P4 > Nyheter

Saturday, 07 December, 04:24

P4 - 06 Nov 19 kl. 15:56

F-35-fly er operative

Forsvarets nye jagerfly, F-35, er nå klare for sine første oppdrag.
Som siste steg i to år med testing ble flyene i dag prøveflyttet fra Ørland til Luftforsvarets base på Rygge.
Flyttingen er kun midlertidig, og flyene skal tilbake til Ørland, der 15 av Norges til F-35 skal operere fra.
De andre flyene er utstasjonert i USA til utdanningsformål..
Les mer på P4


Les mer om:
Luftforsvarets, Rygge, Norges, USA

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: F-35-flyer , operative
P4 - 09 Oct 19 kl. 06:16

Nye fregatter tidligst klare i 2030

Forsvarssjefen vil ha to til fire nye fregatter - men det vil ta minst 11 år før de kan tas i bruk. Marinen har bare to operative fregatter i norske farvann i øyeblikket, noe forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen synes er for lite. I det fagmilitære rådet som regjeringen har mottat står det imidlertid at fregatter tidligst vil være operative i 2030, melder VG..

VG - 29 Sep 19 kl. 10:16

Forsvarets operative sjef: Kan ikke forsvare Norge til alliert hjelp kommer

BODØ (VG) Hæren er nå for liten til å forsvare Norge i en konflikt inntil forsterkninger fra NATO er på plass. Det er statusrapporten fra Forsvarets operative sjef, Rune Jakobsen. Om få dager skal han selv til Russland..

Aftenposten - 08 Aug 19 kl. 18:45

Dagens quiz fredag 9. august

På hvilken øy ligger Norges eneste operative romsenter?.

Dagbladet - 02 Sep 19 kl. 10:36

Under halvparten er operative politifolk

Det har blitt 1091 flere politifolk i distriktene fra 2014 til 2018 - men under halvparten er godkjent for patruljetjeneste, og det kan være enda færre som faktisk jobber med det..

Aftenposten - 29 Sep 19 kl. 10:51

Forsvarstopp: – Trenger en brigade til

Hæren er for liten til å forsvare Norge i en konflikt inntil NATO-forsterkninger er på plass, mener Rune Jakobsen, sjef for Forsvarets operative hovedkvarter..

NRK - 29 Sep 19 kl. 11:14

– Hæren trenger en brigade til

– Skal vi ha evne til både å bidra i NATO og å ha et troverdig forsvar hjemme samtidig, trenger vi nok en brigade til. det sier Rune Jakobsen, sjef for Forsvarets operative hovedkvarter, til VG..

Dagbladet - 09 Nov 19 kl. 08:02

Forliset der nesten alt som kunne gå galt, gikk galt

En erstatning for KNM «Helge Ingstad» vil koste 11-13 milliarder. Det viktigste tapet er likevel at forliset i betydelig grad har redusert Forsvarets samlede operative evne..

NRK - 03 Dec 19 kl. 21:11

Norske soldater har søkt dekning

Norske soldater i Al-Asad Air Base i Irak lå tirsdag kveld i dekning etter et rakettangrep mot basen, ifølge Forsvarets operative hovedkvarter..

NRK - 22 Sep 19 kl. 16:01

Harstad: En skadet i kystvaktulykke

En person er skadet etter en ulykke med en lettbåt til kystvaktskipet «KV Barentshav», bekrefter Forsvarets operative hovedkvarter til NRK. Ulykken skjedde ved Harstad søndag. Forsvaret sier de har fått opplyst at personen ikke er livstruende skadet..

NRK - 22 Sep 19 kl. 16:01

En person skadet i kystvaktulykke

En person er skadet etter en ulykke med en lettbåt til kystvaktskipet «KV Barentshav», bekrefter Forsvarets operative hovedkvarter til NRK. Ulykken skjedde ved Harstad søndag. Forsvaret sier de har fått opplyst at personen ikke er livstruende skadet..

Fler nyheter fra P4

P4 - 4 timer siden

Ericsson må betale millardbot

Svenske Ericsson må betale mer enn 9 milliarder kroner i bøter etter å ha inngått forlik med det amerikanske justisdepartementet i forbindelse med at de er etterforsket for korrupsjon. Det melder Sveriges Radio. Forholdene strekker seg til mange land, blant annet skal selskapet ha betalt 2,5 millioner kroner til den costarianske presidenten for å sikre seg en kontrakt i landet,.

P4 - 6 timer siden

Drapsforsøk med sparkesykkel

Et drapsforsøk med sparkesykkel skal opp for lagmanssretten neste uke. En 29 år gammel litauer er i Oslo tingrett dømt for drapsforsøk på en mann i begynnelsen av 40-årene i juli i fjor. Ifølge tiltalen ranet 29-åringen til seg fornærmedes sparkesykkel og slo han med den slik at han fikk livstruende skader, melder NTB.

P4 - 5 timer siden

UNE krever at 12-åring har inntekt

Utledningsnemda vil ikke la en alenemor få opphold i Norge fordi sønnen på 12 år ikke har inntekt. Mor og to barn har bodd i Norge i snart fire år. Brødrene er greske statsborgere, mens mor fortsatt har statsborgerskap fra Peru.

P4 - 5 timer siden

Taxi i grøfta etter at kunde dro i rattet

En taxi havnet i grøfta ved E18 i Bærum i kveld etter at passasjeren dro i rattet. Taxisjåføren mistet kontrollen og kjørte ut i grøfta forteller politiet. Passasjeren blir anmeldt.

P4 - 7 timer siden

Thunberg: - De hører oss, men handler ikke

-Vi kan ikke fortsette å skulke skolen, nå må politikerne høre på oss. Det sa Greta Thunberg da hun møtte pressen i kveld etter at hun kom frem til Madrid og FNs klimakonferanse Thunberg holdt pressekonferanse sammen med tre andre klimaaktivister og de etterlyste handling..

P4 - 7 timer siden

1730 personer har meldt seg til NAV

1730 personer har meldt seg til NAV med beskjed om at de kan være rammet av trygdeskandalen. Så langt har NAV funnet grunn til å gå inn i halvparten av de nye henvendelsene, skriver Aftenposten. Flere enn 2400 personer kan ha fått krav på feil grunnlag - så langt har NAV tilbakebetalt 3 millioner kroner ..

P4 - 6 timer siden

Trump ber høyesterett nekte innsyn i finansopplysninger

President Donald Trump og tre av hans barn ber høyesterett i Washington stanse utleveringen av finansopplysningene om dem. I USA er det lang tradisjon for at presidentkandidater offentligjør sine selvangivelser. Ifølge hans tidligere advokat skal Trump være redd for straffeskatt dersom opplysningene blir offentliggjort, melder NTB..

P4 - 6 timer siden

Bru vil bli Høyre-nestleder

Tine Bru ønsker å erstatte Bent Høie som 2. nestleder i Høyre. Det sier Høyre-profilen i et intervju med Aftenposten.

P4 - 6 timer siden

Kan bli flere pågripelser

Det kan bli flere pågripelser allerede i kveld eller natt, etter skytehendelsen i Trondheim i går kveld. Det sier politiet i Trøndelag til NTB. Så langt er to personer pågrepet og siktet for medvirknign til forsøk på drap.

P4 - 8 timer siden

15 personer drept i Irak

Minst femten personer er drept i et angrep mot demonstranter i Bagdad. Ukjente gjerningsmenn begynte å skyte mot demonstrantene, som hadde samlet seg på Khilaniplassen i byen melder NTB. Demonstrantene krever politiske refomer og slutt på korrupsjon..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt