NRK > Nyheter

Sunday, 21 October, 14:02

NRK - 21 Sep 18 kl. 01:39

Første tegnspråkpris er utdelt

Språkrådet har opprettet en pris for å fremme, utvikle og bevare det norske tegnspråket. Den første prisen ble torsdag kveld tildelt NRK og Marit Vogt-Svendsen, doktor i tegnspråklingvistikk og tidligere førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo..
Les mer på NRK


Les mer om:
NRK, Marit Vogt-Svendsen, Universitetet, Oslo

Dele artikeln

1 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Første, tegnspråkpriser , utdelt
Klartale - 17 Sep 18 kl. 15:36

Vil gjøre tegnspråk mer synlig

Språkrådet deler ut tegnspråkpris for første gang. Prisen skal gis til noen som jobber med å styrke norsk tegnspråk..

Klartale - 21 Sep 18 kl. 09:18

Marit Vogt-Svendsen og NRK fikk tegnspråkpris

Den første tegnspråkprisen gikk til Marit Vogt-Svendsen og kanalen NRK..

NRK - 02 Jun 18 kl. 09:21

Pris til Los Bando

Filmen Los Bando vant prisen for beste film, utdelt av barnejuryen, under Zlin filmfestival i Tjekkia i går kveld. Dette er verdens største filmfestival for barn og ungdom. Los Bando som er regissert av Christian Lo fra Vinstra..

Dagbladet - 21 Jun 18 kl. 19:28

Ble verdensberømt for å kunne tegnspråk og elske katter - nå er gorillaen «Koko» død

Levde et kjendisliv omringet av mennesker og dyr..

NRK - 21 Jun 18 kl. 23:34

Kjendisgorilla er død

Gorillaen Koko, kjent fra tallrike TV-show og bøker for sin beherskelse av tegnspråk, døde i søvne, opplyser The Gorilla Foundation, ifølge NTB. Koko ble 46 år gammel..

Dagbladet - 04 Jul 18 kl. 06:00

Vi som hater passord

Da jeg ble stortingspolitiker igjen nå i vinter, fikk jeg utdelt en PC som ikke snakket som meg, og en mobil som ikke tenkte som meg. Det likte jeg ikke..

VG - 21 Jun 18 kl. 22:52

Kjendisgorilla er død

Gorillaen Koko er kjent fra tallrike TV-show og bøker for sin beherskelse av tegnspråk. Nå er hun død, 46 år gammel..

Aftenposten - 13 Sep 18 kl. 09:58

Elden vil inndra et dokument som juryen har fått utdelt

Eirik Jensens forsvarer, advokat John Christian Elden, ber lagmannsretten om å inndra et dokument som aktoratet har delt ut til juryen..

Aftenposten - 12 Jun 18 kl. 19:00

Folk er mer opptatt av likes enn faktisk å leve | Solfrid Dolen Sørdal

Si;D-innlegg: Folk er mer opptatt av likes og kommentarer enn det å faktisk leve det livet de fikk utdelt..

Aftenposten - 13 Sep 18 kl. 09:58

Elden ville inndra et dokument som juryen har fått utdelt - fikk ikke medhold

Eirik Jensens forsvarer, advokat John Christian Elden, ba torsdag lagmannsretten om å inndra et dokument som aktoratet har delt ut til juryen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Joachim Rønneberg døde i natt

Den kjente krigsveteranen Joachim Holmboe Rønneberg sovnet stille inn natt til søndag, 99 år gammel. Ålesunderen var motstandsmann som i årene 1941–1945 var medlem av Kompani Linge. Han er mest kjent for å ha ledet tungtvannsaksjonen på Vemork i 1943..

NRK - 45 minutter siden

Rødt flertall i kvinneleledelsen

KrF kvinner velger i dag nytt sentralstyre. Fire av dem vil i regjering med Ap og Sp, to vil i opposisjon og én vil i dagens regjering. Alle sju skal med i KrF Kvinners delegasjon til landsmøtet, i tillegg til fem som ennå ikke er valgt..

NRK - 1 time siden

Unik hodeskalle funnet igjen

En av de viktigste gjenstandene hos Nasjonalmuseet i Brasil er funnet igjen etter brannen i september. Det 12.000 år gamle fossilet Luzie er nå funnet i ruinene.

NRK - 1 time siden

Avviser innspelet frå Bergen FpU

Hordaland FpU har søndag vedtatt å avise innspelet frå Bergen FpU om å forby kjønnsskifte. – Vi kjem ikkje til å ta dette vidare til landsstyret, seier fylkesformann i Hordaland FpU, Martin Virkesdal Jonsterhaug, til NRK..

NRK - 1 time siden

Trur ikkje på Saudi-Arabia

Storbritannia trur ikkje på Saudi-Arabia si forklaring om at Jamal Khashoggi mista livet ved eit uhell under ein slåstkamp. Til BBC seier Brexit-minister Dominic Raab at det ikkje er truverdig, og at Storbritannia støttar den tyrkiske etterforskinga..

NRK - 1 time siden

Vil ha partiet i opposisjon

Turid Haaland, innstilt som 1. nestleder i KrF Kvinner, mener partiet bør fortsette i opposisjon. – Jeg synes det er illojalt å hive Erna, men vi lovet velgerne å ikke gå i regjering med Frp.

NRK - 1 time siden

Svensk mann siktet for drap og ran

Politiet har siktet en 20-åring fra Uppsala for drap og ran. Han er etterlyst over hele verden, sier politiinspektør Grete Lien Metlid. Politiet tror han forlot Norge og dro til Sverige mandag.

NRK - 2 timer siden

Ny kvinneleder peker på Solberg

Påtroppende leder i KrF Kvinner Oddbjørg Minos sier at hun råder partiet å samtale med dagens regjering først. – Jeg legger bort min personlige preferanse og fokuserer på sakene..

NRK - 2 timer siden

Vil avvikle oljeindustrien til 2035

AUF-landsmøtet vedtok søndag at man skal ha en styrt avvikling av petroleumsindustrien innen 2035. De vedtok også nei til utenlandskabler, strengere krav til oppdrettsnæringen og «et grønt og solidarisk skattesystem»..

NRK - 3 timer siden

Viktig valg før KrF-landsmøte

KrF kvinner skal i dag velge 12 delegater til landsmøtet 2. november, der partiet avgjør sitt veivalg. Avtroppende leder Ann Kathrine Skjørshammer sier det er viktig at de som velges speiler meningene i organisasjonen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt