NRK > Nyheter

Fredag, 27 November, 21:34

NRK - 09 okt. 20 kl. 14:16

FHI: Høy risiko for lokale utbrudd

FHI mener risikoen er høy for lokale utbrudd i Norge, og at hele landet må forberede seg på mange flere lokale utbrudd. Det skriver FHI i sin siste risikovurdering. FHI anbefaler at dagens tiltak videreføres for å unngå massesmittehendelser..
Les mer på NRK


Les mer om:
FHI, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FHI, Høy, risiko, for, lokale, utbrudd
P4 - 09 okt. 20 kl. 14:17

FHI: - Høy risiko for lokale utbrudd

Det er høy risiko for lokale smitteutbrudd i Norge. Det skriver Folkehelseinsituttet i en ny rapport. - Vi må regne med mange flere lokale utbrudd utover høsten, og hele samfunnet må forberede seg på å bekjempe lokale utbrudd utover høsten, står det i rapporten.

NRK - 14 nov. 20 kl. 10:10

FHI:-Hjem til jul viktig for mange

FHI ber folk som reiser fra områder med mye smitte i Norge, om å være forsiktige de første ti dagene etter ankomst til områder med lite smitte. FHI skriver på nett i dag at de viktigste reisene som å reise hjem til jul kan være nødvendig for mange..

NRK - 14 nov. 20 kl. 10:10

FHI: -Hjem til jul viktig for mange

FHI ber folk som reiser fra områder med mye smitte i Norge, om å være forsiktige de første ti dagene etter ankomst til områder med lite smitte. FHI skriver på nett i dag at de viktigste reisene som å reise hjem til jul kan være nødvendig for mange..

NRK - 19 nov. 20 kl. 13:25

FHI tilrår framleis munnbind

Folkehelseinstituttet tilrår framleis bruk av munnbind der det ikkje er mogleg å halde avstand. Det er klårt etter at FHI har oppdatert kunnskapsgrunnlaget sitt. FHI peiker på at fordelane med munnbindbruk er større enn ulempene..

VG - 23 nov. 20 kl. 13:57

FHI slår alarm om utviklingen i sykehjemssmitte

En økning i antall smitteutbrudd på sykehjem i Norge den siste uken bekymrer FHI. – Vi er bekymret for at dette kan gi flere smittede med alvorlig forløp fremover, sier medievakten i FHI..

P4 - 10 okt. 20 kl. 20:57

- Røyking bør på risikolisten

- Røyking bør inn på Folkehelseinstituttets liste over risikofaktorer for å utvikle alvorlig koronasykdom. Det sier professor Erik Solligård ved NTNU til Dagbladet, og han får støtte av Kreftforeningen. Bakgrunnen er at forskere ved NTNU har gjort funn som viser at fedme og røyking gir økt risiko for alvorlig sykdom.

VG - 06 okt. 20 kl. 09:48

FHI har frist til 1. desember – må være klar for en coronavaksine

Noen av coronavaksinene må kanskje lagres i 70 minusgrader og krever spesielle sprøyter. FHI har mye å forberede før Norge kan vaksineres..

P4 - 06 okt. 20 kl. 10:29

FHI har fått vaksinefrist

Folkehelseinstituttet har fått frist til 1. desember med å være klar for en koronavaksine. Instituttet må nemlig gjøre flere forberedelser før nordmenn kan vaksineres.

NRK - 06 okt. 20 kl. 10:47

FHI får frist for vaksineberedskap

Helse- og omsorgsdepartementet har gitt Folkehelseinstituttet (FHI) frist til 1. desember for å organisere vaksinasjon og få på plass riktig utstyr, skriver VG..

NRK - 07 okt. 20 kl. 14:00

FHI: R-tallet er 1

Reproduksjonstallet i Norge, som måler hvor mange én koronasmittet smitter videre, estimeres etter september å være 1,0 (95 % CI 0,4–1,6), viser nye resultater, ifølge FHI. Det betyr at smittesituasjonen er svakt økende. Forrige estimat var på 1,26..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

– Amazon truga av Thunberg-rørsla

Amazon har peika ut klimarørsla og Greta Thunberg som ein trugsel mot verksemda si, melder Aftonbladet og Vice. Vice skal ha fått tilgang til ein lekt rapport om «Fridays for future» som privatetterforskarar lagde på oppdrag for netthandelgiganten..

NRK - 30 minutter siden

Vil at lærarar skal få velje sjølve

Skulane sitt landsforbund meiner det er på tide at lærarane sjølve får bestemme om dei vil bruke munnbind på skulen eller ikkje. Forbundsleiaren seier stadig fleire ynsker å bruke munnbind for å kjenne seg trygge, og oppfordrar til å opne for dette..

NRK - 1 time siden

Opnar for fleire avrettingsmåtar

Justisdepartementet i USA har stille opna for at fleire dødsdømte kan bli avretta ved skyting eller bruk av gass, melder nyheitsbyrået AP. Endringa blei kunngjort fredag, og omfattar dei som tidlegare berre kunne bli avretta med giftsprøyte..

NRK - 1 time siden

Til sykehus etter arbeidsulykke

En montør fra Linea fikk strøm i kroppen i en arbeidsulykke på Storgnes i Brønnøy, skriver Brønnøysunds Avis. Personen ble sendt med helikopter til sykehus, men ifølge avisen var vedkommende ved bevissthet..

NRK - 1 time siden

Mulig smitte fra mink i Sverige

14 koronasmittede personer i Sverige undersøkes om de kan være smittet av mink, melder Expressen. Det er smitte på 13 av landets rundt 40 minkfarmer. I Norge er det ikke bekreftet smitte på mink eller mennesker i minkbransjen, opplyser Mattilsynet..

NRK - 1 time siden

90.000 koronapasientar på sjukehusa

Talet på covid-19 pasientar som får behandling på sjukehus i USA har fredag nådd 90.000. Den siste månaden har talet på innlagde i landet dobla seg.

NRK - 1 time siden

Koronasjuke blei immune i 6 månader

Ei forskargruppe ved The Rockefeller University i New York har undersøkt nivået av antistoff i kroppen til 87 pasientar som har vore sjuke med covid-19. Dei kome fram til at nivået med antistoff først hadde gått vesentleg ned etter seks månader..

NRK - 1 time siden

Seks drepne i bombeåtak i Mogadishu

Ein sjølvmordsbombar som utløyste sprengstoffet sitt nær ein iskrembar i det somaliske hovudstaden Mogadishu drap seks personar og skada åtte, melder styresmaktene i landet fredag ifølge Reuters. Det er foreløpig uklart kven som stod bak åtaket..

NRK - 1 time siden

Etterforsker karantenebrudd

Politiet har startet etterforskning etter at en koronasmittet person i Bømlo kommune brøt karantenereglene og gikk på treningssenter, skriver Haugesunds Avis. Personen var symptomfri, og trente dagen før smitten ble påvist. Vedkommende risikerer bot..

NRK - 1 time siden

Nye rekordhøgder på Wall Street

To av dei leiande børsindeksane i USA, S&P 500 og Nasdaq, klatra begge til rekordhøgt nivå fredag. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen steig til 12.205,85 poeng, det meste nokosinne.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt