NRK > Nyheter

Torsdag, 06 Mai, 12:18

NRK - 20 mai 20 kl. 07:54

FHI vil analysere dødsårsaker

Folkehelseinstituttet (FHI) planlegger analyser av hva folk har dødd av under koronaviruspandemien. Blant det FHI ønsker å få svar på, er om færre har dødd av andre smittsomme sykdommer eller av andre årsaker i perioden, opplyser FHI til BT..
Les mer på NRK


Les mer om:
FHI, BT

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FHI, vil, analysere, dødsårsaker
P4 - 20 mai 20 kl. 07:48

Skal analysere dødsårsaker til koronaviruset

Folkehelseinstituttet skal analysere dødsårsaker i Norge under koronautbruddet. Blant annet ønsker de å finne ut om færre har dødd av andre smittsomme sykdommer eller av andre årsaker under virusutbruddet, skriver Bergens Tidende. Siden utbruddet er det registrert 234 dødsfall knyttet til viruset, mens i samme periode har 7000 til 8000 nordmenn dødd totalt sett..

NRK - 14 jan. 21 kl. 18:52

FHI tar ut ekstra vaksiner

FHI snur og tar nå ut 40.000 ekstra vaksinedoser fra lager, bekrefter FHI til NRK. Dosene var egentlig ment som en sikkerhet for at de som allerede har fått første dose også skal få dose nummer to.

NRK - 14 april 21 kl. 16:14

FHI: Uenig i deler av rapport

FHI-direktør Camilla Stoltenberg mener koronakommisjonens rapport gir en god vurdering av pandemien, men er uenig i noe av kritikken Hun er ikke enig i at FHI var skeptisk inngripende tiltak i en større pakke 12. mars 2020, og peker på at FHI tok initiativ til en større pakke 10. mars.

P4 - 05 juli 20 kl. 09:04

Tre årsaker til Sveriges koronatragedie

Svenske myndigheter skisserer nå tre mulige årsaker til at Sverige er blitt annerledeslandet under koronapandemien. Flere kritikerer mener forklaringen på at 5420 svensker er døde skyldes den svenske koronastrategien. Dette avviser myndighetene, som mener det er flere årsaker til at landet har så høye dødstall skriver Aftenposten.

NRK - 24 jan. 21 kl. 09:06

NTNU kan analysere kororantester

NTNU kan analysere flere titalls positive koronatester daglig for å se om det er det muterte viruset, men har ikke blitt sport av FHI melder VG. Universitetet har både nødvendig utstyr og kompetanse til å gjøre jobben..

NRK - 24 jan. 21 kl. 09:06

NTNU kan analysere koronatester

NTNU kan analysere flere titalls positive koronatester daglig for å se om det er det muterte viruset, men har ikke blitt spurt av FHI melder VG. Universitetet har både nødvendig utstyr og kompetanse til å gjøre jobben..

NRK - 09 okt. 20 kl. 14:16

FHI: Høy risiko for lokale utbrudd

FHI mener risikoen er høy for lokale utbrudd i Norge, og at hele landet må forberede seg på mange flere lokale utbrudd. Det skriver FHI i sin siste risikovurdering. FHI anbefaler at dagens tiltak videreføres for å unngå massesmittehendelser..

NRK - 19 april 21 kl. 22:30

FHI advarer mot falske eposter

Folkehelseinstituttet (FHI) går ut med en advarsel etter å ha blitt varslet om at det er sendt ut falske eposter som kan se ut som en FHI-undersøkelse. Assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI sier i en pressemelding at instituttet ikke har sendt ut en slik undersøkelse, og hun anbefaler mottakere om ikke å klikke på lenkene i eposten..

NRK - 18 mars 21 kl. 16:34

Tredje vanligste dødsårsak

Covid-19 var den tredje vanligste dødsårsaken i Sverige i andre halvår av 2020, melder TT. Da døde 3503 personer av sykdommen. Den vanligste dødsårsaken var hjerte- og karsykdommer med 12.

VG - 24 jan. 21 kl. 08:46

NTNU kan analysere flere titalls coronaprøver daglig: Har ikke blitt kontaktet av FHI

NTNU har utstyret og kompetansen som skal til for å utføre analysene som kan påvise den britiske virusmutasjonen, men har ikke blitt spurt om å bistå Folkehelseinstituttet (FHI)..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

29 smittede i Østfold

Det er registrert 29 nye koronatilfeller i Østfold siste døgn. I Fredrikstad har det vært et kraftig hopp med 22 smittede nye smittede, til sammenligning med gårsdagens tall på 12. Indre Østfold har tre nye tilfeller, Sarpsborg har to, Moss og Halden har ett..

NRK - 3 minutter siden

Sender to franske båter til Jersey

To franske patruljebåter er sendt til farvannet nær den selvstyrte britiske øya Jersey. Torsdag morgen protesterte 50 franske fiskebåter mot nye regler om fiskerettigheter etter brexit. Storbritannia har sendt marinefartøy for å overvåke situasjonen..

NRK - 15 minutter siden

46 nye smitta i Bergen

46 personar har fått påvist korona i Bergen det siste døgeret. 39 av tilfella er nærkontaktar, tre har ukjend smitteveg og tre har usikker smitteveg. 2136 personar testa seg for viruset i går.

NRK - 15 minutter siden

Etterforskar dødsfall som drap

Ei eldre kvinne blei torsdag funnen død i ein bustad i Lyngdal i Agder. Ein person som var på staden er arrestert, og politiet etterforskar saka som drap opplyser politiet i ei pressemelding..

NRK - 30 minutter siden

Mistenkelig dødsfall i Lyngdal

Bevæpnet politiet rykket ut til en adresse i Lyngdal for å undersøke et dødsfall. Det er snakk om et mistenkelig dødsfall, sier politiets innsatsleder til Lyngdals avis. Det er foreløpig for tidlig å si om det kan ligge noe kriminelt bak dødsfallet..

NRK - 30 minutter siden

54 millioner til psykisk helse

Helse sør-øst gir en tilleggsbevilgning på 53,8 millioner kroner til psykisk helsevern for barn og unge. Under pandemien har barn og unge fått flere og mer alvorlige psykiske lidelser som følge av smitteverntiltak..

NRK - 1 time siden

Flere smittet i Skien

Oppdaterte tall viser at smittetallene i Skien er høyere enn det som var registrert i morges. Totalt 38 personer i Skien har fått påvist koronaviruset. To personer er tilknytta rusmiljøet.

NRK - 45 minutter siden

Hver tredje søknad avslått

Kulturminister Abid Raja deler ut nye stimuleringspenger til kulturlivet. De som fikk avslag i forrige runde ble bedt om å søke på nytt. Men også denne gangen fikk hver tredje søker avslag..

NRK - 1 time siden

Følsvik blir ny LO-leiar

Peggy Hessen Følsvik er torsdag valt som ny leiar for LO. Følsvik har vore fungerande leiar i LO etter at Hans-Christian Gabrielsen døde brått natt til tysdag 9. mars..

NRK - 1 time siden

Brann i Sunnfjord

Det er meldt om gras- og lyngbrann i Vevring i Sunnfjord. Brannvesen er på staden. Det brenn i eit skogsfelt med fare for spreiing vidare i terrenget.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt