VG > Økonomi

Saturday, 06 June, 06:47

VG - 03 Apr 20 kl. 17:39

FHI om mulig munnbind-anbefaling: Må tilpasses norske forhold

Et WHO-panel skal vurdere å anbefale hele verden å bruke munnbind. FHI mener det ikke vil ha samme effekt i Norge..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
WHO, FHI, Norge

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FHIom , mulig, munnbind-anbefaling, , tilpasses, norske, forhold
NRK - 05 Apr 20 kl. 16:34

FHI retter: likevel ikke munnbind

Folkehelseinstiuttet retter meldingen om en ny anbefaling om munnbind. De ber ikke alle med mistenkt eller bekreftet covid-19 om å bruke munnbind generelt, bare under transport til og fra helsetjenesten. Det går fram av FHIs anbefalinger om hygiene..

P4 - 11 timer siden

Ber folk bruke munnbind

Verdens helseorganisasjon oppfordrer til bruk av munnbind der det er mye spredning av koronaviruset, og det ikke er mulig med sosial avstand. WHO har fra før bare anbefalt munnbind for helsepersonell, koronasmittede og de som er tett på smittede. Det er for eksempel på offentlig transport og i butikker at WHO mener munnbind er nødvendig.

NRK - 12 timer siden

WHO vil ha mer bruk av munnbind

Verdens helseorganisasjon (WHO) oppfordrer til bruk av munnbind på steder der det er omfattende smittespredning og hvor det ikke er mulig med sosial avstand. WHO nevner offentlig transport og butikker som steder der folk bør bruke munnbind..

P4 - 05 Apr 20 kl. 16:38

Smittede bør bruke munnbind

Folkehelseinstituttet har oppdatert sine munnbind-anbefalinger i dag. Nå ber de alle med mistenkt eller bekreftet koronasmitte om å bruke munnbind. Tidligere var anbefalingen at munnbind skulle brukes i møte med primærhelsetjeneste og såkalt prehospital tjeneste.

NRK - 23 Apr 20 kl. 03:03

Janus syr 10.000 munnbind per dag

Ullfabrikken Janus ved Bergen lager nå nærmere 10.000 munnbind i ull daglig, skriver Bergensavisen. Fabrikken kjører doble skift og har bestillinger på 120.

P4 - 16 Apr 20 kl. 10:48

Anbefaler å bruke munnbind

Det europeiske smittevernbyrået ber alle medlemsland råde folk til å bruke munnbind. Til nå har Norge ikke anbefalt å bruke munnbind. Men assisterende heseldirektør Espen Nakstad sier til NRK at munnbind kan ha noe for seg i tettbygde områder med mye smitte.

Klartale - 16 Apr 20 kl. 17:57

Munnbind eller ikke munnbind?

Bør vi bruke munnbind mot korona-smitte? Når kan det i så fall hjelpe? Vi spurte en ekspert på smittevern..

P4 - I førrgår: 11:46

Norwegian venter med munnbind

Norwegian venter fortsatt med å innføre påbud om munnbind om bord sine fly. Det til tross for internasjonale anbefalinger, og at deres konkrurrent, SAS, pålegger sine passasjerer dette. Norwegian sier de avventer en oppdatering anbefaling fra norske myndigheter.

NRK - 17 Feb 20 kl. 08:36

FHI: – Munnbind gir falsk trygghet

Det nye koronaviruset har medført etterspørsel etter munnbind i norske apoteker. Men munnbind gir falsk trygghet og lite beskyttelse mot smitte, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Mange bruker også ofte bruker munnbind på feil måte, FHI..

P4 - 26 Feb 20 kl. 16:25

Tømmes for munnbind

Frykten for koronasmitte har ført til at kunder har tømt norske apotek for munnbind. Tre av de største kjedene NRK har vært i kontakt med, melder at lagrene er tømt. Og leverandøren sliter med å skaffe nok munnbind til å møte den store etterspørselen..

Fler nyheter fra VG

VG - 4 timer siden

New York-demonstranter til VG: – Vi stoler ikke på politiet

NEW YORK (VG): Tusenvis har samlet seg i New Yorks gater med krav om å ta pengene fra byens politi. – Jeg har mistet all tiltro til dem, sier en av demonstrantene til VG..

VG - 9 timer siden

Tinashe Williamson rørt til tårer: – Så stolt av å være norsk

Tre dager etter at hun viste frem rasistisk melding på Instagram, tok Tinashe Williamson (35) med sin ti år gamle datter på demonstrasjon i Oslo..

VG - 10 timer siden

Mystisk, forvirrende og skremmende

Fem sider, motstridende språkføring, truende og detaljert. Trusselbrevet i Hagen-saken er en sann gåte..

VG - 10 timer siden

Prinsesse Märtha om rasisme: – Nok er nok!

«Jeg vil ikke tie lenger», skrev prinsesse Märtha Louise (48) i sitt sterke rasismeoppgjør. Nå demonstrerer hun på sin måte..

VG - 13 timer siden

TV 2 om Telia: – Dette går faktisk ikke an

Telia hevdet å ha kontaktet TV 2 med et tilbud, men kanalen sier de ikke fikk tilbud før etter at Telia hadde varslet media. – Kjempebrøler, mener TV 2..

VG - 12 timer siden

Et snev av hykleri

Etablissementets svart-hvite fremstilling av spillpolitikken er ekstremt forenklet. Hvorfor snakkes det så lite om skyggesiden ved statsstøttet gambling?.

VG - 13 timer siden

Telia sier de har sendt tilbud til TV 2, men TV 2 nekter å ha mottatt

Telia hevder i en pressemelding fredag ettermiddag å ha kontaktet TV 2 med et tilbud, men TV 2 sier de ikke har fått noe..

VG - 15 timer siden

Over 1000 mennesker samlet utenfor USAs ambassade

Allerede før demonstrasjonene i Oslo egentlig skal begynne, har flere samlet seg utenfor Stortinget, USAs ambassade og på Youngstorget..

VG - 14 timer siden

Idretten «oppfordrer sterkt» til å holde idrettsanlegg åpne i ferien

Norsk idrett oppfordrer i en resolusjon til at idrettsanleggene må være åpne i ferien, fordi så mange barn skal være hjemme denne sommeren..

VG - 15 timer siden

Ida Fladen har trukket seg fra «Farmen kjendis»

Idsa Fladen (34) ble syk og måtte trekke seg fra gården..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt