NRK > Nyheter

Onsdag, 25 November, 18:16

NRK - 20 mai 20 kl. 07:54

FHI vil analysere dødsårsaker

Folkehelseinstituttet (FHI) planlegger analyser av hva folk har dødd av under koronaviruspandemien. Blant det FHI ønsker å få svar på, er om færre har dødd av andre smittsomme sykdommer eller av andre årsaker i perioden, opplyser FHI til BT..
Les mer på NRK


Les mer om:
FHI, BT

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FHI, vil, analysere, dødsårsaker
P4 - 20 mai 20 kl. 07:48

Skal analysere dødsårsaker til koronaviruset

Folkehelseinstituttet skal analysere dødsårsaker i Norge under koronautbruddet. Blant annet ønsker de å finne ut om færre har dødd av andre smittsomme sykdommer eller av andre årsaker under virusutbruddet, skriver Bergens Tidende. Siden utbruddet er det registrert 234 dødsfall knyttet til viruset, mens i samme periode har 7000 til 8000 nordmenn dødd totalt sett..

P4 - 05 juli 20 kl. 09:04

Tre årsaker til Sveriges koronatragedie

Svenske myndigheter skisserer nå tre mulige årsaker til at Sverige er blitt annerledeslandet under koronapandemien. Flere kritikerer mener forklaringen på at 5420 svensker er døde skyldes den svenske koronastrategien. Dette avviser myndighetene, som mener det er flere årsaker til at landet har så høye dødstall skriver Aftenposten.

NRK - 09 okt. 20 kl. 14:16

FHI: Høy risiko for lokale utbrudd

FHI mener risikoen er høy for lokale utbrudd i Norge, og at hele landet må forberede seg på mange flere lokale utbrudd. Det skriver FHI i sin siste risikovurdering. FHI anbefaler at dagens tiltak videreføres for å unngå massesmittehendelser..

P4 - 23 mars 20 kl. 20:49

Dobler testkapasiteten

Oslo universitetssykehus skal nå doble kapasiteten for koronatester. Sykehuset skal nå ta i bruk en ny maskin i morgen som kan analysere prøvene, skriver NRK. Sykehuset har en slik maskin fra før, og de to maskinene kan analysere opp mot 2.

P4 - 12 feb. 20 kl. 21:24

- Mer presis tarmkreftdiagnose via data

En ny, norsk studie viser at datamaskiner, ved hjelp av kunstig intelligens, kun bruker tre minutter på å analysere svulstene hos tarmkreftpasienter. Og de øker treffsikkerheten med 62 prosent, ifølge studien ved Institutt for kreftgenetikk og informatikk i Oslo. Patologer bruker i dag mikroskop for å analysere dette.

NRK - 26 mars 20 kl. 19:13

Skal analysere koronatiltakene

Regjeringen har etablert et ekspertutvalg som skal analysere koronatiltakene som er innført i Norge – og finne ut om de er samfunnsøkonomisk fornuftige. Utvalget skal ledes av UiO-professor Svein Holden, skriver TV2..

Aftenposten - 29 mars 20 kl. 23:07

Dette laboratoriet får inn langt færre prøver å analysere enn til vanlig

Norges største private laboratorium fortviler over at de ikke får analysere nok koronaprøver. Nå frykter de permitteringer..

NRK - 13 april 20 kl. 16:02

Haukeland tidoblar testkapasiteten

Haukeland universitetssjukehus i Bergen bygger eit eige laboratorium som skal analysere koronaprøver. Målet er at testkapasiteten skal auke, så dei kan analysere 6000 prøver i døgnet, seier avdelingssjef Elling Ulvestad til Bergensavisen..

P4 - 13 april 20 kl. 16:25

Haukeland tidobler testkapasiteten

Haukeland universitetsykehus i Bergen tidobler nå kapasiteten til å teste koronaprøver. Sykehuset bygger et eget laboratorium som utelukkende skal analysere koronaprøver. Avdelingssjef Elling Ulvestad sier til Bergensavisen at de med det nye laboratoriet skal kunne analysere 6000 prøver daglig.

P4 - 09 juni 20 kl. 19:20

Kan analysere 15 000 prøver i døgnet

Oslo Universitetssykehus har økt testkapasiteten kraftig og kan ved en eventuell ny smittebølge analysere 15 000 prøver i døgnet. På det meste har de analysert 1200 prøver hvert døgn, melder VG. Sykehuset har to maskiner som analyserer testene, noe de sier er veldig viktig, i tilfelle den ene skal bli ødelagt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Diego Maradona er død

Diego Maradona (60) er død. Det melder Argentinas største avis, El Clarin..

NRK - 1 time siden

Biden får tilgang til etteretning

Påtroppende president Joe Biden vil mandag motta den første muntlige gjennomgangen av viktig etterretning. Det er den samme rapporten den sittende presidenten mottar. President Trump har inntil nylig hindret Biden tilgang til denne informasjonen..

NRK - 1 time siden

50 personer smittet ved Osloskole

Over 50 personer har fått påvist koronasmitte på Apalløkka skole i Oslo. Det opplyser skolen selv på sine hjemmesider. Det skal være både lærere og elever blant de smittede.

NRK - 1 time siden

Ingen krise for fiskerinæringa

Fiskerinæringa er ikke særlig påvirka av koronasituasjonen. Det sier administrerende direktør Audun Maråk i Fiskebåt - interesseorganisasjonen for fiskeflåta. Årsaken er blant annet at regelverket er blitt tilpasset fiskerinæringa under pandemien..

NRK - 1 time siden

Regjeringssoldater fra Tsjad drept

Fire regjeringssoldater fra Tsjad ble drept da en mine lagt ut av jihadister sprengte båten de var om bord i på Tsjadsjøen. En kilde i forsvaret i Tsjad sier det var terrorgruppa Boko Haram som hadde utplassert den improviserte minen..

NRK - 1 time siden

LO krever krisetiltak for studenter

LO etterlyser økonomisk støtte til permitterte og arbeidsløse studenter som har mista deltidsjobben og store delar av inntekta under koronakrisa. LO frykter at mange studenter ikke vil få råd til å fullføre utdanningen, skriver FriFagbevegelse..

NRK - 1 time siden

Drapstiltalt var psykotisk

Mannen som jaget flere personer med kniv før han stakk ned en tilfeldig mann på Grünerløkka i Oslo i fjor sommer, var psykotisk, mener påtalemyndigheten. Tiltalte er tidligere straffedømt. Han er fra Tsjetsjenia og har russisk statsborgerskap..

NRK - 1 time siden

Merkel varsler stans i koronapenger

Den tyske forbundskansleren Angela Merkel sier til den tyske avisen Bild at tyske myndigheter ikke kan opprettholde den koronarelaterte pengestøttengjennom vinteren..

NRK - 2 timer siden

19 smittet på sykehjem i Rogaland

Tolv beboere og sju ansatte ved et sykehjem i Vindafjord kommune i Rogaland er smittet av covid-19. To eldre kvinner er døde. En kvinne i 90-årene døde lørdag på sykehjemmet Vindafjordtunet.

NRK - 2 timer siden

37 døde i bussulykke i Brasil

Minst 37 personer har omkommet i en kollisjon mellom en buss og en lastebil sydøst i Brasil, melder lokalt politi til nyhetsbyrået AFP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt