet i Papua..

P4 - 19 Apr 18 kl. 10:18

1 av 3 frykter storflom

Mer enn 30 prosent av befolkningen frykter storflom i Norge i vår. Drøyt 20 prosent av de spurte mener at kommunen de bor i, ikke er godt nok forberedt på flom. Det viser en fersk undersøkelse YouGov har gjort for forsikringsselskapet If.

VG - 17 Mar 19 kl. 11:21

Dødstallet stiger ytterligere etter storflom i Indonesia

Minst 58 personer har mistet livet i en storflom i Papua-provinsen i Indonesia, sier politiet i Papua..

P4 - 06 Dec 17 kl. 11:36

Odda frykter ny storflom

Odda kommune forbereder seg nå på en ny storflom. Det sier rådmann, Ole Jørgen Jondahl. NVE har gått ut med flomvarsel på Vestlandet og siden i går har det kommet opp mot 130 millimeter nedbør.

Fler nyheter fra P4

P4 - 2 timer siden

Dødsalgen har tatt livet av flere fisk

Rundt 800 000 fisk på Stabben-anlegget i Ballangen er døde på grunn av giftalgene som sprer seg i havet. Dødsalgen har tatt livet av opp mot 90 prosent av all fisken ved gigantanlegget, bekrefter Ellingsen Seafood i kveld. Nå iverksetter de evakuering av all fisken ved Skarvhausen-anlegget, som ligger lengre vestover, melder E24.

P4 - 2 timer siden

Norge tapte i VM-åpningen

Norge tapte den første kampen i U20-VM i fotball mot Uruguay i kveld. Norge lå under med to mål til pause, men spilte seg stort opp i andre omgang. Det holdt imidlertid ikke til poeng i Norges første kamp i U20-VM på 26 år.

P4 - 2 timer siden

Giske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon

Arbeiderpartiets Trond Giske tviler på at han hadde kunnet fortsette i toppolitikken hvis ikke kvinnen fra dansevideoen hadde stått fram med sin versjon. Det sier Giske selv til Adresseavisen. Nå planlegger Giske sin politiske framtid og vil vurdere renominasjon til Stortinget når spørsmålet kommer opp neste uke.

P4 - 2 timer siden

Missouri forbyr å ta abort etter åtte uker

Missouris republikanske guvernør Mike Parson har i dag formelt signert en lov som forbyr abort etter åtte uker. Forbudet kommer uten unntak, selv når det gjelder graviditeter som følge av incest og voldtekt. Loven innebærer at man kun kan ta abort etter åtte ukers graviditet, dersom det er snakk om medisinske nødstilfeller..

P4 - 14 timer siden

Skolestreik for klimaet

Skoleelever over hele verden streiker fredag for klimaet. I Norge er det ventet at opp til 10.000 unge på 31 steder vil droppe å gå på skolen for å heller vise sitt klimaengasjement.

P4 - 3 timer siden

SV vil droppe veier for 450 milliarder kroner

SV-leder Audun Lysbakken vil droppe veiprosjekter for 450 milliarder kroner. For å stanse bomkrisen vil Lysbakken nedskalere nesten alle 4-felts motorveiprosjekter de neste 30 årene og stanse fergefri E39 på Vestlandet, ny E6 ut av Trondheim og ny E18 ut av Oslo, skriver VG. Bompengedronningene Erna Solberg og Siv Jensen har ledet landet inn i en luksusfelle hvor veibyggingen har blitt så hemningsløs at bomregningene slår alle rekorder, sier han..

P4 - 3 timer siden

73-åring dømt for å ha mishandlet kona i 40 år

En 73 år gammel mann er dømt til to års fengsel for å ha utsatt kona for vold og andre former for mishandling gjennom 40 år. Mannen er dømt i Haugaland tingrett. 73-åringen er dømt for å ha lugget og slått kona og truet henne.

P4 - 4 timer siden

Minst 23 skal være drept i fangeopprør

Minst 23 fanger er drept i et opprør i et fengsel vest i Venezuela. Det opplyser en organisasjon som jobber for fangers rettigheter. 14 fengselsansatte ble også såret i opptøyene.

P4 - 4 timer siden

Krever 56 millioner for oljevern etter skipskollisjonen

Kystverket har rettet et krav på 46 millioner kroner til Forsvaret for utgifter de har hatt til oljevernberedskap og opprydding etter skipskollisjonen i Hjeltefjorden i november ifjor. Kravet på 46 millioner gjelder blant annet kostnader til oljevernutstyr, fartøyer, miljøundersøkelser, håndtering av avfall og kostnader knyttet til lønn og reise for Kystverkets personell, skriver VG..

P4 - 4 timer siden

Riksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken

Riksrevisjonen skal på nytt skal gå gjennom Kielland-ulykken som krevde 123 liv. 39 år har gått siden plattformen Alexander L. Kielland kantret, og ifølge Stavanger Aftenblad bestemte kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget fredag at Riksrevisjonen skal ta fatt på oppdraget med å se på saken på nytt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt