NRK > Nyheter

Tirsdag, 14 Juli, 16:04

NRK - 03 juni 20 kl. 08:10

Første svarte borgermester

Ella Jones er valgt som borgermester i byen Ferguson i Missouri. Jones er dermed både den første kvinnen og første svarte som er valgt som borgermester i byen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Jones, Ferguson, Missouri

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Første, svarte, borgermester
NRK - 23 juni 20 kl. 21:17

Borgermester dømt for terror

En tyrkisk rett har dømt en tidligere kurdisk borgermester til 16 år i fengsel for å ha vært medlem av en terroristgruppe, misbruk av makt og grov vold..

NRK - 02 juli 20 kl. 15:19

Fleire kvite enn svarte fekk jobb

Forskjellen på arbeidsløysenivåa blant svarte og kvite amerikanarar er på sitt største sidan mai 2015, melder Reuters. Arbeidsløysa falt for begge grupper i juni, men er no mykje lågare for kvite enn svarte. Mellomrommet er no på 5,3 prosentpoeng..

Dagbladet - 18 april 20 kl. 21:00

Borgermester med oppsiktsvekkende oppfordring

New York-borgermester Bill de Blasio kommer lørdag med en oppsiktsvekkende oppfordring på Twitter..

VG - 28 mai 20 kl. 02:36

Borgermester i Minneapolis: Hvorfor er ikke mannen som drepte Floyd i fengsel?

Afroamerikanske George Floyd døde etter å ha blitt pågrepet av politiet i Minneapolis. Byens borgermester krever at det tas ut tiltale mot en av de hvite politibetjentene..

VG - 18 april 20 kl. 16:51

Madrids borgermester etter Anfield-festen: – Det var en feil

Madrids borgermester innrømmer at det ikke gir noen mening at 3000 spanjoler var til stede på et fullsatt Anfield i Champions League-kvartfinalen 11. mars. Like etter eksploderte coronatilfellene i Europa..

NRK - 03 juni 20 kl. 06:23

Oftest kvelertak på svarte

To tredjedeler av dem som politiet har tatt kvelertak på i Minneapolis de siste åtte årene er svarte. Det er til tross for at svarte bare utgjør 19 prosent av innbyggerne i byen. Det er CNN og NBC som har analysert Minneapolis-politiets maktbruk siden 2012..

NRK - 09 juli 20 kl. 10:34

Første mørkhuda «Batwoman»

For første gang skal «Batwoman» spilles av en svart skuespiller, Javicia Leslie. – Jeg er ekstremt stolt over å være den første svarte skuespilleren som får spille Batwomans legendariske rolle på TV, sier Leslie i en uttalelse..

VG - 29 mai 20 kl. 00:39

Trump slakter borgermesteren etter Floyd-dødsfallet - borgermester slår tilbake

Borgermesteren i Minneapolis fikk beskjed om å skjerpe seg av president Donald Trump, etter at opptøyene har tatt en dramatisk vending de siste dagene. Nå slår borgermester Jacob Frey tilbake..

VG - 10 april 20 kl. 07:16

Langt flere svarte amerikanere dør av corona

USA mangler nasjonal statistikk over hvordan coronaviruset rammer fordelt på rase og etnisitet, men ser at uforholdsmessig mange svarte amerikanere blir smittet, og en mye større andel svarte enn hvite dør av viruset..

P4 - 11 mars 20 kl. 20:36

Ukraina får de svarte boksene

Luftfartsmyndighetene i Iran har nå gått med på at de svarte boksene fra det Ukrainske flyet som ble skutt ned over Teheran i januar, nå skal sendes til Ukraina. Flyet ble skutt ned ved en feil, og 176 mennesker døde. Ukraina har ikke villet gi fra seg de svarte boksene før nå..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Tyskland opnar for svenskar

Tyskland avskaffar kravet om 14 dagars karantene for personar som reiser frå Sverige til Tyskland, skriv det tyske utanriksdepartementet på sine sider..

NRK - 30 minutter siden

Inflasjonshopp i USA

USA sin konsumprisindeks auka i juni med 0,6 prosent som fylgje av at økonomien gradvis har vorte gjenopna, ifylgje det amerikanske arbeidsdepartementet. Auken i juni kjem etter to månader med nedgang i konsumprisindeksen..

NRK - 30 minutter siden

Vil stoppe skatteparadissluser

EU-kommisjonen ber EU-landa om å ta grep for at statsstøtte som fylgje av koronakrisa vert slusa ut til skatteparadis. Kommisjonen meiner det ikkje er akseptabelt at statsstøtte ender opp hjå selskap med band til skatteparadis..

NRK - 45 minutter siden

Virgin Atlantic får milliardpakke

Det britiske flyselskapet Virgin Atlantic opplyser tysdag at dei har vorte samde med eigarane og kreditorane sine om ei redningspakke på 1,2 milliardar pund. Dette er for å sikre framtida til flyselskapet utover koronakrisa..

NRK - 1 time siden

Delvis kontroll på brannen

Brannvesenet melder nå at de har delvis kontroll på brannen i kornsiloen på Lena. Sperreposter og sikkerhetsavstand opprettholdes inntil videre..

NRK - 1 time siden

Braut lova då gravid kvinne døydde

Fylkesmannen i Trøndelag har konkludert med at ei gravid kvinne som brått døydde på sjukehuset i Namsos 21. mars i år, ikkje fekk forsvarleg helsehjelp. Kvinna kontakta helsevesenet 9 gonger før ho vart innlagd..

NRK - 1 time siden

Fyrste avretting på 17 år

Tysdag vart den fyrste føderale avrettinga etter dødsstraff gjennomført i USA sidan 2003. Dødsdømte Daniel Lewis Lee vart avretta med ei giftsprøyte i fengselet i Terre Haute, Indiana..

NRK - 1 time siden

Vert nekta å stille til val

Den fengsla opposisjonskandidaten til presidentvalet i Kviterussland vert nekta å stille til val i sommar. Viktor Babaryko vart i juni fengsla for mistanke om økonomisk kriminalitet. No har ein samla valkommisjon stemt i mot kandidaturet hans..

NRK - 1 time siden

Dei med antistoff får besøke eldre

Svenske helsestyresmakter gjer det no mogleg for folk med antistoff mot koronavirus å besøke eldreheimane i landet. Dei må vere symptomfrie, og ha eit testresultat som ikkje er eldre enn seks månadar gammalt for å kunne gå inn på heimane..

NRK - 2 timer siden

Ny Utøya-studie

En ny studie fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS), med overlevende fra Utøya-terroren, viser at fysiske plager etter terror gir økt risiko for å utvikle psykiske plager over tid. Funnet overrasker forskerne..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt