NRK > Nyheter

Sunday, 17 February, 04:17

NRK - 21 Sep 18 kl. 01:39

Første tegnspråkpris er utdelt

Språkrådet har opprettet en pris for å fremme, utvikle og bevare det norske tegnspråket. Den første prisen ble torsdag kveld tildelt NRK og Marit Vogt-Svendsen, doktor i tegnspråklingvistikk og tidligere førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo..
Les mer på NRK


Les mer om:
NRK, Marit Vogt-Svendsen, Universitetet, Oslo

Dele artikeln

1 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Første, tegnspråkpriser , utdelt
Klartale - 17 Sep 18 kl. 15:36

Vil gjøre tegnspråk mer synlig

Språkrådet deler ut tegnspråkpris for første gang. Prisen skal gis til noen som jobber med å styrke norsk tegnspråk..

Klartale - 21 Sep 18 kl. 09:18

Marit Vogt-Svendsen og NRK fikk tegnspråkpris

Den første tegnspråkprisen gikk til Marit Vogt-Svendsen og kanalen NRK..

NRK - 29 Nov 18 kl. 20:40

Dansk skuespiller får språkpris

Den danske skuespilleren Sofie Gråbøl, kjent fra blant annet TV-serien «Forbrydelsen», tildeles Nordens Språkpris for 2018..

NRK - 31 Jan 19 kl. 16:07

Uglum fikk NRKs språkpris

Programleder i «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu», Arve Uglum, fikk Kringkastingssjefens språkpris, for «sobert», «lavmælt» og «tilbaketrukket» språk. Prisen går til en medarbeider eller redaksjon i NRK som utmerker seg ved god språkbruk..

NRK - 02 Jun 18 kl. 09:21

Pris til Los Bando

Filmen Los Bando vant prisen for beste film, utdelt av barnejuryen, under Zlin filmfestival i Tjekkia i går kveld. Dette er verdens største filmfestival for barn og ungdom. Los Bando som er regissert av Christian Lo fra Vinstra..

Dagbladet - 21 Jun 18 kl. 19:28

Ble verdensberømt for å kunne tegnspråk og elske katter - nå er gorillaen «Koko» død

Levde et kjendisliv omringet av mennesker og dyr..

NRK - 21 Jun 18 kl. 23:34

Kjendisgorilla er død

Gorillaen Koko, kjent fra tallrike TV-show og bøker for sin beherskelse av tegnspråk, døde i søvne, opplyser The Gorilla Foundation, ifølge NTB. Koko ble 46 år gammel..

NRK - 16 Nov 18 kl. 11:18

«Lothepus» vann språkpris

Norsk Målungdom har kåra Leif Einar Lothe til årets vinner av Dialektprisen. – Han nyttar hardingdialekta i alt frå sprengingsoppdrag på bygda til kjendisgalla i byen, leiar seier Fredrik Hope..

Hegnar.no - 30 Nov 18 kl. 15:18

Songa Bulk tjente 210 mill. på skipssalg

Har utdelt Star Bulk-aksjer for over godt over en milliard kroner til aksjonærene. .

Dagbladet - 04 Jul 18 kl. 06:00

Vi som hater passord

Da jeg ble stortingspolitiker igjen nå i vinter, fikk jeg utdelt en PC som ikke snakket som meg, og en mobil som ikke tenkte som meg. Det likte jeg ikke..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 timer siden

USA må bestemme seg om murpengar

USAs fungerande forsvarsminister Patrick Shanahan seier han ikkje har bestemt seg for om ein mur mot Mexico kan sjåast på som ei militær nødvendigheit. Vedtaket kan avgjere om pengane til forsvaret kan bli brukt til å finansiere Trumps planlagte mur..

NRK - 2 timer siden

Nauert vil ikkje bli FN-ambassadør

Heather Nauert trekk tilbake kandidaturet sitt til å bli USAs neste FN-ambassadør etter Nikki Haley, melder Det kvite hus. Nauert var president Donald Trump favoritt til stillinga..

NRK - 2 timer siden

Riksantikvaren stoppar godsterminal

Riksantikvaren set foten ned for Bane Nors planar om midlertidig godsterminal på mellomalderparken Koengen i Bergen mens et eksisterande lasteområde er oppteke i samband med bygging av bybanen til Fyllingsdalen, skriv Bergens Tidende..

NRK - 2 timer siden

To arresterte for knivtruslar

To personar er arresterte for knivtruslar mot ein person på Majorstua i Oslo etter midnatt. Politiet leita etter gjerningspersonane før dei blei tekne. Det blei funne to knivar på den eine personen.

NRK - 17 timer siden

Iran: – Pakistan støtter gruppen

General Mohammad Ali Jafari i Irans revolusjonsgarde sier Pakistan støtter gruppen som har tatt på seg skylda for et selvmordsangrep som drepte 27 elitesoldater. Han beskriver gruppen Jaish al-Adi som en «trussel mot islam»..

NRK - 3 timer siden

Mann skoten og drepen i Sverige

Ein mann i 60-åra er skoten og drepen i Uppsala i Sverige. Politiet har starta drapsetterforsking og leitar etter gjerningspersonane, skriv Aftonbladet. Mannen blei køyrd til sjukhuset i Uppsala, men livet stod ikkje til å redde..

NRK - 3 timer siden

Britisk flyselskap konkurs

Det britiske flyselskapet British Midland Regional med ruter til Oslo og Stavanger er konkurs. Selskapet, kjent som flybmi, peikar på brexit som ei av årsakene. Dei er også ramma av høge drivstoffprisar og utsleppskostnadar..

NRK - 4 timer siden

Dykkar sendt til sjukehuset

To menn som held på med sportsdykking i Fonnebostvatnet i Lindås i Nordhordland, blei dårlege då dei kom opp i dykkarbåten. Ein blei køyrd til legevakt, medan den andre vart frakta i ambulanse til Haukeland universitetssjukehus. Begge var medvitne..

NRK - 5 timer siden

200.000 demonstrerte i Barcelona

Det var store demonstronar i Barcelonas gater i dag i protest mot den pågåande rettssaka mot tolv katalanske separatistleiarar. Totalt er ni av dei tiltalte skulda for opprør, etter det mislukka forsøket på å erklære regionen Catalonia uavhengig..

NRK - 5 timer siden

Sølvbjørn til norsk film

Den norske filmen "Ut og stjæle hester" vann i kveld "Sølvbjørnen" for beste foto under den internasjonale filmfestivalen i Berlin. "Sølvbjørnen" er juryens fagpris og gjekk til filmens danske filmfotograf Rasmus Videbæk..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt