E24 > Økonomi

Søndag, 01 November, 02:22

E24 - 22 sep. 20 kl. 14:41

Fagforbund-leder om lederlønningene i bussbransjen: – Det gjør folk forbanna

Topplederne i bransjen tjente i snitt 2,85 millioner kroner i 2019. Startlønnen til en bussjåfør lå samtidig på 340.000 kroner..
Les mer på E24 Bilden deled av E24 via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fagforbund-lederom , lederlønningenei , bussbransjenDet , gjør, folk, forbanna
P4 - 05 okt. 20 kl. 06:58

Ap lover å stoppe høye lederlønninger

Arbeiderpartiet går til valg for å stoppe det de kaller en vanvittig lederlønnsgallopp. Stortingspolitiker Masud Gharahkhani sier til Dagsavisen at han blir ganske forbannet av at den nye konsernsjefen i Vy kan få opp mot 5,5 millioner kroner i året. Han vil ha en total gjennomgang av lederlønnssystemet, og sørge for at lederlønnsutviklingen i offentlig sektor ikke overskrider den gjennomsnittlige lønnsutviklingen i samfunnet..

P4 - 06 okt. 20 kl. 11:52

Måtte svare om lederlønninger

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum mener regjeringen må svare på rettferdigheten i de høye lederlønningene innen jernbanesektoren. I trontaledebatten i Stortinget tirsdag viste han til at den nye konsernsjefen i Vy årlig kan få lønn og bonus på over 5 millioner kroner. Statsminister Erna Solberg svarte at statlige lederlønninger skal ligge i nedre sjiktet og ikke være lønnsledende..

P4 - 22 sep. 20 kl. 15:44

Reagerer sterkt på lederlønninger

Det er provoserende at bussjåfører blir bedt om å vise moderasjon samtidig som lederne tar ut millionlønninger. Det sier Fellesforbundet leder Jørn Eggum. En gjennomgang TV2 har gjort viser at lederlønningene hos flere av landets største busselskap ligger mellom 1,2 og 3,1 millioner kroner.

P4 - 05 okt. 20 kl. 06:09

Skylder på hverandre for høye lederlønninger

Frp og Sp skylder på hverandre for den høye lønnen til den nye VY-sjefen. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener det er galskap at Gro Bakstad kan få opp mot 5,5 millioner kroner i året. Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen mener derimot at det er Sp som satte lønnsnivået da de ansatte konsernsjef 2011.

Aftenposten - 26 sep. 20 kl. 09:17

– Grovt lønnstyveri, mener fagforbund

NRK - 14 okt. 20 kl. 04:39

Wizz-sjef kritisk til flyboikott

Wizz Airs gründer og sjef József Váradi sier det er barnslig at flere fagforbund og organisasjoner vil boikotte selskapets innenriksruter i Norge. Forrige uke varslet Wizz Air at de starter opp innenriksruter fra Oslo til Bergen, Trondheim og Tromsø..

E24 - 14 okt. 20 kl. 06:05

Wizz Air-sjefen kritisk til flyboikott

Wizz Airs gründer og toppsjef József Váradi sier det er barnslig at flere fagforbund og organisasjoner vil boikotte selskapets innenriksruter i Norge..

P4 - 23 okt. 20 kl. 12:30

Fylkeskommune vil ikke fly med Wizz Air

Listen over store potensielle kunder som ikke ønsker å reise med Wizz Air øker. Nordland fylkeskommune sier det er uaktuelt å la deres ansatte fly med selskap som ikke legger til rette for et organisert arbeidsliv. Det ungarske flyselskapet skal nå skal starte opp innenrikstrafikk i Norge og har fått kraftig kritikk for at de ikke vil inngå tariffavtaler for sine ansatte.

P4 - 28 okt. 20 kl. 12:10

Dumper prisene på flybilletter

Det omstridte flyselskapet Wizz Air fortsetter å dumpe prisene på flybilletter i Norge. Neste uke starter de innenriksflyvninger i Norge, og nå lanserer selskapet billetter til 49 kroner, ifølge flysmart24. Det ungarske flyselskapet har fått kritikk for at de ansatte ikke får organisere seg, og flere fagforbund har oppfordret til boikott..

NRK - 19 timer siden

Fagforbund diskuterer generalstreik

Flere store fagforeninger i USA har begynt å diskutere om de skal gå til generalstreik dersom president Donald Trump ikke vil akseptere et valgnederlag mot Joe Biden, skriver The Guardian. Det har ikke vært generalstreik i USA siden 1946..

Fler nyheter fra E24

E24 - 5 timer siden

Apple advarer mot smell for pengemaskin

Apple står i fare for å måtte endre på avgiftsmodellen for salg i App Store. Det kan gi en betydelig inntektssmell, advarer teknologigiganten i årsrapporten sin..

E24 - 6 timer siden

Norske oljeleverandører med kraftig eksportvekst i fjor: Neste gang blir i 2022

Etter bunnen i 2018 var det stor vekst i den norske leverandørindustriens salg til utlandet. Coronapandemien har gitt et nytt fall, men om noen år kan Midtøsten og Afrika bidra til ny vekst..

E24 - 7 timer siden

Amerikansk restaurantgigant kjøper 20.500 utsalgssteder av rivalen

Eierkonsernet bak restaurantkjedene Buffalo Wild Wings og Arby’s svelger selskapet bak Dunkin’ Donuts og iskremkjeden Baskin-Robbins for over 100 milliarder kroner..

E24 - 7 timer siden

Amerikansk restaurantgigant sluker 20.500 utsalgssteder av rivalen

Eierkonsernet bak restaurantkjedene Buffalo Wild Wings og Arby’s kjøper selskapet bak Dunkin’ Donuts og iskremkjeden Baskin-Robbins for over 100 milliarder kroner..

E24 - 9 timer siden

Tangen mener fornybar energi er dyrt: – Det er mange om beinet

Oljefondet skal bruke opp mot 100 milliarder kroner i fornybar energi, men Oljefondets leder Nicolai Tangen sier det er krevende å finne gode prosjekter..

E24 - 11 timer siden

Biden-supporter om Trumps coronagrep: – Ikke bidratt til å stimulere økonomien

FINDLAY, OHIO (E24) Marie Smith blir 50 på valgdagen 3. november, og det eneste hun ønsker seg i bursdagsgave er en ny president i Det hvite hus..

E24 - 11 timer siden

– Det blir like hett i 2021

Smilene er bredere og omsetningstallene høyere enn noen gang..

E24 - 12 timer siden

Har fått 37 mill. tilskudd: Herbjørn driver et av landets største økologiske familiebruk fra rullestolen

Bonde Herbjørn Kolstad er lam fra brystet og ned. Nå leder han et av landets største økologiske familiebruk fra rullestolen. – Landbruksstøtten betyr ikke alt, sier han..

E24 - 12 timer siden

Ap og Sp advarer mot taxireformen som trer i kraft søndag

Søndag trer regjeringens taxireform i kraft og flere kan begynne å kjøre taxi. Ap og Sp er uenige i reformen og mener det er uhørt å sette den i gang nå..

E24 - 14 timer siden

Nordic Choice har sendt ut oppsigelser

Nå har Petter Stordalens Nordic Choice begynt å sende ut oppsigelser. Hotellkjeden vil ikke si hvor mange ansatte som sies opp..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt