NRK > Nyheter

Tuesday, 19 March, 08:26

NRK - 20 mar 18 kl. 22:05

Facebook er opprørt

Facebook sier selskapet er opprørt over kommunikasjonsbyrået Cambridge Analyticas misbruk av personopplysninger fra 50 millioner Facebook-brukere til å hjelpe Trump å vinne valget. Facebook-aksjen har rast etter at medier avslørte saken i helgen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Cambridge Analyticas, Facebook, Trump

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Facebooker , opprørt
Klartale - 04 feb 24 kl. 06:00

Verdens største nettsted fyller 20 år

Året er 2004. Mark Zuckerberg er student på universitetet Harvard. Sammen med en gruppe medstudenter starter han en nettside.

NRK - 15 sep 23 kl. 19:31

Nettavisen Verdinytts Facebook-side var nede i tre timer

Fredag ettermiddag ble Facebook-sidene til den kristne nettavisen Verdinytt stengt i tre timer. Facebook-siden ble stengt rundt klokken 13, skriver nettavisen selv. «Dette skyldes at Verdinytt bryter standardene våre», skal det ha stått.

NRK - 03 jul 23 kl. 17:27

Sjojgu: Wagner-opprøret feilet

På grunn av lojale russiske soldater feilet Wagner-gruppens opprør, hevder Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu. Sjojgu har ikke tidligere kommentert opprøret der leiesoldater fra Wagner-gruppen i forrige måned tok kontroll over en by sør i Russland og marsjerte mot Moskva. – Planene feilet, først og fremst fordi personell i de væpnede styrkene var lojale til eden og militærplikten, sa Sjojgu mandag.

NRK - 28 jun 23 kl. 17:16

WSJ: Prigozjins opprørsplaner ble lekket fra noen i Wagner-gruppen

Informasjon om at Wagner-sjefen planla et opprør og ville kidnappe militærledelsen i Moskva, ble lekket fra egen leir, ifølge Wall Street Journals kilder. Dersom lekkasjen ikke hadde skjedd, ville Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin hatt en mye større sjanse for å lykkes, opplyser vestlige etterretningskilder til avisen. Prigozjin ønsket å ta forsvarsminister Sergej Sjojgu og forsvarssjef Valerij Gerasimov til fange, men den russiske sikkerhetstjenesten FSB fikk informasjon om planene et par dager før det skulle finne sted, sier flere kilder til Wall Street Journal.

NRK - 19 aug 21 kl. 19:15

USA anklager Facebook for monopol

Amerikansk påtalemyndighet gjør et nytt forsøk på å trekke Facebook for retten i henhold til antitrustlovgivningen. Det er andre gangen Den føderale handelskommisjonen FTC forsøker å bevise at Facebook misbruker sin maktposisjon til å eliminere konkurranse, skriver NTB. I juni avviste en domstol det første forsøket med den begrunnelse at påtalemyndigheten ikke la fram nok bevis på at Facebook er et monopol.

NRK - 28 aug 22 kl. 13:48

Facebook har nådd foreløpig forlik i personvernsøksmål

Facebook har oppnådd et foreløpig forlik i kjølvannet av Cambridge Analytica-skandalen. Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg skulle møte i retten i september. Dokumenter som er innlevert til en domstol i San Francisco i USA avslører ingen summer eller vilkår for forliket, men Facebooks eierselskap Meta ber om at den pågående rettssaken blir satt på pause i 60 dager mens de endelige detaljene blir utarbeidet.

NRK - 19 dec 22 kl. 13:06

EU ut mot Facebook-reklamer

EU anklager Facebook-eier Meta for å bryte konkurransereglene i nettreklamebransjen. Det kan være konkurransevridende at Metas nettreklameselskap Facebook Marketplace er knyttet til Facebook, mener EU. Ifølge EU gir Facebook konkurrerende nettreklameselskaper urettferdige arbeidsforhold når de vil reklamere på tjenester som Facebook og Instagram.

Klartale - 26 jan 23 kl. 08:37

Trump får komme tilbake på Facebook og Instagram

– Trumps kontoer blir gjenopprettet de neste ukene, sier Nick Clegg til kanalen NBC News. Han jobber for Meta, som eier både Facebook og Instagram. Trump ble kastet ut av både Twitter, Facebook og Instagram.

NRK - 21 aug 23 kl. 20:11

Trudeau med skarp kritikk av Facebook

Canadas statsminister Justin Trudeau beskylder Facebook for å sette profitt høyere enn folk sikkerhet mens skogbranner herjer landet. Meta, som er morselskapet til Facebook og Instagram, kunngjorde i sommer at de ville blokkere nyhetsinnhold fra Canada. Årsaken er en ny lov som krever at gigantselskapet betaler utgiverne for lenker og bruk av deres innhold.

NRK - 15 mar 22 kl. 23:25

11 år siden Syria-opprøret startet

I flere opprørskontrollerte byer i Syria ble 11-årsdagen for starten på opprøret mot Assad-regimet markert tirsdag med flagg og demonstrasjoner. Rundt 5000 mennesker samlet seg i hovedgaten i Idlib, den største byen i den opprørskontrollerte provinsen nordvest i Syria. Opprøret mot Assad startet med fredelige demonstrasjoner 15.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

E18 sperret – brann i elbil

Det brenner i en elbil på E18 i Sandefjord ved avkjøring Tassebekk. Veien i sydgående retning er sperret, skriver Sør-Øst politidistrikt på X. To personer var inne i bilen, men ingen skal ha inhalert røyk.

NRK - 30 minutter siden

YouTube krever merking av KI-innhold

De som publiserer på YouTube fremover, må huke av om innholdet er manipulert eller endret for å tydeliggjøre hva som er skapt ved hjelp av kunstig intelligens. – Seerne får stadig mer behov for åpenhet om hvorvidt det de ser på, er manipulert eller syntetisk, skriver selskapet på sin blogg. Den nye merkingen vil gjelde videoer hvor det kan være tvil om det man ser virkelig er ekte, for eksempel såkalt deepfake, hvor en kjent person sier noe vedkommende aldri har sagt.

NRK - 45 minutter siden

Blinken: Akutt matusikkerhet i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken sier at Gazas befolkning lider under alvorlige nivåer av det han kaller akutt matusikkerhet. Blinken skal denne uken reise til Saudi-Arabia og Egypt for å diskutere våpenhvile og nødhjelp for Gazastripen. Ifølge FN opplever halvparten av befolkningen i Gaza nå matusikkerhet, og om ikke nødhjelp slipper inn vil det om kort tid resultere i hungersnød..

NRK - 1 time siden

Funnet miljøgifter – stenger populær øy i Oslofjorden

Deler av den populære badeøya Gressholmen blir stengt for publikum fordi det kan være helseskadelig å oppholde seg der. Årsaken er forurensning fra en gammel skytebane på øya i Indre Oslofjord, skriver Aftenposten. Oslo kommune ber folk unngå å spise bær, sopp, fisk, skjell og skalldyr fra Gressholmen og Rambergøya.

NRK - 2 timer siden

Kontroll på brannar

Både i Aureosen i Hustadvika og i Breivika i Ålesund har brannvesenet kontroll på to brannar i bustadhus. I Aureosen ryk det litt frå taket framleis, men ettersløkking har starta. Også i Breivika er brannen slått ned.

NRK - 1 time siden

Folk lever lengst i Akershus

FHIs folkehelseprofil viser at folk er sunnest i Akershus. De lever lenger og er friske lenger. De som sliter mest med helsa bor i Østfold og Finnmark.

NRK - 1 time siden

Vil ha fleire lovar på nynorsk

Både Noregs Mållag og Juristmållaget meiner altfor få av norske lover er på nynorsk, skriv Bladet Tysnes. Berre 14 prosent av norske lover er på nynorsk, resten er på bokmål. Dei viser mellom anna til at både arvelova og trussamfunnslova tidlegare var på nynorsk, men når desse lovane vart reviderte i 2019 og 2020, vart begge på bokmål..

NRK - 2 timer siden

VG: 5000 leger usikre på framtida i yrket

Nesten 5000 leger svarer i en spørreundersøkelse at de ikke er sikre på om de er i yrket om to år, skriver VG. Det er nesten halvparten av de som svarte i medlemsundersøkelsen til Legeforeningen Legene beskriver blant annet en arbeidshverdag preget av stress og med liten mulighet til å styre tiden selv..

NRK - 3 timer siden

Eksplosjon i lavblokk i Stockholm fylke

Det har vært en eksplosjon i en lavblokk i Åkerberga i Stockholm fylke. Det er omfattende skader i inngangspartiet. Det er ikke kjent om noen personer er skadet, skriver det svenske poltiet på sine nettsider.

NRK - 3 timer siden

Eksplosjon i rekkehus i Stockholm fylke

Det har vært en eksplosjon i et rekkehus i Åkerberga i Stockholm fylke. Det er omfattende skader i inngangspartiet. Det er ikke kjent om noen personer er skadet, skriver det svenske poltiet på sine nettsider.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com