NRK > Nyheter

Monday, 11 November, 23:42

NRK - 18 Apr 19 kl. 20:54

Facebook samlet data uten samtykke

Facebook har de siste tre årene samlet inn epostadressene til 1,5 millioner nye brukere, uten først å innhente samtykke. Kontaktinformasjonen til de nye brukerne ble hentet ved en feil, noe som ble oppdaget i forrige måned..
Les mer på NRK


Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Facebook, samlet, data, uten, samtykke
Hegnar.no - 19 Apr 19 kl. 07:41

Samlet data om 1,5 millioner brukere

Facebook har samlet inn data uten samtykke..

Aftenposten - 18 Apr 19 kl. 21:06

Facebook samlet data om 1,5 millioner brukere

Facebook har de siste tre årene samlet inn epostadressene til 1,5 millioner nye brukere, uten først å innhente samtykke..

NRK - 13 Oct 19 kl. 23:59

Mange ga fra seg personlige data

Én av fire nordmenn ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook, ifølge et fersk eksperiment gjort av flere norske forskningsinstitusjoner, ifølge Aftenposten. 2.800 nordmenn ble utsatt for eksperimentet..

Hegnar.no - 19 Jan 19 kl. 08:36

Facebook kan få rekordbot for sikkerhetsbrist

Amerikanske myndigheter vurderer å gi Facebook den største boten noensinne utstedt for manglende beskyttelse av brukeres data, skriver Washington Post..

NRK - 07 Feb 19 kl. 11:50

Tyskland med nye krav til Facebook

Tyskland innfører nye krav til hvordan Facebook kan samle og bruke data, blant annet fra apper som WhatsApp og Instagram. Facebook skal ikke tvinge brukere til å godta ubegrenset innsamling, melder konkurransetilsynet i Tyskland..

Aftenposten - 28 Apr 19 kl. 12:37

Overvåkerne druknet i data fra mobiltelefonene. Nå legges et av verdens største spionprogram ned.

Verdens største etterretningsorganisasjon NSA vil avslutte et av sine største og mest omstridte overvåkingsprogrammer, som samlet data fra milliarder av telefonsamtaler..

NRK - 19 Jan 19 kl. 00:57

Facebook kan få rekordbot

Amerikanske myndigheter vurderer å gi Facebook den største boten noensinne utstedt for manglende beskyttelse av brukeres data, skriver Washington Post. Boten er ventet å være langt større enn den Google fikk i 2012 på 22,5 millioner dollar..

Aftenposten - 19 Jan 19 kl. 01:17

Avis: Facebook kan få rekordbot for sikkerhetsbrist

Amerikanske myndigheter vurderer å gi Facebook den største boten noensinne utstedt for manglende beskyttelse av brukeres data, skriver Washington Post..

Aftenposten - 07 Feb 19 kl. 12:38

Tyskland krever Facebook-endring

Tyskland innfører nye krav til hvordan Facebook kan samle og bruke data, blant annet fra apper som WhatsApp og Instagram..

P4 - 18 Aug 19 kl. 09:47

Kryptovaluta bekymrer

- Facebooks nye kryptovaluta må ikke bli en honningkrukke for datainnhenting. Det advarer Datatilsynet som nå vil vite mer om hvordan personvernet skal ivaretas, melder NTB. Facebook forventer lanseringen av sin kryptovaluta i første halvdel av neste år.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Karmsund bru stengt

Karmsund bru er stengt etter en trafikkulykke med tre personbiler mandag kveld på E134 på brua. En person er sendt til legevakt i ambulanse. Nødetatene i Karmøy og Haugesund rykket ut klokka 22.

NRK - nu

Morales-tilhengere marsjerer

Flere hundre tilhengere av Bolivias avgåtte president Evo Morales har begynt å gå i demonstrasjonstog fra en forstad mot hovedstaden La Paz. Demonstrantene startet i forstaden El Alto, melder en AFP-journalist på stedet..

NRK - 13 timer siden

349 tomme studieplasser

Studieplassene til 349 studenter på grunnskolelærerutdanningene står tomme, ifølge de offisielle «foreløpig møtt-tallene» fra Samordna Opptak, skriver Khrono. – Jeg er bekymrer over tallene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister, Iselin Nybø..

NRK - 45 minutter siden

Utsetter trolig biltoll

USAs president Donald Trump vil trolig utsette innføringen av straffetoll på europeiske biler med nye seks måneder, melder Politico, ifølge Reuters..

NRK - 45 minutter siden

To personer pågrepet i Malmö

To personer er pågrepet, etter en skyteepisode, i Malmö i Sverige mandag kveld..

NRK - 1 time siden

Innvilgar asylsøknaden til Morales

Bolivias tidlegare president Evo Morales har fått sin søknad om asyl i Mexico innvilga, melder Reuters..

NRK - 10 timer siden

– Vil ikke revurdere riving

Kommunalminister Monica Mæland (H) mener det ikke er kommet noen nye momenter som tilsier en ny vurdering av riving av Y-blokka. Fylkesmannen har slått fast at rivingsvedtaket er lovlig, men har bedt regjeringen vurdere saken på nytt..

NRK - 2 timer siden

Vil ha nyval i Bolivia

Jeanine Anez ligg an til å bli mellombels president i Bolivia etter at Evo Morales har gått av. Anez har sagt at ho vil sette igang nyval i landet, skriv AFP..

NRK - 3 timer siden

Bekymra etter brot på atomavtale

Frankrike, Storbritannia, Tyskland og EU seier dei er ekstremt bekymra etter det blei kjent at Iran held fram å anrike uran over den grensa som er sett i atomavtalen frå 2015. Det skriv AFP..

NRK - 3 timer siden

Støttar å greie ut om homoterapi

Statsminister Erna Solberg (H) meiner å greie ut eit forbod mot såkalla homoterapi er ein god idé. KrF-leiar Kjell Ingolf Ropstad meiner derimot det ikkje er naudsynt. Ifølgje VG ligg det an til eit stortingsfleirtal for eit forbod mot homoterapi..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt