NRK > Nyheter

Fredag, 25 Juni, 09:32

NRK - 09 okt. 20 kl. 14:16

FHI: Høy risiko for lokale utbrudd

FHI mener risikoen er høy for lokale utbrudd i Norge, og at hele landet må forberede seg på mange flere lokale utbrudd. Det skriver FHI i sin siste risikovurdering. FHI anbefaler at dagens tiltak videreføres for å unngå massesmittehendelser..
Les mer på NRK


Les mer om:
FHI, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FHI, Høy, risiko, for, lokale, utbrudd
NRK - 14 jan. 21 kl. 18:52

FHI tar ut ekstra vaksiner

FHI snur og tar nå ut 40.000 ekstra vaksinedoser fra lager, bekrefter FHI til NRK. Dosene var egentlig ment som en sikkerhet for at de som allerede har fått første dose også skal få dose nummer to.

NRK - 14 april 21 kl. 16:14

FHI: Uenig i deler av rapport

FHI-direktør Camilla Stoltenberg mener koronakommisjonens rapport gir en god vurdering av pandemien, men er uenig i noe av kritikken Hun er ikke enig i at FHI var skeptisk inngripende tiltak i en større pakke 12. mars 2020, og peker på at FHI tok initiativ til en større pakke 10. mars.

NRK - 19 april 21 kl. 22:30

FHI advarer mot falske eposter

Folkehelseinstituttet (FHI) går ut med en advarsel etter å ha blitt varslet om at det er sendt ut falske eposter som kan se ut som en FHI-undersøkelse. Assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI sier i en pressemelding at instituttet ikke har sendt ut en slik undersøkelse, og hun anbefaler mottakere om ikke å klikke på lenkene i eposten..

NRK - 06 juni 21 kl. 17:52

FHI: Pandemien er ikke over

Pandemien er ennå ikke over i Norge selv om stadig færre legges inn på sykehus, stadig flere blir vaksinerte, og smittetallene nasjonalt går nedover. Det skriver FHI i en pressemelding søndag. Dette er et svar på at overlege i FHI Preben Aavitsland skrev på Twitter at pandemien så å si var over.

NRK - 11 juni 21 kl. 14:52

FHI vil bremse Oslo-gjenåpning

Neste uke innfører Oslo trinn tre av gjenåpningsplanen. Men FHI fraråder å innfører alle punktene i trinnet på én gang, skriver Aftenposten. Det kommer frem i en anbefaling som FHI sendte byrådet mandag denne uken, og er årsaken til at gjenåpningen av Oslo ble utsatt en uke, ifølge avisen.

NRK - 15 juni 21 kl. 12:48

FHI: 4 ukers vaksineforsinkelse

FHI publiserte tirsdag et nytt scenario for når ulike aldersgrupper kan forvente å få første og andre vaksinedose. Det nye anslaget for når alle voksne skal ha fått tilbud om første dose er uke 31-32, altså i begynnelsen av august. I det forrige scenarioet fra mai, anslo FHI at dette skulle skje innen uke 29.

NRK - 02 jan. 21 kl. 23:40

11 nye tilfeller av mutert virus

FHI har avdekket elleve nye tilfeller av den engelske virusvarianten i Norge. De smittede kom fra Storbritannia i desember, eller er kontakter av disse. De elleve nye tilfellene er påvist i Rogaland (4), Viken (3) og Oslo (4).

NRK - 26 mars 21 kl. 14:58

Nakstad om AstraZeneca-granskning

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier det er rett av FHI og Legemiddelverket å bruke god tid på granskningen av AstraZeneca-vaksinen. Vaksinestansen ble forlenget fredag. FHI og Legemiddelverket mener det er behov for mer tid for å granske hvordan vaksinen henger sammen med de alvorlige sykdomsforløpene som er avdekket i Norge og andre land.

NRK - 12 mai 21 kl. 14:09

FHI: Ny status på indisk variant

På bakgrunn av WHOs seneste vurdering av indiske virusvarianter som bekymringsvarianter, har FHI endret sin vurdering og endrer status på indiske virusvarianter fra interessevarianter (VOI-Variant of Interest) til bekymringsvarianter (VOC-Variant of Concern). Endringen bidrar til at man både nasjonalt og internasjonal vil få bedre overvåking av disse variantene slik at det igjen kan gjøres videre vurderinger av risiko. Endringen vil ikke påvirke hvordan pandemien eller utbrudd lokalt skal håndteres pr.

P4 - 09 okt. 20 kl. 14:17

FHI: - Høy risiko for lokale utbrudd

Det er høy risiko for lokale smitteutbrudd i Norge. Det skriver Folkehelseinsituttet i en ny rapport. - Vi må regne med mange flere lokale utbrudd utover høsten, og hele samfunnet må forberede seg på å bekjempe lokale utbrudd utover høsten, står det i rapporten.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Russlands vaksineplan forsinket

Planen var at 30 millioner russere skulle vært vaksinert innen midten av juni, men det går langt langsommere, og nå øker smitten for hver dag som går. Minst 20,7 millioner mennesker har fått første vaksinedose, 14 prosent av befolkningen..

NRK - 15 minutter siden

De fleste får luktesans tilbake

Personer som har mistet luktesansen etter å ha blitt koronasmittet, får den i de fleste tilfeller tilbake i løpet av noen måneder, viser en franske studie. I 49 av 51 testpersoner har luktesansen kommet tilbake etter åtte måneder, mens de to siste fremdeles har problemer med luktesansen ett år etter de ble koronasmittet, viser studien ledet av Marion Renaud. ved universitetssykehuset i Strasbourg..

NRK - 15 minutter siden

Foreslår skjerping av skatteamnesti

I et forslag til regjeringen går Skatteetaten inn for å stramme inn dagens regler for skatteamnesti for dem som har skjult formue eller inntekt i utlandet. Etter dagens regler unngår man tilleggsskatt og en eventuell straffesak dersom man selv i ettertid melder om skjult formue eller inntekt, såkalt frivillig retting..

NRK - 15 minutter siden

Plastposeforbruket redusert

Siden 2016 har plastposeforbruket til nordmenn gått ned med 22 prosent, noe som svarer til en million poser. Fortsatt altfor mange, sier Handelens Miljøfond til P4..

NRK - 45 minutter siden

32 nye smittetilfeller i Stavanger

32 personer er smittet av koronaviruset i Stavanger det siste døgn. Det er en økning på to tilfeller fra døgnet før. Åtte av disse har enten ukjent eller usikker smittevei.

NRK - 30 minutter siden

Anbefaler tre uker mellom doser

For å dempe spredningen av deltavarianten av koronaviruset anbefaler EUs smittevernkontor (ECDC) at det kun går tre uker mellom første og andre vaksinedose. ECDC anslår at deltavarianten er 40 til 60 prosent mer smittsom enn alfavarianten..

NRK - 30 minutter siden

Vulkanutbrudd i Indonesia

Vulkanen Merapi på Java i Indonesia har igjen hatt utbrutt. Fredag sendte den lavastrømmer ned fjellsiden og aske 1 000 meter opp i lufta. Minst seks ganger har vulkanen sendt ut aske og lava siden utbruddene startet fredag morgen lokal tid, opplyser lokale myndigheter..

NRK - 30 minutter siden

Vil kombinere Pfizer og Moderna

I situasjoner der det er praktisk vanskelig å tilby begge doser med samme vaksine, anbefaler FHI å kombinere Moderna- og Pfizer-vaksinene. De to vaksinene baserer seg på samme type teknologi da de er såkalte mRNA-vaksiner. De er svært like i hvordan de er bygget opp og fungerer, skriver FHI..

NRK - 45 minutter siden

Tiltalt for voldtekt av stedatter

En mann i 50-årene er tiltalt for å ha voldtatt stedatteren sin ved flere anledninger fra hun var seks til 13 år gammel. Voldtektene skal ha funnet sted mellom 2013 og 2020..

NRK - 1 time siden

Få vaksinerte dør av korona

Av de over 18 000 menneskene som døde av koronaviruset i USA i mai, var kun 150 fullvaksinert. Det tilsvarer 0,8 prosent. Det viser data fra USAs smittevernbyrå Centers for Disease Control and Prevention (CDC) som nyhetsbyrået AP har analysert..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt