Italia

Fant mosaikkgulv fra romertida

Et perfekt bevart gammelt romersk mosaikkgulv er blitt oppdaget i nærheten av den norditalienske byen Verona.

FUNN: Et perfekt bevart gammelt romersk mosaikkgulv er blitt oppdaget i nærheten av den norditalienske byen Verona. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mosaikken ble funnet noen få meter under en rad med vinstokker. På grunn av coronapandemien har en utgraving i området vært stoppet, men bare ei uke etter at arbeidet kom i gang igjen fant de mosaikkgulvet, skriver, The Guardian.

Siden 1922 har det vært arbeid i området, og mosaikkgulvet skal tilhøre en romersk villa som skal ha stått på stedet i det tredje århundre.

- Etter utallige tiår med mislykkede forsøk, har en del av gulvet og grunnlaget for den romerske villaen som ligger nord for Verona endelig blitt funnet, skrev myndigheter fra Negrar di Valpolicella på byens Facebook-side.

Robert Grison, ordføreren i Negrar di Valpolicella sier til lokalavisa at stedet skal bli et turistmål, og de skal gjøre det de kan for at folk fra inn- og utland skal få oppleve stedet.

- Vi mener et kultursted med en slik verdi fortjener oppmerksomhet, sier han.

Italias severdigheter åpner nå saktens opp etter at alt har vært stengt på grunn av coronapandemien. På tirsdag åpnet den arkeologiske parken Pompeii. Parken åpner med sikkerhetstiltak, inkludert temperaturkontroll, mens inngangsprisen er redusert til fem euro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.