NRK > Nyheter

Saturday, 25 May, 00:54

NRK - 21 Sep 18 kl. 01:39

Første tegnspråkpris er utdelt

Språkrådet har opprettet en pris for å fremme, utvikle og bevare det norske tegnspråket. Den første prisen ble torsdag kveld tildelt NRK og Marit Vogt-Svendsen, doktor i tegnspråklingvistikk og tidligere førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo..
Les mer på NRK


Les mer om:
NRK, Marit Vogt-Svendsen, Universitetet, Oslo

Dele artikeln

1 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Første, tegnspråkpriser , utdelt
Klartale - 17 Sep 18 kl. 15:36

Vil gjøre tegnspråk mer synlig

Språkrådet deler ut tegnspråkpris for første gang. Prisen skal gis til noen som jobber med å styrke norsk tegnspråk..

Klartale - 21 Sep 18 kl. 09:18

Marit Vogt-Svendsen og NRK fikk tegnspråkpris

Den første tegnspråkprisen gikk til Marit Vogt-Svendsen og kanalen NRK..

NRK - 29 Nov 18 kl. 20:40

Dansk skuespiller får språkpris

Den danske skuespilleren Sofie Gråbøl, kjent fra blant annet TV-serien «Forbrydelsen», tildeles Nordens Språkpris for 2018..

NRK - 27 Mar 19 kl. 10:30

Språkpris til Utlendingsnemnda

Utlendingsnemnda får årets Klarspråkpris. Prisen går til statlege organ som gjer ein framifrå innsats for å bruke eit klart, godt og brukarvenleg språk i tekstane sine. Kommunal- og moderniseringsdepartementet har delt ut prisen årleg sidan 2009..

NRK - 31 Jan 19 kl. 16:07

Uglum fikk NRKs språkpris

Programleder i «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu», Arve Uglum, fikk Kringkastingssjefens språkpris, for «sobert», «lavmælt» og «tilbaketrukket» språk. Prisen går til en medarbeider eller redaksjon i NRK som utmerker seg ved god språkbruk..

NRK - 02 Jun 18 kl. 09:21

Pris til Los Bando

Filmen Los Bando vant prisen for beste film, utdelt av barnejuryen, under Zlin filmfestival i Tjekkia i går kveld. Dette er verdens største filmfestival for barn og ungdom. Los Bando som er regissert av Christian Lo fra Vinstra..

Dagbladet - 21 Jun 18 kl. 19:28

Ble verdensberømt for å kunne tegnspråk og elske katter - nå er gorillaen «Koko» død

Levde et kjendisliv omringet av mennesker og dyr..

NRK - 21 Jun 18 kl. 23:34

Kjendisgorilla er død

Gorillaen Koko, kjent fra tallrike TV-show og bøker for sin beherskelse av tegnspråk, døde i søvne, opplyser The Gorilla Foundation, ifølge NTB. Koko ble 46 år gammel..

NRK - 16 Nov 18 kl. 11:18

«Lothepus» vann språkpris

Norsk Målungdom har kåra Leif Einar Lothe til årets vinner av Dialektprisen. – Han nyttar hardingdialekta i alt frå sprengingsoppdrag på bygda til kjendisgalla i byen, leiar seier Fredrik Hope..

Hegnar.no - 30 Nov 18 kl. 15:18

Songa Bulk tjente 210 mill. på skipssalg

Har utdelt Star Bulk-aksjer for over godt over en milliard kroner til aksjonærene. .

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Bruker smutthull til å selge våpen

Trump-administrasjonen har besluttet å bruke et smutthull i loven for å selge amerikanske våpen til Saudi-Arabia uten godkjenning fra Kongressen. Utenriksminister Pompeo viser til at det mektige kongedømmet står overfor trusler fra Iran..

NRK - 1 time siden

800.000 flere fisk er døde

Dødsalgen har kostet 90 prosent av fisken ved gigantanlegget Stabben livet, bekrefter Ellingsen Seafood. Selskapet i Nordland har satt i gang en umiddelbar evakuering, skriver E24..

NRK - 1 time siden

Person hentet opp av vannet

En person er hentet opp av vannet på Sørenga i Oslo. Vedkommende er bevist, opplyser politiet på Twitter. Personen skal være ved bevissthet..

NRK - 2 timer siden

Norge U20 tapte VM-åpningen

Norge fikk det tøft mot Uruguay i den første kampen i U20-VM i Polen og tapte til slutt 1-3. Darwin Nunez og Francisco Ginella sikret at det stod 2-0 etter 30 minutter. Christian Dahle Borchgrevink stod for Norges redusering like etter pause..

NRK - 2 timer siden

Mange innsette døydde i Venezuela

Minst 23 innsatte er døde. og 14 politimenn skacdde etter samanstøt i eit fengsel i Venezuela. Det stadfester fengselsdirektøren til AFP.

NRK - 2 timer siden

Mange innsette døde i Venezuela

AFP skriv at minst 23 innsatte er døde etter samanstøt med poliitiet i eit fengsel i Venezuela..

NRK - 3 timer siden

Ber om allmenn streik i Sudan

Ap skriv at leiarane av demonstrantane i Sudan ber befolkningen om å gå ut i ein todagars allmenn streik frå tirsdag av, etter at samtalane med militærjuntaen som har tatt makta i landet har stansa opp..

NRK - 3 timer siden

Tiltalt for overgrep mot seksåring

Ein 26 år gammal mann er tiltalt for å ha utført eit overgrep mot ein seks år gammal gut, etter at han tok seg inn i familiens til guten sitt hus. Mannen skal ha hatt 1,8 i promille, og seier han ikkje hugsar noko av hendinga, skriv Bergens Tidende..

NRK - 4 timer siden

Fyrste kamp for Noreg i U20-VM

Dei norske gutane speler sin fyrste kamp i U20-VM i fotball i Polen kl 20:30 i kveld. Kveldens motstandar er Uruguay. Det er fyrste gong sidan 1993 at Noreg er med i dette meisterskapet, og kampen vert sendt direkte på NRK 3..

NRK - 4 timer siden

Missouri kan få ny abortlov

Guvernør Mike Parson i Missouri signerte fredag ein avtale som gjer at legar som utfører abortar der svangerskapet har kome lenger enn veke åtte, kan fengslast i mellom fem og femten år. Kvinnene som tek aborten kan ikkje straffast, skriv AP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt