P4 > Nyheter

Tuesday, 02 June, 19:25

P4 - 28 Nov 19 kl. 19:53

FN ber Europa hjelpe Hellas

Europa må hjelpe Hellas med å løse migrantbarn-krisen.
Det sier FNs høykommissær for flyktninger, etter et todagers besøk i landet.
Hundrevis av migranter ankommer de greske øyene fra Tyrkia hver dag.
Det er anslått at rundt 5.000 migrantbarn lever i fare for å bli utnyttet og utsatt for vold i Hellas.
Les mer på P4


Les mer om:
Hellas, FNs, Tyrkia, Europa

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FN ber, Europa, hjelpe, Hellas
P4 - 01 Mar 20 kl. 11:17

EU sender grensekontroll til Hellas

EU sender nå grensekontrollstyrker for å hjelpe Hellas med å stoppe migrantstrømmen fra Tyrkia. Det melder nyhetsbyrået AFP. Tyrkia åpnet grensen mot Europa fredag, og Tyrkias innenriksminister opplyser at over 76 000 migranter har krysset grensen de siste dagene.

P4 - 04 Mar 20 kl. 15:26

Slik skal EU hjelpe Hellas

EU har nå kommet med en handlingsplan for hvordan de skal hjelpe Hellas med personell, penger og utstyr. Hellas trenger bistand for å takle situasjonen med den nye tilstrømmingen av flyktninger og migranter etter at Tyrkia åpnet grensene. EU bidrar blant annet med fly, helikopter, båter og rundt 100 ekstra grensevakter.

NRK - 28 Feb 20 kl. 15:59

Hellas vil øke grensesikkerheten

Statsministeren i Hellas sier nå de vil øke grensesikkerheten, og at de ikke vil akseptere ulovlig innvandring i landet. Tyrkia sa de ikke ville stanse flyktninger på vei til Europa fredag. Flere hundre forsøker nå å flykte over grensen til Hellas..

NRK - 01 Mar 20 kl. 11:00

Frontex sender styrker til Hellas

EUs grensekontrollbyrå Frontex sier de er i «høy beredskap», og at de setter inn styrker for å støtte Hellas. Flere tusen migranter har de siste dagene forsøkt å krysse grensene til Hellas etter at Tyrkia åpnet grensene til Europa..

NRK - 04 Mar 20 kl. 17:14

Noreg vil hjelpe Hellas

Noreg vil bidra til dokumentkontroll og identifisering av dei som kjem til Hellas, seier justisminister Monica Mæland (H) til NTB. EU held eit ekstraordinært møte som følgje av at Tyrkia opna si side av grensa for flyktningar og migrantar..

NRK - 01 Mar 20 kl. 20:50

Hellas tar ikke imot asylsøknader

Hellas vil ikke ta imot nye asylsøknader på en måned, skriver statsminister Kyriakos Mitsotakis på Twitter. Bakgrunnen er at Tyrkia ikke lenger vil hindre flyktninger og migranter i å ta seg videre inn i Europa, til Hellas og Bulgaria..

Klartale - 05 Mar 20 kl. 15:33

Ber europeiske land ta imot asylsøkere fra Hellas

Flyktning-hjelpen ber landene i Europa ta ansvar for det som skjer i Hellas. – Landene kan ikke fjerne menneskers rett til å søke asyl.

NRK - 28 Feb 20 kl. 14:24

Hellas sperrer flyktninger ute

Hellas sperrer ute hundrevis av migranter ved den tyrkiske grensen. Det melder nyhetsbyrået AFP. Tyrkia sa fredag at de ikke ville stanse flyktninger på vei til Europa.

P4 - 24 Nov 19 kl. 19:48

Hellas vil beskytte migrantbarn

Hellas innfører nye tiltak som skal beskytte migrantbarn som kommer til landet alene. Programmet «Ingen barn alene» er skal beskytte barna mot utnyttelse og kriminalitet. Den greske statsministeren sier 4.

NRK - 29 Feb 20 kl. 10:00

Skyter tåregass mot migranter

Politiet i Hellas avfyrer tåregass mot migranter som forsøker å ta seg over til landet via Tyrkia. Flere hundre flyktninger har de siste dagene ankommet byene nær grensen til Hellas og Bulgaria etter at Tyrkia åpnet grensene til Europa..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Vil ikke sende inn nasjonalgarden

Guvernøren i delstaten Virginia vil ikke sende nasjonalgarden til hovedstaden Washington D.C. Ralph Northam avviser forespørselen fra justisministeren om å sende inn mellom 3.

P4 - 15 minutter siden

- Må se effekt av tiltakene

- Vi er nødt til å se en effekt av hver krone vi bruker. Det sier Erna Solberg, som avviser kritikken om at den siste krisepakken fra regjeringen - på 27 milliarder kroner- inneholder for lite penger. Opposisjonen mener pakken er urettferdig, for lite grønn og at en rekke områder får altfor lite penger.

P4 - 15 minutter siden

Lofoten: - Joda, vi har plass

Reiselivsnæringen i Lofoten avviser rykter om at overnattingskapasiteten i sommer er sprengt. Mange planlegger nå norgesferie, og Lofoten er blant de heteste feriemålene. Men ifølge Destinasjon Lofoten har det ikke rent inn med bestillinger.

P4 - 1 time siden

Nok en dårlig Venstre-måling

Venstre ender opp med krisetall i en ny meningsmåling. I junimålingen gjort for NRK går partiet tilbake 0,7 til 2,4 prosent oppslutning. Om det var resultatet ved et stortingsvalg ville de kun fått én representant.

P4 - 1 time siden

Over 100 politiangrep på journalister

Det er registrert mer 101 tilfeller av at politiet har brukt tåregass, gummikuler og pepperspray mot journalister som dekker opptøyene i USA den siste uken. Det viser en kartlegging gjort ved universitetet Harvard. Flest tilfeller er det i Minneapolis, der opptøyene begynte, men det har også skjedd i New York, Washington D.

P4 - 1 time siden

Mange skoler har ikke fått dekket kostnader

Mange norske skoler har ikke fått dekket ekstrakostnadene koronakrisen har ført til. 600 av 972 skoleledere sier i en undersøkelse Respons analyse har gjort for Utdanningsforbundet at de ikke har fått dekket de ekstra utgiftene. Det utgjør 62 prosent av skolene.

P4 - 1 time siden

Grønne tall på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs steg mye i dag. Den endte opp 2,8 prosent. Det var særlig oljeaksjene som trakk børsen opp i dag.

P4 - 1 time siden

Oslo: Fraråder bading

Er du i Oslo, og har tenkt deg ut for et bad i kveld, må du følge med nå. For Oslo kommune fraråder inntil vider bading i Hvervenbukta - helt sør i hovedstaden - på grunn av problemer med toalettanlegget. Det gjør nemlig at mye kloakk har rent nedover stranden..

P4 - 1 time siden

Solberg tar selvkritikk for USA-kommentar

Statsminister Erna Solberg tar selvkritikk for en kommentar hun ga om USA til VG tidligere i dag. Der sa hun blant annet at det er en lang historie i USA for at politiet slår hardere ned på minoritetsbefolkningen rett og slett fordi de også har vært involvert i mer kriminalitet. I en melding på Twitter skriver hun at formuleringen var dårlig, og at hun vet at afroamerikanere straffeforfølges mer systematisk enn andre, og at det er rasistiske holdninger..

P4 - 1 time siden

Portforbudet i New York forlenges

Portforbudet i New York forlenges, og varer ut uken. Det ble innført i går, på grunn av voldelige opptøyer i forbindelse med demonstrasjonene etter dødsfallet til George Floyd..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt