NRK > Nyheter

Monday, 26 September, 17:42

NRK - 25 jul 22 kl. 01:38

Fagforeninger ber EU-kommisjonen sette temperaturgrense for arbeid utendørs

Flere fagforeninger ba mandag EU-kommisjonen innføre en grense for hvor varmt det kan være for å utføre arbeid utendørs. Etter at tre personer omkom på jobben under hetebølgen i Madrid i forrige uke, ber Den europeiske faglige samorganisasjon (DEFS) EU-kommisjonen om å fastsette grenser for hvor varmt det kan være for å utføre arbeid utendørs. – Arbeidere er på frontlinjen mot klimakrisen hver dag og de behøver beskyttelse for å møte den økende faren fra ekstreme temperaturer, sier nestleder Claes-Mikael Stahl i DEFS. DEFS er en paraplyorganisasjon for europeiske fagforeninger, der LO, YS og Unio er med. Ifølge DEFS mangler de fleste EU-landene regler for hvor varmt det kan være før utendørs arbeid stanses.
Les mer på NRK


Les mer om:
EU, Madrid, Den, DEFS, Claes-Mikael Stahl, LO, Unio, Belgia, Latvia, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fagforeninger, ber, EU-kommisjonen, sette, temperaturgrense, for, arbeid, utendørs
Klartale - 20 aug 22 kl. 06:01

– Ytringsfriheten skal være for alle

Tenk deg at det er valg. Du skal inn i stemmelokalet for å stemme på ditt parti. Men du får problemer med å komme inn.

Klartale - 15 aug 22 kl. 19:00

Vil gi alle bedre mulighet til å ytre seg

Hvordan står det til med ytringsfriheten i Norge i 2022? Mandag kom svarer fra Ytringsfrihetskommisjonen. Da leverte de sin rapport til regjeringen.

Klartale - 26 apr 22 kl. 16:24

Mener det meste av pandemien ble håndtert på en god måte

Korona har stort sett blitt håndtert på en god måte, mener korona-kommisjonen. Men det har hatt følger for barn og unge, selv om det skulle unngås. Norge hadde også for få intensivplasser.

NRK - 15 jun 22 kl. 10:21

Ser tegn til at krigsforbrytelser kan ha funnet sted i Ukraina

Den norske juristen Erik Møse orienterte onsdag om FNs undersøkelseskommisjons etterforskninger i Ukraina de siste ti dagene. Sammen med Jasminka Džumhur og Pablo de Greiff, har Møse besøkt en rekke ukrainske byer på jakt etter spor på mulige krigsforbrytelser, brudd på menneskerettighetene og andre folkerettsbrudd. Møse sa at arbeidet har vært produktivt, men at de på nåværende tidspunkt ikke er i en posisjon til å komme med noen faktabaserte uttalelser eller fordele noen skyld.

NRK - 15 jul 22 kl. 14:44

EU-kommisjonen tar grep mot ungarsk bensinrabatt

Ungarn sin bensinrabatt til kjøretøy med ungarske nummerskilt bryter med loven, mener EU-kommisjonen. Statsminister Viktor Orban har innført en drivstoffrabatt, som går ut på at bilister med ungarske kjøretøy betaler 60 til 70 prosent mindre enn utenlandske biler. Bakgrunnen er skyhøye drivstoffpriser i Europa.

Klartale - 26 apr 22 kl. 14:37

Rapport viser at tiltak mot korona fikk store følger for barn og unge

Barn og unge har måttet leve med strenge tiltak mot korona. Det mener korona-kommisjonen. – Myndighetene har ikke klart å skjerme barn og unge så godt som de hadde et mål om.

Klartale - 31 aug 22 kl. 12:15

Slik kan billigere gass i EU føre til billigere strøm i Norge

Mange i Europa er urolige som følge av svært dyr gass og strøm. Også ledere i Den europeiske union (EU) er bekymret.Mandag sa Ursula von der Leyen at det kan komme en plan for å hindre at det blir enda dyrere.

NRK - 09 sep 22 kl. 15:30

EUs energiministere ber EU-kommisjonen foreslå et pristak på gass

EUs energiministere er enige om å be EU-kommisjonen foreslå et pristak på gass, men det er foreløpig uklart hvordan pristaket skal utformes. Tsjekkias næringsminister Jozef Sikela sier at EU-ministerne er blitt enige om at det må innføres et pristak, men at dette er et av de vanskeligste spørsmålene å avklare. Han sier derfor at EU-kommisjonen må få komme tilbake til detaljene om hvordan dette pristaket skal innrettes..

NRK - 11 apr 22 kl. 09:13

EUs justiskommissær var mål for israelskprodusert spionvare

EUs justiskommissær Didier Reynders skal i fjor ha opplevd i å bli overvåket via den israelskproduserte programvaren Pegasus, melder Reuters. EU-kommisjonen ble klar over overvåkingen etter at Apple sendte meldinger til tusenvis av iPhone-eiere i november der de ble fortalt at de var mål for «statsstøttede angripere». Det er første gang noensinne at Apple har sendt en felles melding til tusenvis av brukere om at de ble hacket av regjeringsstøttede aktører, skriver NTB.

Klartale - 26 apr 22 kl. 11:10

Regjeringen fikk vite om problemer på intensiv-avdelingen for 20 år siden

Aftenposten sier rapporten viser at Norge trenger flere sykepleiere. Helst på intensiv-avdelingen. Det er nemlig få plasser der.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Japansk diplomat fengslet i Russland

Den russiske sikkerhetstjenesten opplyser at de har fengslet en diplomat ved det japanske konsulatet i Russland, og anklaget personen for spionasje, det skriver Reuters som viser til det statlige nyhetsbyrået Ria..

NRK - 30 minutter siden

Tengs-saken er oversendt Riksadvokaten

Statsadvokaten har sendt sin innstilling i Birgitte Tengs-saken til Riksadvokaten, skriver Dagbladet. – Saken ligger nå på Riksadvokatens bord, og vi venter på en avgjørelse derfra, sier advokat Stian Kristensen til avisen. Han er forsvarer til mannen i 50-årene som siden september i fjor har vært siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995.

NRK - 30 minutter siden

Dronning Sonja overrakte dronning Margrethe Nordens språkpris

Danmarks dronning Margrethe var i Oslo mandag for å motta Nordens språkpris. Det var dronning Sonja som overrakte årets pris. – Dronning Margrethe har ved flere anledninger støttet opp under de nordiske språkene.

NRK - 30 minutter siden

Gasslekkasje nær Nord Stream 2

Det er observert en gasslekkasje sørøst for den danske øya Bornholm i Østersjøen. Lekkasjen er påvist der gassrørledningen Nord Stream 2 går. Mandag ble det meldt om et plutselig fall i trykket i gassrørledningen, som går fra Russland til Tyskland via Østersjøen.

NRK - 1 time siden

Kiwi fjerner rabatt på fisk

Kiwi slutter denne uken å gi kunder 15 prosent rabatt på fisk. Trumf-medlemmene har inntil nå fått avslag på både fisk og grønnsaker, men dagligvarekjeden opplyser på Facebook at ordningen fjernes..

NRK - 1 time siden

Stjørdal får bot i mobbesak

Stjørdal kommune har fått ei bot på 600.000 kroner for at de ikke greide å løse en mobbesak på en skole. En elev skal ha blitt mobba over flere år og varsla fra om dette, skriver Bladet.

NRK - 1 time siden

Siktet i Oslo-skytingen varetektsfengslet i fire uker

En av de to mennene som er pågrepet og siktet for medvirkning til Oslo-skytingen 25. juni, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen undergis fullstendig isolasjon, og forbud mot aviser og kringkasting i to uker.

NRK - 1 time siden

Ungdommer i Bergen strømmer til helsestasjoner for å teste seg for kjønnssykdom

Helsestasjoner i Bergen rapporterer om økning i unge som tester seg for kjønnssykdommen gonoré. Bare den siste uken ble det registrert ti tilfeller. Bakgrunnen er at Helse Bergen og Bergen kommune sendte et varsku for rundt to uker siden etter en kraftig økning av gonoré blant unge helt ned i 15-årsalderen, skriver Bergensavisen.

NRK - 2 timer siden

Skredrapport klar før jul

Ekspertgruppa, som undersøker årsaken til jordskredet i Heim kommune, sier rapporten skal være klar før jul. Gruppa mener de vil ha de tekniske årsakene til hvorfor skredet gikk klar i god tid før jul, opplyser Norges Geologiske Institutt. I mars 2023 vil de også presentere hvilke tiltak som kan gjøres for å unngå lignende skred..

NRK - 1 time siden

Nordea hever boliglånsrenten

Enda en storbank varsler endring i rentene etter at styringsrenten ble satt opp forrige uke. Nordea hever boliglånsrenten med inntil 0,5 prosentpoeng. – Norges Bank har igjen hevet styringsrenten som tiltak for å dempe prisveksten.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com