NRK > Nyheter

Fredag, 27 November, 11:11

NRK - 17 feb. 20 kl. 08:36

FHI: – Munnbind gir falsk trygghet

Det nye koronaviruset har medført etterspørsel etter munnbind i norske apoteker. Men munnbind gir falsk trygghet og lite beskyttelse mot smitte, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Mange bruker også ofte bruker munnbind på feil måte, FHI..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Folkehelseinstituttet, FHI

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FHI, Munnbind, gir, falsk, trygghet
P4 - 09 sep. 20 kl. 07:42

Helsearbeidere mener for få bruker munnbind

Kun 23 prosent bruker munnbind når de reiser med kollektivtransport i Oslo. Det viser en observasjonsstudie utført av Folkehelseinstituttet. Det får flere helsearbeidere til å reagere- de mener det er altfor få, at det er trist at anbefalingene ikke holdes og at munnbind bør bli påbudt, skriver VG.

P4 - 28 okt. 20 kl. 07:58

Så mange må bruke munnbind før det hjelper

Med dagens smittetrykk går 1087 personer med koronaviruset rundt i Norge og kan smitte andre uten å selv vite at de har smitten. Det viser analyser fra FHI om munnbind, som Aftenposten skriver om i dag. På grunn av smitteøkningen den siste uken i hovedstaden, anslås det at 6700 personer i Oslo må bruke munnbind én uke for å hindre ett smittetilfelle.

NRK - 23 sep. 20 kl. 05:16

FHI er ikke imot påbud om munnbind

Folkehelseinstituttet (FHI) støtter Oslo kommunes brede anbefaling om munnbind, men mener det å holde avstand fortsatt er det viktigste. – FHI er heller ikke prinsipielt imot et påbud om munnbind, opplyser overlege Preben Aavitsland til Dagbladet..

P4 - 17 aug. 20 kl. 08:19

Siv Jensen krever gratis munnbind

Fremskrittspartileder Siv Jensen krever nå at regjeringen gir gratis munnbind til folk med dårlig råd. Fra og med i dag anbefales munnbind på tog og busser i Oslo og i Indre Østfold, samt steder der det ikke er mulig med én meters avstand. Jensen mener økende priser på munnbind betyr risiko for at de med dårlig råd ikke følger anbefalingene.

Klartale - 17 feb. 20 kl. 09:38

Munnbind hjelper lite mot smitte

Flere apoteker er tomme for munnbind. Årsaken er viruset fra Wuhan. Men munnbind gir falsk trygghet og lite beskyttelse mot smitte, ifølge FHI..

P4 - 05 april 20 kl. 16:38

Smittede bør bruke munnbind

Folkehelseinstituttet har oppdatert sine munnbind-anbefalinger i dag. Nå ber de alle med mistenkt eller bekreftet koronasmitte om å bruke munnbind. Tidligere var anbefalingen at munnbind skulle brukes i møte med primærhelsetjeneste og såkalt prehospital tjeneste.

P4 - 16 april 20 kl. 10:48

Anbefaler å bruke munnbind

Det europeiske smittevernbyrået ber alle medlemsland råde folk til å bruke munnbind. Til nå har Norge ikke anbefalt å bruke munnbind. Men assisterende heseldirektør Espen Nakstad sier til NRK at munnbind kan ha noe for seg i tettbygde områder med mye smitte.

P4 - 07 aug. 20 kl. 07:10

Mangel på munnbind bekymrer sykehusene

Mangel på munnbind bekymrer sykehusene. I dag kan bruk av munnbind bli påbudt eller anbefalt av Helsedirektoratet. Smittevernoverlegen ved Oslo universitetssykehus, Egil Lingaas, sier til NRK at han er bekymret for hva det kan gjøre med sykehusenes tilgang på munnbind.

P4 - 07 aug. 20 kl. 11:54

SV vil ha munnbind på blå resept

Mener alle må få tilgang på munnbind. Munnbind på blå resept. Det er ønsket til SV, hvis regjeringen og helsemyndighetene i dag kommer med anbefalinger om munnbind i enkelte situasjoner.

P4 - 13 aug. 20 kl. 17:21

Tror munnbind blir billigere

Vi har trolig sett pristoppen for munnbind i Norge. Det tror flere apotekkjeder i Norge. Den siste tiden har etterspørselen etter munnbind, og prisen på disse, økt kraftig.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Skal dokumentere koronadraumar

Museum of London vil finne ut av kva innbyggjarane i London har drøymt om medan koronapandemien har herja. Gjennom munnlege forteljingar skal prosjektet til museet samle inn draumar..

NRK - 45 minutter siden

Koronadødsfall på Ahus

En person er død som følge av korona på Ahus. Dødsfallet skjedde på torsdag, skriver RB. Dette er det 29.

NRK - 45 minutter siden

Barnier ute av karantene

Brexitforhandlaren til EU, Michel Barnier, er ute av karantene og reiser fredag til London for å møte sin britiske motpart ansikt til ansikt. Barnier hamna i karantene etter at ein av forhandlarane hans testa positivt for korona..

NRK - 1 time siden

Fikk dieseltank over seg

En person skal ha fått en dieseltank over seg under en arbeidsulykke på Lisleby i Fredrikstad. Personen har brudd eller knusningsskader i et bein og skal sjekkes for indre skader, skriver politiet på Twitter..

NRK - 1 time siden

R-talet går ned i Bergen

Ei ny utrekning av reproduksjonstalet for området til Helse Bergen syner at kvar koronasmitta person no spreier viruset vidare til i snitt 0,6 personar. Det melder BT. Det er ein nedgang frå førre utrekning, som gav eit R-tal på 0,8..

NRK - 1 time siden

Flere tilfeller spores til Oslo

Fem nye smittetilfeller er registrert i Trondheim. Kommunen tror tilfellene kan knyttes til Oslo. En av de smittede har hatt besøk derfra, to av dem har vært der selv og to har blitt smittet av noen som har vært der, skriver Adresseavisen..

NRK - 1 time siden

Arbeidsløysa auka i november

Ved utgangen av november var det registrert 196.300 heilt- og delvis arbeidslause, samt arbeidssøkarar på tiltak hjå Nav. Det utgjer 6,9 prosent av arbeidsstyrken, og er 9300 fleire enn ved utgangen av oktober, melder Nav i ei pressemelding..

NRK - 1 time siden

Netthandelen auka med 820 prosent

Då klokka passerte midnatt natt til fredag auka norsk netthandel med 820 prosent samanlikna med ein vanleg dag, skriv betalingstenesta Klarna i ei pressemelding. Elektronikksalet auka 2123 prosent..

NRK - 1 time siden

Spiondømt tilbake i Australia

Den nyleg lauslatne akademikaren Kylie Moore-Gilbert, som vart dømd til ti års fengsel for spionasje i Iran, er tilbake i Australia. Ho vart arrestert i 2018 då ho skulle reise frå Iran. Ho vart lauslaten torsdag som ledd i ei fangeutveksling..

NRK - 1 time siden

Færre hotellovernattingar i oktober

Overnattingar i oktober fall med 33 prosent mot same månad i fjor, syner tal frå SSB. Nedgangen var spesielt stor for Oslo, Vestland, Viken og Svalbard. Fråværet av utanlandske turistar utgjorde størstedelen av nedgangen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt