NRK > Nyheter

Tuesday, 15 October, 08:08

NRK - 19 Sep 19 kl. 20:45

Fagforbundet ber regjeringen snu

Landsstyret i Fagforbundet reagerer sterkt på regjeringens forslag om å kutte i uførepensjonen. Skjermingstillegget kompenserer uføre født i 1954 eller senere som ikke kan øke alderspensjonen, da de ikke lenger kan velge å være yrkesaktive..
Les mer på NRK


Les mer om:
Fagforbundet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fagforbundet, ber, regjeringen, snu
P4 - 23 Jun 19 kl. 17:17

- Skuffet over at streik blir stanset

Fagforbundet er skuffet og sinte over at regjeringen stopper sykehusstreiken. Kravet fra de streikende er at også ansatte i mindre deltidsstillinger skal få pensjon. Men nå blir det tvungen lønnsnemd, da regjeringen mener den varslede opptrappingen fører til fare for liv og helse.

P4 - 15 minutter siden

- Bagatelliserer lovbruddene i Oslo kommune

Oslo Høyre anklager Fagforbundet for å bagatellisere de 15.000 lovbruddene som er avdekket i Oslo kommune. Fagforbundet sa forrige uke at bruddene var alvorlig, men ville ikke omtale det som en skandale.

Hegnar.no - 09 Aug 19 kl. 08:24

Vil bruke LO og Fagforbundet som hovedfiende mot Sp

I et internt notat peker Ap ut Senterpartiet som hovedfiende i kampen om distriktene. Ap frykter at Sp vil skifte side og mobiliserer både LO og Fagforbundet..

P4 - 12 Jul 19 kl. 12:18

Fagforbundet har gitt mest

De politiske partiene i Norge har fått til sammen nesten 25 millioner kroner i pengegaver fra private aktører i år. LOs største forbund Fagforbundet, har gitt mest. Fagforbundet har gitt 5 millioner kroner til Arbeiderpartiet, 2 millioner til SV og 1,2 millioner til Senterpartiet, melder NTB.

Dagbladet - 09 Aug 19 kl. 16:55

Slik svarer Fagforbundet om hemmelig Ap-notat

Fagforbundet gir mer enn 2 millioner kroner til Senterpartiets valgkamp. Likevel skal LO-forbundet ifølge et internt Ap-notat bidra til å stagge Sps vekst i utvalgte kommuner..

Aftenposten - 06 Jul 19 kl. 10:52

Fagforbundet har gitt Høyre en sommergave | Trine Eilertsen

Problemet for Ap er ikke at Fagforbundet ikke omfavner Sp lokalt. Det er at Rødt rykket inn i kabalen..

Aftenposten - 12 Sep 19 kl. 06:12

Fagforbundet utelukker ikke samarbeid med MDG

Fagforbundet utelukker ikke regjeringssamarbeid mellom Ap og MDG i 2021. Saken skaper splid i LO..

Aftenposten - 05 Jul 19 kl. 05:41

Lokale topper i Fagforbundet advarer mot å stemme Senterpartiet

Fagforbundet har gitt Sp 2,25 millioner kroner i støtte før årets valgkamp. Likevel advarer flere fylkesledere i LOs største forbund sine medlemmer mot å stemme Sp..

P4 - 18 Jul 19 kl. 20:53

Mot profitt i velferden

Over halvparten av de spurte i en ny undersøkelse mener private selskaper ikke bør få ta ut profitt fra offentlige velferdstjenester. Undersøkelsen er utført av Sentio for Fagforbundet, skriver FriFagbevegelse. Fagforbundet-leder Mette Nord sier det er en uting at kommersielle selskaper tar ut store fortjenester fra norsk velferd..

P4 - 21 Jul 19 kl. 23:04

Vil lovfeste handelsboikott

Fagforbundet vil ha et lovfestet forbud mot handel med israelske bosetninger på Vestbredden. Det skriver forbundsleder Mette Nord i et brev til Utenriksdepartementet. Nord viser til rapporter som hun mener dokumenterer at norsk næringsliv og finansinstitusjoner bidrar til okkupasjonsøkonomien, skriver avisen Dagen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Får økt støtte for frivillig retur

Fram til nyttår vil regjeringen gi marokkanere som reiser frivillig tilbake til Marokko få 2.000 euro – rundt 21.000 kroner i ekstra støtte.

NRK - 10 minutter siden

Mener fergeselskapene bryter loven

Forbrukertilsynet mener fergeselskapene bryter Markedsføringsloven når passasjerene ikke får kvittering med pris på fergeturen når de bruker Autopass. Tilsynet opplyser at de er i dialog med flere av fergeselskapene om saken..

NRK - 15 minutter siden

Flere metoo-saker i Forsvaret

Flere soldater og offiserer i Forsvaret blir refset for seksuelle krenkelser og trakassering. I fjor ble ni soldater og offiserer refset «seksuelle handlinger uten samtykke, skriver Aftenposten. Det er flere saker enn de tre siste årene til sammen..

NRK - 30 minutter siden

Valglokalene har åpnet i Mosambik

Valglokalene har åpnet i Mosambik. Stemningen er spent og den skjøre freden i det østafrikanske landet er satt på prøve. Landets mangeårige president Filipe Nyusi stemte da valglokalene åpnet.

NRK - 30 minutter siden

Se Politisk kvarter

NRK - 1 time siden

Varsler flere kontroller av byråden

Kontrollutvalgslederen i Oslo kommune vil rette søkelyset mot hvordan byråd Lan Marie Berg (MDG) har styrt alle sine etater. Nå vil Arbeidstilsynet også undersøke bruddene i de andre etatene til byråd Berg, som nå teller over 15.000..

NRK - 1 time siden

Spiser mindre middag fra hermetikk

Salget av middagsmat på boks går ned. Siden 2008 har omsetningen av hermetiske middagsretter falt nesten 30 prosent, melder Godt.no.

NRK - 2 timer siden

13 politifolk drept i Mexico

Minst 13 polititjenestemenn ble drept og ni ble skadd i et bakholdsangrep utført av kriminelle i delstaten Michoacán i Mexico mandag. Det melder nyhetsbyrået AP via NTB..

NRK - 3 timer siden

Tjuv klatret opp stillas

Politiet i Haugesund lette i natt etter en ung mann med kniv, som brøt seg inn i en leilighet og stjal kontanter, visakort og gjenstander. Mannen klatret opp et stillas og brøt seg inn i leiligheten i 4. etasje.

NRK - 3 timer siden

67 døde i Japan

Antallet døde etter tyfonen «Hagibis» fortsetter å øke. Ifølge den nasjonale kringkasteren NHK er 67 personer nå bekreftet omkommet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt