NRK > Nyheter

Wednesday, 12 December, 05:50

NRK - 21 Sep 18 kl. 01:39

Første tegnspråkpris er utdelt

Språkrådet har opprettet en pris for å fremme, utvikle og bevare det norske tegnspråket. Den første prisen ble torsdag kveld tildelt NRK og Marit Vogt-Svendsen, doktor i tegnspråklingvistikk og tidligere førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo..
Les mer på NRK


Les mer om:
NRK, Marit Vogt-Svendsen, Universitetet, Oslo

Dele artikeln

1 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Første, tegnspråkpriser , utdelt
Klartale - 17 Sep 18 kl. 15:36

Vil gjøre tegnspråk mer synlig

Språkrådet deler ut tegnspråkpris for første gang. Prisen skal gis til noen som jobber med å styrke norsk tegnspråk..

Klartale - 21 Sep 18 kl. 09:18

Marit Vogt-Svendsen og NRK fikk tegnspråkpris

Den første tegnspråkprisen gikk til Marit Vogt-Svendsen og kanalen NRK..

NRK - 29 Nov 18 kl. 20:40

Dansk skuespiller får språkpris

Den danske skuespilleren Sofie Gråbøl, kjent fra blant annet TV-serien «Forbrydelsen», tildeles Nordens Språkpris for 2018..

NRK - 02 Jun 18 kl. 09:21

Pris til Los Bando

Filmen Los Bando vant prisen for beste film, utdelt av barnejuryen, under Zlin filmfestival i Tjekkia i går kveld. Dette er verdens største filmfestival for barn og ungdom. Los Bando som er regissert av Christian Lo fra Vinstra..

Dagbladet - 21 Jun 18 kl. 19:28

Ble verdensberømt for å kunne tegnspråk og elske katter - nå er gorillaen «Koko» død

Levde et kjendisliv omringet av mennesker og dyr..

NRK - 21 Jun 18 kl. 23:34

Kjendisgorilla er død

Gorillaen Koko, kjent fra tallrike TV-show og bøker for sin beherskelse av tegnspråk, døde i søvne, opplyser The Gorilla Foundation, ifølge NTB. Koko ble 46 år gammel..

NRK - 16 Nov 18 kl. 11:18

«Lothepus» vann språkpris

Norsk Målungdom har kåra Leif Einar Lothe til årets vinner av Dialektprisen. – Han nyttar hardingdialekta i alt frå sprengingsoppdrag på bygda til kjendisgalla i byen, leiar seier Fredrik Hope..

Hegnar.no - 30 Nov 18 kl. 15:18

Songa Bulk tjente 210 mill. på skipssalg

Har utdelt Star Bulk-aksjer for over godt over en milliard kroner til aksjonærene. .

Dagbladet - 04 Jul 18 kl. 06:00

Vi som hater passord

Da jeg ble stortingspolitiker igjen nå i vinter, fikk jeg utdelt en PC som ikke snakket som meg, og en mobil som ikke tenkte som meg. Det likte jeg ikke..

VG - 21 Jun 18 kl. 22:52

Kjendisgorilla er død

Gorillaen Koko er kjent fra tallrike TV-show og bøker for sin beherskelse av tegnspråk. Nå er hun død, 46 år gammel..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mann henrettet i Texas for drap

Alvin Braziel var i slutten av tenårene da han ranet et ungt ektepar og skjøt og drepte mannen. 25 år etterpå måtte Braziel onsdag bøte med livet i et fengsel i Texas. Drapet to sju år å oppklare.

NRK - 15 minutter siden

Liv Ullmann hylles på 80-årsdagen

Statsminister Erna Solberg (H) er blant dem som skal hylle Liv Ullmann i en stor bursdagsfeiring på Nationaltheatret søndag. Verdensstjernen fyller 80 år. Det blir en kjendistung fest med bursdagssang, kulturinnslag og et eget festskrift om Ullmann..

NRK - 45 minutter siden

–Opptrådte uvettig i sosiale medier

Væpnet politi slo til mot en skole i Trondheim etter at elever chattet om skoleskyting. Uvettig opptreden på sosiale medier, var politiets vurdering til slutt, skriver Adresseavisen. Fire elever under 15 år ble tatt med til politistasjonen..

NRK - 45 minutter siden

Millionkrav mot overgrepsdømt mann

Erstatningskravene mot en overgrepsdømt politiker fra Hordaland er på over 11 millioner kroner. Mannen ble nylig dømt til elleve års forvaring. Dommen er anket og tirsdag startet erstatningssaken mot mannen, skriver Bergens Tidende..

NRK - 2 timer siden

Mann dømt for å ha voldtatt kamerat

En mann i 50-årene er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til to år og tre måneders fengsel for blant annet sovevoldtekt mot en kamerat. Mannen erkjente delvis skyld da saken mot ham startet forrige uke, skriver Adresseavisen..

NRK - 2 timer siden

Frankrike hever beredskapsnivået

Frankrike hever beredskapsnivået og sender ekstra sikkerhetsstyrker til Strasbourg etter skytingen på julemarkedet, der tre personer ble drept. Sikkerheten langs grensen og på julemarkeder blir skjerpet. Tusenvis under «lockout» får nå dra hjem..

NRK - 4 timer siden

Tre personar drepne i Strasbourg

Tre personar er bekrefta drepne, medan hundrevis av menneske er under såkalla lockdown etter skytinga i Strasbourg. Borgarmeister Roland Ries seier det er usikkert når dei kan gå ut. Den mistenkte gjerningsmannen er framleis på frifot..

NRK - 3 timer siden

Vil ha strengere straff for unge

Ungdomsstraff fungerer ikke for alle, mener oslopolitiet. De vil ha strengere straff og fengsel for ungdommer som gjentatte ganger begår alvorlig kriminalitet, skriver Aftenposten. Videre bør det være lettere å holde dem i varetekt, mener politiet..

NRK - 4 timer siden

Stormy Daniels må betale til Trump

Pornostjerna Stormy Daniels er dømt til å betale advokatutgiftene til Donald Trump på nesten 2,5 millioner kroner etter et søksmål ble avvist av domstolene. Retten slo fast at Twitter-meldingen Trump ble saksøkt for var en «retorisk overdrivelse»..

NRK - 4 timer siden

To pågrepet etter knivstikking

To mindreårige gutter er pågrepet etter at en mann i slutten av 30-årene ble knivstukket i Mandal sentrum tirsdag kveld. Politiet melder om pågripelsen på Twitter klokken 1 natt til onsdag. De to som er pågrepet, er fra distriktet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt