FBI: Hatkriminaliteten øker i USA

Antallet hatforbrytelser i USA har ikke vært så høyt siden 2008, og det er blant antisemittiske hatforbrytelser økningen er størst, ifølge en FBI-rapport.

FBI har publisert en rapport som viser at antallet hatforbrytelser øker i USA. Tallene ble offentliggjort om lag en måned etter at en mann åpnet ild i en synagoge i Pittsburgh, hvor 11 personer ble drept. «Alle jøder skal dø», skal gjerningsmannen ha sagt.

I 2017 ble det registrert 7.175 anmeldte hatforbrytelser i USA. Året før var tallet 6.121. Det er en økning på 17 prosent, viser en FBI-rapport som ble publisert tirsdag.

Det totallet antallet hatforbrytelser har ikke vært så høyt siden 2008, og alle typer hatkriminalitet øker, basert på rase, religion, kjønn og seksuell legning, ifølge det føderale politiet.

Afroamerikanere er de som blir utsatt for mest rasehat, mens jøder er de som blir utsatt for mest religionshat, ifølge FBI. Antallet antisemittiske forbrytelser økte med 37 prosent i den aktuelle perioden – fra 684 til 938 anmeldelser.

USAs fungerende justisminister Matthew Whitaker sier hatforbrytelser strider mot landets grunnleggende verdier.

– Jeg er spesielt bekymret over økningen i antall antisemittiske hatforbrytelser, sier Whitaker i en uttalelse.