NRK > Nyheter

Fredag, 23 April, 05:17

NRK - 15 feb. 21 kl. 16:23

Første kvinnelige WTO-leder

Nigerianske Ngozi Okonjo-Iweala (66) ble mandag valgt til leder i Verdens handelsorganisasjon (WTO). Hun er WTOs første kvinnelige leder, og den første lederen fra Afrika, melder AFP. Okonjo-Iweala har bakgrunn fra toppstillinger i Verdensbanken..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Ngozi Okonjo-Iweala, Verdens, WTO, WTOs, Afrika, AFP, iweala, Verdensbanken

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Første, kvinnelige, WTO-leder
E24 - 15 feb. 21 kl. 16:21

Ny leder: – Sterkt WTO blir sentralt

Mandag valgte Verdens handelsorganisasjon sin første kvinnelige leder, og første leder fra Afrika. Ngozi Okonjo-Iweala kommer imidlertid ikke til dekket bord..

NRK - 17 feb. 21 kl. 04:19

WTO vil hjelpe med vaksinetilgang

Verdens handelsorganisasjon kan bidra til å få tilgang til koronavaksiner. – Det er virkelig hvert lands interesse å få alle vaksinert, fordi du er ikke trygg før alle er trygge, sier den nyvalgte generaldirektøren Okonja-Iwela i Verdens handelsorganisasjon (WTO), til AFP..

VG - 24 mars 21 kl. 09:11

Sammenlignes med kvinnelige IS-slaver

OSLO TINGRETT (VG) Forsvarerne til den tiltalte IS-kvinnen mener hun må frifinnes fordi hun er et offer for menneskehandel. Måten voldelige ektemenn behandlet kvinnen på i Syria, sammenlignes med behandlingen av kvinnelige IS-slaver..

VG - 24 mars 21 kl. 09:11

Ber om frifinnelse: Sammenlignes med kvinnelige IS-slaver

OSLO TINGRETT (VG) Forsvarerne til den tiltalte IS-kvinnen mener hun må frifinnes fordi hun er et offer for menneskehandel. Måten voldelige ektemenn kontrollerte kvinnen på i Syria, sammenlignes med behandlingen av kvinnelige IS-slaver..

VG - 16 feb. 21 kl. 02:07

Advarer mot «vaksine-nasjonalisme»: – Ingen er trygge før alle er trygge

Påtroppende sjef for Verdens handelsorganisasjon (WTO) Ngozi Okonjo-Iweala mener verden må sikre rettferdig fordeling av coronavaksinene. Hvis ikke kan det blir dyrt – også for rike land, advarer hun..

VG - 07 april 21 kl. 08:12

Langer ut mot vestlige lands vaksine-nei: - Vi er handlingslammet

Dr. Mustaqeem de Gama, som forhandler for Sør-Afrikas i Verdens handelsorganisasjon (WTO), mener hele verden vil rammes hardt hvis ikke vaksine-oppskriftene deles med fattige land..

NRK - 15 april 21 kl. 17:08

Ny leder av koronakommisjonen

Egil Matsen blir ny leder i koronakommisjonen, som skal fortsette arbeidet med å granske Norges håndtering av koronapandemien. Kommisjonen la torsdag fram sin første rapport. Det er tidligere helsetopp Stener Kvinnsland som har ledet kommisjonen, men han slutter nå av personlige årsaker, opplyser regjeringen.

NRK - 12 mars 21 kl. 03:06

Aaserud ny leder i valgkomiteen

Stortingsrepresentant og tidligere statsråd Rigmor Aasrud (60) fra Oppland overtar vervet som leder i valgkomiteen i Arbeiderpartiet. Opprinnelig var LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, som døde brått tirsdag, oppnevnt som leder av valgkomiteen..

NRK - 20 jan. 21 kl. 17:44

Kamala Harris har avlagt ed

Kamala Harris har avlagt ed og blir USAs første kvinnelige visepresident. Harris avla den historiske eden til den første latinske høyesterettsdommeren i USA, Sonja Sotomayor..

NRK - 22 feb. 21 kl. 08:15

Forlanger hijab på tegnede kvinner

Irans åndelige leder har utstedt en religiøs ordre, en fatwa, som pålegger at kvinnelige figurer i tegneserier og animerte filmer skal ha tildekket hår, melder Al Arabiya. Siden 1979 er det påbudt for kvinner i Iran å dekke til håret og hele kroppen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

123 nye smittede

Det er 123 nye smittede i Oslo siste døgn. Det er 20 færre enn dagen før. Ser du på tallene for de siste to ukene er det fortsatt flest smittet i bydel Stovner, med 726 smittede per 100.

NRK - 30 minutter siden

Kvinne funnet død

Torsdag kveld fikk politiet melding om funn av en død kvinne på Varaldsøy i Kvinnherad. Hun ble funnet utendørs og foreløpige funn taler for at hun ble drept. En person har fått status som siktet og ble pågrepet, skriver politiet i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Strid om burhøns i Venstre

Venstre vil forby produksjon av egg fra høner i bur, fordi det ikke samsvarer med god dyrevelferd, står det i forslaget til nytt Venstre-program. Det er flere i partiet skeptisk til, skriver Adresseavisen..

NRK - 1 time siden

Trailer med fisk veltet ved Berkåk

En trailer med fisk har kjørt av veien og veltet på siden på E6 ved Berkåk i Trøndelag. Det er ikke meldt om personskade. Det skal være glatt vei på stedet, melder politiet i Trøndelag på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Børsen i Tokyo med nedgang

Børsen i Tokyo startet fredagen med nedgang etter nyheten om at Biden-administrasjonen i USA vil foreslå å øke skattene for de rikeste. Nikkei 225-indeksen falt fra starten etter at handelen åpnet i Japan fredag morgen. Indeksen falt med 1,12 prosent.

NRK - 2 timer siden

USA sender ubåt-hjelp

Indonesia har bedt flere land om hjelp til å søke etter den savnede ubåten som har vært savnet siden onsdag. Torsdag meldte USA at de vil sende et luftfartøy som skal søke etter den savnede ubåten, skriver CNN..

NRK - 2 timer siden

Tre bortførte på Haiti er løslatt

Tre av i alt sju prester og nonner som ble bortført på øya Haiti 11. april, ble løslatt torsdag. Blant disse var det to franske statsborgere, ingen av dem har blitt løslatt.

NRK - 2 timer siden

Ambulanse i kollisjon i Trondheim

Det har vært en kollisjon mellom en ambulanse og personbil i prinsenkrysset i Trondheim. Det er ikke meldt om personskade. Politiet er i gang med å etterforske for å kartlegge årsaken til ulykken, skriver politiet i Trøndelag på Twitter..

NRK - 3 timer siden

Savnet gutter i Oslo funnet

Politiet i Oslo har kommet i kontakt med de to 11 år gamle guttene som var meldt savnet i Oslo rundt midnatt natt til fredag. De skal være i god behold, opplyser politiet i Oslo på Twitter..

NRK - 3 timer siden

Faithfull om koronasykdommen

Artisten Marianne Faithfull (74) sier til New York Times at hennes kamp mot covid-19 og langvarige ettervirkninger har vært den tøffeste kampen hun har hatt. Tidligere har hun bl.a.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt